Hans Sweerts winnaar Jan Kip trofee

O.O. de Muiters - 2015-02-08

Zaterdagmiddag heeft Hans Sweerts de Jan Kip Trofee mogen ontvangen bij hotel Ter Stege. De trofee wordt elk jaar uitgereikt door de Muiters aan een of meerdere personenen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Oldenzaalse carnaval. Hans Sweerts is al sinds 1986 lid van de optochtcommissie van de Kadolstermennekes en is ontwerper van vele praalwagens en onderscheidingen voor verscheidene verenigingen en hoogheden uit Oldenzaal en omstreken.

© foto: TC Tubantia


Onderscheidingen in de etalage

O.O. de Muiters - 2012-01-23

In samenwerking met de muiters is aan de Molenstraat 26 tegenover de Bond een etalage ingericht met de medailleborden van de muiters met alle door officiële carnavalsverenigingen uitgereikte onderscheidingen.

Tevens is te zien hoe de medailles in verschillende stadia geproduceerd werden. Dit is mogelijk gemaakt door de Fam. Steenbeeke die vanaf 1978 tot 1999 de onderscheidingen voor de Blaanke Boeskeulkes en van 1975 tot 1982 ook die van de Kadolstermennekes produceerden.

De borden zijn in verschillende fases in gedeeld, zo zien we Plechelmus, Antonius en Maria met de onderscheidingen van 1954 tot en met 1999 en op de andere borden de onderscheidingen van 2000 tot 2011. Zo is te zien hoe deze onderscheidingen zijn ontwikkeld door de loop der jaren.


Muiters dagen Kadolstermennekes voor Rijdende Rechter

O.O. de Muiters - 2009-02-19

Van de optochtcommissie van de Kadolstermennekes mag er geen confetti meer gebruikt worden in de optocht. Dat is tegen het zere been van de Muiters, die al sinds jaar en dag met een confettikanon door de Oldenzaalse straten trekken tijdens de grote Twentse Carnavalsoptocht. De optocht is aanstaande zondag, en er is nog geen oplossing gevonden voor dit meningsverschil. Daarom is de Rijdende Rechter ingeschakeld, die vrijdagavond om 18:00 uur zitting zal houden in de tent op de Markt en uitspraak zal doen in dit inmiddels hoogopgelopen conflict. Afgelopen zaterdag nog werden er tijdens de uitreiking van de Jan Kip-trofee nog de nodige juridische steken uitgedeeld door Marcel R. de Vries en de advocaten van (een geboeide) Peter Kip. Benieuwd wie de rechtzaak wint? Kom dan voor de Kinderwagenoptocht naar de Markt!