Markies Ronald 52e hoogheid bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2019-11-23

Ronald Wubben kwam zaterdagavond onder de klanken van de Sputterkearls bij Olde Weghuis op als nieuwe Markies van de Marke Berghoez'n.

Ronald is 35 jaar en woont samen met Mariëlle. Hij is werkzaam bij Horsthuis Electrotechniek in Rossum. Bij de Spanvöggel was hij tot dit seizoen jaren actief in de Raad van 11 als vorst en nachtvorst en is hij voorzitter van de financiële commissie.

Rentmeester Erik Maathuis is 39 jaar en woont samen met Irene. Hij is zelfstandig privé- en directiechauffeur onder de naam Excellence Directiechauffeurs en is lid van de Raad van Elf.

Hun lijfspreuk is: "Vol gas en met 'n good humeur, veurt wie oons dit carnaval deur!"


Markies Roy & Rentmeester Roy nieuwe hoogheden Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2018-11-25

Bij café Olde Weghuis kwamen zaterdag Roy Laarveld en Coen Veldhuis als 51e Markies en Rentmeester van de Oldenzaalse carnavalsvereniging de Spanvöggel te voorschijn.

Markies Roy (31) is eigenaar van HoRoLa en actief lid van SPD de Keet. Rentmeester Coen (30) is hoofdagent bij de politie en mede-eigenaar bij Wildhandel Veldhuis. De grote hobby van de hoogheden is de jacht en laat dat ook duidelijk in hun lijfspreuk naar voren komen: "Met Disse 2 jachtmoaten as span, hej d'r een knallend carnaval van!!"


Carnavalsoptocht Breedwijs Zuid-Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 2017-02-13

Op basisschool de Leemstee in Oldenzaal zijn alle leerlingen druk bezig geweest om weer een nieuw thema uit te werken voor hun jaarlijkse kindercarnavalsoptocht. Ze mochten zelf een leuk thema bedenken. Het is dit jaar al de 12e keer dat het Oldenzaalse Carnaval vooraf wordt gegaan door de Breedwijs Carnavalsoptocht in Zuid-Berghuizen.

De leerlingen, leerkrachten, ouders, opa's en oma's, ieder draagt z'n steentje bij. Hele straten zijn versierd en voorzien van muziek. Zeer zeker zijn ook de Spanvöggel en onze Jeugdmarkies Bram en Page Natal aanwezig met hun eigen Raad van Elf. Ook Impuls en Columbus Junior kinderopvang doen aan deze optocht mee.

We gaan dit feest beleven op vrijdag 17 februari om 12.30 uur en de opstelling van de optocht is in de Helmichstraat. Vanuit daar lopen we door de Stakenkamplaan, Burg. Wallerstraat, Mariastraat, voor het winkelcentrum langs via de Reigerstraat, Gruttostraat, Meeuwenstraat om zo weer bij Breedwijs te eindigen.

Evenals vorige jaren hopen we weer op veel belangstelling, dus kom kijken, want dit wil je natuurlijk niet missen!


Markies Roland nieuwe hoogheid Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2016-12-03

In zalencentrum Kothman presenteerden zaterdagavond Roland Spit en Erwin Hoogstra zich als de nieuwe Markies en Rentmeester van de Oldenzaalse carnavalsvereniging de Spanvöggel.

Markies Roland is 41 jaar en werkzaam als uitvoerder bij Wegenbouw Lansink in Saasveld. In zijn vrije tijd mag hij graag meegaan als klopper bij de jacht of zijn zoons aanmoedigen bij hun sportieve bezigheden. Rentmeester Erwin (44) is in het dagelijks leven leraar en heeft als hobby's zijn BMW, FC Berghuizen en Steeds Vooruit.

Het motto van de nieuwe hoogheden van de Marke Barghoezn is "Met disse twee zwoagers van achter 't spoor, hej n'n onmeunig mooi carnavalsjoar!"


Carnavalsoptocht Breedwijs Zuid-Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 2016-02-01

Op basisschool de Leemstee in Oldenzaal zijn alle leerlingen druk bezig geweest om weer een nieuw thema uit te werken voor hun jaarlijkse kindercarnavalsoptocht. Het is dit jaar al de elfde keer dat het Oldenzaalse Carnaval vooraf wordt gegaan door de Breedwijs Carnavalsoptocht in Zuid-Berghuizen.

De leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s, ieder draagt zijn steentje bij. Hele straten zijn versierd en voorzien van muziek. Vrachtwagens, tractoren, carnavalswagens, loopgroepen, van alles kun je in deze optocht tegen komen. Zeer zeker zijn ook de Spanvöggel en onze Jeugdmarkies August en Page Jerre aanwezig met hun eigen Raad van Elf. Tevens doen aan deze optocht mee Impuls, de Peuterspeelzaal en Columbus Junior kinderopvang.

We gaan dit feest beleven op vrijdag 5 februari en de opstelling van de optocht is in de Helmichstraat. De route is dit jaar iets ingekort. De start is om 12.30 in de Helmichstraat naar de Stakenkamplaan, Burg. Wallerstraat ,Mariastraat, voor het winkelcentrum langs via de Reigerstraat, Gruttostraat, Meeuwenstraat aan het eind linksaf om zo weer bij Breedwijs te eindigen aan de Helmchstraat om samen een groot carnavalsfeest te vieren in de hal van school.


Noabermiddag bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2016-01-05

Op zondag 17 januari brengen vele carnavalsverenigingen van binnen en buiten Oldenzaal een bezoek aan Markies Niek en Rentmeester Joffrey tijdens de Noabermiddag. De Noabermiddag staat sinds jaar en dag bekend als een gezellig carnavalsfeest voor jong en oud. Zondag 17 januari is iedereen vanaf 13.00 uur van harte welkom bij zalencentrum Kothman aan de Enschedestraat in Oldenzaal. De toegang is gratis.


Niek Egbers nieuwe markies bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2015-11-29

Niek Egbers is de nieuwe markies in de Marke Zuid-Berghuizen. De nieuwe hoogheid van de Spanvöggel werd zaterdagavond 28 november onder begeleiding van de Sputterkearls en het Olnzels Plezeer Orkest gepresenteerd in zalencentrum Kothman. Naast hem staat komend carnaval rentmeester Joffrey Bloemen.

Markies Niek Egbers (35) is in het dagelijks leven toezichthouder bij NK Bouwbegeleiding. In zijn vrije tijd mag hij graag klootschieten in het 1e team van Steeds Vooruit. Rentmeester Joffrey (34), woonachtig in de Marke Berghoezn, is werkzaam als projectbegeleider bij Thero Huisvesting & Bouwmanagement te Oldenzaal. Beide carnavalisten kennen het klappen van de zweep als hoogheid, want ze waren bij CV Schuddebuik al eens Baron en Lakei. Hun lijfspreuk luidt: Disse 2 kameroadn as span, bouwt feest bie de Spanvöggel, gewoon umdat t kan!


Carnavalsoptocht Breedwijs Zuid-Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 2015-02-11

Op basisschool de Leemstee in Oldenzaal zijn alle leerlingen druk bezig geweest om weer een nieuw thema uit te werken voor hun jaarlijkse kindercarnavalsoptocht. Het thema dit jaar is : Onder-waterwereld
Het is dit jaar al de tiende keer dat het Oldenzaalse Carnaval vooraf wordt gegaan door de Breedwijs Carnavalsoptocht in Zuid-Berghuizen.

De leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s, ieder draagt z’n steentje bij. Hele straten zijn versierd en voorzien van muziek. Vrachtwagens, tractoren, carnavalswagens, loopgroepen, van alles kun je in deze optocht tegen komen. Zeer zeker zijn ook de Spanvöggel en onze Jeugdmarkies Mart en Page Teun aanwezig met hun eigen Raad van Elf. Tevens doen aan deze optocht mee Impuls, de Peuterspeelzaal en Columbus Junior kinderopvang.

We gaan dit feest beleven op vrijdag 13 februari en de opstelling van de optocht is in de Helmichstraat. De start is om 12.30 in de Helmichstraat naar de Stakenkamplaan, Burg. Wallerstraat ,Mariastraat, voor het winkelcentrum langs via de Reigerstraat, Gruttostraat, Meeuwenstraat, Jan Steenstraat, Hobbemastraat en Rembrantstraat om zo weer bij Breedwijs te eindigen om samen een groot carnavalsfeest te vieren in de hal van school.

Evenals vorige jaren hopen we weer op veel belangstelling dus kom kijken want dit wil je natuurlijk niet missen.


Jeugdmarkies Mart en Jeugpage Teun regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen!

O.C.V. de Spanvöggel - 2015-01-25

Ze zijn bekend, het 35e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Mart Reinink en Page Teun Spit. In een bommetje vol café Kothman kwam het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.

Jeugdmarkies Mart is in zijn vrije tijd de vinden op de velden van FC Berghuizen. En page Teun crosst het liefst door de bossen op zijn mountainbike. Mart heeft voorbeelden in het carnaval vieren, opa en papa Reinink zijn beiden Markies geweest bij O.C.V. de Spanvöggel. En de broer van Mart was jeugdmarkies. De ouders van Teun vieren ook al jaren carnaval.

Onder hun motto Met fiets en bal dendert wie deur het carnaval zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


Opening residentie van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2015-01-05

Wat is een Markies zonder residentie? Precies, niks, dus daarom zal op vrijdag 9 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Tim en Rentmeester Alex van de Spanvöggel.
Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen. Dit alles onder de muzikale klanken van de Sputterkearls, de hofkapel van O.C.V. de Spanvöggel. Vanaf 20.30 is iedereen welkom en de entree is zoals gewoonlijk gratis!

Kaartverkoop Gala's
De gala-avonden van de Spanvöggel zijn dit jaar op vrijdag 23 januari en zaterdag 24 januari. Toegangskaarten hiervoor zijn op dinsdag 6 januari vanaf 20.00 uur te koop voor leden (op vertoon van de ledenpas) en vanaf 21.30 uur voor de niet leden. Ook op donderdag 8 januari kunt u nog in het bezit komen van kaarten. Vanaf 20.00 zijn de kaarten te koop voor leden en niet leden.
Leden betalen voor een kaart €5, - en niet leden €12.50. De kaartverkoop vindt plaats in het voorcafé van Zalencentrum Kothman.


Markies Tim en Rentmeester Alex nieuwe hoogheden Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2014-11-29

Als derde Oldenzaalse vereniging presenteerde de Spanvöggel hun hoogheden voor het komende seizoen: in zalencentrum Kothman kwamen even na 11 uur Markies Tim en Rentmeester Alex tevoorschijn als 47e hooghedenkoppel van achter 't spoor.

Markies Tim Grundel, 31 jaar, heeft een eigen schildersbedrijf in Oldenzaal. Bij de Spanvö is hij lid van de Raad van Elf en oud-Nachtvorst. Rentmeester Alexander Beld is 32 jaar en werkzaam bij P&P Plus. Ook hij is lid van de Raad van Elf.

Zij vieren dit jaar carnaval onder hun lijfspreuk:
Met kwast en kleur, dendert wie 't carnaval deur!!!


Aftreden & opkomst bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2014-11-20

Op zaterdag 29 november presenteren in zaal Kothman de 47e Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez’n, dé Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en aan al het ander carnaval vierend volk. Maar voordat het zover is nemen wij afscheid Markies Mart & Rentmeester Niek, ons 46e span.
Begeleid door onze hofkapel, de Sputterkearls zal het wederom een gezellige bende worden bij zalencentrum Kothman. Om te zien wie de vereniging in het 47e jaar vertegenwoordigt, is iedereen uitgenodigd bij zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis!

Het thema van de avond is Las Vegas. Een avond vol show en dans, laat u verrassen. Voor de mooist verklede persoon ligt er een mooie prijs klaar!

Zondag 30 november vanaf 12.00 is de receptie van de nieuwe Markies en Rentmeester. Een ieder die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij Kothman aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Bloemenactie van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2014-04-29

Zaterdag 3 mei is het weer zover, de leden van O.C.V de Spanvöggel trekken weer door de straten van Berghuizen en omstreken om prachtige bloemen te verkopen.
Vanaf ca. 09.00 kunt u de leden van O.C.V. de Spanvöggel verwachten bij u aan de bel. De jaarlijks terugkerende bloemenactie wordt mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum - Kwekerij G. Uit het Broek. De opbrengst van de bloemenactie komt ten goede van het kindercarnaval bij O.C.V. de Spanvöggel.


Jeugdmarkies Emma en Jeugdpage Max regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen!

O.C.V. de Spanvöggel - 2014-01-22

Ze zijn bekend, het 34e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Emma Lassche en Page Max Kamphuis. In een bommetje vol café Kothman kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.
In spaarzame vrije uurtjes die beiden op het moment nog hebben zijn ze te vinden op het voetbalveld van FC Berghuizen. Beide hebben voorbeelden in de carnavals wereld. De zus van Emma was jeugdpage en de vader van Max was Markies en Rentmeester bij O.C.V. de Spanvöggel
Onder hun motto "Met Max en Emma van achter het spoor, wordt ’t een onmeunig carnavalsjoar!" zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.

Jeugdmarkies Emma en Jeugdpage Max regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen!

 

 

Ze zijn bekend, het 34e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Emma Lassche en Page Max Kamphuis. In een bommetje vol café Kothman kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.

In spaarzame vrije uurtjes die beiden op het moment nog hebben zijn ze te vinden op het voetbalveld van FC Berghuizen. Beide hebben voorbeelden in de carnavals wereld. De zus van Emma was jeugdpage en de vader van Max was Markies en Rentmeester bij O.C.V. de Spanvöggel

Onder hun motto Met Max en Emma van achter het spoor, wordt ’t een onmeunig carnavalsjoar! zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


Opening residentie van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2014-01-07

Wat is een Markies zonder residentie?

Precies, Niks, dus daarom zal op vrijdag 10 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Mart en Rentmeester Niek!

Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen. Dit alles met de muzikale klanken van de Sputterkearls, de hofkapel van O.C.V. de Spanvöggel

Vanaf 20.30 is iedereen welkom.

De entree is zoals gewoonlijk gratis!


Kaartverkoop Gala van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2014-01-07

Ook dit jaar geeft de Spanvöggel weer 2 grandioze gala’s weg aan iedereen die het mee wil maken! En u moet het eens meegemaakt hebben om te kunnen zeggen dat het grandioos was!!

De gala’s vinden dit jaar plaats op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. Om aanwezig te zijn bij de gala’s dient u in het bezit te zijn van kaarten. Deze kaarten zijn te koop op dinsdag 14 januari vanaf 20.00 voor leden (op vertoon van de ledenpas) en vanaf 21.30 voor de niet leden. Ook op donderdag 16 januari kunt u nog in het bezit komen van kaarten. Vanaf 20.00 zijn de kaarten te koop voor leden en niet leden.

Leden betalen voor een kaart € 5, - en niet leden € 12.50.
Op = Op dus wees op tijd om de grandioze gala’s niet te missen!
De kaartverkoop vindt plaats in het voorcafé van Zalencentrum Kothman.


Markies Mart en Rentmeester Niek regeren over Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 2013-11-23

Mart Klieverik is de 46e Markies van de Spanvöggel. De 23-jarige trompettist van hofkapel de Sputterkearls, in het dagelijks leven productieplanner bij PM-Aerotec, maakte zich in een goed gevuld zalencentrum Kothman bekend aan de Marke Berghuizen. Als Rentmeester koos hij Niek Roord, bekkenist bij de Sputterkearls en system operator bij de Koninklijke Marine.

Beiden zijn zelf niet woonachtig in Berghuizen, maar presenteren zich in hun proclamatie als 'Tunnelwachters van de Eektestraat en het Stationsplein' zodat ze toch al het verkeer naar en van 'achter 't spoor' in de gaten kunnen houden.

Markies Mart en Rentmeester Niek hebben als lijfspreuk Carnaval zit oons in ’t bloed, wie doot oe 1 moal veur hoe ’t moet.


Openbare repetitie van de Sputterkearls

O.C.V. de Spanvöggel - 2013-11-14

De 11e zit weer in de week. De carnavalsverenigingen uit de Boeskoolstad maken zich weer op voor het zottenfeest. Het voorprogramma draait inmiddels al op volle toeren. Maar wat is een carnaval zonder blaaskapellen? Een blaaskapel hoort bij het Oldenzaalse carnaval als een scepter bij een hoogheid. Toch wordt het voor de Oldenzaalse carnavalsverenigingen steeds lastiger om een kapel te vinden die het hele seizoen paraat staat. Getuige de intrede van een Hofkapel van de stadsprins uit Losser en dit jaar de intrede van een kapel uit Reutum voor de Oelewappers.

Een deel van de oorzaak hiervan kan gezocht worden in het feit dan de aanwas, met name vanuit de jeugd, bij de Oldenzaalse kapellen lastig is te vinden. Bijvoorbeeld zwaar koper als een Sousafoon is een instrument waarvoor de mensen niet gelijk in de rij staan en als ze dat al doen komen ze er achter dat het allemaal niet zo eenvoudig is als wellicht vooraf aangenomen.

Blaaskapel de Sputterkearls uit Oldenzaal heeft daarom het initiatief genomen om een openbaar toegankelijke repetitie te houden. Bij deze repetitie kan men laagdrempelig eens de cultuur opsnuiven van een van de gezellige Oldenzaalse blaaskapellen. Indien de behoefte bestaat zelf eens mee te repeteren, wordt dit uiteraard van harte toegejuicht, hoe meer zielen hoe meer vreugd. De Sputterkearls zijn inmiddels meer dan 10 jaar hofkapel van carnavalsvereniging de O.C.V. de Spanvöggel maar dit is niet het enige wat ze doen. Zo zijn ze de afgelopen jaren o.a. actief op Mallorca waar ze in verschillende grote gelegenheden als Megapark en Bierkönig aan land maar ook tijdens jachtuitjes op de zee hun geluid laten horen.

Kortom, u bent van harte uitgenodigd om vrijdag 15 november vanaf 19.00 uur, opgave is niet nodig. Locatie, café olde Weghuis aan de Enschedesestraat 107 in Oldenzaal. Voor meer informatie kunt u tevens kijken op www.facebook.com/sputterkearls


Opening residentie bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-12-29

Wat is een Markies zonder residentie? Precies, Niks, dus daarom zal op vrijdag 4 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Richard en Rentmeester Bas!
Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen. Vanaf 20.30 is iedereen welkom. De entree is zoals gewoonlijk gratis!


Markies Richard regeert over de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-11-25

Markies Richard en Rentmeester Bas zijn de nieuwe hoogheden van de Spanvöggel. In een vol zalencentrum Kothman presenteerden zij zich even na 11 uur aan de aanwezigen.

Markies Richard Agterbos is in het dagelijks leven werkzaam bij AccountAdvies in Hengelo en bekleedt binnen de vereniging de functie van Hofschriever. Zijn rentmeester Bas Polhuis is ook geen onbekende binnen de Spanvöggel: hij is Vorst van de Raad van 11 en was in 2007 zelf Markies van de Spanvöggel.

Dit tweetal regeert dit seizoen over de Marke Barghoez'n onder hun motto: "Met ons as span beleaf ie altied wat, Carnaval vieren wöt wie nooit zat!


Aftreden & Opkomst bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-11-13

Ook in de Marke Barghoez’n barst het feest der zotten in alle hevigheid los! Want op zaterdag 24 november zullen in zaal Kothman de 45ste Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez’n, de enige Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen bekend maken! Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen in een bommetje vol zalencentrum Kothman. Maar voordat het nieuwe span zich bekend maakt zullen wij eerst afscheid nemen van het jubilieumspan, op spectaculaire wijze zullen zij worden afgevoerd.

Om te zien wie de vereniging in het 45ste jaar vertegenwoordigd, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis! Dus komt allen op 24 november naar de Marke Barghoez’n om te zien wie het 45ste span van O.C.V. de Spanvöggel wordt.

Tevens vind op zondag 25 november vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span wil feliciteren, is vanaf 12.00 welkom bij zalencentrum Kothman aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Jubileumgala's O.C.V. de Spanvöggel groot succes

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-01-31

Vrijdagavond 27 januari werd het "Grote Carnavalsweekend" van de Spanvöggel afgetrapt met een, als vanouds, traditionele gala avond. Ook zaterdag 28 januari was de zaal wederom tot de nok toe gevuld. Beide gala avonden waren met een grote knipoog naar het jubileum, het 44 jarig bestaan van de vereniging, gemaakt! Natuurlijk waren er en aantal grote namen uit de regio zoals Bets Pikstrik en de onnavolgbare Jan, Kardinaal Schöttel'nkamp, Riesewijk, Bas de Stofjas en niet te vergeten Antonie "dat kan toch nie!", Rob oude Luttikhuis. Stuk voor stuk rasartiesten die de mensen van de stoel deden rollen van het lachen. Maar de Spanvöggel staan met name bekend om de artiesten van eigen kweek. De artiesten waarvoor de mensen naar zalencentrum Kothman komen.

De Burka wichter lieten, ondanks het burka verbod, zien dat zelfs als je veel verbergt toch veel kunt laten zien met hun Burka 'Bling Bling' act. SPD de Keet liet het publiek, met hun superact, weer geloven in kabouters. Artiesten oet de Marke die op kaboutergrootte de vreemdste capriolen uithaalden. Bart Evelo en Cindy Schipper vermaakten het publiek met de in de puntjes uitgevoerde goochelact waarbij Cindy (als Paula) wel 1,5 meter uit elkaar werd getrokken en haar hoofd 360 graden werd gedraaid. Marcha Aarnink vertolkte samen met Anita en John Faneker de drei Tenoren, gouden kelen en als een bloem openend op het podium vermaakten ze het publiek. De vette knipoog naar de nostalgie waren een aantal artiesten die al eens eerder op het podium hadden gestaan. De onnavolgbare Remie en Remia maar ook het 'Trompeten Trio' Mark Kip, Mark Christenhusz en Pascal Ankone stonden 11 jaar geleden ook op het podium, geweldig acts die tijdloos zijn. Voor de zang en de dans stonden garant Luuk en Gerwin met hun meezingmedley, ook geen onbekenden, en de dames van dansschool Rouwhorst. De grootste verrassing van de avond was voor menigeen Bernard oet Ol'nzel (Pastor Reerink de beschermheer van de Spanvöggel) die tra lal la lal laa het scheppingsverhaal ten gehore bracht. Traditioneel werd na het dankwoord van het jubilerende hoogheidsspan Markies Ruud en rentmeester Huub de avond afgesloten door Bennie en Paul Reinink met het Spanvoggellied: "Bie de Spanvöggel viert ze Carnaval". Groot was zaterdagavond de verassing voor Markies Ruud en Rentmeester Huub dat hun grote vriendengroep een heus jubileumlied hadden opgenomen op CD en dit ten gehore hebben gebracht. De Afterparty werd, vanwege het jubileum, verzorgt door de Texelse zanger Kevin die met een keur aan Nederlandstalige muziek de gasten tot diep in de nacht wist te vermaken. Dit is een Spanvöggelgala zoals een gala hoort te zijn, met, door en voor elkaar blikte de regisseur Nick Slot zeer tevreden terug.
De blik op de toekomst en een knipoog naar 44 jaar verleden. Van 44 jaar gala's zijn 265 foto's verzameld die u terug vindt op een DVD. Te bestellen via de Spanvöggelsite: www.spanvoggel.nl
Een gala waar de jubilerende vereniging met trots op terugkijkt!


Jeugdmarkies Martijn regeert over de jeugd van de Marke Berghuizen!

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-01-26

Ze zijn bekend, het 32e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Martijn Oude Tijdhof en Page Anne Lassche. In een bommetje vol café Kothman kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.

In spaarzame vrije uurtjes die beiden op het moment nog hebben doet Martijn aan voetballen, klootschieten en scouting en Anne zit op de scouting en zingt graag. Ze zit in het koor van de Mariakerk en doet mee aan de voorrondes van Kinderen voor Kinderen, alwaar ze al is doorgedrongen tot de kwartfinale.

Onder hun motto "Met Anne en Martijn kriej carnaval vol gein!!" zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


Gala's en Noabermiddag bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-01-26

Hooggeëerde carnavalisten uit de Marke Berghuizen en ver daarbuiten, het is weer zover. De traditionele Spanvöggelgala's staan weer op punt van beginnen. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari zullen een keur aan artiesten zich in het zweet werken om het Markies Ruud met zijn gevolg en geheel zalencentrum Kothman het naar de zin te maken. Leden van de Spanvöggel zijn al maanden aan het repeteren om een spetterende act neer te zetten, en ook de bekende artiesten maken zich klaar voor een daverend feest. De avonden beginnen om stipt 20.00 uur en zijn alleen toegankelijk indien in het bezit van een entreekaart. Uiteraard zullen er dit jaar een aantal special acts op de planken staan i.v.m. het 44-jarig jubileum!

En als dit hele galaspektakel voorbij is, gaan we op zondag 29 januari verder met de spectaculaire Noabermiddag! Maar liefst 18 verenigingen uit geheel Twente zullen op deze dag, compleet met gevolg en kapel een bezoek brengen aan Markies Ruud en Rentmeester Huub. Deze middag is een echte opwarmer voor het grote carnaval, en mag je dus als carnavalist niet missen! De middag die plaats vind bij Zalencentrum Kothman begint om 12.00. De toegang voor deze gezellige middag carnaval vieren is geheel gratis.


Aanbieden Residentie bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2012-01-10

Wat is een Markies zonder residentie? Precies, Niks, dus daarom zal op vrijdag 13 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Ruud en Rentmeester Huub!
Deze happening zal in dit 44e jubileumjaar extra groots aangepakt worden! Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen.
Vanaf 20.30 is iedereen welkom. De entree is zoals gewoonlijk gratis!


2 x 22 maakt 44 jarig jubileum Spanvöggel compleet!

O.C.V. de Spanvöggel - 2011-11-12

De 44ste Markies & Rentmeester van de jubilerende O.C.V. De Spanvöggel maakten zich gisteren de 11e v.d. 11e van (20)11 om exact 11 minuten over 11, bekend aan alle feestgangers in de bommetje volle zaal van Zalencentrum Kothman! Alle gasten werden binnengehaald onder een jubileumboog, zoals dat bij een jubilaris hoort, voorzien van een glas jubileumchampagne naar binnen geleid. Nadat op een gepaste manier afscheid werd genomen van het 43ste Span, Markies Bert & Rentmeester Jeroen, werd de spanning opgevoerd. De Feestcommissie had alles uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken. Op 5 "Reusachtige" schermen kon men de verrichtingen van de heren en dames zien die in 44 dagen over de hele wereld waren gereisd om te kijken hoe men in andere landen Carnaval viert. Op deze wereldreis werden kosten noch moeite gespaard diverse acts te contracteren om hun kunsten te vertonen bij Zalencentrum Kothman. Zo kwam er een complete doedelzakgroep over uit Schotland, liet een Italiaanse tenor het achterste van zijn tong zien en "Last but not least" trad Rooie Rinus op om de zaal op te warmen. Om 11 minuten over 11 precies kwam Markies Ruud uit een "Reuze Jubileum" Champagnefles tevoorschijn!

Markies Ruud is in het dagelijkse leven Ruud Koop, woonachtig in de Lutte en 22 jaar oud. Markies Ruud heeft verkering met Kim Rondhuis en werkt als greenkeeper bij Golfbaan 't rijk van Sybrook. In zijn vrije tijd keept Markies Ruud in het 2e elftal van F.C. Berghuizen, draait hij plaatjes bij de geheime zender en viert hij natuurlijk graag Carnaval. Markies Ruud is geen onbekende binnen de vereniging. In 2000 was hij al Jeugdpage en in 2004 toen zijn vader Willie Markies werd, kwam Ruud als Page in de Raad van 11 terecht. Na 4 jaar Page en 4 jaar Raad van 11 is Ruud er nu helemaal klaar voor om zelf als Markies de scepter te zwaaien over de Marke Berghuizen.

Als Rentmeester koos Markies Ruud voor zijn kameraad Huub Bulthuis. Rentmeester Huub Bulthuis is eveneens 22 jaar, (nog) vrijgezel en is werkzaam als timmerman bij Bouwbedrijf Plegt in Ootmarsum.
In zijn vrije tijd mag ook Huub graag een balletje trappen in het 2e elftal van F.C. Berghuizen, begeleid hij de jeugd met voetballen en gaat hij graag op stap met de kameradengroep.

Ook Huub heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de Spanvöggel. In 2001 tijdens het 33 jarig jubileum was hij Jeugdmarkies en sinds 2008 loopt hij mee in de Raad van 11.

De 2 22-jarigen, het jongste span ooit bij de Spanvöggel, regeren dit jubileumjaar van de Spanvöggel onder hun liefspreuk:
Leu van ons kuj op an, ower 44 joar proat ze de nog van!


Knallend begin 44 jaar Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2011-11-09

O.C.V. De Spanvöggel staat aan het begin van een wel zeer bijzonder seizoen. Dit seizoen bestaat de Spanvöggel namelijk 44 jaar en zoals dat in carnavalskringen gebruikelijk is wordt alles wat deelbaar is door 11 uitbundig gevierd! De Spanvöggel heeft ervoor gekozen om niet meer feesten te organiseren in de al overbezette carnavalsagenda maar de al, voor meren deel, 44 jaar bestaande onderdelen uitbundiger te vieren! De vereniging wil dit dan ook doen met alle wijkbewoners uit de "Marke Berghoez'n" en alle inwoners van de Boeskoolstad. De aftrap van het seizoen zal op de 11e van de 11e van het carnavaleske jaar (20)11 plaatsvinden. Te beginnen bij het aftreden van Markies Bert en Rentmeester Jeroen. Op 5 november j.l. heeft de Feestcommissie al een voorschot genomen op het Jubileumjaar en is de residentie, Kothman, al voorzien van ’n Jubileumboog! Deze aloude twentse traditie mag natuurlijk in een jubileumjaar niet ontbreken aldus de voorzitter van de Feestcommissie! Alle bezoekers zullen dan ook binnenkomen door deze grote boog, vol met rode en gouden roosjes, waarna hen een glas champagne zal worden aangeboden. Na het voorstellen van de "Jubileum" Raad van 11 en het huldigen van de jubilarissen, waaronder mensen van het allereerste uur, nemen de leden van de feestcommissie het heft in handen. Eerst zal op een spectaculaire wijze afscheid worden genomen van het 43e span, wanneer deze heren zijn bedankt en vertrokken zal de aankondiging van het 44e jubileumspan beginnen. Dit belooft zeer spectaculair te worden! De leden van de feestcommissie hebben namelijk in 44 dagen een reis om de wereld gemaakt, op zoek naar de nieuwe Markies en om te kijken hoe men elders in de wereld carnaval viert. Dit is een zeer verrassende reis geworden, landen als Spanje, Roemenië en niet te vergeten Brazilië zijn aangedaan! In elk land is een impressie gemaakt, vastgelegd op film, waarop de zoektocht naar de nieuwe Markies van de Jubilerende vereniging O.C.V. De Spanvöggel te zien zal zijn. Dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan laat zich raden en de kolderieke situaties omtrent de zoektocht zullen te zien zijn op een REUSACHTIG scherm bij Zalencentrum Kothman! Uit enkele landen hebben ze een 'Special Act' meegenomen, die één voor één de zaal op zijn grondvesten zal doen trillen. Live zal te volgen zijn hoe de leden van de Feestcommissie hun zoektocht succesvol zullen afronden in Nederland en wel in "ons stedke van plezeer"! Om precies, hoe is het mogelijk, 23.11 zal de nieuwe Markies zich bekendmaken aan al het Spanvöggelvolk en iedereen die het weten wil!

Na de bekendmaking van het jubileumspan gaat het feest, onder aanvoering van een bekende artiest, nog tot in de late uurtjes door.

Het gehele spektakel zal plaatsvinden bij Zalencentrum Kothman die, op deze bijzondere avond, zijn deuren om 20.00 zal openen en natuurlijk is de entree gratis. Wij garanderen u, op deze unieke datum, een avond om nooit te vergeten!
Voor de mensen die het nieuwe Jubileumspan willen feliciteren is er goed nieuws!
Op zaterdag 12 november om 16.30 uur houdt het nieuwe span hun receptie bij Zalencentrum Kothman. Dit tijdstip stelt iedereen, die dat wil, in de gelegenheid de Goedheiligman in te halen in onze prachtige Boeskoolstad! Voor verdere data m.b.t. ons jubileumseizoen kunt u terecht op onze site: www.spanvoggel.nl Wij wensen iedereen alvast een fantastisch carnavalsseizoen toe!


22 jaar Noabermiddag

O.C.V. de Spanvöggel - 2011-01-29

Al 22 jaar organiseert O.C.V. de Spanvöggel in samenwerking met café restaurant Kothman een middag voor verenigingen, buren en eenieder die daar zin in heeft. Na twee Gala avonden wordt zondag 6 februari a.s. dit festijn vanaf 13.30 uur weer gehouden. 16 Verenigingen uit Oldenzaal en daarbuiten zullen dan weer met hun kapellen, hoogheden en groot gevolg naar binnen trekken in de zalen van Kothman. Zij brengen dan een bezoek aan Markies Bert met zijn Rentmeester Jeroen.
Tussendoor zijn er optredens van een aantal showgirls die met hun bijzondere dansen het aanwezige publiek vermaken.

De Noabermiddagcommissie van de Spanvöggel is er weer in geslaagd een programma samen te stellen dat van 13.30 uur tot 19.00 uur zal duren. Zoals een echte noaber betaamt worden er geen entreegelden geheven. Iedereen kan zo naar binnen en buiten lopen. Deze activiteit is een succes omdat na 22 jaar er nog steeds verenigingen zijn die vragen of zij ook mee mogen doen om zich te presenteren op onze Noabermiddag. Wij als Noabermiddagcommissie die deze middag organiseren zijn er trots op dat ons dit elk jaar weer lukt en nodigen dan ook iedereen uit dit feest met ons te vieren, Vooral in dit 22e jaar!

Dus 6 februari 2011 vanaf 13.30 uur wordt iedereen groot of klein uitgenodigd bij Kothman aan de Enschedesestraat om deze Noabermiddag met ons mee te vieren.


Jeugdmarkies Jorn en page Tim regeren in Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 2011-01-22

Jeugdmarkies Jorn en zijn page Tim regeren de komende weken over het het jeugdige fladdervolk in Berghuizen. Zij kwamen vrijdagavond als nieuwe jeugdhoogheden van de Spanvöggel tevoorschijn tijdens een spetterend carnavalsfeest in zaal Kothman. Zowel de jeugdmarkies en zijn page zijn 12 jaar oud, zitten in groep 8 van De Leemstee en zijn echte carnavalsvierders.
De lijfspreuk van het 31ste jeugdspan: Met dizze twee bössels an 't rad, legt wie heel de Boeskoolstad plat.


Markies Bert & Rentmeester Jeroen hoogheden achter 't Spoor

O.C.V. de Spanvöggel - 2011-01-08

Markies Bert Hemelt en Rentmeester Jeroen Jansen kwamen vanavond als het nieuwe hooghedenkoppel van de Spanvöggel uit de vlinder bij zalencentrum Kothman.

Na een avondvullend opkomstprogramma, geheel in jaren '70 stijl, met artiesten als Boney M (bij de Spanvöggel kan het nog), Kiss en Abba, kwam als special act Markies Bert vanuit de limo over de rode loper naar binnen gewandeld! Markies Bert Hemelt is 50 jaar, getrouwd met Hanne en samen zijn ze de trotse ouders van 4 kinderen. In het dagelijks leven is de Markies werkzaam bij VWP Car Rent, en in zijn vrije tijd is hij te vinden bij FC Twente of in zijn Fiat 500. Markies Bert is zeker geen onbekende binnen Berghuizen. Hij is reeds 9 jaar hofschriewer geweest van onze vereniging, en ook bij FC Berghuizen is hij regelmatig te vinden.

Rentmeester Jeroen Jansen is 49 en getrouwd met Ilse en hebben samen 2 kinderen. De Rentmeester is werkzaam op de UT als personeelsadviseur en in zijn vrije tijd is hij bezig met carnaval, zeilen of muziek maken. Ook de Rentmeester heeft enkele jaren de functie van hofschriewer binnen onze vereniging bekleed. Het nieuwe span zal in hun regeerperiode dan ook regeren onder hun motto: Met dizze twee oald hofschriewers an de macht, goat wie deur tot diep in de nacht!


Opkomst Markies & Rentmeester bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2011-01-03

Op zaterdag 8 januari zullen in zaal Kothman de 43e Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez'n, de enige Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen bekend maken! Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen in een bommetje vol zalencentrum Kothman.

Tijdens de avond zullen enkele sterren uit de jaren 70 hun opwachting maken, zoals ABBA, Kiss en The Village People.

Om te zien wie de vereniging in het 43e jaar vertegenwoordigt, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis !

Tevens vind op zondag 9 januari vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij zalencentrum Kothman aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Aftreden Markies Rene en Rentmeester Maikel

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-10-28

De 11e van de 11e nadert en elke carnavalsliefhebber weet wat dat betekent. Het carnaval barst weer los! Zo ook "achter 't spoor". Na een jaar met het ene hoogtepunt na het andere en heel veel plezier is het de hoogste tijd om op carnavaleske wijze afscheid te nemen van Markies Rene en Rentmeester Maikel. Zij zullen zaterdag 30 oktober in Zaal Kothman aan de Enschedesestraat onder de klanken van de Sputterkearls aftreden. Het spektakel barst los vanaf 20.30 en iedereen is van harte uitgenodigd. Uiteraard is de toegang gratis.


De Spanvöggel wint Carnavalstoernooi

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-06-30

Onder bijna tropische temperaturen is de tweede editie gespeeld van het Oldenzaalse Carnavals Voetbaltoernooi. Op het complex van Quick '20 streden 22 teams om de felbegeerde Oel'n Bokaal. Onder de voetballers ook een G-team van het VTB waarmee de organiserende vereniging de Oelewappers al jaren een zeer goede band onderhoudt. De winnaar in de prestatie- en recreatieklasse werd uiteindelijk de teams van de Spanvöggel. De prijzen werden uitgereikt door stadsprins Tim Snijders.

(TC Tubantia, 28/6/2010)


Carnavalsoptocht Zuid Berghuizen vrijdag 12 februari

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-02-03

Net als voorgaande jaren houdt de basisschool De Leemstee weer een grote kinderoptocht onder aanvoering van jeugd Markies Daan en Page Leonie. In samenwerking met OCV De Spanvöggel, Impuls en Barrakkus trekt de bonte stoet door Zuid Berghuizen met dit jaar als thema Ruimtevaart

De start is om 12.30 in de Helmichstraat naar de Stakenkamplaan, Burg Wallerstraat ,Mariastraat , voor het winkelcentrum langs via de Reigerstraat, Gruttostraat, Meeuwenstraat, Jan Steenstraat, Hobbemastraat en Rembrantstraat om zo weer bij de Leemstee te eindigen om een groot carnavalsfeest te vieren in de hal van school.


Jeugdmarkies Daan en Page Leonie

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-02-02

Ze zijn bekend, het 30e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Daan (Heesink) en Page Leonie (Bruns). In een bommetje vol café olde Weghuis kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Daan zit in groep acht van de Leemstee, en Leonie in groep 7. Onder hun motto Met dizze twee toppers veurop, zet wie Berghoezen op zien kop! zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


Bekendmaking Jeugdspan & opening Stadsresidentie bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-01-26

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en beide tijden zijn nu aangebroken voor de jeugd van O.C.V. de Spanvöggel. Op vrijdag 29 januari zal het 28e jeugdspan uit hun functie worden gezet. Hun tijd is geweest. Echter niet lang nadat dit gebeurd is zal het 29e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel zich aan zalencentrum Olde Weghuis bekendmaken! Het belooft weer een grote verrassing te worden wie er deze keer de jeugd van de Spanvöggel mogen leiden. De avond begint om 18.30 en gaat door tot 21.00 uur. Toegang is voor alle basisschoolleerlingen van de Leemstee met entreekaart en kinderen onder begeleiding van hun ouders. Let op, in tegenstelling tot voorgaande jaren vind dit feest plaats bij Café Olde Weghuis! Nadat de jeugd weer veilig thuis is, gaat het voor Markies René, Rentmeester Maikel en hun gevolg nog even door. Om 22.00 word Café De Koning namelijk aangeboden als de Stadsresidentie van O.C.V. de Spanvöggel. Hier word iedereen die zin heeft in een gezellig feestje voor uitgenodigd en de entree is uiteraard gratis!


Druk weekeinde bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-01-18

Hooggeëerde carnavalisten uit de Marke Berghuizen en ver daarbuiten, het is weer zover. De traditionele Spanvöggelgala’s staan weer op punt van beginnen. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari zullen een keur aan artiesten zich in het zweet werken om het Markies René met zijn gevolg en geheel zalencentrum Kothman het naar de zin te maken. Leden van de Spanvöggel zijn al maanden aan het repeteren om een spetterende act neer te zetten, en ook de bekende artiesten maken zich klaar voor een daverend feest. De avonden beginnen om stipt 20.00 uur en zijn alleen toegankelijk indien in het bezit van een entreekaart. En als dit hele galaspektakel voorbij is, gaan we op zondag 24 januari verder met de spectaculaire Noabermiddag! Maarliefst 16 verenigingen uit geheel Twente zullen op deze dag, compleet met gevolg en kapel een bezoek brengen aan Markies René en Rentmeester Maikel. Deze middag is een echte opwarmer voor het grote carnaval, en mag je dus als carnavalist niet missen! De middag die plaats vind bij Zalencentrum Kothman begint om 12.30. De toegang voor deze gezellige middag carnaval vieren is geheel gratis.


Markies René en Rentmeester Maikel nieuwe span bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2010-01-03

Spanvöggelvolk, Boeskoolvolk, hij is bekend, de nieuwe Markies van O.C.V. de Spanvöggel! Markies René zal samen met Rentmeester Maikel het Spanvöggelvolk dit jaar voorgaan in het feestgedruis. Markies René (Mulder) is in het dagelijks leven werkzaam bij Installatiebedrijf Kip B.V., getrouwd met Jacqueline en de trotse vader van dochter Shania. René is geen onbekende binnen de vereniging, hij is al acht jaar de schatbewaarder (penningmeester) en lid van de aanzoekcommissie. In zijn vrije tijd mountainbiket en squasht hij graag, en kijkt hij graag naar Formule 1 en Motorsport. Rentmeester Maikel (Kamphuis) is in het dagelijks leven mede-eigenaar van Timmerfabriek Kamphuis. Maikel is getrouwd met Bernadet, en vader van Max en Mel. Ook Maikel is geen onbekende binnen de vereniging, hij was namelijk Markies in 2005. Het nieuwe Span gaat het Spanvöggelvolk voor onder het Motto: Leu, zet ’t verstand meer op nul, Met dizze twee kearls gef ’t altied flauwekul


Nieuw jeugdspan bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2009-02-13

Het nieuwe jeugdspan van BerghuizenZe zijn bekend, het 29e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel: de jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Maureen (Bruns) en Page Chanel (Koekoek op Munsterhuis). In een bomvol zalencentrum Kothman kwamen de dames na een spectaculaire zangact uit de grote doos. Beiden dames is het carnaval vieren met de paplepel ingegoten, dus het belooft een spectaculair jaar te worden! Onder hun motto Met disse twee meid’n aan ’t roer, is carnaval pas echt stoer zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


Daverende Gala's bij De Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2009-02-04

Op vrijdag en zaterdag avond 30 & 31 januari organiseerden de Spanvöggel hun jaarlijkse gala. Onder het motto Spanvöggel on Tour werden het gala avonden vol zang, dans en buuts. Onder de klanken van de jubilerende Sputterkearls traden een keur van artiesten op in een tot de nok toe gevuld Zalencentrum Kothman. Men kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Het programma begon met de Meezingers zonder Naam die bestond uit de dames (Maureen en Monique) van het span samen met Gerwin en Luuk. Ook de dames van dansschool Rouwhorst zette een spetterende dansact neer waardoor de toon voor de avond gezet was. Na deze actieve acts was het de beurt aan Marijke Beijen, die als Greta de lachers op haar hand kreeg. Het B-Team liet de zaal meegenieten van de opvoedingsperikelen van hun kroost, waarna Lissy, samen met Marjet en Jose het anticarnavalslied ten gehore bracht. Zij deden deze gala maar liefst voor de 11e keer mee, een jubileum! Onder de noemer Bep en Trees hebt tied zat voerden Maikel en René een hele pikante act op en ook Anita met de act over de aap van Maikel Jackson kon rekenen op een warm applaus van de zaal. Met een act als Paulus de Potkabouter die op zoek ging naar de kakkers van Oldenzaal trad Lissy Franke voor de 2e keer deze avond op. De weermensen John en Mascha voorspelden het weerbericht voor de Marke Berghuizen, waarna Frans Monasso met een buut als zichzelf de zaal liet huilen van het lachen. Als afsluiter traden de Dikkies op, die met hun meezingers de zaal letterlijk en figuurlijk op de kop zette, waarna de heren Reinink het traditionele afsluitingsnummer Bergie op bergie af ten gehore brachten. Dit hele gala stond onder leiding van Nick Slot, met hulp van de gala commissie en het geluid van René Prins. De grime werd verzorgd door Nicole en Francis. En natuurlijk hebben alle artiesten het gedaan voor de 41e Markies van O.C.V. de Spanvöggel, Markies Robert. Leuk detail van de avonden, Hofmaarschalk Raymond heeft de anmekaarproatersfunctie overgenomen van Rentmeester Martin. Na 2 avonden genieten van de gala was het zondag tijd voor de 20e Noabermiddag. Maarliefst 20 verenigingen hebben een bezoek gebracht aan Markies Robert en gevolg. Compleet met gevolg kapel en dansmarietjes werd Zalencentrum Kothman omgetoverd tot een waar carnavalsparadijs!


Opkomst 29e Jeugdspan bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2009-02-04

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en beide tijden zijn nu aangebroken voor de jeugd van O.C.V. de Spanvöggel. Op vrijdag 6 februari zal het 28e jeugdspan uit hun functie worden gezet. Hun tijd is geweest. Echter niet lang nadat dit gebeurt is zal het 29e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel zich aan zalencentrum Kothman bekendmaken! Het belooft weer een grote verassing te worden wie er deze keer de jeugd van de Spanvöggel mogen leiden. De avond begint om 18.30 en gaat door tot 21.00 uur. Toegang is voor alle basisschoolleerlingen van de Leemstee met entreekaart en kinderen onder begeleiding van hun ouders. Nadat de jeugd weer veilig thuis is, gaat het voor Markies Robert en zijn gevolg nog even door. Om 22.00 word Café Bar Gezellig namelijk aangeboden als de Stadsresidentie van O.C.V. de Spanvöggel. Hier word iedereen die zin heeft in een gezellig feestje voor uitgenodigd en de entree is gratis!


Gala & Noabermiddag komend weekend bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2009-01-27

De traditionele Spanvöggelgala’s staan weer op punt van beginnen. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari zullen een keur aan artiesten zich in het zweet werken om het Markies Robert met zijn gevolg en geheel zalencentrum Kothman het naar de zin te maken. Leden van de Spanvöggel zijn al maanden aan het repeteren om een spetterende act neer te zetten, en ook de bekende artiesten maken zich klaar voor een daverend feest. De avonden beginnen om stipt 20.00 uur en zijn alleen toegankelijk indien in het bezit van een entreekaart. En als dit hele galaspektakel voorbij is, gaan we op zondag 1 februari verder met de spectaculaire Noabermiddag! Maar liefst 18 verenigingen uit geheel Twente zullen op deze dag, compleet met gevolg en kapel een bezoek brengen aan Markies Robert. Deze middag is een echte opwarmer voor het grote carnaval, en mag je dus als carnavalist niet missen! De middag die plaats vind bij Zalencentrum Kothman begint om 12.30. De toegang voor deze gezellige middag carnaval vieren is geheel gratis.


Marketreffen, een muzikaal festijn

O.C.V. de Spanvöggel - 2009-01-07

Zondag 04 januari heeft het 2e Marketreffen plaatsgevonden, georganiseerd voor de wijk Zuid-Berghuizen door O.C.V. de Spanvöggel en WBO Wonen. Het Marketreffen is een nieuwjaarsreceptie voor de hele wijk. Onder het genot van een drankje en met de opzwepende klanken van de Die Kaiser Buam kon men lekker bijpraten, en meedoen aan een heuse boomzaagwedstrijd. Deze wedstrijd, waaraan door 12 teams werd meegedaan, werd voor de 2e keer gewonnen door het team van ‘De Pow’ waardoor ze weer de wisseltrofee mee naar huis mochten nemen. Maar het hoogtepunt van de gezellige middag, was het bekendmaken van de straatprijs, een prijs van €1000,- voor het beste idee van Berghuizen. Buurtvereniging het Plein wilde graag een tafeltennistafel op het plantsoen aan de Burg. Essinkstraat, en dit word nu mede door de WBO, en de gemeente Oldenzaal gerealiseerd. Tevens werd er door het winkelcentrum Zuid Berghuizen een winkelcheque t.w.v. €250,- uitgereikt aan de indiener van de prijs. Al met al een gezellige middag voor de hele wijk, die zeker voor herhaling vatbaar is.


Markies Robert nieuwe hoogheid Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2008-12-14

Markies Robert regeert dit jaar over de Marke Berghuizen! Samen met Rentmeester Martin en aangevuld met een heuse Hofmaarschalk (Raymond) zullen zij ervoor zorgen dat dit weer een gigantisch mooi carnavalsjaar wordt! Robert Schmidt, (42 jaar) is in het dagelijks leven commercieel technisch medewerker bij Rexel Nederland ,getrouwd met Muureen en vader van 2 kids. Zijn hobby’s zijn voetbal en fietsen. Aan zijn zijde koos Robert voor Martin Olde Weghuis, een bekende binnen de vereniging. Martin is oud Markies en tevens de Residentiehouder. Martin (45), getrouwd met Monique en ook vader van 2 kinderen. Hij is werkzaam als research engineer bij Koninklijke Ten Cate. De hobby’s zijn voornamelijk feestvieren. De grootste verassing van de avond was echter het bekendmaken van de Hofmaarschalk, een zeldzaamheid binnen de vereniging. Hofmaarschalk Raymond is echter ook een bekende binnen de vereniging. Jarenlang in de raad van 11 gezeten, enkele jaren Vorst geweest, en de laatste jaren weer actief in de raad van 11. Raymond is 35 jaar en samen met Angelika en de twee kinderen woonachtig in Almelo. Door de week is Raymond werkzaam als after sales manager bij Paashuis Trucks. Het trio gaat het Spanvöggelvolk dit jaar voor onder het motto: ZONDER VÖL GEZEUR, DENDER WIE HET CARNAVAL DEUR


Opkomst Markies van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 2008-12-03

Spanvöggelmennekes, Spanvöggelwiefkes en ander doar carnavalsvolk! Het is weer zover!!! Ook in de Marke Barghoez’n barst het feest der zotten in alle hevigheid los! Want op zaterdag 13 december zullen in zaal Kothman de 41e Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez’n, de enigste Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen bekend maken! Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen in een bommetje vol zalencentrum Kothman. Om te zien wie de vereniging in het 41e jaar vertegenwoordigt, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis ! Dus komt allen op 13 december naar de Marke Barghoez’n om te zien wie het 41e span van O.C.V. de Spanvöggel word. Tevens vind op zondag 14 december vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij Café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.