Gerben Groener 19e jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2019-11-16

Zaterdagavond presenteerde Gerben Groener zich in sporthal de Kolk als de 19e jonkheer van de Vennemuskes. Zijn secondant is Stephan Wijering.

Jonkheer Gerben (45) is al enige tijd actief binnen de Vennemuskes, de laatste 4 jaar in de raad van elf. In het dagelijks leven is hij werkzaam voor meubelgroothandel Maxfurn.

Secondant Stephan (51) heeft samen met zijn vrouw Ilse een eigen administratiekantoor Findias te Oldenzaal. Hij is een fervent carnavalsvierder en sponsor van de Vennemuskes.

Zij voeren de Vennemuskes aan onder hun motto: "Alles komt good.... mer kleine dingen hoal ie toch"


© foto Kitty de Bot


Jordy Verbeek nieuwe jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2017-11-19

Zaterdagavond presenteerde in sporthal de Kolk Jordy Verbeek zich als de 17e jonkheer van OCV de Vennemuskes met naast zich Collin Konink als secondant.

Jordy (31) is in het dagelijks leven softwareontwikkelaar bij Previder. Op zijn 15e begon hij als bassist van hofkapel OKE en is sindsdien altijd betrokken gebleven bij de Vennemuskes.

Zijn secondant Collin (32) is werkzaam als monteur bij VDL ETG in Almelo en is ook op jonge leeftijd begonnen als slagwerker bij hofkapel OKE. Jonkheer Jordy en Secondant Collin spelen samen bij muziekvereniging Semper Crescendo en dweilorkest de Hijskraan.

Dit jaar voeren zij de polonaise aan onder het motto: "Met disn muzikale Noabers veur op, kriej feest en foezel vol op!"


Feestweekend bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2017-02-13

Het laatste weekend voor het grote carnavalsweekend is al 16 jaar het weekend van de Vennemuskes met twee grote evenementen: op zaterdagavond 18 februari starten de Vennemuskes met hun Gala-avond. Het niveau van deze avond is geweldig toegenomen mede door de inbreng van eigen mensen. De vereniging houdt al twee jaar een artiestencafé, waar talenten bij elkaar komen om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Verder komt er een keur van regionale artiesten optreden. De avond bestaat uit dans, show en zang. Na afloop is er in het voorcafé een after party.

Op zondag 19 februari beginnen de Vennemuskes na de Gala-avond alweer vroeg met de Dolle Dwaze Zondag. Om 12.45 uur trekken zij met groot gevolg binnen op de 2e Dolle Dwaze Zondag. Vorig jaar was een groot succes. Ook dit jaar zit het programma volledig vol met 17 bezoekende verenigingen met grootgevolg, waaronder 4 Duitse verenigingen. Verder is er veel show en dans en muziek. De Jigger Bigger band verzorgen tweemaal een show optreden. Verder is er voor de kinderen een complete minikermis met o.a. een zweefmolen, minitreintje, springkussen, popcorn en suikerspinstand en is er de clown Mikey. Voor de volwassenen is er ook voldoende te bleven met het showprogramma en de verkoop van carnavalsartikelen, kop van Jut en Rad van Avontuur. Het mooie van dit evenement is dat het geheel gratis is. Ook alle attracties voor de kinderen zijn gratis! (behalve popcorn/suikerspin) Het programma eindigt rond 18.00 uur.

Voorverkoop Rosenmontag
Op dinsdag 21 februari is start de voorverkoop voor de kaartjes en keycords voor Rosenmontag (27 februari) leden en niet leden. Leden kunnen vanaf 19.00 tot 20.00 uur keycords kopen en niet leden vanaf 20.00 uur in het voorcafé van de Kolk. Op is Op!!


Talenten gezocht voor Vennemuskes got Talent

O.C.V. de Vennemuskes - 2017-02-01

Alweer voor de 5e keer organiseert Ocv de Vennemuskes de grote talentenjacht Vennemuskes Got Talent. Langzamerhand krijgt deze talentenjacht steeds meer bekendheid en breken er zelfs oud deelnemers door! Om die reden nemen steeds meer talenten uit de regio deel aan deze talentenjacht. Ook dit jaar kunnen talenten op gebied van zang/dans/rap/show, zowel solo als met een groep deelnemen. Playbacken is tijdens deze middag is toegestaan.

Een leuke bijkomstigheid is dat de winnaars van vorig jaar dit jaar optreden tijdens de gala-avond van de Vennemuskes. Winnaars kunnen op mooie prijzen rekenen en de winnaars maakt kans op een auditie bij Holland Got Talent (dit jaar doet er een oud deelnemer auditie!!)

De talentenjacht is op zaterdagmiddag 25 februari in de Kolk (Brem 11). Als je meedoet mag je jezelf presenteren op een groot podium onder begeleiding van licht en geluid. Talenten moeten zich voor uiterlijk 11 februari opgeven via fac@ocvdevennemuskes.nl of kijk op de site van de Vennemuskes hoe je je opgeeft via een webform. Voor meer informatie bel je naar: 06-81590938


Jonkheer Danny nieuwe hoogheid Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2016-11-19

Op zaterdagavond zijn de eerste hoogheden van het nieuwe carnavalsseizoen uit de doos gekomen: in sporthal de Kolk presenteerden Jonkheer Danny en Secondant Marcel zich als de nieuwe hoogheden bij OCV de Vennemuskes

Jonkheer Danny Behrens is met zijn dertig jaar de jongste Jonkheer in de geschiedenis van de Vennemuskes. Binnen de vereniging is hij een bekend gezicht, na jaren actief te zijn geweest binnen de Raad van Elf is hij tegenwoordig lid van het Dagelijks bestuur. Danny is in het dagelijks leven werkzaam als monteur bij Facadis Geveltechniek B.V en is fanatiek supporter van FC Twente.

Secondant Marcel Velthuis is eigenaar van Velthuis Vastgoedtaxaties en Aankoopmakelaardij. Binnen de Vennemuskes is hij is al jaren lid van de Raad van 11 en van de Sponsorcommissie van de Vennemuskes.

Deze hoogheden gaan het nieuwe seizoen in onder het motto: "Aj disse kearls zeet, weej nooit wat d'r komm'n geet!"


Aftreden & opkomst bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2016-11-16

Zaterdag 19 november zullen de eerste nieuwe hoogheden binnen het Oldenzaalse carnaval zich bekendmaken. De 16e Jonkheer en Secondant van ocv de Vennemuskes zullen zich die avond bekendmaken, maar niet voordat het 15e hooghedenkoppel, Jonkheer Marcel en Secondant Frans zullen zijn afgetreden.

De Kolk is zaterdag vanaf 19:30 uur geopend en het programma begint om 20:00 uur.


Nieuw feest bij de Vennemuskes: Dolle Dwaze Zondag

O.C.V. de Vennemuskes - 2016-01-26

Na 14 jaar Show en dansgarde toernooi gooien de Vennemuskes het over een hele andere boeg. Zij merkten dat het dansgebeuren begon terug te lopen, daarom kozen ze dit jaar voor een totaal andere opzet. Voor het eerst vindt dit jaar bij OCV de Vennemuskes de Dolle Dwaze Zondag plaats!
Het wordt een gezellig carnavalesk familiefeest voor groot en klein: voor de kinderen is er zijn er tal van leuke activiteiten zoals een zweefmolen, minitreintje en een springkussen. Daarnaast vermaakt een clown de kinderen en kunnen ze popcorn of suikerspinnen eten. Verder zijn er optredens van artiesten, bezoek van vele carnavalsverenigingen met groot gevolg en kapellen. In ieder geval aanwezig zijn: 3 Duitse verenigingen met Show groepen. Verder is er voor de Hoogheden een competitie Kop-van-Jut slaan en is er een mini carnavalsmarkt.

De zaal is open vanaf 12.00 uur, het programma begint om 12.45 uur met het binnen trekken van Jonkheer Marcel en Secondant Frans met groot gevolg. De middag zal worden afgesloten met een zanger! (wie is nog een verrassing)

De entree is gratis (ook alle attracties voor de kinderen) en iedereen is van harte welkom! Dit alles vindt plaats bij Sportcafe de Kolk in Oldenzaal.


Gala OCV de Vennemuskes op 30 januari bij de Kolk

O.C.V. de Vennemuskes - 2016-01-14

Op 30 januari organiseren de Vennemuskes hun jaarlijkse gala bij de Kolk. Enkele bekende namen die deze avond zullen optreden zijn RaarBezoek, Buut van Tuut (winnaar Buutfestival 2015) en John Russel jr. Het totale programma blijft natuurlijk een verrassing, maar er wordt veel vrolijkheid op de planken gegarandeerd. De after-party wordt wederom verzorgd door Marco Vos.

Mocht u hierbij willen zijn bestel dan snel uw kaarten via gala@ocvdevennemuskes.nl of via Fred Woordes 06-13773445. De bestelde kaarten kunnen worden afgehaald op donderdag 21 januari vanaf 19.00 uur bij Sportcafé De Kolk. De gala-avond begint om 20.15 (de zaal is open vanaf 19.15). Entree leden €11, niet leden betalen €15.


Marcel Collet nieuwe Jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2015-11-21

Zaterdag 21 november kwam Marcel Collet in sporthal de Kolk tevoorschijn als 15e Jonkheer bij OCV de Vennemuskes. Jonkheer Marcel is vertegenwoordiger bij Berner Produkten B.V. uit Landgraaf en getrouwd met Irma. Hun twee zoons maken deel uit maken van de Raad van 11 van de Vennemuskes. De Jonkheer is al jaren actief binnen de carnavalsvereniging: onder zijn leiding bij de wagenbouw werd de afgelopen 5 jaar de eerste prijs behaald bij de grote wagens in de Oldenzaalse Carnavalsoptocht. Op dit moment is hij lid van het dagelijks bestuur van de vereniging en lid van de sponsorcommissie. Tevens is hij Lid van verdienste van de vereniging

Secondant Frans Bossink is mede-eigenaar van Bouwbedrijf Bossink & Bekkedam. Hij is getrouwd met Ria en samen hebben ze een zoon en twee dochters.

Jonkheer en secondant leiden de Vennemuskes dit jaar onder hun motto: t geet zo as ’t löp en t löp zo as t geet!


Vennemuskes presenteren nieuwe Jonkheer

O.C.V. de Vennemuskes - 2015-11-17

Zaterdag 21 november a.s. is het zover. Dan presenteren de Vennemuskes in residentie de Kolk hun 15e Jonkheer. Eerst wordt natuurlijk afscheid genomen van het huidige koppel met Jonkheer Toon.

Het belooft een spectaculaire opkomst te worden! De Vennemuskes nodigen iedereen uit hierbij aanwezig te zijn. De aanvang is om avond 20.00 uur en de is entree gratis.


Paasbingo Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2015-03-23

Op dinsdag 31 maart a.s. organiseren de Vennemuskes weer hun jaarlijkse Paasbingo avond. Deze avond zal plaats vinden in sportcafé de Kolk en begint om 20.00 uur.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, op deze avond zijn leden en niet leden van harte welkom. Er zijn ook nu weer prachtige prijzen te winnen!


14e Show- en Dansgarde Toernooi bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2015-02-03

Inmiddels al weer voor de 14e keer organiseren de O.C.V. de Vennemuskes het Show- en Dansgarde Toernooi in Oldenzaal. Het toernooi welke op zondag 8 februari a.s. zal worden gehouden, kent een sterk deelnemersveld. Aan dit grootste danstoernooi van Noord- en Oost Nederland nemen ruim 11 verenigingen deel met ca. 300 dansmariekes. Er nemen 3 Duitse verenigingen deel , waaronder Rheda-Wiedenbruck. De aanvang van het toernooi is om 10.00 uur en zal plaats vinden in de prachtig versierde Sporthal de Kolk. Naast het Show- en Dansgarde toernooi is er verder van alles in de Kolk te doen. Vele verenigingen met groot gevolg brengen een bezoek aan de Kolk onder begeleiding van onze Hofkapel Oke.

Geheel nieuw voor dit toernooi en als enige toernooi in Nederland, is dit toernooi dit jaar voor de 1e keer geheel gratis te bezoeken voor publiek evenals het programmaboekje.

De Vennemuskes willen met deze actie meer publiek trekken en bezoekers de gelegenheid geven om zo met het dansgebeuren in aanraking te komen. De vele dansgroepen dansen in verschillende categorieën; zoals minioren, junioren, senioren en de hoofdklasse. Voor alle groepen/solos zijn er prachtige bekers te winnen!


Jonkheer Toon & Secondant Frank nieuwe hoogheden Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2014-11-15

De 14e Jonkheer en Secondant van de Vennemuskes hebben zich zaterdagavond 15 november bekendgemaakt in Sporthal de Kolk bekendgemaakt: Jonkheer Toon en Secondant Frank gaan dit jaar de Vennemuskes voor in het carnaval op De Essen en de Graven Es.

Jonkheer Toon -Tonnie Stinenbosch- runt in het dagelijks leven tabaksspeciaalzaak Kiosk Ome Toon aan de Beukersmolen. Hij is al vanaf het begin lid van de Vennemuskes en is lid van de sponsorcommissie en de Raad van Elf. Daarvoor was hij 10 jaar voorzitter van de Feest- en Activiteitencommissie en is hij Lid van verdienste van de vereniging.

Secondant Frank Olde Daalhuis, eigenaar van ZONlite, is oud-lid van de Raad van Elf en sponsorcommissie en is vanaf dit jaar de Secretaris van de Vennemuskes.

Zij gaan de Vennemuskes voor onder hun motto:
At de Zun vot is, en de rook is optrokk’n goat wie d’r nog stewwig teg’n an!


Aftreden en opkomst bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2014-11-10

Op zaterdag 15 november 2014 zullen de Vennemuskes als eerste Oldenzaalse Carnavalsvereniging hun Hoogheidskoppel presenteren aan het publiek.

Op deze avond wordt er eerst afscheid genomen van Jonkheer Johnny en Secondant Herwy. Daarna zal het nieuwe hoogheidskoppel op spectaculaire wijze zijn intrede maken.

Iedereen is van harte welkom op deze carnavalesk gezellige avond in de Kolk op de Essen. Aanvang 20:00 uur.


Halloween spooktocht op de Essen

O.C.V. de Vennemuskes - 2014-10-15

Er is een unieke samenwerking ontstaan tussen O.C.V. de Vennemuskes en de Koninklijke Harmonie St. Joseph. Op zaterdag 18 oktober a.s. zal om 19.00 uur bij De Kolk in Oldenzaal de Grote Oldenzaalse Spooktocht weer plaatsvinden.
Het verhaal draait om de voorvader van de dirigent, Ambrogio (crazy stick) Mediati. Vele jaren geleden eiste hij als dirigent van het Nederlands Symphonie Orkest het beste van het beste van zijn orkest en kon je niet aan het niveau tippen wat hij wou dan werden de muzikanten een voor een afgeslacht. Elk jaar in het weekend van 18 oktober komen de muzikanten weer om wraak te nemen. Kijk uit voor deze dolende zielen tijdens de Spooktocht maar vooral voor de genadeloze crazy stick.

Laat je meeslepen in een adembenemend avontuur met spannende muziek en een 3 kilometer lange spooktocht waarbij je ook door een echt spookhuis loopt. Maar kijk uit voor de dolende zielen! Durf jij deze uitdaging aan te gaan???

Om 19.00 uur exact zal het programma beginnen met een openingsverhaal met live muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie St. Joseph. Sporthal de Kolk is open vanaf 18.30 uur. Deze entree is vrij. Durf je het aan om aansluitend de Grote Oldenzaalse Spookoptocht te lopen dan bedraagt de entree 3,50 euro p.p. De Koninklijke Harmonie St. Joseph zal voor verdere muzikale omlijsting zorgen deze avond.

Ook kan je je gratis laten schminken als je mee loopt en als je als groep verkleed komt, heb je nog kans om een prijs te winnen. Deelname onder de 16 jaar liefst onder begeleiding van een volwassene.


Carnaval bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2014-02-15

Op zaterdag 22 februari a.s. houdt O.C.V. de Vennemuskes haar jaarlijkse gala in sporthal De Kolk, aanvang is om 20.00 uur. Geïnteresseerden voor kaarten kunnen mailen met gala@ocvdevennemuskes.nl.

Op zondag 23 februari, de dag na het gala, organiseert O.C.V. de Vennemuskes haar dansgarde 2014. Om 9.45 uur is de aftrap waarna het toernooi om exact 10.00 uur zal beginnen met de minioren en junioren in verschillende disciplines. Daarna zal de jeugdklasse en de hoofdklasse in actie komen. Dit belooft voor vele deelnemers een spannend dansgardetoernooi te worden. Over de gehele dag zullen in het voorcafe vele verenigingen met groot gevolg de dansgarde een bezoekje brengen onder leiding van ons hofkapel Oké. Bezoekers zijn van harte welkom op het dansgarde toernooi. De prijsuitreiking zal zijn om 17.20 uur.

Daarnaast houdt O.C.V. de Vennemuskes op dinsdag 25 februari a.s de voorverkoop van keycords voor het kindercarnaval op zaterdag 1 maart en Rosenmontag 3 maart. De voorverkoop voor leden is in sportcafe De Kolk van 19.00 - 20.00 uur op vertoon van lidmaatschappasje. De keycords kosten 3,50 euro. De voorverkoop voor niet-leden is tevens op de dinsdag 25 februari a.s. van 20.00 - 21.30 uur, de keycords voor niet-leden zijn 5 euro voor de zaterdag/maandag. De keycords zijn alleen voor de kinderen. De kinderen kunnen hiermee o.a. snoep, drinken en popcorn halen. Wanneer niet leden tijdens de voorverkoop lid worden van O.C.V. de Vennemuskes hebben zij op de Rosenmontag gratis entree.

De zaterdag staat in het teken van  Vennemuskes got Talent. Onder het toeziend ook van een professionele jury zullen vele talenten deelnemen aan dit festival op een groot podium. De Vennemuskes zijn in contact met SBS6 om de winnaars mee te laten mogen doen met de audities van Holland got Talent. De zaal is open vanaf 13.30 uur en is gratis toegankelijk voor publiek.In de grote zaal zijn er verscheidene consumpties te koop zijn. Voor de kinderen zijn keycords te koop.

Rosenmontag belooft zoals andere jaren voor de kinderen en ouders weer een spectaculaire dag te worden met veel vertier in allerlei vormen van draaimolen tot springkussens etc. U heeft geen kind aan uw kind(eren) en het zal voor u een onbezorgd carnaval worden.


Johnny Hesselink Jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2013-11-17

Op zaterdagavond 16 november is om 11 minuten over half 11 ’s avonds, de 13e Jonkheer Johnny Hesselink tevoorschijn gekomen in residentie de Kolk. Tot zijn Secondant koos hij Herwy Behrens.

Beide heren zijn al jaren lid van de Raad van Elf, waarbinnen Johnny de taak van Vorst vervult. Jonkheer Johnny is werkzaam bij Staalbouw Boom te Wierden. Hij is 24 jaar getrouwd met Jolanda en samen hebben ze vier kinderen. In zijn vrije tijd is hij voorzitter bij Schutterij de Oldensaele en klust hij nog veel in zijn net nieuw gebouwde huis in Rossum.

Secondant Herwy werkt bij schildersbedrijf Belderink en Zoon en is 35 jaar getrouwd met Marja. Zij zijn de trotse ouders van 3 kinderen. Daarnaast is Herwy een fervent aanhanger van FC Twente en ook motorrijden is zijn grote passie. 

Dit koppel gaat dit jaar de Vennemuskes voor onder hun lijfspreuk:

't Hoof nich hard te goan, as't mer mooi geet!


Jonkheer Jeroen & Secondant Bas regeren de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2012-11-18

Op zaterdagavond 17 november is om 11 minuten over half 11 ’s avonds, de 12e Jonkheer Jeroen Koop tevoorschijn gekomen. In een geweldige sfeervolle en tot de nok gevulde residentie de Kolk, stelde hij daarna zijn Secondant Bas Nijhof aan alle aanwezigen voor. Beide heren zijn 33 jaar oud en gaan als zwagers door het leven. Jonkheer Jeroen is eigenaar van Dienst en Beheer en woont samen met zijn partner Maike Schrameijer. Secondant Bas, werkzaam als commercieel medewerker bij Van Keulen interieurbouw, en zijn partner Marlous Koop zijn de trotse ouders van hun bijna 2 jarige dochter Roos. Jonkheer Jeroen is oud raad van elf lid van de Vennemuskes. Bij beiden is het carnaval er met de paplepel ingegoten, en gaan de Vennemuskes graag met dit koppel op pad onder hun lijfspreuk: Viert Carnaval met oons zolang as ‘t kan: Iej kriegt d’r nooit genog van!


Koninklijke onderscheiding voor Hans Lubbers

O.C.V. de Vennemuskes - 2012-11-14

Burgemeester Theo Schouten heeft op zondagmorgen 11 november 2012 omstreeks 11.11 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Hans Lubbers. Ter gelegenheid van de afsluiting van het eerste jubileumjaar van OCV De Vennemuskes (11 jaar) is Hans bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hans krijgt de onderscheiding omdat hij zich al 33 jaar niet alleen bestuurlijk, maar ook op andere fronten inzet voor met name het Oldenzaalse carnavalsleven. Oldenzaal beschikte in het jaar 2000 al over zeven carnavalsverenigingen. Ondanks deze rijkdom is het mede door Hans gelukt om in het carnavalsseizoen van het jaar 2001 met een gloednieuwe vereniging ‘De Vennemuskes’ aan te treden.

De vereniging telt op dit moment circa 550 leden en bestaat anno nu uit een bestuur, raad van 11, college, een hofkapel en 10 commissies. Tevens wordt er onder de verantwoordelijkheid van de vereniging jaarlijks het enige grote Show- en Dansgarde toernooi in Oost en Noord Nederland georganiseerd. Dit toernooi wordt in samenwerking met de Nederlandse Dans Organisatie (NDO) georganiseerd waardoor de dansverenigingen ook punten die meetellen voor het Nederlands kampioenschap kunnen behalen.
Als president van de vereniging is de oud secondant (2004/2005) voorzitter van bestuur, betrokken bij alle commissies en leider bij de organisatie van het jaarlijkse Show en Dansgarde Toernooi.

Voordat hij zich met de oprichting van de OCV De Vennemuskes bezig hield, is hij 22 jaar actief lid geweest bij de OCV De Thijdarren. Bij deze vereniging heeft hij jarenlang de functie van penningmeester uitgeoefend, organiseerde hij Carnaval Totaal en in 1985 was hij Opperdar.

Hans Lubbers kan dan ook worden aangemerkt als iemand die zich geruime tijd op diverse manieren en met diverse activiteiten voor de lokale samenleving heeft ingespannen en anderen heeft weten te enthousiasmeren hetzelfde te doen.

(www.oldenzaal.nl, foto: OCV de Vennemuskes)


Aftreden en Opkomst OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2012-11-12

Op zaterdag 17 november 2012 zullen de Vennemuskes als eerste Oldenzaalse Carnavalsvereniging hun 12e hoogheidskoppel presenteren aan het publiek. Op deze avond wordt er eerst na een fantastisch jubileumjaar afscheid genomen van Jonkheer Bas en Secondant Coen. Daarna zal het nieuwe hoogheidskoppel op spectaculaire wijze zijn intrede maken. Iedereen is van harte welkom op deze carnavalesk gezellige avond in de Kolk op de Essen. Aanvang 20:00 uur.


Paasbingo bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2012-03-22

O.C.V. De Vennemuskes houdt op dinsdag 3 april weer haar traditionele paasbingo. Er zijn op deze gezellige en ontspannende bingoavond weer prachtige prijzen te winnen, waaronder een hoofdprijs van € 100,=. Aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De paasbingo wordt gehouden in Sportcafé de Kolk, Brem 11 te Oldenzaal.


Jonkheer Bas Jubileumhoogheid bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2011-11-20

De Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Vennemuskes presenteerde zaterdagavond in sporthal De Kolk de elfde Jonkheer en Secondant. Jonkheer Bas de Leeuw en Secondant Coen Otto werden 's avonds om elf minuten over half elf voorgesteld als het nieuwe span van de Vennemuskes.

De 35-jarige Bas de Leeuw is eigenaar van sportcafé De Kolk in de wijk De Essen. Ook is hij lid van de raad van elf van O.C.V. de Vennemuskes en heeft hij een grote passie voor voetbal. Zijn secondant Coen Otto is eveneens 35 jaar. Hij werkt als afdelingsleider in een supermarkt en heeft een online snoepwinkel. De oud-vorst en lid van het dagelijks bestuur heeft als hobby muziek maken. Het motto van het duo luidt:
A'j Dachten Da'j Alns Hadden Had…No He'j Wat!


Gala OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2011-03-01

Zaterdagavond jongstleden vond er in de Kolk op de Essen een prachtig mooi gala plaats. In deze residentie van OCV de Vennemuskes keken 350 paar ogen geboeid naar de grappige, ludieke en soms ook ontroerende optredens. Van onze eigen Vennewichter, Hofkapel Oke, tot aan Gretha en de hilarische act van Blind for Him. Zelfs de hele muzikale familie Verbeek met zoons; Christiaan, Manuel, Ramon en Jordy vormden met hun eigen pa en ma en René Helthuis een mooi optreden als de Bloas Brothers. Het dak ging eraf!
Zanger Andy zag iedereen in de benen komen met zijn meezinghits en zette dit voort op de drukbezochte en tot in de late uurtjes durende after-party. De Gala-commisie van OCV de Vennemuskes kan terugkijken op een ontzettende geslaagde avond!


Vennemuskes 1ste op eigen Show & Dansgarde toernooi

O.C.V. de Vennemuskes - 2011-03-01

Op het eigen "Carnavalsland Show & Dansgarde toernooi" in De Kolk van afgelopen zondag 27 februari zijn de Vennewichter op de eerste plaats geëindigd. In een goed bezet en bezocht toernooi waaraan meer dan 400 dansmariekes uit binnen- en buitenland deelnamen, werden gardedansdisciplines in de categorieën solo, paar en polka aan het in grote getale aanwezige publiek getoond. Ook showdansdisciplines in de categorieën solo, duo, modern en karakter werden getoond. Om alle dansmariekes en bezoekers naar sporthal De Kolk te krijgen werd gebruik gemaakt van een pendeldienst.

De Vennewichter werden 1ste in de categorieën: Showdans Jeugd Karakter en Showdans Jeugd Solo voor Manon Rollman. Een 2de plaats was er voor de Vennewichter in de categorie: Showdans Minioren Karakter. Een 3de plaats was er voor Showdans Junioren Modern van de Vennewichter. De organisatie is zeer tevreden over het goed verlopen toernooi.


Zeer druk weekend voor de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2011-02-21

In de week voor het grote carnavalsweekend organiseren de Vennemuskes twee grote feesten. Te beginnen op zaterdagavond 26 februari met een spetterende Gala-avond. Op deze avond zal een keur van artiesten van binnen en buiten de vereniging optreden. Het belooft weer een bijzondere avond te worden. Er zijn nog enkele kaarten te koop bij sportcafé de Kolk op de Essen.

Op zondag 27 februari begint om 10.00 uur precies het grote Show en dansgarde toernooi. Dit gaat het grootste toernooi ooit worden dat in Oost/Noord Nederland is georganiseerd. Er doen een record aantal groepen, solo 's en duo's mee. Met een totaal van 400 dansmariekes die in verschillende categorieën dansen, er zijn totaal 77 dansen tegen 65 vorig jaar. Hiermee zitten de Vennemuskes aan het plafond t.a.v. dansen. Helaas moesten een behoorlijk aantal groepen teleurgesteld worden. De Vennemuskes hadden wel 100 dansen kunnen krijgen, zoveel belangstelling is er voor het zeer gezellige show en dansgarde toernooi. De deelnemende groepen komen uit geheel Nederland en 4 verenigingen uit de Duitse grensstreek. Dit 10e toernooi staat landelijk op hoog niveau, de dansgroepen kunnen hier punten halen voor het landelijke kampioenschap in April in Spijk (Gelderland) Verder is er van alles te doen en te koop in de Kolk, er rijden gratis pendelbusjes van de parkeerplaatsen in de omgeving naar de Kolk.

Ook bezoeken 16 andere carnavalsverenigingen Jonkheer Alexander en Secondant Hans in sportcafé de Kolk. Deze dag bruist de Kolk op de Essen in al z'n hevigheid!!


Open dag O.C.V. de Vennemuskes groot succes

O.C.V. de Vennemuskes - 2011-01-24

Afgelopen zondag, 23 januari, is de hal van de technische commissie aan de Parallelstraat officieel geopend. Jonkheer Alexander en Secondant Hans sloegen met een hamer het gespannen doek neer en daarmee kon de open dag van start gaan. Vele verenigingen, zelfs van buiten Oldenzaal, kwamen de praalwagen bekijken. Ook waren er vele belangstellenden die even een kijkje kwamen nemen naar de vorderingen. Dat de Vennemukes goed op schema liggen, bleek uit alle positieve reacties. Menigeen was onder de indruk. De praalwagen, met het thema staalbouw, is al helemaal geplakt en staat op het punt van kleurspuiten. Vorige week is de praalwagen al naar buiten geweest om hem in zijn totaliteit op te bouwen en te checken of alles werkt zoals dat zou moeten zijn. Hiervan is een filmpje gemaakt en alle bezoekers konden deze film bekijken.
De oh's en ah's waren niet van de lucht, dus het belooft een spannend jaar te worden in aanloop naar de Grote Twentsche Carnavalsoptocht van zondag 6 maart. De Vennemuskes laten in ieder geval met een gerust hart hun visitekaartje achter.


OCV De Vennemuskes ontvangt groot bedrag van Oranje Fonds

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-12-31

De Vennemuskes hebben van het Oranje Fonds een bijdrage van €8000,= toegezegd gekregen voor een nieuwe evenementenvloer in sporthal de Kolk. De aanschaf van de evenementenvloer is mede tot stand gekomen door de tegelactie opgezet door de sponsorcommissie van de Vennemuskes en donaties van het Boeskoolfonds en WBO wonen. Met de aanschaf is een bedrag van ca. € 14.000,= gemoeid.

De vloer welke gebruikt gaat worden door alle verenigingen in sporthal de kolk en de scholen (schoolcarnaval) is een grote aanwinst voor sporthal de Kolk.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteed het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

De Vennemuskes zijn erg blij dat zij de evenementenvloer nu kunnen aanschaffen, de eerste grote evenementen zijn de Gala-avond, het dansgardetoernooi en het schoolcarnaval. Op zaterdag 26 februari 2011 zullen de Vennemuskes de evenementenvloer officieel overdragen aan alle gebruikers van sporthal de Kolk.


Kerstbingo bij OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-12-09

Op dinsdag 14 december as wordt er door OCV de Vennemuskes een kerstbingo georganiseerd in sportcafe de Kolk op de Essen te Oldenzaal. De zaal zal open zijn om 19:30 uur en vanaf 20:00 uur zullen de bernhards, isaaks en de otto's door de zaal klinken. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder de drie hoofdprijzen: een waardebon van 100 Euro, een halogeenoven en een uitgebreide pannenset. De prijs per kaart is 3,50 Euro en hiermee kun je 10 rondes meespelen, 3 kaarten zijn te koop voor de prijs van 10 Euro. Iedereen is van harte welkom, dit spelletje is immers geschikt voor jong en oud!


23 januari Open dag bij OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-12-03

Op zondag 23 januari 2011 vanaf 14:00 uur zet de Technische commissie van O.C.V. de Vennemuskes voor de 1e keer zijn deuren open voor het publiek. Vorig jaar wisten ze de top 5 te behalen in de Twentsche carnavalsoptocht. Vanwege de grote ambitie om elk jaar door te groeien, is de technische commissie al in april van dit jaar begonnen met het ontwerp en de opbouw van de nieuwe praalwagen. Iedereen die benieuwd is naar de werkzaamheden van onze gemotiveerde commissieleden en de vorderingen, is van harte welkom aan de Parallelstraat 34-36 te Oldenzaal.


O.C.V. De Vennemuskes presenteert als eerste hoogheidskoppel

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-11-21

De Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Vennemuskes presenteerde afgelopen zaterdagavond in sporthal "De Kolk" de 10de jonkheer en secondant. Jonkheer Alexander (van Cann) en Secondant Hans (Bijkerk) kwamen om 10 minuten over half elf 's avonds te voorschijn in een volledig tot bouwlocatie omgetoverde sporthal de Kolk. De Jonkheer kwam te voorschijn dwars door een net opgebouwde muur en even later bleek zijn secondant nog te zitten in de dixie op het podium.

Alexander van Cann is 39 jaar en woont al jaren samen met zijn vriendin Sandra. Alexander en Sandra hebben samen een dochtertje die de naam Romee draagt. In het dagelijks leven is Alexander eigenaar van zijn onderhoudsbedrijf van Cann onderhoud te Oldenzaal. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in allerhande onderhoudswerkzaamheden in en om het huis. Alexander is vanaf dag 1 al lid van de raad van elf van O.C.V. De Vennemuskes.

Hans Bijkerk is 40 jaar en gelukkig getrouwd met Roy. Hans woont met zijn partner en hun twee honden sinds maart 2010 op De Essen. Hans is in het dagelijkse leven eigenaar en de drijvende kracht van zijn bedrijf Party Totaal Twente gevestigd te Oldenzaal. Party Totaal Twente is op het gebied van catering en horeca verhuur gespecialiseerd in het verzorgen van complete evenementen. Hans is in alle opzichten een nieuwkomer binnen O.C.V. De Vennemuskes.

Het motto van het hoogheidskoppel is: Wie sloat diss'n carnaval de plank nich mis. Mooi dat zo Cann!!!


Eerste opkomst nieuw hoogheidskoppel in Oldenzaal

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-11-09

Op zaterdag 20 november a.s. neemt O.C.V. de Vennemuskes, na een fantastisch jaar, afscheid van het hoogheidskoppel 2009/2010: Jonkheer Gerard en secondant Gerard. Aansluitend treedt er om 11 minuten over half 11 's avonds een nieuw hoogheidskoppel aan, dit zal het 1e nieuwe koppel van Oldenzaal worden! Het thema van dit feest in sporthal de Kolk op de Essen zal de staalbouw zijn. De zaal zal open zijn vanaf 19:30 uur en de aanvang is om 20:00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze spectaculaire opening van het carnavalsseizoen bij OCV de Vennemuskes!


Halloween bij ocv de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-10-05

Op vrijdag 29 oktober wordt er voor de tweede maal een Halloweenfeest georganiseerd door OCV de Vennemuskes. Dit fantastisch spannende Halloweenfeest is toegankelijk voor jong en oud uit Oldenzaal. Het feest zal van start gaan bij sportcafe de Kolk op de Essen om 19:00. We verwelkomen iedereen met een lekkere versnapering en zullen dan van start gaan met een spannende halloweentocht door de wijk de Essen. De duur van deze route zal ongeveer 1 uur zijn. De route wordt afgelegd in groepjes van 5 tot 7 personen en voor kinderen onder de 12 jaar vragen we minimaal 1 volwassene ter begeleiding. Na terugkomst bij de in Halloween stijl omgetoverde sporthal, zal er een broodje knakworst geserveerd worden. Nadien zal het feest zich voortzetten in stijl. Kosten zijn 3,00 Euro p.p. en kinderen t/m 5 jaar zijn gratis welkom. Dus kom allen zo mooi mogelijk verkleed naar sportcafe de Kolk, en sleep de prijs voor best verklede halloweener in de wacht! Opgave kan tot 23 oktober via halloween@ocvdevennemuskes.nl


Paasbingo bij OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-03-10

Bij OCV de Vennemuskes houden ze niet van lang stil zitten! Na pas een geweldig carnavalsseizoen achter de rug te hebben, organiseren we op dinsdag 30 maart as een paasbingo in sportcafé de Kolk op de Essen te Oldenzaal. De zaal zal open zijn om 19:30 uur en vanaf 20:00 uur zullen de Bernhards, Isaaks en de Otto's door de zaal klinken. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder de drie hoofdprijzen: een waardebon van 100 Euro, een friteuse en een mand vol met boodschappen. De prijs per kaart is 3,50 Euro en hiermee kun je 10 rondes meespelen, 3 kaarten zijn te koop voor de prijs van 10 Euro. Iedereen is van harte welkom, dit spelletje is immers geschikt voor jong en oud!


Gala & Dansgardetoernooi bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-02-03

De Vennemuskes krijgen een zeer druk weekend. Zaterdagavond 6 februari organiseren zij het 9e gala. In een volledig uitverkochte sporthal de Kolk zal een keur van artiesten, groepen, etc optreden. De deelname uit eigen gelederen groeit elkaar jaar. De galacommissie heeft ook voor het komende gala een fantastisch programma in elkaar gezet. Na de gala is er de bekende after party met live muziek. Er zijn voor de gala geen kaarten meer beschikbaar.

Op zondagmorgen 7 februari begint het grootste Show en dansgarde toernooi van het Oosten in sporthal de Kolk. Er doen dit jaar een record aantal verenigingen en groepen mee. In totaal komen er ca. 500 dansmariekes naar Oldenzaal uit het hele land! Zij dansen in verschillende categorieën van minioren tot hoofdklasse in totaal nemen er 14 verenigingen deel waaronder 4 verenigingen uit Duitsland. Ook in Duitsland krijgen de Vennemuskes steeds meer bekendheid. Het danstoernooi zit met 62 dansen volledig vol, helaas hebben de Vennemuskes vele andere verenigingen moeten teleurstellen, zoveel aanvragen voor deelname hebben zij ontvangen. Mede door de vele aanvragen groeit ook het niveau van het toernooi. Het toernooi kent een sterk deelnemersveld!
Met name de groepen uit Nijmegen en Hengelo en Losser en Groningen zijn kanshebbers voor de hoofdprijzen! Ook de groepen van de Vennemuskes zelf zullen voor de hoofdprijzen gaan. De dansafdeling van de Vennemuskes groeit als kool!

De zalen zijn vanaf 9.30 uur open, de Vennemuskes hebben een belangrijke verandering doorgevoerd, de entree is verlaagd van € 3 naar slechts € 1!! Het is de moeite waard om te komen kijken op deze spectaculaire dag. Verder is er op deze dag van alles te doen in de Kolk o.a. in het voorcafé bezoeken ca. 15 verenigingen de Jonkheer en Secondant met groot gevolg. Het danstoernooi is geschikt om gezellig met de hele familie te komen kijken!


Voorverkoop Gala & Kindercarnaval bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2010-01-14

Voorverkoop gala Op donderdag 21 januari as begint de voorverkoop van de gala kaarten van OCV de Vennemuskes in de Kolk. De Gala avond zal plaatsvinden op 6 februari in de Kolk. Wees er snel bij en voorkom zo een teleurstelling! Dit wil namelijk niemand missen! De voorverkoop begint om 19:00 Leden betalen 9,00 Euro per kaart (wel dien je je lidmaatschapspasje mee te nemen) Niet-Leden betalen 13,50 Euro per kaart Voorverkoop Keycords bij OCV de Vennenmuskes, te gebruiken op Rosenmontag Inmiddels is onze grandioze kindermiddag in heel Oldenzaal bekend, om lange wachttijden te voorkomen, bieden wij u de mogelijkheid om de keycords met korting aan te schaffen. Met deze keycords ontvangen de kinderen onder meer ranja, chips en een broodje knakworst. Tevens kunnen ze na de carnaval nog eens voordelig genieten van een bezoekje aan het zwembad. De voorverkoop vindt plaats op 9 februari as in de Kolk Van 19:00 tot 20:00 uur: Leden: 2,50 Euro per stuk (lidmaatschappasje meenemen) Van 20:00 tot 21:30 uur: niet-leden, 4,00 Euro per stuk Op Rosenmontag, 15 februari, aan de zaal: Leden 3,50 Euro per stuk (lidmaatschappasje meenemen) Niet-Leden 5,00 Euro per stuk Wanneer Niet-Leden dan lid worden ontvangen zij extra eenmalig reductie.


Kerstbingo bij OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2009-12-08

Op dinsdag 15 december as wordt er door OCV de Vennemuskes een kerstbingo georganiseerd in sportcafe de Kolk op de Essen te Oldenzaal. De zaal zal open zijn om 19:30 uur en vanaf 20:00 uur zullen de bernhards, isaaks en de otto’s door de zaal klinken. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder de drie hoofdprijzen: een waardebon van 100 Euro, een magnetron en een uitgebreide gourmetset. De prijs per kaart is 3,50 Euro en hiermee kun je 10 rondes spelen, 3 kaarten zijn te koop voor de prijs van 10 Euro. Iedereen is van harte welkom, dit spelletje is immers geschikt voor jong en oud!


Jonkheer Gerard nieuwe hoogheid bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2009-11-26

De Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Vennemuskes presenteerde afgelopen zaterdagavond in sporthal “De Kolk” de 9de jonkheer en secondant. Jonkheer Gerard (Bossink) en Secondant Gerard (Verbeek) kwamen om 10 minuten over half elf ’s avonds, onder de muzikale klanken van Radio Veronica & Radio Noordzee uit twee boeien te voorschijn. Zij voeren dit jaar de Vennemuskes aan onder het motto: “A’jt der noar hebt mo’jt der van nem’n”


Eerste opkomst nieuw hoogheidskoppel in Oldenzaal

O.C.V. de Vennemuskes - 2009-11-10

Op zaterdag 21 november a.s. neemt OCV de Vennemuskes, na een fantastisch jaar, afscheid van het hoogheidskoppel 2008/2009: Jonkheer Milan en secondant Gerard. Aansluitend treedt er om 11 minuten over half 11 ’s avonds een nieuw hoogheidskoppel aan, dit zal het 1e nieuwe koppel van Oldenzaal worden! Het feest zal plaatsvinden op de klanken van de 70´s en de oude Veronica-sound en wordt gehouden in sporthal de Kolk op de Essen. De zaal zal open zijn vanaf 19:30 uur en de aanvang is om 20:00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze spectaculaire opening van het carnavalsseizoen bij OCV de Vennemuskes!


Nieuwe Jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 2008-11-23

Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag in Sporthal de Kolk in Glamour en Glitter de 8e Jonkheer van de Vennemuskes, Milan Pothof, bekend gemaakt. Jonkheer Milan heeft als secondant is Gerard van Gulijk gekozen.

Jonkheer Milan en zijn secondant Gerard gaan dit jaar de Vennemuskes voor onder hun motto:
De één komt uit het Oosten,
de ander uit het westen.
Heel de boeskoolstad mag ‘t weten.
Carnaval vieren kunt wie als de besten.


Wie wordt de nieuwe hoogheid bij de Vennemuskes?

O.C.V. de Vennemuskes - 2008-11-18

Carnavalsvereniging de Vennemuskes presenteert als eerste carnavalsvereniging in Oldenzaal de nieuwe hoogheid voor het seizoen 2008 en 2009. Dit gebeurt komende zaterdag in sporthal de Kolk in de Essen vanaf 20:00 uur.

Begonnen wordt die avond met het aftreden van jonkheer André en zijn secondant Marcel. Los hiervan is er later op de avond ook een show van de Vennewichter. Zijn tonen niet alleen hun nieuwe kleding maar ook de nieuwe dansen die de afgelopen tijd zijn ingestudeerd. Verder is er een optreden van een ‘mysterieuze artiest’. Pas daarna zal de nieuwe hoogheid van de vereniging zich aan het publiek tonen.

De avond staat vooral in het teken van glitter en glamour. Bedoeling is dat bezoekers zich ook zo kleden en zich daarmee aan het thema van de avond houden. De muziek wordt verzorgd door Disco Aveskamp en Hofkapel Oké. De entree is vrij.