Opperdar Rob nieuwe Opperdar bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2019-11-22

In café Jambor zijn vrijdagavond opperdar Rob en zijn sik Sten als 45ste hoogheden van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren gepresenteerd.

Opperdar Rob Giesselink (28) werkt als mechatronisch monteur bij VDL in Almelo, zijn secretaris Sten Bijen (25) is systeembeheerder bij ZT Systems in Almelo, en is zwager van de hoogheid. Opperdar Rob is tevens lid van de raad van elf en financiële commissie van de Thijdarren. De hoogheden gaan voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: 'Feesten tot het nig meer kan, Carnaval viert wie ait vedan'© foto Fotografie Vos


Opperdar Maikel jubileumhoogheid bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2018-11-26

Maikel te Nijenhuis (41) is de nieuwe Opperdar van de jubilerende Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren. Als secretaris koost hij de 31-jarige Stefan Onclin.

Het duo presenteerde zich vrijdagavond in de feesttent bij café Jambor als 44e hooghedenkoppel van de Thijdarren. Opperdar Maikel is Sales Manager bij Grijsen Park- & Straatdesign in Winterswijk, Sik Stefan werkt als accountmanager bij SKO. Beide heren zijn lid van de Raad van Elf van De Thijdarren.

De hoogheden gaan dit carnavalsjaar voorop in de polonaise met hun lijfspreuk: "Loat iedereen ansluut'n, wie trekt het Oln'zaals carnaval binn'ste buut'n'"


Opperdar Mark hoogheid bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2017-11-26

In de gymzaal van De Maten presenteerde op vrijdag 24 november Mark Haverkort zich als de nieuwe Opperdar van de Thijdarren. Als Sik koos hij Brian Smit. Samen vormen zij het 43e hooghedenkoppel bij de Oldenzaalse carnavalsvereniging.

Opperdar Mark Haverkort (27) is in het dagelijks leven adviseur particulieren Levensverzekering bij ASR. Hij is tevens nachtvorst van de Raad van 11 en lid van Rosenmontagvereniging De Zatte Rooskes. Zijn secretaris Brian Smit (28) is in het dagelijks leven accountant bij KPMG en is daarnaast onderdeel van het Dagelijks Bestuur van O.C.V. De Oelewappers.

Opperdar Mark & Sik Brian gaan de Thijdarren voor onder hun lijfspreuk:
Mien beste Moat steet veur mie kloar, dus heb ik een machtig mooi carnavals joar!


Olivier Ensink Opperdar bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2016-11-27

In de gymzaal van De Maten werden vrijdag 25 november Opperdar Olivier en zijn sik Floris als 42e hoogheden van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren gepresenteerd.

Opperdar Olivier Ensink is 24 jaar oud en is in het dagelijks leven adviseur particulieren bij een bank. Zijn Secretaris is zijn broer Floris Ensink (23 jaar). Hij studeert is in het dagelijks leven student en werkt bij het Bölke. Beide broers spelen hockey in het 4e van Bully en zijn lid van de feestcommissie van de Blaanke Boeskeulkes.

De Hoogheden gaan het 42e jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: Met mien breur, kom ik t Carnaval wa deur!


Aftreden & opkomst bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2016-11-24

Komende vrijdag wordt bekend wie de 42e Opperdar en Sik van OCV de Thijdarren zullen zijn. In gymzaal de Maten op de Thij zullen eerst Opperdar Martin en Sik Arjan aftreden, waarna de nieuwe hoogheden zich in de loop van de avond bekend zullen maken.

Gymzaal de Maten aan de Bernard van Meurstraat is vanaf 20:00 uur geopend.


Opperdar Martin & Sik Arjan hoogheden bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2015-11-28

In de gymzaal van De Maten werden vrijdag 27 november Opperdar Martin en zijn sik Arjan als 41e hoogheden van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren gepresenteerd.

Opperdar Martin Zwiep (45) is in het dagelijks leven Warehouse Manager bij Tronex. Daarnaast is hij leider van Quick 20 C9 en fervent carnavalsvierder. Zijn Secretaris Arjan Langenhof (39) is in het dagelijks leven schilder en daarnaast trainer van Quick 20 C10. Hij was in 2014 al Opperdar bij de Thijdarren. Hoogheid en Sik zijn beiden lid van de Oldenzaalse Optochtvereniging de Muiters.

De Hoogheden gaan het 41e jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: Carnaval is dit joar kort, mer disse 2 muiters weet wa hoe ait vier’n mot!!!

Naast het aftreden van Opperdar Rick de de opkomst van de nieuwe Opperdar werden tijdens de feestelijke avond Rudolf (Oud Voorzitter) en zijn vrouw Petra van der Bles gehuldigd als ereleden vanwege hun tomeloze en nooit aflatende inzet voor O.C.V. De Thijdarren.


Opperdar Rick regeert de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2014-11-28

Als 40e Opperdar van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren werd vrijdagavond in gymzaal de Maten Rick Verwaal gepresenteerd. Naast hem staat dit jaar als Sik Nan Teussink.

Opperdar Rick Verwaal, 32 jaar, werkt in het dagelijks leven als commercieel medewerker bij Tegama Automaterialen. Daarnaast is hij Nachtvorst bij de Thijdarren en lid van de Rosenmontagvereniging de Zatte Rooskes. Hij voetbalt in het vijfde elftal van De Esch.

Zijn secretaris Nan Teussink (54) is ambulanceverpleegkundige bij RAV IJsselland Ambulancepost Deventer en penningmeester van de Thijdarren. Ook Sik Nan is lid van de Zatte Rooskes en is leider van De Esch 5.

Zij vieren dit carnaval onder hun lijfspreuk:
Carnaval in onze Boeskoolstad bint wie nog lang nig zat!!!!


Kerstbingo bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2013-12-09

Evenals de afgelopen jaren, organiseert O.C.V. De Thijdarren ook dit jaar weer een grandioze kerstbingo en wel op maandag 16 december a.s. bij Café Jambor aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. Aanvang van de bingo zal zijn om 20.00 uur, de zaal zal reeds vanaf 19.30 uur open zijn. Er zijn weer geweldige prijzen te winnen, waaronder vleesschotels, boodschappenmanden, huishoudelijk apparatuur en natuurlijk een verrassingshoofdprijs! De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden.


Opperdar Arjan en Sik Robert Hoogheden bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2013-11-30

In de gymzaal van De Maten kwam vrijdagavond Arjan Langenhof als nieuwe hoogheid tevoorschijn na een opkomstact geheel in de stijl van de jaren '80. Als Sik presenteerde hij Robert Sprakel.

Arjan Langenhof (37) is in het dagelijks leven schilder en lid van de Oldenzaalse Optochtvereniging de Muiters. De hobby’s van Opperdar Arjan lopen uiteen van grensrechter bij LSV Lonneker tot leider van Quick D12.

Secretaris Robert Sprakel (42) heeft een kaderfunctie bij Lidl Nederland in Enschede, was zelf Opperdar in 2011 en is voorzitter van het college Oud Hoogheden binnen de Thijdarren.

Deze Hoogheden gaan het 39e jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:
Met diss’n muiter in de Boeskoolstad , hej nog nooit zo’n mooi Carnaval had!!!


Kinderoptocht op de Thij

O.C.V. de Thijdarren - 2013-02-02

Net als de voorgaande jaren trekt er op Carnavalsvrijdag weer een kinderoptocht door De Thij. Een bonte stoet van meer dan 700 kinderen trekt vrijdagmiddag 8 februari vanaf 13.15 uur door de wijk. De optocht wordt georganiseerd door OCV de Thijdarren in samenwerking met de Impuls, de basisscholen en de kinderdagverblijven op de Thij. En dit jaar met ondersteuning van een aantal geluidswagens.

De route is als volgt: W. Dingeldeinstraat (Noabershoes) - Peterskamplaan - Saasvelderlaan - Cato Elderinklaan - Fr. Van Edenstraat - Staringstraat - G. Gezellestraat - W. Dingeldeinstraat - J. van Hartenstraat - Toon Borghuisstraat - Vloedbeldlaan - W. Dingeldeinstraat

Aansluitend aan de optocht zal er in het Noabershoes het Kindercarnaval losbarsten met medewerking van de Oel'nkapel, de Thijdarren, alle jeugdhoogheden en natuurlijk een act van kinderen en leraren.

Ook op zondag en maandag is er carnaval in het Noabershoes: na de optocht op zondag vindt het Noabercarnaval plaats, met optredens van Ronald Meijer en Marco de Vos. Op maandagmiddag is er vanaf 15:00 uur weer Kindercarnaval met diverse activiteiten en op maandagavond is er vanaf 20:00 uur Rosenmontagbal met live-muziek van Gert Valk en Maarten de Groot.


Veel zang en dans op gala Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2013-01-14

Voor het eerst in de historie verkaste de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren met het gala naar 't Bölke in Enschede.

Zalencentrum 't Bölke aan de Molenstraat ontving de Oldenzaalse carnavalsvierders en hun aanhang zondagmiddag met open armen. Het was een bijzondere gala-matinee, met vooral veel zang, dans en een hoop gezelligheid. Niet meer zitten aan lange tafels dus, maar lekker hangen aan praattafels. Natuurlijk waren er wel zitplaatsen voor de mensen die dat wilden. De bezoekers kregen een programma voorgeschoteld dat paste in een zaal als 't Bölke. Slechts één buutreedner klom op de bühne in Enschede en dat was Jan Riesewijk. De Lossernaar trad op als afgevaardigde van het Vaticaan en kreeg de lachers op zijn hand. Voor een hoop gezelligheid zorgden de zangers Gert Valk en Rudi Fricke. Ook De Ansloeters vermaakten de bezoekers en dat gold ook voor trompettist Lutz Kneip uit Köln.

Verrasssend was het optreden van de groep Sim'Ran. Deze drie dames deden mee aan Holland got talent en X-factor. Aan het eind van de middag keek Ronald Meijer, organisator namens De Thijdarren, tevreden terug op deze nieuwe opzet.

Bron: TC Tubantia
Foto: Reinier van Willigen

 


Carnaval Totaal bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2013-01-14

Op zondag 20 januari presenteert de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren het jaarlijkse Carnaval Totaal. Het Noabershoes wordt weer omgebouwd tot een ware feesttempel, waar vele bezoekende verenigingen van binnen en buiten Oldenzaal zich zullen laten zien en horen. De muziek zal o.a. worden verzorgd door het Olnzels Plezeer Orkest.

Naast alle activiteiten op het podium zal er een loterij gehouden worden en kan er carnavalskleding met bijpassende accessoires gekocht worden. De deuren van het Noabershoes gaan om 13.00 uur open en het programma zal tot ongeveer 18:00 uur duren. De toegang is gratis en eenieder is welkom om dit feest samen met de Thijdarren te vieren.

carnavaltotaal2013web.jpg


17 december Kerstbingo bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2012-12-08

Evenals de afgelopen jaren organiseert de O.C.V. De Thijdarren ook dit jaar weer een grandioze kerstbingo en wel op maandag 17 december a.s. in het Noabershoes op de Thij. Aanvang van de bingo zal zijn om 20.00 uur, de zaal zal reeds vanaf 19.00 uur open zijn. Er zijn weer geweldige prijzen te winnen, waaronder vleesschotels, boodschappenmanden, huishoudelijk apparatuur en een verrassingshoofdprijs!


Marco de Vos 38e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2012-12-01

Afgelopen vrijdag maakte de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren haar 38e Opperdar bekend, in residentie Wijkcentrum ’t Noabershoes. Opperdar Marco en Sik Peter presenteerden zich aan het darrenvolk, de vele aanwezige zusterverenigingen en belangstellenden.

De kersverse Hoogheid Marco de Vos (36) is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer. Hij heeft Koeriersdienst MN te Oldenzaal.

Zijn Secretaris Peter Kortebein (30) is zelfstandig werkende kok bij Golfbaan Het Rijk van Sybrook te Oldenzaal, tevens is hij actief als Vorst van de Raad van elf, en was zelf hoogheid in 2009.

In Residentie Wijkcentrum ’t Noabershoes was voor deze opkomst een waar Schlager festival georganiseerd dat gepresenteerd werd door onze eigen Dennie Christiaan. Verschilldende artiesten maakten hun opwachting waaronder een bijzonder duet van Nicole en Andrea Berg en natuurlijk kon Marianne Rosenberg niet ontbreken. De toneelmeester was een echte Duitse slager die zich aan het eind ontpopte tot Heino.

Dit geweldige festival werd afgesloten door de aankondiging van onze spectaculaire hoofdact, wiens naam geheim was gebleven tot hij het podium betrad: Onze Opperdar!!!

Hij kwam op met een eigen gemaakt nummer waarna de Opperdar het woord nam, diverse mensen bedankte voor het vertrouwen in hem en zijn Secretaris voorstelde.

 Deze Hoogheden gaan het 38ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:

Ook Al praat ik niet zo plat, Carnaval viert wie in mien Boeskoolstad !!!


Opkomst nieuwe Opperdar bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2012-11-23

Op vrijdag 30 november zal de nieuwe Opperdar van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren zich bekendmaken. Tijdens een heus Schlagerfestival am Thij zullen vele bekende artiesten hun tophits ten gehore brengen. Om 11 over half 11 zal de spectaculaire slotact op het podium verschijnen.
De opkomst zal plaats vinden in residentie het Noabershoes, waar de deur open is vanaf 20.30 uur.

Nieuwsgierig naar wie de 38e Opperdar zal zijn? Lees dan het mysterieverhaal van de Opperdar op de website www.thijdarren.nl


Aftreden hoogheden OCV de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2012-11-12

Vrijdag 16 november zullen Opperdar Sander en Sik Michel van OCV de Thijdarren aftreden en teruggaan in de teletijdmachine waar zij bij hun opkomst ook uitkwamen. Naar welke tijd de Thijdarren hen zullen transporteren blijft nog even een verrassing.

Deze tijdreis zal plaats vinden in het Noabershoes, de zaal is open vanaf 20.30 uur.


Een bonte stoet trekt vrijdag 17 februari door De Thij

O.C.V. de Thijdarren - 2012-02-15

Na de geslaagde optocht van vorig jaar trekt er weer een kinderoptocht door De Thij. Een bonte stoet van meer dan 800 kinderen trekt vrijdagmiddag 17 februari vanaf 13.30 uur door de wijk. De optocht wordt georganiseerd door OCV de Thijdarren in samenwerking met de Impuls, de basisscholen, de peuterspeelzaal en de kinderdagverblijven op de Thij

De route is als volgt: W. Dingeldeinstraat (Noabershoes) - Zandhorstlaan - Peterskamplaan - Saasvelderlaan - Cato Elderinklaan - Fr. Van Edenstraat - Staringstraat - G. Gezellestraat - W. Dingeldeinstraat - J. van Hartenstraat - Toon Borghuisstraat - Vloedbeldlaan - W. Dingeldeinstraat

Aansluitend aan de optocht zal er in het Noabershoes het Kindercarnaval losbarsten met medewerking van de Oel'nkapel, de Thijdarren en alle jeugdhoogheden.

Ook op zondag en maandag is er carnaval in het Noabershoes: na de optocht op zondag vindt het Noabercarnaval plaats, met een optreden van Rudy Fricke. Op maandagmiddag is er vanaf 15:00 uur weer Kindercarnaval met diverse activiteiten en op maandagavond is er vanaf 20:00 uur Rosenmontagbal met live-muziek van Gert Valk.


19 december Kerstbingo bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2011-12-12

Maandag 19 december organiseren de Thijdarren hun jaarlijkse Kerstbingo. Deze begint om 20:00 uur in het Noabershoes, de zaal is open vanaf 19:00 uur.

Ook dit jaar zijn er weer vele mooie prijzen te winnen, waaronder vleesprijzen, een boodschappenpakket en een kleuren-tv!

Tevens begint deze avond de kaartverkoop voor de Gala-avond van de Thijdarren, die op zaterdag 14 januari zal plaatsvinden bij Zalencentrum Rouwhorst. Leden kunnen hun vooraf bestelde kaarten vanaf 19:00 uur ophalen, de vrije verkoop is maandag van 19:20 tot 19:45 uur op het Noabershoes en vanaf woensdag 21 december zijn de Galakaarten te koop bij de Aventurijn. Kaarten kosten €10 voor leden van de Thijdarren en €12 voor niet-leden. Bezoek voor meer informatie over het Gala en de kaartverkoop onze website www.thijdarren.nl!


Sander Baak 37e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2011-11-26

Afgelopen vrijdag maakte de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren hun 37e Opperdar bekend, in residentie Wijkcentrum 't Noabershoes. Opperdar Sander en Sik Michel presenteerden zich aan het darrenvolk, de vele aanwezige zusterverenigingen en belangstellenden.

De kersverse Hoogheid Sander Baak (39) is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer. Hij heeft, samen met zijn vrouw, tabak, gemak en cadeauwinkel De Aventurijn op het Winkelcentrum De Thij in Oldenzaal.

Zijn Secretaris Michel Haghuis (32) is hovenier bij Braamhaar en Ankone Hoveniers te Oldenzaal, tevens is hij voorzitter van de Technische Commissie, en was zelf hoogheid in 2006.

Residentie Wijkcentrum 't Noabershoes was voor deze opkomst veranderd in een laboratorium waar twee professoren met diverse moeilijke berekeningen probeerde om de hocus pocus Opperdarmachine aan het werk te krijgen. Na twee mislukt pogingen, waarbij een doldwaze holbewoner en Cleopatra tevoorschijn kwamen, leek het alsof de machine zou ontploffen. Maar niets was minder waar, na een luide knal verscheen vanuit de rook de Opperdar! Kapel Oln'zels Plezeer Orkest speelde een deuntje waarna de Opperdar het woord nam, diverse mensen bedankte voor het vertrouwen in hem en zijn Secretaris voorstelde.

Deze Hoogheden gaan het 37ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:
Met dissen 2 kearls an top, steet de boeskoolstad op zien kop !!


Vrijdag 25 november Opkomst 37e Opperdar

O.C.V. de Thijdarren - 2011-11-20

Op vrijdag 25 november zal de nieuwe Opperdar van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren zich bekendmaken. Na vele ingewikkelde berekeningen en experimenten zijn twee beroemde professoren erin geslaagd hun hocus-pocus-Opperdarmachine aan het werk te krijgen, zodat de Thijdarren hun nieuwe Opperdar op deze avond op spectaculaire wijze aan het publiek kunnen presenteren. De opkomst zal plaats vinden in residentie het Noabershoes, waar de deur open is vanaf 20.30 uur.

Nieuwsgierig naar wie de 37e Opperdar zal zijn? Lees dan het mysterieverhaal van de Opperdar op de website www.thijdarren.nl


Aftreden Opperdar Robert & Sik Peter

O.C.V. de Thijdarren - 2011-11-01

Op vrijdag 4 november neemt de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren afscheid van hun 36ste Hooghedenkoppel. Opperdar Robert en Sik Peter zullen na een prachtig seizoen geheel in piratenstijl aftreden, net zoals zij ook opgekomen zijn. Dit alles zal gebeuren in de Thijdarren-residentie het Noabershoes. Iedereen is van harte welkom vanaf 20:30 uur en de entree is gratis.


Carnaval Totaal bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2011-02-01

Op zondag 13 februari presenteert de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren het jaarlijkse Carnaval Totaal. Het Noabershoes wordt weer omgebouwd tot een ware feesttempel, waar vele bezoekende verenigingen van binnen en buiten Oldenzaal zich zullen laten zien en horen. De muziek zal o.a. worden verzorgd door het Olnzels Plezeer Orkest en de bezoekende kapellen. Ook zullen enkele dansgroepen uit Gronau en Munster een demonstratie geven.

Naast alle activiteiten op het podium zal er een loterij gehouden worden, kan er carnavalskleding met bijpassende accessoires gekocht worden en Clown Henkie zal met zijn ballonnen de jeugd vermaken. De deuren van het Noabershoes gaan om 13.00 uur open en het programma zal tot ongeveer 18:00 uur duren. De toegang is gratis en eenieder is welkom om dit feest samen met de Thijdarren te vieren.


Chris Kleinhaarhuis ere-senator

O.C.V. de Thijdarren - 2011-01-17

Oldenzaler Chris Kleinhaarhuis is opgenomen in het selecte gezelschap van Senatoren in Munster. Chris werd benoemd tot Ehren Senator van de Karnavals Gesellschaft Schwarz-Weiss. Dit vanwege zijn verdienste voor het Oldenzaalse carnaval en in het bijzonder voor De Thijdarren.

Chris hield samen met zijn vriend Gerard Gerving uit Overdinkel contact met diverse carnavals verenigingen in Munster. Dit resulteerde in gala-optredens vanuit Munster bij De Thijdarren. Ook met Carnaval Totaal is er ieder jaar een grote delegatie uit Munster aanwezig in Oldenzaal. Tijdens het traditionele Senatsfest, waarop stadsprins Robert I aanwezig was, werd de oorkonde "Ehren Senator" uitgereikt.

TC Tubantia


Gala bij OCV de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2010-12-22

Op zaterdag 15 januari organiseert O.C.V. de Thijdarren haar jaarlijkse gala-avond, dit jaar met medewerking van o.a. All Style Division, Wibo Westra & Pierre Cnoops. Het gala zal plaatsvinden bij Partycentrum Rouwhorst en begint om 19:45 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

De verkoop voor deze avond vol buuts & dans zal plaatsvinden op woensdagavond 29 december bij 't Noabershoes. De kaartverkoop voor leden van de Thijdarren start om 20:00 uur, kaarten kosten €10 per stuk. Om half negen start de verkoop voor niet-leden, voor niet-leden kosten de toegangskaarten €12,50. Voor meer informatie over het gala en de kaartverkoop kunt u terecht op onze website www.thijdarren.nl


20 december Kerstbingo bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2010-12-13

Evenals de afgelopen jaren organiseert de O.C.V. De Thijdarren ook dit jaar weer een grandioze kerstbingo en wel op maandag 20 december a.s. in het Noabershoes op de Thij. Aanvang van de bingo zal zijn om 20.00 uur, de zaal zal reeds vanaf 19.00 uur open zijn. Er zijn weer geweldige prijzen te winnen, waaronder vleesschotels, boodschappenmanden en huishoudelijk apparatuur, alsmede enkele prijzen van Opperdar Robert 1 en Sik Peter.


Robert Sprakel 36e Opperdar bij De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2010-11-27

Vrijdagavond hebben Opperdar Robert en zijn Sik Peter zich aan het Darrenvolk en vele andere gasten en belangstellenden gepresenteerd.

Hoogheid Robert Sprakel (39) heeft in het dagelijks leven een kaderfunctie bij Lidl Nederland in Enschede. Hij is lid van de Raad van elf en Oud-Opperroos bij Rosenmontagvereniging "De Zatte Rooskes". Als hobby dart Opperdar Robert bij dartvereniging "De Moaties".

Zijn Secretaris Peter Kortebein (28) is zelfstandig werkend kok bij Huuskes Versproducten te Enschede. Hij is actief als Vorst van de Raad van elf en was zelf hoogheid in 2009.

Na een act in de sfeer van de Pirates of the Caribbean kwamen Opperdar Robert en Secretaris Peter tevoorschijn, begeleid door hofkapel OPO.

Deze Hoogheden gaan het 36ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: Leu noe zuj’t beleven disse twee doll’n loat de boeskoolstad beven!!


Opkomst nieuwe hoogheid Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2010-11-22

Vrijdag 26 november zal de nieuwe Opperdar van de Oldenzaalse carnavalsvereniging de Thijdarren zich bekendmaken. Dit zal gebeuren om 11 minuten over half 11 tijdens een spectaculaire show die is geïnspireerd door de Pirates of the Caribbean-films.

De opkomst van de 36e hoogheid van de Thijdarren zal plaatsvinden bij zalencentrum Rouwhorst. Hofkapel OPO zal deze avond de nieuwe Opperdar en zijn Sik een muzikaal saluut brengen.

De zaal is geopend vanaf 20.30 uur, de toegang is gratis en eenieder is welkom!


Aftreden Opperdar Tonnie & Sik Carel

O.C.V. de Thijdarren - 2010-11-04

Op vrijdag 12 november is de tijd gekomen om afscheid te nemen van het 35e Hoogheidskoppel van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren, Opperdar Tonnie en zijn sik Carel. Na een prachtig seizoen vol gezellige feesten zullen zij nu op feestelijke wijze aftreden. Dit zal gebeuren in de residentie van de Thijdarren, het Noabershoes. De Thijdarren zullen het niet lang zonder Hoogheid hoeven te stellen, want op 26 november zal de nieuwe Opperdar zich al bekendmaken bij Zalencentrum Rouwhorst.

Het Noabershoes is om 20:30 uur open en de toegang is gratis.


Zondag Carnaval Totaal in het Noabershoes

O.C.V. de Thijdarren - 2010-02-04

Zondag 7 februari vindt het jaarlijkse Carnaval Totaal plaats in het Noabershoes. Opperdar Tonnie en Sik Carel zullen weer 15 Carnavalsverenigingen uit Oldenzaal en omgeving ontvangen, vergezeld van kapellen en dansgroepen. Ook is er een carnavalsbeurs waar nieuwe en gebruikte carnavalskleding gekocht kan worden alsmede ook andere carnavalsartikelen. Voor de kleintjes is Clown Henkie aanwezig en zullen de bezoekende hoogheden worden getekend door een sneltekenares.

De zaal gaat open om 12.30 uur en het programma begint om 13.00 uur. De entree is gratis en uiteraard bent U van harte welkom.


Tonnie Jansen 35e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2009-11-28

In de residentie Partycentrum “Rouwhorst” werd onder grote belangstelling Opperdar Tonnie met zijn Sik Carel van de Oldenzaalse Carnavals Vereniging De Thijdarren, aan het Darrenvolk en vele andere gasten en belangstellenden gepresenteerd. De kersverse Hoogheid Tonnie Jansen (51) is in het dagelijks leven veiligheidsadviseur bij defensie. Als hobby heeft Opperdar Tonnie een eenmansorkest en tevens is hij vaak te vinden in de sportschool. In de beginjaren speelde Opperdar Tonnie al in de hofkapel van de Thijdarren. Zijn Secretaris Carel Prein (52) is ass. ingenieur bij de Siers-groep te Oldenzaal. Secretaris Carel Prein komt uit de Rv11 van de Oelewappers. Partycentrum Rouwhorst was voor deze opkomst geheel omgebouwd in Tiroler sfeer. De opkomstact met veel Tiroler muziek en dans zat maakten dit alles tot een groot spektakel. Het hoogtepunt van de avond was toen Opperdar Tonnie uit een bierglas tevoorschijn kwam. Dit koppel gaat het 35ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: Leu doot onwies oe best, Dan zorgt wie veur de rest!


Peter Kortebein 34e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 2008-11-30

In de residentie Partycentrum “De Tankenberg” werd onder grote belangstelling Opperdar Peter 1 met zijn Sik Michel van de Oldenzaalse Carnavals Vereniging De Thijdarren, aan het Darrenvolk en vele andere gasten en belangstellenden gepresenteerd.

De kersverse Hoogheid Peter Kortebein (26) in het dagelijks leven zelfstandig werkend kok bij Sam Sam in Enschede. Hij begon als page op 17 jarige leeftijd en is lid van de Raad van elf. Ook maakt hij als voorzitter deel uit van de Rosenmontagvereniging “De Zatte Rooskes”.
Tevens speelt Opperdar Peter op de trombone zijn toontje mee bij de “Blauwe Moandag Kapel”.

Zijn Secretaris Michel Haghuis is hovenier bij Braamhaar en Ankone Hoveniers te Oldenzaal, ook hij is lid van de Raad van elf en actief als Nachtvorst, ook was hij hoogheid in 2006.

Partycentrum de Tankenberg was voor deze opkomst geheel omgebouwd in de Romeinse stijl. De opkomstact waarin veel danseressen en muziekkapellen de nieuwe Opperdar en Sik presenteerden aan het aanwezige publiek maakten dit alles tot een groot spektakel.

Deze Hoogheden gaan het 34ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:
Boeskoolleu doar goat wie weer,
Carnaval, dat smaakt naar meer !