Gebroeders Haarsma regeren de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2020-01-03

Patrick Haarsma presenteerde zich vrijdagavond als de nieuwe Vorst van de Glasbloazers bij Stadscafé Moatman. Net als bij de BB koos hij ook zijn broer als secretaris: Marcel Haarsma.

Vorst Patrick is 50 jaar en in het dagelijks leven technisch specialist bij Ster Kozijn in Oldenzaal. Binnen de Glasbloazers is hij actief binnen de Raad van Elf en de Technische Commissie.

Sik Marcel is 53 en werkzaam als monteur bij Tubro filter-, lucht- en verbrandingstechniek in Enschede. Marcel maakt al enkele jaren deel uit van de Raad van Elf van de Markloawen, maar maakt dit seizoen een uitstapje naar de Glasbloazers.

Hun motto luidt: Met disse twee breurs veurop koomp 't wa good, want carnaval zit oons in 't blood.


Jos Bruns vorst bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2018-01-06

Jos Bruns kwam vrijdagavond bij stadscafé Moatman tevoorschijn als de 52e Vorst van OCV de Glasbloazers. Aan zijn zijde staat Ronald van der Vegte als Sik.

Bruns (5x11) is eigenaar van JB Renovatie. Hij is al jaren actief binnen de Glasbloazers en is onder meer oud-regent. Ook Sik Ronald (49), werkzaam bij HPC Hydraulics, is geen onbekende binnen de vereniging als oud-bestuurslid en lid van de aanzoekcommissie.

Het duo vormde in 2004 ook al het hooghedenkoppel bij de Glasbloazers, al waren de rollen toen omgedraaid. Het koppel gaat dit jaar de Glasbloazers voor onder hun motto: Leu, het hef effen duurt, maar wie waren toevallig in de buurt!


Bart Dijkhuis vorst bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2017-01-06

In de residentie Moatman kwam vrijdagavond Bart Dijkhuis als 51e vorst van OCV de Glasbloazers tevoorschijn. Als Sik presenteerde hij Thomas Kreeft.

Vorst Bart is 34 jaar oud en in het dagelijks leven werkzaam in het bedrijf van zijn ouders, Schoonmaakorganisatie Visscher. Daarnaast is hij samen met zijn vriend Arens sinds enkele maanden eigenaar van café Njoy, het voormalige café Jantje. Binnen de Glasbloazers is hij al jaren actief als penningmeester en lid van de sponsorcommissie.

Sik Thomas is 28 en woont samen met zijn vriendin Mirthe. Hij werkt bij SI Zwartz en is daarnaast mede-eigenaar van Steigerei VOF. Thomas is ook geen onbekende binnen de Glasbloazers, hij maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf.

Hun motto voor het komende carnaval is: Met plaank'n, bier en sop zet wie de hele Boeskoolstad op zien kop.


Remon & Robin Post hoogheden bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2016-01-01

De Glasbloazers presenteerden vrijdagavond als eerste verengiging in 2016 hun nieuwe hoogheden: bij Stadscafé Moatman kwamen Vorst Remon en zijn Sik Robin tevoorschijn.

Remon Post en zijn broer Robin zijn de 50e hoogheden van de Glasbloazers. Remon is 41 jaar in het dagelijks leven onderhoudsschilder bij het schildersbedrijf Scholten-Franke in Oldenzaal. Sik Robin is 45 jaar en werkzaam als financial administrator en payrollspecialist bij Human United XS.

Het motto van de nieuwe hoogheden is: Met dissn 2 breurs en n glaeske in de hand viert wie carnaval in boeskoollaand.


Aftreden Vorst Peter en Sik Leo

O.C.V. de Glasbloazers - 2015-10-29

Vrijdag 30 oktober bijten de Glasbloazers de spits af van het nieuwe carnavalsseizoen met het aftreden van Vorst Leo en Sik Peter. Het 49e span van de Glasbloazers zal op ludieke wijze uitgeleide worden gedaan bij Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat te Oldenzaal

Iedereen is vanaf 20.30 uur van harte welkom, het aftreden van Hoogheid & Sik al om ca. 22.41 uur plaatsvinden. Alles met de nodige muzikale ondersteuning van hofkapel De Hijskraan en Relight drive-in.


De nieuwe vorst van de Glasbloazers: Peter Olde Daalhuis

O.C.V. de Glasbloazers - 2015-01-03

Peter Olde Daalhuis is vrijdagavond bij Stadscafé Moatman uit de doos gekomen als de nieuwe vorst van de Glasbloazers. Als Sik koos hij Leo Linderhof, waarmee hetzelfde koppel als in 2011 op het podium staat maar dan in een andere rolverdeling.

Vorst Peter is 52 en eigenaar van de bedrijven HWH Europe, HPC Hydraulics en AS AirSuspension in Oldenzaal. Bij de Glasbloazers is hij tweede secretaris en voorzitter van de P&P-commissie. Verder is hij binnen het carnaval actief bij de Peerdekearls op manege TRC Het Hulsbeek.

Sik Leo Linderhof (59) runt in het dagelijks leven het reclame- en beletteringsbedrijf Linderhof Reclame in Oldenzaal. Hij is oud-lid van de Raad van 11 en oud-Vorst van de vereniging.

Hun motto is dit jaar: Met n boeskool en krik in de haand, springt wie onmeunig oet de baand!


Opkomst nieuwe Vorst van de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2014-12-30

Komende vrijdag zullen de 49ste Hoogheid van de Glasbloazers en zijn Sik zich bekendmaken tijdens het Vorstenbal. Deze feestavond zal worden gehouden op vrijdag 2 januari 2015 in residentie Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat te Oldenzaal. De zaal is open vanaf 20:30 uur en om klokslag 22.41 zal de nieuwe Vorst zich aan het Oldenzaalse Carnavalsvolk presenteren!

De muziek zal zoals gebruikelijk worden verzorgd door hofkapel de Hijskraan en Relight Drive-in.


Kerstbingo OCV de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2014-12-10

De activiteitencommissie van OCV de Glasbloazers heeft weer een mooi feestje georganiseerd: de jaarlijkse kerstbingo. Dit jaar is de Kerst-BINGO op zaterdag 13 december, natuurlijk bij onze residentie: Stadscafé Moatman. De zaal gaat om 19.30 uur open. Om 20.00 uur starten we met de bingo. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen!! Iedereen is welkom dus neem gerust de buurman/vrouw, je (schoon) familie of collega´s mee.


Aftreden 48ste Hoogheidpaar O.C.V. de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2014-10-27

Op zaterdag 01 november 2014 wordt bij de O.C.V. de Glasbloazers afscheid genomen van het 48e Hooghedenpaar. Zullen Vorst Ronald en zijn sik Niels net zo spectaculair aftreden als dat ze zijn opgekomen? U wordt allen van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen en hier getuigen van te zijn. Vanaf 20:30 bent u van harte welkom in de residentie Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat te Oldenzaal. De avond zal muzikaal worden ondersteund door de Hofkapel De Hijskraan en drive-in Relight.Ronald Linderhof nieuwe Vorst bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2014-01-04

Ronald Linderhof is de nieuwe Vorst van de Glasbloazers. Hij wordt bijgestaan door Niels Schuur als secretaris.

Vorst Ronald is 32 jaar en heeft een relatie met Tessie Beuvink. Hij is werkzaam bij Vlieghe Nederland in Ootmarsum en in zijn vrije tijd voorzitter van dweilorkest De Hijskraan, de hofkapel van de Glasbloazers. Daarnaast is hij keeperstrainer van het A1-elftal van Quick’20 en keeper bij zaalvoetbalclub Jong Eagles.

Sik Niels is chefkok bij restaurant Faculty Club op de Universiteit Twente en woont samen met Jorieke Visschedijk. Hij is leider van het achtste elftal van Quick’20 en leider van het derde team van Jong Eagles. Ook speelt hij darts bij De Kolk.

Het motto van Vorst Ronald en Sik Niels is: Carnaval met disse twee moaten, doar zult ze nog lang over proaten!


Vorstenbal bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2013-12-30

Vrijdag 3 januari zullen tijdens het Vorstenbal de 48ste Hoogheid van de Glasbloazers en zijn Secretaris zich bekend maken. Deze feestavond zal vanaf 20:30 plaatsvinden in de residentie van de Glasbloazers, Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat te Oldenzaal. Om klokslag 22.41 zal de nieuwe Vorst zich aan het Carnavalsvolk presenteren! De muziek zal worden verzorgd door hofkapel de Hijskraan en Relight Drive-in.


Kaartverkoop Glasbloazergala 2014 is gestart!

O.C.V. de Glasbloazers - 2013-12-27

Op vrijdag 17 januari 2014 vindt de Gala-avond van OCV de Glasbloazers plaats. De galacommissie is maandenlang op zoek geweest naar de beste artiesten en acts en kan vol trots melden dat het programma staat. Het belooft een onvergetelijke, maar bovenal oergezellige avond te worden met dat speciale Glasbloazer-eigen tintje. Deze avond mag en wil je niet missen! Het spektakel vindt plaats in partycentrum Rouwhorst aan de Ootmarsumsestraat 9. De aanvang is 19.55 uur en de zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Kaarten zijn te bestellen via galakaarten@ocvdeglasbloazers.nl of telefonisch bij Ine Sluik, tel. 0541-518693 en Monique Smelt, tel. 0541-516678. De prijs van de kaarten bedraagt € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden. In tegenstelling tot afgelopen jaren zullen de plaatsen in de zaal genummerd zijn en worden bezoekers naar hun plaatsen geleid. Wil je bij elkaar zitten? Meld dit dan bij je reservering of uiterlijk 12 januari 2014 bij Ine of Monique!

De kaarten kunnen uitsluitend tegen contante betaling worden afgehaald in onze residentie Stadscafé Moatman, aan de Ootmarsumsestraat 13, op woensdag 15 januari 2014 tussen 19.00 uur en 21.00 uur.
Wees er snel bij, want OP = OP en VOL = VOL!


Aftreden Vorst Erik & Sik Henry

O.C.V. de Glasbloazers - 2013-11-01

Zaterdag is het alweer zover, op 2 november a.s. zullen de Glasbloazers afscheid nemen van hun 47e Hooghedenpaar, Vorst Erik en zijn Sik Henry. Het vat is leeg……..

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond, vanaf 20:30 uur bij Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat.

Het aftreden van onze Hoogheid zal om ca. 22.41 uur plaatsvinden, natuurlijk weer met de nodige muzikale ondersteuning van kapel De Hijskraan en Relight drive-in.


Erik Christenhusz nieuwe Vorst bij OCV de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2013-01-05

Op vrijdag 04 januari 2013 22:41:11 presenteerden zich Vorst Erik en Sik Henry als de 47ste Hoogheden van O.C.V. de Glasbloazers.

Zij werden op ludieke wijze door de opkomstcommissie van het College van Oud Vorsten, bij Stadscafé Moatman, geïntroduceerd aan het Narrenvolk.

Vorst Erik en Sik Henry vieren dit carnaval onder hun lijfspreuk: "WIE HOALT DIT JOAR ALLES OET HET VAT,DE HELE BOESKOOLSTAD GEET PLAT !!"

Vorst Erik is getrouwd met Jennifer en heeft 2 kinderen, Thomas en Daniëlle. In het dagelijkse leven is hij controller bij S.I. Zwartz en maakt hij al jarenlang deel uit van het bestuur als secretaris.

Sik Henry is getrouwd met Monique en heeft 3 kinderen, Ferdy, Amber en Yorick. Overdag is hij chef expeditie bij Pre pain en vervult hij sinds enkele jaren de rol van Regent van de Raad van 11.

Beiden zijn liefhebbers van Whisky wat in de lijfspreuk naar voren komt.


Frühshoppen bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2012-01-31

Het Frühshoppen van de Glasbloazers is na 31 jaar nog steeds springlevend. Dit jaar zal de ware liefhebber van blaasmuziek weer volop aan zijn trekken komen. De 32ste editie van dit evenement vindt plaats op zondag 12 februari 2012. De Frühshoppen commissie is er ook dit weer in geslaagd twee toporkesten vast te leggen:
Het eerste deel van het programma komt traditiegetrouw voor rekening van 'ons' huisorkest de Luttermuzikanten. Dit jaar alweer voor de 17e keer! De Luttermuzikanten komen uit het mooie Twentse kerkdorp De Lutte.. De blaaskapel heeft een bezetting van 18 muzikanten en een zangduo, en staat onder leiding van dirigent Willem Cageling. Opgericht in 1975. In de loop van de jaren werd steeds meer de liefde ontdekt voor de Egerländer muziek. Sinds die tijd zijn ze met onze volle overtuiging en enthousiasme geïnspireerd door deze muziek. Het huidige repertoire omvat vier stijlen: Egerländer-, Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek.

Na de pauze neemt de Eschländerkapel uit Hellendoorn het stokje over! De Eschländerkapel behoort al jaren tot de top van de Nederlandse blaaskapellen. Opgericht in 1978 heeft de kapel in de loop der tijd vele successen behaalt met als laatste wapenfeiten een vierde plaats op het Europees Kampioenschap in 2008 en winnaar van het concours voor blaaskapellen in Muntendam in 2009. Dit jaar mogen zij zich zelfs de allerbeste van Nederland noemen. Op 6 november 2011 won de kapel met grote overmacht de titel Nederlands Kampioen in de supertopklasse voor blaaskapellen. De Eschländerkapel is een graag geziene gast op feesten en braderieën, tijdens concerten en bij het Frühshoppen.

Ook dit jaar is het weer gelukt om dit unieke evenement met deze twee toporkesten gratis toegankelijk te houden. Zonder onze sponsoren is dit niet mogelijk! Deze editie van het Frühshoppen wordt mogelijk gemaakt door: HWH-Europe, Aannemingsbedrijf Schasfoort, Vecom, Shelter Storage, Schoonmaakorganisatie Visscher, Alex Roord Project Stoffering, Bakkerij Steenbeeke en Tubantec.

Het spektakel vindt plaats bij: Partycentrum Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9 in Oldenzaal. De aanvang is om 10.30 uur en duurt tot 15.00 uur.


Vorst Henry 46e hoogheid OCV de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2012-01-07

Henry Smelt (44) is de 46e vorst van de Glasbloazers. Hij presenteerde zich gisteravond als zodanig op een spetterend feest bij Stadscafé Moatman. Vorst Henry manifesteert zich de komende weken met sik Herman Rolink (46) aan zijn zijde. Dat ze samen de Glasbloazers voorgaan, hadden ze jaren geleden al afgesproken. Want als de een hoogheid zou worden, dan zou de ander zijn sik worden.Vorst Leo en Sik Peter regeren over de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2011-01-08

De 45ste hoogheid van OCV de Glasbloazers heeft zich vrijdagavond in een sfeervolle residentie Stadscafe Moatman gepresenteerd. Nadat de vele toeschouwers door een ludieke act van de oudvorsten op het verkeerde been werden gezet, kastelein Jan Hoveling van café Jantje kwam bij wijze van grap uit de kist, kwam de echte vorst 2011 met zijn sik onder de klanken van hofkapel de Hijskraan tevoorschijn.

Vorst Leo (Linderhof) en Sik Peter (Olde Daalhuis) maken dit jaar Oldenzaal onveilig onder hun lijfspreuk: Met vuur en vlam, Leig't wie heel boeskoolstad lam.OCV de Glasbloazers viert feest met bewoners van de Hunenborg

O.C.V. de Glasbloazers - 2010-01-31

De OCV de Glasbloazers viert dit jaar haar 44-jarig jubileum en dat willen we als Oldenzaalse Carnavalsvereniging ook graag uitbundig vieren met de bewoners, hun familie en vrienden van de Hunenborgh. Hiervoor is samenwerking met de verantwoordelijke mensen van Aveleijn een carnavalsavond georganiseerd bij Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat. Dit Carnavalsfeest is op vrijdag 05 februari 2010, van 18.30u tot 21.30u. Deze avond zal een echte carnavalsavond worden met medewerking van onze Hofkapel de Hijskraan, drive-in Relight en natuurlijk onze Jubileumvorst Patrick en zijn Sik Christian. We hopen samen met de bewoners van de Hunenborgh een spetterend Carnavalsfeest te vieren.


Vorst Patrick en Sik Chris 44ste Hooghedenpaar O.C.V. de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2010-01-03

In het Jubileumjaar van de O.C.V. de Glasbloazers (44 jaar) gaan Vorst Partick (Smellink) en zijn secretaris Chris (Bos) voorop in de polonaise. Op vrijdagavond 01-01-2010 hebben zij zich, na een spectaculaire act van de “Toppers” rond de klok van 11 over half 11, gepresenteerd aan het Glasbloazersvolk en carnavalminnend Oldenzaal. Vorst Patrick is het carnaval met de paplepel ingegoten. Hij komt voort uit een familie waar het carnaval en de O.C.V. de Glasbloazers een zeer hoge prioriteit hebben. De Hoogheid, werkzaam bij Raab Karcher Bouwmaterialen, woont samen met zijn vriendin Marieke. Beide hopen nog dit carnavalsseizoen de trotse ouders te worden van hun eerste kindje. Hiernaast heeft Vorst Patrick nog wel enige tijd voor zijn hobby´s voetballen en trompet spelen. Zijn Sik Chris(tian) kent de Hoogheid al zo´n 30 jaar. Ooit zaten zij samen in de Raad van Elf van de O.C.V. de Glasbloazers. Chris is getrouwd met Marjolein en maakt zich alweer enige jaren verdienstelijk voor de vereniging als voorzitter van de Technische Commissie. Beide verheugen zich er op om samen met de leden een geweldig en onvergetelijk jubileumjaar neer te zetten. Aan de Hoogheid en zijn Sik zal het niet liggen, want zij zijn er klaar voor. Zij doen dit onder hun motto: met disse twee bi´j nog lang nig kloar wie bint de jus op ´t jubileumjoar


Nieuwjaarsreceptie en opkomst 44ste Hoogheid en Sik O.C.V. de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2009-12-30

Aanstaande vrijdag 01-01-2009 start voor de O.C.V. de Glasbloazers officieel het 44ste carnavalsjaar. In dit jubileumjaar zijn, nog meer dan in andere jaren, tal van bijzondere activiteiten gepland. Voor de vereniging, opgericht in 1966, zal dit speciale jaar starten met een nieuwjaarreceptie voor alle leden en vrienden van de vereniging. De nieuwjaarsreceptie zal worden gehouden in de residentie Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat van 19.00 tot 20.30 uur. Direct aansluitend zal het feest ten gevolge van de opkomst van de 44ste Hoogheid en zijn Secretaris in de residentie losbarsten. Het jubileum hooghedenpaar staat al enige tijd te trappelen om zich te presenteren aan het Glasbloazervolk en carnavalminnend Oldenzaal. Ook benieuwd wie het 44ste Hooghedenpaar van O.C.V. de Glasbloazers wordt? Kom gerust langs. De O.C.V. de Glasbloazers stelt het bijzonder op prijs om u in grote getale te mogen verwelkomen. De feestavond, in residentie Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat, vangt aan om 20.30 uur en zal worden ondersteund door onze hofkapel “de Hijskraan” en drive-in Relight. De toegang is gratis.Vorst Peter 43ste hoogheid van de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 2009-01-03

Vorst Peter (Bruggink) en secretaris Ferry (Frek) zijn vrijdagavond bij stadscafé Moatman gepresenteerd als het nieuwe hooghedenspan van ocv de Glasbloazers. Onder de klanken van hofkapel de Hijskraan kwamen vorst Peter, in het dagelijks leven eigenaar van aanhangwagen- en installatiebedrijf THBO, en zijn sik Ferry, vertegenwoordiger bij Solar Nederland, te voorschijn. Zij zullen de Glasbloazers dit jaar aanvoeren onder het motto “Met diss’n Vorst stao dit joar nig in de kou, want he nem Olnzels Carnaval op sleptouw”