Hertog Johan nieuwe Hertog bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2019-11-15

Johan Tijdhof kwam vrijdagavond als 53e Hertog van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Oelewappers tevoorschijn bij de Proatpoal. Als secretaris koos hij zijn zoon Stijn.

Hertog Johan (56) is getrouwd met Monique en is in het dagelijks leven general manager bij PCE. Daarnaast organiseert de hertog graag reizen voor marathons en is hij lid van het Oldenzaals mannenkoor.

Secretaris Stijn Tijdhof is 30 jaar en woont samen met Renee. Hij werkt als zelfstandig industrieel klimmer en reist hiervoor de hele wereld over.

De lijfspreuk van deze hoogheden is: "Met 2 moal disse tied, he'j ’n carnaval woar’j van geniet!


Hertog Sven nieuwe hoogheid bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2017-11-13

Sven Lulofs en zijn broer Lars zijn de nieuwe hoogheden van OCV De Oelewappers. Op vrijdag 10 november kwam Hertog Sven als 51e Hertog van de Oelewappers tevoorschijn bij de Proatpoal.

De 26 jarige Sven werkt bij Carnavalsland en is daarnaast eigenaar van Sinterklaasoldenzaal en Salon Ludiek. Na eerst enkele jaren carnaval te hebben gevierd bij de BB is hij al een aantal jaren actief bij de Oelewappers in de jongerencommissie, loopgroepcommissie en de feestcommissie.

Secretaris Lars Lulofs is 22 jaar en eigenaar van Ovinti waarmee hij maatwerk producten maakt voor binnen en buiten. Hij maakt sinds dit jaar deel uit van de Raad van 11 van de Oelewappers.

Het jonge koppel gaan de Oelewappers dit jaar voor onder hun lijfspreuk: "Met disse breurs aan top, zet wie heel Carnavalsland op z'n kòp"


Dries Roelvink bij Oel'nLive Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2017-01-23

Zondag 29 januari staat Ter Stege in het teken van Oel'nLive! Een middag vol carnaval met diverse artiesten. Het podium is klaar voor Dries Roelvink, 8xFlut, Teun Kokkeler en Martin Ankoné. Natuurlijk ontbreekt onze eigen kapel 'n Moal Wat Aans niet. Zij trekken om 13.30 uur naar binnen om het feest te openen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een daverend feest van te maken!

Iedereen is op 29 januari vanaf 13.30 uur van harte welkom bij Ter Stege in Oldenzaal.


Hertog Hans hoogheid bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2016-12-09

Op vrijdag 9 december kwam bij de Proatpoal Hans Blankenau als 50e hertog van OVC de Oelewappers tevoorschijn. Naast hem staat dit jaar secretaris Michiel Brouwer

Hertog Hans is 55 jaar, getrouwd en werkzaam als zelfstandig ondernemer in de werktuigbouwkundige installaties. Binnen de Oelewappers is hij lid van de technische commissie. Sik Michiel (54) is ook getrouwd en is technisch beheerder bij Vitens.

Hun motto is: "Ai nög nig geboren bint, kunt ze oe van alles wies maken"


Oel'n trapt of!

O.C.V. de Oelewappers - 2016-11-07

De 11e van de 11e is in zicht en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Voor iedereen die niet naar Keulen gaat, of op tijd terug is staan de deuren van café 't Hoekje vanaf 20 30 uur open om samen met de Oelewappers het nieuwe carnavalsseizoen in te luiden. Tot ziens op vrijdag 11 november vanaf 20.30 uur bij café 't Hoekje!


Oeln Live bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2016-01-11

Zondag 17 januari staat Ter Stege in het teken van Oeln Live! Diverse podia waar onder andere Sylvia Corpier, Demi Westerhof, Martin Ankone, 8xFlut en kapel n Moal Wat Aans optreden. Voor de kinderen is er een speciaal programma met leuke activiteiten.Iedereen is op 17 januari vanaf 13.30 uur van harte welkom bij Ter Stege in Oldenzaal.

Zondag 31 januari is speciaal gereserveerd voor het Kindergala van de Oelewappers. Het podium is klaar voor alle kinderen die willen dansen, zingen, toneelspelen, of zelfs (goochel)trucs willen doen. Wil je alleen optreden of met vrienden / vriendinnen? Meld je dan aan via kindergala@ocvdeoelewappers.nl. Tot ziens op zondag 31 januari bij de Proatpoal! De zaal is vanaf 13.30 uur open.


Hertog Frank 49e Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2015-12-12

Frank Vastert is de 49e Hertog OCV De Oelewappers. Op vrijdag 11 december presenteerde de Oelewappers in de Proatpoal de nieuwe Hertog. Hertog Frank koos Bert Loohuis als zijn secretaris.

De 48 jarige Frank werkt bij BMN Bouwmaterialen in Nijverdal. Binnen de Oelewappers is hij voorzitter van de Organisatiecommissie en daarmee onderdeel van het algemeen bestuur van de Oelewappers. De Hertog is al jaren actief binnen de vereniging en maakte al deel uit van de technische commissie, sponsorcommissie en de Raad van 11. Ook is hij oud-Nachtvorst. In zijn vrije tijd speelt Frank volleybal. Hertog Frank heeft was in 2006 was hij secretaris van Hertog René en in 2013 van Hertog John

Secretaris Bert Loohuis is ook 48 jaar en eigenaar van Loohuis Constructie in Oldenzaal. Bert is momenteel lid van de sponsorcommissie en net als Frank oud-lid van de technische commissie en Raad van 11. Bert was in 1999 secretaris van Hertog Henry en in 2001 was hij zelf Hertog van de Oelewappers.

Hertog Frank en Sik Bert vieren dit jaar carnaval onder hun lijfspreuk: In oons geval wappert wie deur t carnaval!


Spetterend gala-weekend voor de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2015-02-03

Vrijdag- en zaterdagavond was het jaarlijkse gala van de Oelewappers. Een afwisselend programma met Twentse buuts, afwisselende muziek en dans.

Mathilde Geerds alias Truus nam de eerste buut voor haar rekening en wist weer kleurrijk te verhalen over haar "kearl Gait". Veel herkenning bij de dames in de zaal. Harrie Nordkamp als Harm van oaln Dieks en Paul Wiefferink alias Proatpoal hebben met hun buuts de lachspieren goed los gekregen. Het Groenlose duo Joost en Martijn wisten wederom, na hun debuut vorig jaar, met hun snelle en droge humor de zaal buikpijn van het lachen te bezorgen.

De muzikale acts waren in handen van Martin Ankoné als André Hazes, de Confettis en Johan und die Spielmannszug der Höpfenheimer Stadsmuzikanten die het winnende Oldenzaals Carnavalsnummer hebben gezongen. Marije Onderweegs (zang) en Pia Rosens (gitaar) hebben verschillende nummers ten gehore gebracht.
En natuurlijk mocht Dansschool Rouwhorst niet ontbreken.Ook de groep "Kop in t Zaand" uit de eigen gelederen wist de zaal te verrassen met een blacklight act, waarbij struisvogels hun danskunsten lieten zien.

Na dit krachtige programma voor de avond was er een swingende Singalong afterparty met Martin en Mariel, die tot in de late uurtjes duurde.

En dat was nog niet alles. Op zondag was het jaarlijkse kindergala van de Oelewappers. Diverse deelnemers van jong tot oud betraden het podium van de Proatpoal met zang, dans en muziek! Het was een feestelijke middag die helemaal in het teken van de kinderen staat. De kinderen van Sik Edwin hebben hun vader toegezongen. Uiteindelijk heeft Jet Tanke gewonnen met een vertolking van een nummer uit Frozen.


De Oelewappers presenteren: De Vrienden van Oeln Live!

O.C.V. de Oelewappers - 2015-01-11

Het is tijd voor een nieuw carnavalsfeest! Een feest dat niet alleen voor de carnavalsverenigingen is, maar echt voor iedereen! En met deze gedachte is bij de Oelewappers het idee ontstaan om de traditionele kuiermiddag om te toveren tot het feest De vrienden van OelnLive!

Op zondag 18 januari is Ter Stege omgebouwd tot een zaal waar het vooral gaat om carnavalsmuziek en met elkaar carnaval vieren. Er zijn verschillende podia met Justin Tonnema, Peter Loree en Marco de Vos. Daarnaast zijn er verschillende kapellen, waaronder de hofkapel van de Oelewappers n Moal wat Aans, diverse artiesten uit de eigen vereniging en voor de kinderen is een apart kinderprogramma!

Iedereen is van harte welkom voor een oergezellige carnavalsmiddag bij de Oelewappers. Vanaf 13.30 uur bij Ter Stege aan de Groote Markt in Oldenzaal.

Kaartverkoop OelnGala
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari is het jaarlijkse OelnGala bij Kothman. Ook dit jaar hebben we een aantrekkelijk programma met Twentse buuts, dans en muziek. Dit is een gala dat u niet mag missen! De vrije kaartverkoop is op woensdag 14 januari bij t Hoekje vanaf 21 uur.


Hertog Gait de 48e Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2015-01-03

Gerrit Schouten is vrijdagavond bij de Proatpoal tevoorschijn gekomen als de 48e Hertog van de Oelewappers. Hertog Gait koos Edwin Boevink als zijn secretaris.

De 40 jarige Gerrit is adviseur bij Koopman Mode in Tilligte en nachtvorst bij de Raad van 11. Ook is hij lid van de organisatiecommissie van de Oelewappers. Secretaris Edwin Boevink is 41 en manager bij uitzendbureau In Person in Oldenzaal.

De twee oud-pages van de Kadolstermennekes gaan de Oelewappers dit jaar voor onder hun lijfspreuk: Met stropdas en microfoon in de hand, vieren wij carnaval in Boeskoolland


Opkomst 48e Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2014-12-30

Op vrijdag 2 januari is de opkomst van de 48e Hertog van O.C.V. De Oelewappers. De opkomst van de nieuwe Hertog is elk jaar weer een spannend moment; tijdens een spectaculair programma zal de nieuwe Hertog uit de schaduw komen en in de schijnwerpers staan om de Oelewappers dit jaar voor te gaan in de carnavalstijd.

Dit allemaal onder muzikale begeleiding van hofkapel n Moal wat Aans uit Reutum.
Iedereen is van harte welkom op vrijdag 2 januari om de opkomst live bij te wonen in de residentie van de Oelewappers, De Proatpoal aan de Groote Markt in Oldenzaal. Vanaf 20.30 is de zaal open, wees op tijd zodat u geen moment mist van deze unieke avond.


Open dag Wagenbouw

O.C.V. de Oelewappers - 2014-12-18

Op zondag 28 december zetten zes carnavalsverenigingen de deuren open voor de jaarlijkse "Open Dag Wagenbouw". Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een praalwagen wordt opgebouwd? Dan is dit de kans om alles van dichtbij te bekijken. Je bent van harte welkom vanaf 13 uur.

Aan de Thorbeckestraat in Oldenzaal hebben zes carnavalsverenigingen een hal waarin zij bouwen aan een carnavalswagen. Dit jaar worden er vijf praalwagens gebouwd en 1 loopgroepwagen.

De verenigingen hebben hun krachten gebundeld om zondag 28 december tot een groot feest te maken. In een verwarmde tent zorgen diverse kapellen voor de nodige muziek. Dit wordt compleet gemaakt met een optreden van Ronald Meijer! En natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht.

De Thijdarren, Blaanke Boeskeulkes, Spanvöggel, Markloawen, Glasbloazers en Oelewappers zien je graag op zondag 28 december vanaf 13 uur aan de Thorbeckestraat!


Aftreden Hertog Jordy van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2014-11-10

Op vrijdag 14 november gaan de deuren van de Proatpoal weer open voor de Oelewappers! Hertog Jordy mag nog één keer schitteren in zijn pak om samen met zijn sik René afscheid te nemen van een meer dan geweldig Oelewapperseizoen.

Wat de Hertog en Sik te wachten staat op vrijdag de 14e is nog een verrassing, maar één ding is zeker: het zal een afscheid zijn in stijl van het hele seizoen.

Natuurlijk is ook onze hofkapel ’n Moal Wat Aans uit Reutum weer van de partij, dus dat beloofd een schitterend feest te worden.
Kortom, vrijdag 14 november wordt een feest dat je niet mag missen! De deuren van de Proatpoal zijn vanaf 20.00 uur open en natuurlijk is iedereen van harte welkom!


Jordy van Duiven Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2014-01-04

Jordy van Duiven presenteerde zich op vrijdag 3 januari in de Proatpoal als de 47e Hertog van OCV De Oelewappers. Hij koos René van der Zande als zijn secretaris.

De 35 jarige Jordy is getrouwd met Mariska en is eigenaar van Iniz!, een bureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van interieurs, badkamers en tuinen. Hertog Jordy is geen onbekende binnen de Oelewappers: sinds 2005 is hij lid van de Raad van Elf en hij is de oprichter van de Jongerencommissie van de Oelewappers. Daarnaast is hij actief binnen de wagenbouw en de Feestcommissie.

Secretaris René van der Zande is 52 jaar en getrouwd met Nicole. Ook René loopt al jarenlang mee binnen de Oelewappers: hij is oud-Hertog van de Oelewappers (2006) en eigenaar van buitenresidentie 't Hoekje.

Jordy en René gaan de Oelewappers voor onder hun lijfspreuk:
"Onze spreuk hoef ie nich te weet'n. Volgend joar bi'j hem toch vergeet'n"


Opkomst 47e Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2013-12-27

Op vrijdag 3 januari is het zo ver!

Dan komt de 47e Hertog van O.C.V. De Oelewappers uit de doos springen. De Hertog is al maanden druk met alle voorbereidingen! Dat doet hij natuurlijk niet alleen, hij wordt daarin bijgestaan door zijn Sik, Dollegien en Truttebel. Het koppel kan bijna niet meer wachten en staat te trappelen achter de schermen.

Als je de vrijdag nog niet gereserveerd hebt in je agenda, doe het dan nu. Deze opkomst mag je echt niet missen! Een spectaculaire avond waarin de nieuwe Hertog uit de schaduw zal komen en in de schijnwerpers gaat staan om de Oelewappers dit jaar voor te gaan in de carnavalstijd.
De hele avond wordt muzikaal omlijst door onze hofkapel 'n Moal wat Aans!

Iedereen is van harte welkom om de opkomst live bij te wonen in de residentie van de Oelewappers 'De Proatpoal' aan de Groote Markt in Oldenzaal. Vanaf 20.30 is de zaal open, wees op tijd zodat je geen moment mist van deze unieke avond.


John Roord nieuwe Hertog Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2013-01-05

John Roord is de 46e Hertog van OCV De Oelewappers. Op vrijdag 4 januari presenteerde de Oelewappers in de Proatpoal de nieuwe Hertog. Hertog John koos Frank Vastert als zijn secretaris.

De 36 jarige John is liftmonteur bij Schindler liften. Hij is getrouwd met Elke en samen hebben ze twee kinderen; Yoni en Jaap.
Carnaval stroomt door de aderen van de kersverse Hertog. Zijn vader, ooms en zwager gingen hem al voor als hoogheid in de afgelopen jaren. Het is dan ook niet gek dat John al vanaf zijn 7e jaar bij de Oelewappers over de vloer komt. John is jarenlang actief geweest in de technische commissie. Momenteel is hij lid van de Raad van 11 en de Feestcommissie. Kortom; 'hij is een kind van de vereniging!'.

Secretaris Frank Vastert is 45 jaar en getrouwd met Petra en hebben twee kinderen; Anne en Koen. Ook Frank is al jaren actief in verschillende commissies en de Raad van 11 van de vereniging. Frank kent het klappen van de zweep als secretaris, een ervaring die hem dit jaar goed van pas komt.

John en Frank hebben elkaar jaren geleden bij de Oelewappers ontmoet en kennen elkaar inmiddels door en door. Zij zijn vastbesloten om dit carnavalsjaar een gouden randje te bezorgen met hun lijfspreuk:

"Disse ras Oel'n hoof ie niks te vertell'n, met carnaval bint wie nig te veurspell'n"


Aftreden Hoogheid Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2012-11-07

Vrijdag 9 november gaan de deuren van de Proatpoal weer open voor de Oelewappers! Hertog Hans mag nog één keer zijn pak aan om samen met zijn sik Hennie afscheid te nemen van een meer dan geweldig Oelewapper seizoen. De deuren zijn vanaf 20.00 uur open en natuurlijk is iedereen van harte welkom!


Hans Boersma nieuwe hoogheid Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2012-01-07

Hans Boersma is de 45e hertog van de Oelewappers. Gisteravond presenteerde hij zich in de nieuwe residentie De Proatpoal. Hertog Hans is een 52-jarige Oldenzaler en bedrijfsleider bij ELA Container Nederland BV. Boersma is al jarenlang lid van de optochtvereniging De Muiters en mede-organisator van de carnavaleske kinderwagenoptocht. Zijn partner heet Marijke Gevers, zijn hobby's zijn rugby, klootschieten en motorrijden.

Hertog Hans benoemde Hennie Klumper tot zijn secretaris. Opvallend, omdat Klumper, werkzaam bij IAK Verzekeringen, bezig is aan zijn eerste seizoen als voorzitter van de Oelewappers. De sik, getrouwd met Miranda Klumper, kent het klappen van de zweep, want hij was zowel hertog (2005) als sik (1998).

De lijfspreuk van het koppel is: Gin gedram, gin gezeur, met carnaval goaw d'r veur.


Thijdarren & Spanvöggel winnen voetbaltoernooi

O.C.V. de Oelewappers - 2011-06-28

Het carnavalsvoetbaltoernooi is vrijdagavond gewonnen door de Spanvöggel (in de prestatiepoule) en de Thijdarren (in de recreatieve poule). Op de kunstgrasvelden van Quick '20 werd een sportief toernooi gespeeld. In de finale van de prestatiepoule nam de Spanvöggel het op tegen de Denekamper Nachtuulkes. In de strafschoppenreeks was de Spanvöggel iets koelbloediger. In de recreatiepoule werd de Thijdarren de terechte winnaar ten koste van 8xFlut. Het geslaagde toernooi werd georganiseerd door de Oelewappers.

Bron: TC Tubantia


24 juni 3e Oldenzaals Carnaval-Voetbaltoernooi

O.C.V. de Oelewappers - 2011-06-24

Op vrijdag 24 juni organiseren de Oelewappers alweer de derde editie van het voetbaltoernooi voor carnavalsverenigingen en kapellen. Vanaf 18:30 zullen de teams van de verschillende verenigingen op de velden van Quick '20 aftrappen in de strijd om de felbegeerde Oel'nbokaal. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld in zowel de competitieve als de recreatieve klasse. Aansluitend aan het toernooi zullen beide klasses samengevoegd worden om te kijken wie de derde helft zal gaan winnen tijdens de afterparty bij sportcafé 't Hoekje


Uitslagen van de Twentse Carnavalsoptocht

O.C.V. de Oelewappers - 2011-03-06

Praalwagens
1 Oldenzaal, O.C.V. de Vennemuskes 88 Wie bou(w)t aait vedan, dom vedan
2 Tubbergen, Oranjewijk Tubbergen 118 PARIJS-DRAAKAR
3 Ootmarsum, De Siepeljonkers 78 Shrek & Fiona
4 Denekamp, C.V. de Nachtuulkes Denekamp 56 Nachtuulkes goat Culinair
5 Denekamp, J.C.V. De Greune Kottelpeerkes 81 Leu hoalt u vast! Dit joar in de jungle trekt de greun’n alles oet de kast
6 Oldenzaal, O.C.V. de Oelewappers 44 Wie timmert al 44 joar an de weg
7 Denekamp, C.V. De “Köttelpeern” 102 Vakantie: Wie trekt d’r op oet
8 Rossum, De Sjeesköttels 111 ” Disse vrömde plant’n, bekiekt wie van alle kant’n ”
9 Rossum, C.V. de Keurnmeaiers 29 ‘t komp a 11 joar veur de bakker
10 De Lutte, C.V. De Tuffelkeerlkes 97 Wie bin’t wiet van hoes met Moulin Rouge
11 Oldenzaal, O.J.C.V. De Blaanke Boeskeulkes 62 met love & peace van weleer, trekt wie deur t’ stedke van plezeer
12 Hengelo, H.O.V. AltijdDorst 52 Wij vieren carnaval als een doldwaas circus
13 Oldenzaal, O.C.V. De Spanvöggel 17 Wie zet (stekt) de koppen bie mekaar
14 Oldenzaal, O.C.V. de Thijdarren 94 Hemels carnaval
15 Weerselo, J.C.V. De Pearse Köp 106 Met griezels, spoken en geesten goat wie dit carnaval onmeunig feesten
16 Deurningen, W.B.V. De Fruitige Bende 67 Wie bint een stel apatten, wie viert carnaval op de latten
17 Losser, C.V. De Martinikerlkes 23 Een beregoed carnaval
18 Oldenzaal, O.C.V. De Markloawen 70 Met ‘n evolutie aan games deur’n
Boeskoolstad spölt wie de boel wa plat 19 De Lutte, De Jonge Bosduvelkes 92 Al 44 Jaar Ter Land, Ter Zee en in de Lucht

Grote Groepen
1 Oldenzaal De Moeseggels 112 Met ‘n veer an ‘t gat, Schrobt wie Olnzel glad
2 Oldenzaal De Bedsleppers! 28 Dree volle daag’n pret!! Wie slept gewoon oons bed met!
3 Weerselo CV ten Oeverstee 66 Met Carnaval moj ‘t nat hoal’n
4 Oldenzaal O.O. Barrakkus 80 Wie hef/hebt de touwtjes in hand’n !
5 Denekamp Eén pot nat! 27 Het feest is compleet, nu nog een date!
6 Denekamp De Kanaalratten 43 Dit joar met carnaval geen neuten, maar lekker thee sleuten.
7 Oldenzaal O.C.V. De Glasbloazers 104 Van Noordpool tot Boeskoolstad, Eskimo’s op Carnavalspad!
8 Weerselo CV Oalsboer en Luuk 68 Wie raakt opgewonden van diss’n optocht
9 Oldenzaal O.O.V. “De Buurleu” 91 “Voll plezer in ‘t zwanenmeer”
10 Beuningen C.C. De Dinkeldrievers 46 “Trollen op-tocht”
11 Vroomshoop C.V. De Smoezen 93 Wat in Cannes kan, kan in Oldenzaal ook!
12 Oldenzaal Kniremeis en Koo 117 ‘n goei’n road veur 2011: BLIEF MET BEIDE BEEN AN DE GROOND
13 Denekamp Popos en zo 82 Géén gezicht
14 Wageningen ‘t Noaberschop 115 Brommers Kiek’n

Kleine Groepen
1 Oldenzaal Nonsens 55 Publiekstrekker
2 Oldenzaal O.C.V. De Naaideuskes 54 De Naaideuskes kiekt zich de oogn oet!!!
3 Weerselo C.V. LOL (Leu Oet Lemsel) 113 Wie bint diss’n optocht goot gedekt
4 Oldenzaal SpÖllerskapel 101 Slagerfestival
5 Oldenzaal De Boeskool Bijtjes 41 Wie bint in Boeskoolstad bliev’n steek’n!
6 Oldenzaal Op’n Kop 42 Wie kriejt ‘m nig omhoog
7 Denekamp CV WATWOLLIE 116 Tijdens dit carnaval zit disse schoapkes op ‘n dreug’n
8 Oldenzaal BH en BH 65 Radio Actief Vrij
9 Oldenzaal C.V. Dubbelpeunt 25 Wiki leaks
10 Denekamp De carnavalsvierders 96 D’R SCHOT IN ‘N OPTOCHT
11 Tubbergen Muller Boy’s en Kesjott’n 64 Aj dizz’n deur hebt!
12 Oldenzaal De Leeuwebekkers 24 Feest mee met de Leeuwebekkers!
13 Enschede WIEFI leaks 79 Bij vrouwen lekt ook wel eens iets

Een- en Tweelingen
1 Hengelo POTSIES 49 Pret echo put
2 Oldenzaal Al met Al 58 Past niet!?
3 Oldenzaal 1/2 CV De Cabrieten 57 Dit joar loopt wie nig met
4 Oldenzaal CV-Ketel 77 Memorabele optocht
5 Losser CV de Tweeling Leo Eulderink / Harry Bakker 60 ok met carnaval lop ‘t met’n sisser of
6 Borne Gottgens 98 Wie heb’t nen moeilijke stoelgang
7 Rossum Strip & Ties 110 Ik zie, ik zie ….. Wat jij ook ziet!
8 Oldenzaal J. ter Beke en G. Veltscholte 37 Kapper? Wie bint d’r geknipt veur
9 Oldenzaal D. Smink en R. Kuiper 83 Wie doat stiekem met!
10 Rossum De Publiekstrekkers 84 Wi bint de publiekstrekkers van ‘n optocht
11 Ootmarsum Paul Sijtsma 119 Dit Wast
12 Lonneker Doarhejzewah 86 Met diss’n carnaval goaw onmeunig deur’t lint
13 Oldenzaal Veldhuis & Veldhuis 21 Ook super snelrecht in Oldenzaal
14 Denekamp H. Wolkotte en S. Oostenrijk 107 Wie brengt oe’t lecht
15 Overdinkel Harrie Nordkamp 108 NA DE CARNAVAL ZIT IK OP ZWART ZAAD
16 Enschede Ine en Kees Visser 19 Met Carnaval loopt wie 3 dagen blauw
17 Hengelo de Tweeling 85 OP ZOEK NAAR TALENT
18 Oldenzaal W.I.P. 100 Wie’j loat de kop hang’n
19 Oldenzaal Dr. Drank 99 In dree daag’n slank met dr. Drank
20 Losser moeder en dochter Mulstege 22 Pronkstuk
21 Oldenzaal H. Schurink 20 Liever ‘n sigaartje dan...
22 Oldenzaal Anja en Teja 59 Disse dassen bint wa te verkassen
23 Losser Appie de Groot 73 Oude dozen
24 Oldenzaal Kearls oet Berghoezen 50 Kearls met Ball’n
25 Enschede Albert Steffens 47 Slepstick
26 Denekamp SVBH 51 Wickie leaks
27 Oldenzaal Sally Os en Tonny Duivelshof 39 Als je haar maar goed zit
28 Denekamp Claudius Brummelhuis 75 Fantasy Island, doet mij de DAS om
29 Oldenzaal Beppie en Kokkie 76 Schots en Scheef
30 Oldenzaal JEBA 109 We gaan als een EENEIIGE TWEELING
31 Oldenzaal Bram v.d. Werf 74 Bram Jury
32 Weerselo Erik oude Luttikhuis 61 MET CARNAVAL ZIT IK GEBAKKEN
33 Losser Mathilde Damhuis 38 “GEENIE & AAL”
34 Oldenzaal OCV De Stroatkeerls 40 Wie STEKT OE AN met oons Stroat Gala
35 Enschede Jeffrey 48 snee zat. bin ‘n snee zat
36 Enschede Gerrit Bos en Erna vd Aa 87 Is deze opvang wel betrouwbaar?


Vader en zoon Roord jubileumhoogheden bij de Oel'n

O.C.V. de Oelewappers - 2011-01-08

In residentie De Zon kwam Peter Roord uit de doos als de 44e hertog van de Oelewappers. Verrassend koos hij zijn vader Aloys tot zijn rechterhand. Peter Roord (27) is de jongste hertog van de Oelewappers ooit, hij kreeg het carnaval dan ook met de paplepel ingegoten.

Al op 13-jarige leeftijd (!) maakte hij deel uit van de technische commissie. Ook was hij het jongste lid ooit van de raad van elf. Peter Roord, getrouwd met Petra en vader van Wies, is werkzaam bij Stork Primotec. Hij is hopman van de scouting Titus Brandsma. Zijn vader Aloys (57) is getrouwd met Nanda en geniet van zijn pensioen. Bij de Oelewappers is hij als bestuurslid voorzitter van de P&P-commissie. In het verleden was hij onder andere oud-regent van de Blaanke Boeskeulkes.

De twee kozen als lijfspreuk: 'n Oal'n haalt wie van stal, oons jong kump oet de hal, samen met oe viert wie 't carnaval


Het tweede Oldenzaals Carnavalsvoetbaltoernooi

O.C.V. de Oelewappers - 2010-05-13

Het tweede Oldenzaals Carnavalsvoetbaltoernooi gaat weer van start! Ook in 2010 kan de strijd om de felbegeerde Oel'nbokaal losbarsten. Vrijdag 25 juni is het dan zover, het tijdstip is 18.30 uur en je kunt aantreden op het sportpark van Quick 20!! Natuurlijk is er, naast deze titanenstrijd, ook een gezellige derde helft en het zou niet kloppen als de afterparty ontbrak!


Hertog Peter 43e Hoogheid van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 2010-01-08

Op 1 januari is in de residentie de Zon het 43e Hooghedenkoppel van de Oelewappers gepresenteerd. In een volle residentie maakten Hertog Peter Ekelhof en Secretaris Jeroen Engelbertink hun opwachting. 43e Hoogheid O.C.V. De Oelewappers Peter Ekelhof 44 jaar geleden geboren in Ootmarsum en getrouwd met Mireille Roord, dochter van Oud Hertog Hannes en zus van John Roord lid van de Raad van 11. Wij hebben 3 kinderen Tim (10), Jord (8) en Mats (5). Sinds 2004 wonen wij aan Tijgaardenstraat 73 nabij de Quick velden. Van beroep ben ik verzekeringsadviseur zakelijke relaties bij de Rabobank Twente Oost. Naast carnaval zijn mijn hobby’s voetbal, tennis, mountainbiken en hardlopen. Ik ben daarnaast jeugdtrainer bij Quick’20. Dit laatste, omdat al mijn 3 drie zonen lid zijn van deze prachtige club. Sinds 2000 ben ik lid van de Oelewappers. Indertijd ben ik door Bennie Brand gevraagd om zitting te nemen in de organisatiecommissie. Sinds enkele jaren ben ik voorzitter van deze commissie. Ook maak ik al enkele jaren deel uit van de Raad van 11. Carnaval is er bij mij met de paplepel ingegoten. Geboren als kasteleinszoon van het Stadscafe in Ootmarsum en alwaar de Ootmarsumse carnavalsvereniging De Othmarridders residentie hield, liep ik als kleine jongen al mee aan de hand van de Raad van 11. Bij deze vereniging ben ik jeugdgraaf geweest en heb een jaar of 12 in de Hofkapel gespeeld. Ook heb ik enkele jaren met de Ootmarsumse Gala meegedaan. Na mijn verhuizing naar Oldenzaal heb ik eigenlijk het Ootmarsumse carnaval vaarwel gezegd en mij volledig op de Oelewappers gericht. Ik heb altijd de wens gekoesterd ooit eens als Hoogheid van de Oelewappers te mogen voorgaan. Secretaris: Jeroen Engelbertink 39 jaar geleden geboren in Oldenzaal en groot gedeelte van mijn leven in Berghuizen gewoond. Getrouwd met Chantal Tanke, dochter van café De Elsmös uit Berghuizen. Wij hebben 3 kinderen Sanne (9), Daan (7) en Bram (5). Sinds 1999 wonen wij in het centrum van Oldenzaal aan de Haverstraat 31. Ik werk als manager bij de Gemeente Hengelo bij BudgetAlert. Mijn hobby’s zijn naast carnaval, tennissen, het regelmatig bezoeken van de sauna. Zo’n 3 jaar geleden ben ik gevraagd om in de sponsorcommissie van de Oelewappers te komen. De laatste 2 jaar ben ik voorzitter van de sponsorcommissie en zit in die hoedanigheid ook in het algemeen bestuur van de vereniging. Carnaval vier ik al 25 jaar en met de vriendengroep hebben we regelmatig met de Grote Twentse Optocht meegelopen, in de categorie kleine groepen.


Aftreden Oelewappers bij Rouwhorst

O.C.V. de Oelewappers - 2009-11-05

Op vrijdag 6 november treden Hertog Edwin en Sik Koen af als hooghedenpaar bij de Oelewappers. Noodgedwongen zal het aftreden plaatsvinden bij zalencentrum Rouwhorst, omdat de gemeente geen vergunning wil afgeven voor carnavalsactiviteiten bij dansschool Kolmschot. Aanvang is 20:30 uur.


Hertog Edwin hoogheid bij de Oel'n

O.C.V. de Oelewappers - 2009-01-03

Tijdens de opkomst van de Oelewappers bij residentie Flavour kwam gisteravond Hertog Edwin als hoofdprijs uit de bus tijdens een nieuwe Oldenzaalse uitzending van de Postcodeloterij. Hertog Edwin de Ruijter, mede-eigenaar van schildersbedrijf de Ruijter & Hampsink, presenteerde Koen Prinsen als zijn rechterhand. Koen, voormalig residentiehouder als eigenaar van de Buik van Brussel, is werkzaam bij Kampkuiper Horeca & Catering. Beiden regeren dit jaar over de Oelewappers onder het motto: “Met disse twee veurop ‘t rad he’j nog nooit zo’n mooi carnaval had”