OPTOCHT GAAT NIET DOOR!

O.C.V. de Kadolstermennekes

"Tot onze grote spijt melden we dat vanwege de weersomstandigheden de optocht vandaag is afgelast. Alle overige festiviteiten en activiteiten gaan gewoon volgens planning door. Ook de kinderoptocht op maandag gaat vooralsnog door. Een eventuele alternatieve datum voor de grote optocht is nog in beraad. We hopen dat iedereen begrip heeft voor dit moeilijke besluit en wensen iedereen alsnog een hele fijne Carnaval." O.C.V. De Kadolstermennekes
Loop mee met de Carnavaleske Kinderwagenoptocht!

Carnavaleske Kinderwagen Optocht

Tijd voor een feestje! Op vrijdag 21 Februari trekt de jaarlijkse Carnavaleske Kinderwagen Optocht alweer voor de 17e keer door de binnenstad van Oldenzaal.

Het programma:
18:30 uur: Verzamelen bij Stadstheater De Bond.
19:00 uur: Aankomst Jeugdprinsen, Pats&Boem en burgemeester met de carnavalsbus 19:30 uur trekken we met de bonte stoet onder leiding van Prins Pats en Sik Boem door de straten van Oldenzaal.
Om 20:15 uur zullen wij dan arriveren bij het Grote Tent op de markt. Na de optocht is de prijsuitreiking voor de kinderen (mooiste wagen, motto & enthousiaste groep). Daarna zullen wij afscheid nemen van de jeugdige deelnemers.
Om 22:11 uur verwelkomen wij Prins Pats en Sik Boem 2020 in de de tent op de Groote Markt.

Het mooiste is om samen met een door jullie versierde of gemaakte kinderwagen voorzien van een motto door de straten van Oldenzaal te lopen. Je kunt je aanmelden via de website van het Stroat Ensemble (http://www.stroat.nl/cko2020). Mocht je op het allerlaatste moment toch willen deelnemen kun je je om 18:30 melden bij de Bond! met carnavaleske groeten, Het CKO


Voorverkoop Kris Kras Dweilpas 2020

de Redactie

Ook dit jaar kan er tijdens carnaval op de zondagmiddag en -avond in Oldenzaal gedweild worden met de Kris Kras Dweilpas. Met deze dweilpas kun je op zondag 23 februari vanaf 12:30 naar binnen bij Markant, ter Stege, de Dikke Neut, en Markt 19. Vanaf 15:30 uur krijg je ook toegang tot Rouwhorst.
Toegang vanaf 18 jaar!

Let wel op: vol is vol, dus als een zaal vol is, dweil dan verder naar de volgende zaal!

De polsbandjes gaan voor leden van Oldenzaalse Carnavalsverenigingen in de verkoop op donderdag 13 februari. Max. 2 polsbandjes per geldige ledenpas, bandjes kosten 10 euro per stuk. De verkoop begint om 19:00 uur bij Markant volgens het volgende tijdschema:

19:00-19:20 Oelewappers, Markloawen & Thijdarren
19:20-19:40 Kadolstermennekes
19:40-20:00 Blaanke Boeskeulkes, Vennemuskes & Spanvöggel
20:00-20:20 Glasbloazers & Kamerraddraaiers
20:20-20:40 Barrakkus, Muiters, Naaideuskes & Boeskoolwitjes

Op zaterdag 15 februari gaat om 10:00 uur de vrije verkoop van dweilpassen van start voor niet-leden. Dit kan op de volgende lokaties:
Semper Crescendo, Wilhelminastraat 29 in Oldenzaal
Bibliotheek Almelo, het Baken 3 in Almelo
Hier geldt: maximaal 2 dweilpassen á €10,- per persoon!

Geen dweilpas? Niet getreurd, je kunt zondag 23 februari gratis binnen bij café Njoy, Bar de Kelder, Karel de Groote, het Landhuis, Moatman, Café Riek, Dot's Mokum, Cubana, , de Bestemming en 't Hypotheekje!


Uitslag BoesCabaal 2020

O.C.V. de Kadolstermennekes

De complete uitslag van BoesCabaal (Kapellenfestival) dat afgelopen zondag bij Rouwhorst werd gehouden:

1BounceHarderwijk127,5
2De HijskraanOldenzaal127
3De DrumgabbersDelft125
4De SkoemzoegersLosser
5De Blaanke BösselsOldenzaal
6Boeskool BloazersOldenzaal
7Oel'nkapelOldenzaal
8de SputterkearlsOldenzaal
9Oln'zels Knooi EnsembleOldenzaal
10Olnzels Plezeer OrkestOldenzaal
11KrisusRossum
(Het Stroat Ensemble deed buiten de jurering om mee)


Rob Hofland 66e stadsprins van Oldenzaal

O.C.V. de Kadolstermennekes

Zaterdagavond om 11 over 11 kwam Rob Hofland als de 66e stadsprins van de Boeskoolstad tevoorschijn bij Rouwhorst. Zijn secretaris is Bert Kock.

Prins Rob (49) is in het dagelijks leven eigenaar van Hofland Optiek, met 6 vestigingen in Twente. Binnen de Kadolstermennekes is hij al jaren lid van de Raad van Elf en is hij actief in de Klingelbuul'n commissie.

Sectaris Bert Kock is makelaar bij KockVanbenthem en is president van de Kadolstermennekes. Ook in het vorige jubileumseizoen was hij secretaris, toen van John Falkmann.

Het motto van stadsprins & sik is: "In mien optiek, is en blif carnaval in oonze Boeskoolstad uniek!"


Graaf Martin en Gravin Patricia hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen

Graaf Martin en Gravin Patricia zijn dit jaar, samen met Sik Michael, de hoogheden van de Markloawen. Onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest kwamen zij vrijdagavond om 11 over 11 tevoorschijn bij residentie het Landhuis.

Graaf Martin Damhuis (57) is eigenaar van Kleyn Werk in Oldenzaal en getrouwd met Adele. Ze hebben drie kinderen. Martin maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf van de Markloawen.

Gravin Patricia Urbach (33) werkt als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf de Droomboom in Hengelo. Ze is getrouwd met Benjamin en hebben twee kinderen.

Sik Michael Beuvink werkt bij Albert Heijn, is getrouwd met Ria en ze hebben twee kinderen. Hun lijfspreuk luidt: Met Kolder in de kop, goat dit joar, Groot en Klein bie de Markloawen veurop.


Gebroeders Haarsma regeren de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers

Patrick Haarsma presenteerde zich vrijdagavond als de nieuwe Vorst van de Glasbloazers bij Stadscafé Moatman. Net als bij de BB koos hij ook zijn broer als secretaris: Marcel Haarsma.

Vorst Patrick is 50 jaar en in het dagelijks leven technisch specialist bij Ster Kozijn in Oldenzaal. Binnen de Glasbloazers is hij actief binnen de Raad van Elf en de Technische Commissie.

Sik Marcel is 53 en werkzaam als monteur bij Tubro filter-, lucht- en verbrandingstechniek in Enschede. Marcel maakt al enkele jaren deel uit van de Raad van Elf van de Markloawen, maar maakt dit seizoen een uitstapje naar de Glasbloazers.

Hun motto luidt: Met disse twee breurs veurop koomp 't wa good, want carnaval zit oons in 't blood.


Bart & Lars Iepma nieuwe hoogheden van de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes

Op Nieuwjaarsdag kwam bij Ter Stege Bart Iepma als de 56e Vorst van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn. Als sik staat zijn tweelingbroer Lars naast hem.

Vorst Bart IV (23) werkt bij PreScan en is binnen de BB lid van de feestcommissie. Sik Lars (niet geheel verrassend ook 23) studeert HBO Verpleegkunde aan het Saxion en is lid van de P&P-commissie van de BB.

Het motto van de twee luidt: Spiegeltje spiegeltje aan de wand, dit joar zeet ie dubbel in het Blaanke Boeskoollaand!


Markies Ronald 52e hoogheid bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel

Ronald Wubben kwam zaterdagavond onder de klanken van de Sputterkearls bij Olde Weghuis op als nieuwe Markies van de Marke Berghoez'n.

Ronald is 35 jaar en woont samen met Mariëlle. Hij is werkzaam bij Horsthuis Electrotechniek in Rossum. Bij de Spanvöggel was hij tot dit seizoen jaren actief in de Raad van 11 als vorst en nachtvorst en is hij voorzitter van de financiële commissie.

Rentmeester Erik Maathuis is 39 jaar en woont samen met Irene. Hij is zelfstandig privé- en directiechauffeur onder de naam Excellence Directiechauffeurs en is lid van de Raad van Elf.

Hun lijfspreuk is: "Vol gas en met 'n good humeur, veurt wie oons dit carnaval deur!"


Opperdar Rob nieuwe Opperdar bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren

In café Jambor zijn vrijdagavond opperdar Rob en zijn sik Sten als 45ste hoogheden van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren gepresenteerd.

Opperdar Rob Giesselink (28) werkt als mechatronisch monteur bij VDL in Almelo, zijn secretaris Sten Bijen (25) is systeembeheerder bij ZT Systems in Almelo, en is zwager van de hoogheid. Opperdar Rob is tevens lid van de raad van elf en financiële commissie van de Thijdarren. De hoogheden gaan voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: 'Feesten tot het nig meer kan, Carnaval viert wie ait vedan'© foto Fotografie Vos


Gerben Groener 19e jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes

Zaterdagavond presenteerde Gerben Groener zich in sporthal de Kolk als de 19e jonkheer van de Vennemuskes. Zijn secondant is Stephan Wijering.

Jonkheer Gerben (45) is al enige tijd actief binnen de Vennemuskes, de laatste 4 jaar in de raad van elf. In het dagelijks leven is hij werkzaam voor meubelgroothandel Maxfurn.

Secondant Stephan (51) heeft samen met zijn vrouw Ilse een eigen administratiekantoor Findias te Oldenzaal. Hij is een fervent carnavalsvierder en sponsor van de Vennemuskes.

Zij voeren de Vennemuskes aan onder hun motto: "Alles komt good.... mer kleine dingen hoal ie toch"


© foto Kitty de Bot


Hertog Johan nieuwe Hertog bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers

Johan Tijdhof kwam vrijdagavond als 53e Hertog van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Oelewappers tevoorschijn bij de Proatpoal. Als secretaris koos hij zijn zoon Stijn.

Hertog Johan (56) is getrouwd met Monique en is in het dagelijks leven general manager bij PCE. Daarnaast organiseert de hertog graag reizen voor marathons en is hij lid van het Oldenzaals mannenkoor.

Secretaris Stijn Tijdhof is 30 jaar en woont samen met Renee. Hij werkt als zelfstandig industrieel klimmer en reist hiervoor de hele wereld over.

De lijfspreuk van deze hoogheden is: "Met 2 moal disse tied, he'j ’n carnaval woar’j van geniet!


Uitslag Grote Twentse Carnavalsoptocht 2019

de Redactie

Praalwagens:

1O.J.C.V. De Blaanke BoeskeulkesOldenzaalKiek oet lawine gevoar, De Blaank'n bint 55 joar.
2J.C.V. de Greune KöttelpeerkesDenekampMet groente en fruit op het menu, de groenteboer bezorgt het u
3De SjeesköttelsRossumDizze piraten bint strand in't Carnavalsland!
4C.V. de TuffelkeerlkesDe LutteInca's Carnaval Vol uit op de panfluit! 'Lama' Gaaaan!
5C.V. de Köttelpeer'nDenekampKriebelgeweld onder het maaiveld.
6C.V. De NachtuulkesDenekampMet 'n köning an de kaant, hebt de narren de touwkes in 'n haand
7OranjewijkTubbergenNa 44 jaar is onze gouden koets wel klaar!
8C.V. De SiepeljonkersOotmarsumAlle beestjes in oons discobos, feest'n d'r pas echt op los!
9C.V. De KeurnmeaiersRossumWie vleegt oet!
10O.C.V. De VennemuskesOldenzaalWie fleurt 'n optocht op
11O.C.V. De ThijdarrenOldenzaalWie komt al 44 joar uut een deuske
12J.C.V. De Pearse KöpWeerselon al z'n praal en pracht brengt wie 't middenoosten oet 1000 en 1 nacht
13C.V. BosduvelkesDe LutteVreemde vogels vliegen uit
14O.C.V. De OelewappersOldenzaalMijn-werk
15C.V. Martini KerlkesLosserMet de Martini beat geet carnaval Los ser
16O.C.V. De GlasbloazersOldenzaalOktoberfest
17C.V. de HoalthakkersLosserWie dreait a 44 joar met!
18C.V. de Toet'nbloazersBorneDe Toet'nbloazers goat dit joar kats van de Planeet
19O.C.V. De SpanvöggelOldenzaalGoldzeukers
20O.C.V. De MarkloawenOldenzaalWie zet oe schaakmat

Grote groepen:
1CV de KanaalrattenNoord-DeurningenWij spelen dit jaar open kaart
2Duurzaam Carna(f)val in BoeskoolstadOldenzaalMooi'n pröttel bie mekaar
3C.V. Lol (Leu Oet Lemsel)DenekampWie loat oe SCHOKKENDE BEELDEN zien
4C.C. De BorgWeerseloAl 22 joar "T"rolt wie deur 'n betoverend Carnaval
5O.O. BarrakkusOldenzaalAs krab en kwal viert wie carnaval
6Eén pot natDenekampMet plumeau en ragebol, brengt wie oe 11 joar het hoofd op hol
7Majoba SchoonebeekSchoonebeekWe zijn goed aangekomen!
8KaboutersEnschede44 jaar los in het kabouterbos
9Mullerboys & Kesjott'nTubbergenOf moeten we 'm ook nog uitleggen?

Kleine groepen:
11e O.N.V.OldenzaalDe 1e O.N.V. laadt zich op veur't Carnaval
2De woeziesOldenzaalBIG Spenders?
3De lichtgewichtenOldenzaalWij vieren uitgebreid carnaval!
4Het huttenvolkReutumWij verbloemen iets
5Op'n kopOldenzaalNice Price
6CV 11-TALOldenzaalWie goat noar de TAPTOE
7CV OpgetrommeldUtrechtWie wet van toet'n noch bloaz'n. Doarum bint wie met stille trom
8De NichtjesRossumWie Sloat Nenns Op
9Bij ons loopt alles op rolletjesLonnekerJe moet het een keer meegemaakt hebben
10De BuufjesFleringenKlikoclowns
11TriootjeOldenzaalSommige leu vind dat 't nig past, wie mot wear terug in de kast
12OCV De NaaideuskesOldenzaalWat Wollie
13C.V. 't KnupkeDenekampWie wil ons kussen?
14Aap, noot, Mies. Wiej bunt ook nig wiesEnschedeA'j 't leaz'n van óólns hebt leerd, is 't nig verkeerd...Wie'j goat ook
15De Greune KnuppelsOldenzaalWie loat ons nich kist'n
16De Oldenzaalse Wandel ClubOldenzaalWie trekt de kar
17GlaminggirlsHarderwijkGlamping bij de boer
18Familie van Markies en Rentmeester vd SpanvoggelOldenzaalReetscheetters

Een- & Tweelingen
1Skitter mee met ons dreeEnschedeZelfreflectie is de sleutel tot perfectie
2NonsensOldenzaalStruikrovers
3Claudius BrummelhuisDenekampAl 22 jaar in de optocht,dat schept toch wel een band!!
4Sloahark & coHengeloWij vieren uitgebreid carnaval
5Helga en AnjaRossumWie bint good anköm'n
6Al met AlOldenzaalAl met Al bint wie heel duurzaam'n
7De knappe kappersOldenzaalBie ons zit carnaval wa snor
8De zusjesBorneOnbeperkt bellen!
9Bram van der WerfOldenzaalDubbelloops
10Jut & JuulDenekamp(W)ie stoat der gekleurd op
11Frank en RonaldWeerseloFriese deur-lopers
12Ellen & PetraWeerseloDoe je man nog niet te vroeg weg, hij kan altijd nog van pas komen
13Oale leu oet tubbigTubbergenKeender in hun sas? oma en opa veur de klas!
14ter Beke/VeltscholteOldenzaalWie drè&egave;jt de rollen um
15Mathilde DamhuisLosserDizzen voggel proat Twents...
16Mulstege & MulstegeLosserWereldcup!
17CV KetelOldenzaalDat mag in de krant!
18Gouden duoHengeloMet deze 'meuk' vieren wij carnaval!
19Johan DiepenmaatBorneTempo te hoog, een tandje erbij!
20Jan & MirnaReutumZwaailampen
21De FeestvierdersRossumGlaasje op.... met carnaval heb ik een BOB
22Marc en ErikOldenzaalHet löp ons d'r deur
23Erik & IrmaLonnekerTied Verzetten
24Kearls out BerghoezenOldenzaalBekk'n!!!!!
25WOOOSDenekampWe zijn er weer Bij
26OCV De StroatkearlsOldenzaalGratis WieFie in Boeskoolstad
27KiplekkerOotmarsumWij voelen ons er (kip)lekker (bij)
28Oude Hendrikman & BaasjeDenekampWij maken de optocht "Speciaal"
29Sally OsOldenzaalHet ligt an'n striekstok of an'n eierstok
30Buutnreedner harm von oal'n dieksOverdinkelIk heb een "blaas"probleem
31Oet de MekkelhorstOldenzaalNoe hej de popp'n an't dansen
32Duo DinnetjeEnschedeWie hebt un Bloasprobleem!