Graaf Martin en Gravin Patricia hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2020-01-03

Graaf Martin en Gravin Patricia zijn dit jaar, samen met Sik Michael, de hoogheden van de Markloawen. Onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest kwamen zij vrijdagavond om 11 over 11 tevoorschijn bij residentie het Landhuis.

Graaf Martin Damhuis (57) is eigenaar van Kleyn Werk in Oldenzaal en getrouwd met Adele. Ze hebben drie kinderen. Martin maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf van de Markloawen.

Gravin Patricia Urbach (33) werkt als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf de Droomboom in Hengelo. Ze is getrouwd met Benjamin en hebben twee kinderen.

Sik Michael Beuvink werkt bij Albert Heijn, is getrouwd met Ria en ze hebben twee kinderen. Hun lijfspreuk luidt: Met Kolder in de kop, goat dit joar, Groot en Klein bie de Markloawen veurop.


Graaf Michael en Gravin Petra regeren de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2018-01-06

Graaf Michael en Gravin Petra zijn, samen met Sik Benjamin, het nieuwe hoogheidsspan bij de Markloawen. Vrijdagavond kwamen zij onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest tevoorschijn bij residentie het Landhuis.

Graaf Michael Beuvink, werkzaam bij Albert Heijn, maakt al jaren deel uit van de raad van elf en is voorzitter van de sponsorcommissie. Gravin Petra Agterbos werkt bij het pannenkoekenhuis De Stroper in De Lutte. Sik Benjamin Urbach werkt op het ministerie van defensie.

Dit jaar voeren zij de polonaise aan onder het motto: Leu nemt oe genot, oons carnavalsjoar is mer kort!


Aftreden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2017-10-31

Komende vrijdag is het tijd voor het eerste aftreden van dit seizoen: zowel voor de jeugdhoogheden als de hoogheden van de Markloawen is de tijd gekomen om af te treden. Vanaf 19:00 uur is de zaal in Hotel het Landhuis geopend, kom op tijd zodat je niks mist!


Graaf Michel en Gravin Debbie regeren de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2017-01-07

Bij de Markloawen gaan graaf Michel Lotgerink, gravin Debbie van Leeuwen en sik Andries Minnegal dit jaar voorop in de polonaise. Het drietal kwam vrijdag onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest tevoorschijn in hotel Het Landhuis.

Graaf Michel en sik Andries stonden in 2010 al eens samen aan het roer als hoogheden, al waren toen bij de Bosduvelkes in de Lutte de rollen omgedraaid.

Graaf Michel is werkzaam bij de Persgroep Nederland en lid van carnavalsgenootschap 47-11. Gravin Debbie werkt bij TOP Orthodontie in Enschede.

Sik Andries is samen met zijn vrouw eigenaar van theehuis 't Theeluttke in De Lutte.

De lijfspreuk van het trio luidt: De taan he'w glad, de kraant leit wie neer, wie viert Carnaval in 't Stedke van Plezeer!


Aftreden Graaf Phil & Gravin Sas

O.C.V. de Markloawen - 2016-10-24

Komende zaterdag, 29 oktober, treden de eerste Oldenzaalse hoogheden van dit seizoen af. Bij de Markloawen nemen Graaf Phil, Gravin Sas en Sik Henk afscheid en zal voor de laatste keer hun motto Met Carnaval bint wie nig in hoes! klinken.

Het aftreden vindt plaats bij Hotel het Landhuis en de zaal is open vanaf 20:00 uur. Het aftreden, zoals altijd verzorgd door de oud-Graven en oud-Gravinnnen zal rond 22:11 plaatsvinden.


Graaf Phil en Gravin Sas hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2015-11-01

In Hotel het Landhuis kwamen gisteravond onder Amsterdamse klanken van OPO Graaf Phil en Gravin Sas tevoorschijn als het nieuwe Gravenpaar van de Markloawen. Zij worden terzijde gestaan door Sik Henk. Het Gravenpaar is ook in het dagelijks leven een paar, want Phil Lucassen en Saskia Lucassen-Zwarteveen zijn al 17 jaar getrouwd.

Graaf Phil (46) is binnen de vereniging actief als voorzitter van de sponsorcommissie en voorzitter a.i. van de financiële commissie. In het dagelijks leven is hij als salesmanager werkzaam bij Kamadur in Bleiswijk en is hij leider van het B3- elftal van ZVV De Esch.
Ook Gravin Sas (45) is actief binnen de Markloawen bij de Loopgroepcommissie. Zij werkt als managementassistente bij de Sector Kinderrevalidatie van het Roessingh te Enschede. Daarnaast zingt zij bij het popkoor “Raise your Voice”. In het dagelijkse leven is ze

Sik Henk Günther (51) is geen onbekende bij de Markloawen: hij is al 8 jaar vorst van de raad van Elf, was zelf al graaf in 1992 en in 2002 vervulde hij ook al eens de rol van Sik. Bovendien waren zijn vrouw Ilona en zijn dochter Mirthe gravin en jeugdgravin in 2014. Naast de carnaval is Henk ook nog actief binnen de scouting. In het dagelijks leven is Henk als buschauffeur werkzaam bij vervoersmaatschappij Syntus.


Aftreden & Opkomst bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2015-10-29

Zaterdag 31 oktober komen alweer de eerste nieuwe Hoogheden van het seizoen uit de doos! De Markloawen presenteren komende zaterdag bij Hotel het Landhuis hun 46e Gravenpaar. Maar niet voordat Graaf Sander, Gravin Ellen en Sik Bruno zijn afgetreden! De zaal is open vanaf 20:00 uur en het wordt niet alleen "crimineel" gezellig, het wordt ook een avond met veel (blaas)muziek!


Graaf Sander en Gravin Ellen hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2015-01-03

Met muziek en nen gleaske in de haand, viert wie Carnaval in Boeskoollaand!, dat is het motto van de nieuwe hoogheden van de Markloawen. Vrijdagavond kwamen Graaf Sander, Gravin Ellen en Sik Bruno bij het Landhuis tevoorschijn als 45ste hooghedenkoppel van de Markloawen.
Graaf Sander Koppelman is 41 jaar en in het dagelijks leven werkzaam bij Entheq in Oldenzaal. Binnen het carnaval is hij bottelier van de Olnzelse Köpperbloazers. Gravin Ellen Linderhof (35) neemt het stokje over van haar broer Ronald, die vorig jaar hoogheid bij de Glasbloazers was. Zij is leerkracht van groep 8 van basisschool de Triangel in Enschede en speelt saxofoon bij de koninklijke harmonie St.Joseph. Sik Bruno van den Heuvel is 56 en eigenaar van verspaningsbedrijf TTS-metaal in Hengelo. Hij was in 2008 al graaf bij de Markloawen.


Aftreden Gravenpaar van de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2014-10-31

Vanavond treden het gravenpaar van de Markloawen, Graaf Ron en Gravin Ilona, en hun Sik Nol na een geslaagd jubileumjaar af bij residentie het Landhuis. De zaal is open vanaf 20:00 uur!


Gouden Gaai uitgereikt aan John Trap

O.C.V. de Markloawen - 2014-02-11

Tijdens Markloawen Muzikaal werd afgelopen zaterdagavond de eerste Gouden Gaai uitgereikt. John Trap, lid van het eerste uur en al jaren bestuurslid van de Markloawen, kreeg deze onderscheiding uitgereikt door de heilige St. Plechelmus.

Later op de avond werd het echtpaar Oolderink -onlangs ook al koninklijk onderscheiden- in het zonnetje gezet voor hun 44 jaar trouwe dienst aan de Markloawen. Zij ontvingen een door Berend Seiger vervaardigd bronzen beeldje, voorstellend de 'Broodkont'


Jubileumgravenpaar bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2014-01-04

Op vrijdagavond kwamen Ron Agterbos en Ilona Gunther als jubileumgravenpaar uit de tijdmachine bij Hotel het Landhuis. Het 44ste gravenpaar wordt Sik Arnold (Nol) van Gemmert.

Ron Agterbos is 45 jaar, getrouwd met Petra en vader van Fleur en Brent. In het dagelijkse leven is hij planner bij de Brookhuis Groep. Bij de Markloawen zit hij al jaren in de raad van elf en is hij sinds 2013 nachtvorst. In 2012 was hij secretaris van Graaf Endrie en Gravin Carole.

Gravin Ilona Gunther is 37 jaar, getrouwd met de vorst van de Markloawen Henk Günther, die zelf in 1992 Graaf was. De twee hebben samen drie dochters Mirthe, Puck en Britt. Ilona werkt bij Xenos en maakt bij de Markloawen deel uit van diverse commissies. Sik Nol oftewel Arnold van Gemmert is alleenstaand en machinist bij de NS. Hij maakt al jaren deel uit van de raad van elf.

Het trio viert carnaval onder het motto: Wie as trio bint kloar veur ’t jubileumjoar.Graaf Peter en Gravin Daphny regeren over de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2013-01-06

In het 43e carnavalsjaar van de Markloawen zwaaien Graaf Peter en Gravin Daphny de scepter over de vereniging. Zij worden bij gestaan door hun secretaris Marc. Het trio presenteerde zich vrijdagavond in hotel Het Landhuis.

Graaf Peter Vreeswijk, lid van de raad van elf, is 37 jaar en werkt bij Randstad Techniek als senior accountspecialist en is getrouwd met Helmi van Holland. Hij is een gewaardeerd vrijwilliger bij Quick’20, waar hij elftalleider van het B1-elftal is. Gravin Daphny Somhorst is 34 jaar werkt bij het MST als anesthesiemedewerkster en woont samen met Joost Vrielink. Secretaris Marc Schaepers is 37 jaar, heeft een eenmanszaak Schaepers Bouw & Ontwerpbureau en woont samen met Leonie Stegeman en hun driejarige dochter Jet. Dit driespan heeft als lijfspreuk: ‘1,2,3! Wie bint d’r Bie!’


Opkomst Gravenpaar

O.C.V. de Markloawen - 2013-01-02

Eindelijk is het zover, het carnavalsseizoen van de Markloawen gaat echt beginnen. Vrijdag 4 januari komt bij hotel Het Landhuis het 43e gravenpaar van de Markloawen op een spectaculaire manier te voorschijn. Iedereen is hierbij uitgenodigd om het begin van het carnavalsseizoen samen met de nieuwe hoogheden te vieren. De zaal is open vanaf 20:00 uur en de entree is graties


Jeugdhoogheden 2012 bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2012-01-18

Vrijdagavond zijn, in een prachtig volle zaal, onze nieuwe jeugdhoogheden bekend gemaakt; het zijn Lars (Ankone) en Noa (Groote Punt). Nadat er eerst afscheid genomen is van Jeugdgraaf Brent en Jeugdgravin Naomi, hebben Lars en Noa de scepter van hen overgenomen.

Beide kersverse jeugdhoogheden hebben erg veel zin aan dit carnavalsseizoen. Dat doen zij uiteraard onder hun lijfspreuk: Met een bal en een stick, hebben we bij de Markloawen altijd schik


Graaf Endrie en Gravin Carole hoogheden Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2012-01-07

De Markloawen hebben dit carnavalsjaar een heuse stadsbouwmeester aan het roer. Want dat is de - in het leven geroepen - functie van Endrie Nijhuis (36), die gisteravond bij hotel Het Landhuis tevoorschijn kwam als de nieuwe graaf van deze Oldenzaalse carnavalsvereniging. Nijhuis zwaait de scepter samen met gravin Carole Jeunink. Zij worden daarbij geassisteerd door sik Ron Agterbos.

De nieuwe hoogheden zijn bepaald geen onbekenden in de carnavalswereld. Graaf Endrie keek als kind al met veel plezier naar de Oldenzaalse optocht. Via optochtvereniging Barrakkus kwam hij bij de Markloawen terecht, als lid van de raad van elf en als secretaris. Gravin Carole kent als echtgenote van oud-graaf Richard (2010) ook het klappen van de zweep. De medewerkster van Bart Smit in Almelo is ook van jongsaf opgegroeid binnen het carnaval. Sik Ron Agterbos is eveneens een fervent carnavalsvierder; de planner bij Brookhuis Personenvervoer maakt sinds vier jaar deel uit van de raad van elf. De lijfspreuk van de nieuwe hoogheden: As wie lös goat, dan geet 't loos in Boeskoolstad.


Opkomst-42e-Gravenpaar-van-de-Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2012-01-03

Vrijdag 6 januari is het weer zover, nadat iedereen een paar dagen rust heeft gehad van alle festiviteiten omtrent de kerst en jaarwisseling komt de carnaval met rasse schreden naderbij.

In de residentie Hotel het Landhuis van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen zal op ludieke wijze het 42e Gravenpaar aan de Boeskoolstad worden voorgesteld.

Dit geliefde en druk bezochte evenement start om 20:00 uur, de entree is gratis en iedereen is van harte welkom.


Hoogheden OCV de Markloawen treden af

O.C.V. de Markloawen - 2011-10-25

Graaf Marwin, Gravin Tessa en Sik Boet sluiten zaterdag 29 Oktober hun regeerperiode af.

Na een allemachtig prachtig carnavals seizoen met veel geweldige feesten in de eigen residentie, maar ook daarbuiten, is het toch weer tijd geworden om op een ludieke manier afscheid te nemen van het Gravenpaar en hun Sik. Zoals elk jaar zal de organisatie van dit aftreden in de handen liggen van het Gravenpaar van het jaar ervoor. Op deze avond wordt onder andere de foto van Graaf Marwin, Gravin Tessa en Sik Boet bijgevoegd in de fotogalerij van oud graven en gravinnen.

De residentie, Hotel het Landhuis, is op zaterdag 29 oktober 2011 open vanaf 20:00 en de entree is gratis


Opgave Truckslepp'n 2011

O.C.V. de Markloawen - 2011-08-09

In 2011 is het Truckslepp'n op de kop af 1 decennium oud!! Een goede reden om hier extra aandacht aan te besteden. Zoals voorgaande edities, zal ook dit evenement weer een groot succes worden. Het wordt gehouden op 4 september 2011 op de Grote Markt, voor het stadhuis.
Aanvang: 13:00 uur.

Dit jaar zijn er enkele wijzigingen. Voorgaande jaren mochten de teams uit maximaal 8 personen bestaan. Vanuit sportief oogpunt was het een hele prestatie om de truck over de finish te krijgen. Dit jaar mogen de teams uit maximaal 10 personen (m/v) bestaan. Nog steeds een hele uitdaging, maar niet meer zo'n uitputtingsslag.

Daarnaast wordt er dit jaar ook een nieuwe activiteit toegevoegd. De INDIVIDUELE AUTOSLEP-WEDSTRIJD!! Personen die de uitdaging aan willen gaan, kunnen in hun eentje een auto over een vastgestelde afstand voorttrekken. De dagwinnaar (diegene die het snelst is), krijgt een prijs van €100 en een krat bier! Wie durft de uitdaging aan!!

Vanzelfsprekend wordt er dit jaar ook weer gezorgd voor activiteiten voor de kinderen. Kortom: teveel om op te noemen. Dit mag je niet missen!! Voor meer informatie of opgave: Ron Agterbos 06-41250030


Denekamper Spatzen op Markloawen Muzikaal

O.C.V. de Markloawen - 2011-02-09

Op 12 februari is het weer zover, dan gaan de Markloawen traditioneel weer muzikaal. Nou ja geheel traditioneel nu ook weer niet, want waar het eerst op de zondagmorgen plaatsvond, is het evenement nu naar de zaterdagavond verplaatst. Maar wat blijft is de gezelligheid in combinatie met muzikaliteit, die dit keer verzorgd wordt door niemand minder dan de Denekamper Spatzen. Dus noteer deze datum in uw agenda: 12 februari in de Markloawen-Residentie Het Landhuis. Aanvang is om 20:00 uur en de toegang is gratis.


Graaf Marwin, Gravin Tessa & Sik Boet hoogheden Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2011-01-08

Ook de Markloawen zijn er nu klaar voor: in Hotel het Landhuis, omgebouwd tot een wereld van multimedia en hightech computerspelen zoals Wii en Super Mario Bros, kwamen Graaf Marwin (Wigger) en Gravin Tessa (Postma) tevoorschijn als nieuw Gravenpaar van de Markloawen. Het thema komt niet zomaar uit de lucht vallen, nee het thema zal ook door de Markloawen gepresenteerd worden tijdens de grote Twentse Carnavalsoptocht welke op 6 maart door de straten van de Boeskoolstad te zien zal zijn. Het thema is overigens bedacht door onze Gravin Tessa samen met haar verloofde Mario Oolderink.

Als secretaris werd Boet (Huijsman) gekozen. Boet is net als Marwin afkomstig uit de leerstal van Barrakkus en weet uiteraard wat er moet gebeuren in de Boeskoolstad, daarvoor loopt hij ook al een tijdje mee. Al met al een geweldig stel, Marwin en Boet groot geworden (in de carnaval) bij Barrakkus en Tessa bij "Roord", nu voorcafé Rouwhorst. Dit jaar gaan ze de Markloawen voor onder hun motto "Met timmerman en stylist; carnaval vier'n... Dat ist!" en ze hebben er zin in!


Opkomst nieuwe Gravenpaar bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2011-01-05

Vrijdag 7 Januari zal de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen hun nieuwe Gravenpaar met Sik bekend maken. Traditioneel zal op ludieke wijze het trio tevoorschijn komen in een altijd goed bezocht Hotel het Landhuis. Het belooft als vanouds weer gezellig te worden en de zaal is open vanaf 20:00 uur.


Hoogheden OCV de Markloawen treden af

O.C.V. de Markloawen - 2010-10-28

Zaterdag 30 oktober 2010 zullen Graaf Richard II, Gravin Marita en Sik Berno hun regeerperiode afsluiten. Na een geweldig jaar met vele prachtige feesten in eigen Residentie, maar zeker ook daarbuiten is het dan zover, op ludieke wijze zal ons Gravenpaar met hun Sik afscheid nemen en een lege plaats achterlaten voor de nieuwe hoogheden die op 7 januari opkomen.

In het begin van de avond zal de foto van Graaf Richard II & Gravin Marita worden opgehangen, en het aftreden volgt dan in de loop van de avond.

De oud Graaf en Gravinnengarde zullen ook een verloting organiseren en natuurlijk traditioneel Graaf Richard II en Gravin Marita opnemen in de Garde.

De zaal is open vanaf 20:00 uur en de entree is gratis.


Truckslepp'n 2010 in Oldenzaal

O.C.V. de Markloawen - 2010-07-15

Op zondag 22 augustus 2010 organiseren wij voor de negende keer onze zomeractiviteit: Truckslepp n. Vanwege het grote succes van de afgelopen jaren is dit evenement inmiddels niet meer van de Oldenzaalse evenementenagenda weg te denken.

Graag nodigen wij het verenigingsleven uit Oldenzaal en omstreken uit om hieraan deel te nemen, deelnemers hoeven dus niet uit de carnavalswereld te komen en zelfs buurtverenigingen of een groep bestaande uit collega's van je werk kunnen hun krachten meten.

Bij voldoende aanmeldingen zal naast een herencompetitie ook een damescompetitie worden gehouden. Tevens wordt een originaliteitprijs/ geinprijs uitgereikt. De deelnemende teams dienen te bestaan uit 8 personen die een truck voorttrekken over een lengte van 30 meter (damesteams mogen bestaan uit 10 personen). De teams worden ingedeeld in poules. Via kruisfinales en de uiteindelijke finale (rond 17:30 uur)zal de winnaar van de Truckslepp'n bokaal 2010 bekend worden.

Het evenement begint om 13:00 uur en vindt plaats op de Grote Markt voor het stadhuis te Oldenzaal. De middag staat in het teken van gezelligheid, vermaak en vertier. Natuurlijk is er ook aan de jeugd gedacht en zal er ook voor hen het één en ander te doen zijn, dus kortom echt iets voor de hele familie.

Het aanmeldingsformulier vind men op onze site of men stuurt een mailtje naar truckslepn@markloawen.nl. Een briefje per post mag naar Endrie Nijhuis, Tulpstraat 167, 7571 AB Oldenzaal. Voor vragen kun je contact opnemen met Endrie Nijhuis: 06-51804319.

Wij hopen dat je deze datum in je agenda zet en dat we je kunnen verwelkomen op deze bijzondere middag georganiseerd door O.C.V. De Markloawen.


Ledenvergadering Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2010-05-01

Penningmeester J. Trap heeft afgelopen zondag tijdens de algemene ledenvergadering van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen het speldje voor zijn 33 jarige lidmaatschap van voorzitter H. oude Holtkamp in ontvangst mogen nemen.

Verder werden de voorzitter H. oude Holtkamp en vice-voorzitter J. Poorthuis weer herkozen voor de komende 3 jaar. Secretaris J.Kallio heeft zijn functie i.v.m. gezondheid en andere verplichtingen neergelegd. Het bestuur had E.Nijhuis voorgedragen als opvolger en omdat er geen verdere aanmeldingen waren zal hij plaats nemen in het bestuur.


Markloawen gaan muzikaal en Gala-avonden

O.C.V. de Markloawen - 2010-01-21

Zondag 24 Januari a.s. organiseert de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen één van hun hoofdfestiviteiten het „Markloawen Muzikaal“. Aanvang van deze gezellige ochtend begint om 11:00 uur en de muzikale ondersteuning zal worden verzorgd door de Haaksberger Muzikanten onder leiding van Hugo Masselink. De entree is gratis en iedereen is welkom. De kaarten voor de allom bekende Gala-avonden op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari zijn nu in de voorverkoop, mochten er mensen zijn die dit spektakel ook willen meemaken, kunnen kaarten bestellen bij Hotel het Landhuis onder telefoonnummer 0541-512496 of een email naar info@hotel-hetlandhuis.nl. Bestel wel op tijd, want vol=vol. Uiteraard is meer informatie omtrent dit alles te vinden op www.markloawen.nl


Jeugdgravenpaar van de Markloawen bekend

O.C.V. de Markloawen - 2010-01-15

Ook het Jeugdgravenpaar van de Markloawen is bekend: Jeugdgraaf Sander & Jeugdgravin Laura. Vanavond 19:00 was de aanvang van deze spetterende avond onder een geweldig stukje muziek van het Oldenzaalse Plezeerorkest OPO.  Zondag 17 januari zal om 11:11 uur de opening Residentie van de Markloawen plaatsvinden in Hotel het Landhuis aan de Bentheimerstraat 118. Iedereen is hier van harte welkom.


Opkomst Jeugdgravenpaar & Opening residentie bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2010-01-13

Aftreden en Opkomst Jeugdgravenpaar Vrijdagavond 15 Januari zullen Jeugdgraaf Coen en Jeugdgravin Carmen hun regeerperiode beëindigen en plaats maken voor het nieuwe Jeugdgravenpaar. Aanvang van dit spektakel zal zijn om 19:00 uur. Opening Residentie Markloawen. Zondagmorgen 17 Januari om 11:11 uur zullen de Markloawen hun vernieuwde residentie Hotel het Landhuis op feestelijke wijze openen. Uiteraard is iedereen hier ook van harte welkom en de entree is gratis.


Hoogheden Oldenzaal compleet

O.C.V. de Markloawen - 2010-01-09

In hun vernieuwde residentie “het Landhuis” presenteerden de Markloawen vrijdagavond hun 40e gravenpaar: Graaf Richard, Gravin Marita & Sik Bruno. Hiermee zijn alle hoogheden van de Boeskoolstad bekend en kan het carnaval echt losbarsten! Zij voeren de Markloawen dit jaar aan onder hun motto: Met disse doare dree, kriegt wie Boeskoolstad op de knee!


Vrijdag opkomst laatste hooghedenkoppel

O.C.V. de Markloawen - 2010-01-05

Vrijdag 8 januari a.s. zullen de Oldenzaalse Hoogheden compleet zijn. Nadat afgelopen weekend vrijwel alle andere verenigingen hun hoogheden bekend maakten en ook onze Stadsprins uit de doos kwam, zullen de Markloawen in hun vernieuwde residentie het Landhuis als laatste vereniging hun 40ste gravenpaar op ludieke wijze bekend maken. Aanvang van deze altijd gezellige, spectaculaire avond is om 20:00 uur


Prijsuitreiking Ballonnenwedstrijd

O.C.V. de Markloawen - 2009-11-20

De Kidsclub en de Jeugdcommissie hebben Zondag 15 november de prijsuitreiking gehad van de ballonnenwedstrijd naar aanleiding van het Truckslepp’n afgelopen 16 augustus 2009. Tijdens het Truckslepp’n zijn er bijna 250 ballonnen de lucht in gegaan en daar zijn 13 kaartjes van terug gevonden. Alle kaartjes zijn gevonden in de buurt van Hannover Duitsland. Alle winnaars werden aangeschreven en die hebben allen hun prijs in ontvangst mogen nemen bij Hotel het Landhuis.


Markloawen nemen afscheid van gravenpaar

O.C.V. de Markloawen - 2009-10-28

Zaterdag 31 Oktober komt er een eind aan de regeerperiode van Graaf Martin en Gravin Evelyn met hun Sik Patrick. Na een bijzondere opkomst op motor en paard op 9 januari 2009 en een geweldig seizoen achter de rug zal het 39e gravenpaar zaterdag afscheid nemen als hoogheden van de Markloawen. Om 20:00 uur wordt begonnen met het ophangen van de foto naast de 38 gravenparen die hun zijn voorgegaan. Daarna zal het officiële gedeelte volgen waarbij de ambtsketting met onderscheidingen en kleding zal worden ingeleverd. Hierna is het de beurt aan de aftreedcommissie bestaande uit de oud-hoogheden van 2008 die er dan voor zullen zorgen dat Martin, Evelyn en Patrick op ludieke wijze zullen worden afgevoerd. Uiteraard vindt dit alles plaats in residentie Hotel het Landhuis en de entree is gratis.


Jubilarissen geëerd tijdens ALV Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2009-05-19

Vrijdag 15 mei j.l zijn op de jaarlijkse ledenvergadering van de Oldenzaalse carnavalsvereniging de Markloawen G. en I. Hartgerink geëerd met een speldje voor het 33 jarig lidmaatschap van de vereniging. Verder werden H. en C.Hisken, L.Segering, S.Runge, H. en R. Oude Holtkamp, R.Veldhuis en E. en J. Poorthuis gefeliciteerd met het 11 jarig lidmaatschap. J.Stoelers, H.Segerink, M.Vriesema, M.van Olffen, B.ten Bos en H.Geerdink zouden ook een speldje krijgen voor het 11 jarige lidmaatschap, maar konden niet aanwezig zijn. Secretaris J.Kallio en 2e Penningmeester en tevens residentiehouder J.Oolderink waren aftredend maar zijn weer herkozen. Na vertrek van M.Bakker uit het bestuur werd de vrij gekomen plaats ingenomen door B. van den Heuvel uit Hengelo.


Nieuwe jeugdhoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2009-01-18

Afgelopen vrijdag 16 januari zijn in de drukbezochte residentie van de Markloawen, Hotel het Landhuis, de nieuwe Jeugdhoogheden opgekomen. Voor de opkomst van de nieuwe Jeugd was het aftreden van de Jeughoogheden van 2008. Daarna volgde een korte pauze met een optreden van de dansmarietjes van de EKV te Enschede. Jeugdgraaf Coen ter Braak, 12 jaar uit Weerselo, en Jeugdgravin Carmen Davina, 11 jaar uit Oldenzaal, zullen naast de „grote Hoogheden“ het Markloawenvolk voorgaan.


Opkomst Jeugdgravenpaar bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2009-01-14

Vrijdag 16 januari a.s. zullen Jeugdgraaf Kevin en Jeugdgravin Rosan plaatsmaken voor het 12e Jeugdhoogkoppel van de Markloawen. De aanvang is om 19:00 uur bij het Landhuis. Op zondag 18 januari a.s. zullen Graaf Martin en Gravin Evelyn met hun sik Patrick de sleutel overhandigd krijgen van hun residentie Hotel het Landhuis. Deze feestelijke opening begint om 11:11 uur en uiteraard is iedereen op beide evenementen van harte welkom.


Nieuwe gravenpaar bekend bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 2009-01-10

Vrijdagavond zijn bij het Landhuis het laatste hoogheden van de Boeskoolstad bekend geworden: Graaf Martin, Gravin Evelyn en Sik Patrick voeren dit jaar de Markloawen aan. De nieuwe gravin van de Markloawen, Evelyn Oolderink, is werkzaam bij residentie het Landhuis dat uitgebaat wordt door haar ouders Jos & Lenie. Graaf Martin Oolderink is haar neef, werkzaam bij garage Mensink in Denekamp en lid van de TC van de Markloawen. Secretaris is Patrick Roord geworden, in het dagelijks leven conducteur en in 2006 zelf graaf van de Markloawen. Het motto van het gravenpaar is “Woar ie ok vandan komt, carnaval vier ie bie de Broodkont”