Finale om het Gouden Vlinderstrikje van start

O.O. Barrakkus - 2011-02-25

De finalisten van de hoogheden-poll om het Gouden Vlinderstrikje zijn bekend. Op de website van O.O. Barrakkus mogen Opperdar Robert & Sik Peter van de Thijdarren (winnaar voorronde 1 met 187 stemmen) het in de finaleronde opnemen tegen Graaf Marwin, Gravin Tessa & Sik Boet van de Markloawen (winnaar voorronde 2 met 140 stemmen) en Vorst Leo & Sik Peter van de Glasbloazers (winnaar voorronde 3 met 119 stemmen).

De finaleronde loopt van vrijdag 25 februari 20:00 uur t/m zondag 27 februari 19:00 uur, waarna bekend zal zijn wie zich dit jaar de trotse bezitter van het Gouden Vlinderstrikje en de officieuze titel "Leukste & gezelligste Hooghedenkoppel van Oldenzaal" mag noemen.

Breng jouw stem uit op de Barrakkus-site: www.barrakkus.nl


Thijdarren winnaars van het Gouden Vlinderstrikje

O.O. Barrakkus - 2010-02-15

Opperdar Tonnie en Sik Carel zijn dit jaar de winnaars van het Gouden Vlinderstrikje, de populariteitspoll voor Oldenzaalse Hoogheden die elk jaar wordt gehouden door O.O. Barrakkus. Zowel tijdens de internetpoll als tijdens de stemronde met papieren stembiljetten wisten zij de meeste stemmen te behalen. In totaal kregen zij 39,6% van de stemmen, waarmee zij de Markloawen en Schuddebuikjes voorbleven. Opperdar Tonnie & Sik Carel zullen vanavond hun prijs in ontvangst nemen tijdens Kleintje Kapel bij Cafe Jantje.


Opperkrotfeest & Kleintje Kapel bij Barrakkus

O.O. Barrakkus - 2010-02-09

Zaterdag houdt Barrakkus weer haar Opperkrotfeest bij café Jantje. Op deze avond zal onze Jubileum Opperkrot Bas de cape en staf overdragen aan zijn opvolger. Wie o wie wordt er dit jaar uit de hoge hoed te voorschijn getoverd?! Om 22.10 uur kunt U dit live meemaken! Ook kunnen er op deze avond nog stemmen worden uitgebracht in de strijd om het Gouden Vlinderstrikje, de jaarlijkse verkiezing van het leukste/gezelligste Hooghedenkoppel van de Boeskoolstad. De stembiljetten liggen vanaf 20.30 uur klaar.

Maandagavond vanaf 20.00 uur is het Kleintje Kapel bij Barrakkus, een gezellig feest waar zo'n 10 kapellen uit Oldenzaal en omstreken een partijtje komen spelen.De toegang bij café Jantje is beide avonden gratis.


Barrakkus opent Hangar op 24 januari

O.O. Barrakkus - 2010-01-21

De Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus opent op zondag 24 januari vanaf 13:00 uur de deuren van hun hangar aan de Kistemakerstraat. Alle (Oldenzaalse) zusterverenigingen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de vorderingen aan de wagen, dit jaar een echte hoogvlieger, te bekijken. Verder zullen ook de overige commissies zich presenteren. Tijdens de Open Hangar kunnen ook de eerste stemmen worden uitgebracht op onze populariteitspoll van de Oldenzaalse hoogheden: dit jaar zal de verkiezing niet alleen via de website van Barrakkus plaatsvinden, maar kunnen er ook stembiljetten worden ingevuld tijdens de Open Hangar & op het Opperkrotfeest. De uiteindelijke uitreiking van het Gouden Vlinderstrikje zal op Rosenmontag tijdens Kleintje Kapel plaatsvinden.


Markloawen prolongeren Gouden Vlinderstrikje

O.O. Barrakkus - 2009-02-14

Ook dit jaar zijn de Markloawen de winnaar van de internetpoll “Wie is het mooiste/leukste/gezelligste hooghedenkoppel” op de website van O.O. Barrakkus. In de finaleronde bleven zij met 375 stemmen de concurrenten van de Glasbloazers (280 stemmen) en de Vennemuskes (137 stemmen) voor. Dat het een echte carnavalspoll was bleek wel in de finale: in de 72 uur dat deze finale duurde werden er gemiddeld 11 stemmen per uur uitgebracht. Verder viel op dat de Markloawen veel stemmen haalden uit het Duitse grensgebied, wellicht een tip voor de andere verenigingen om volgend jaar ook over de grens te lobbyen? Graaf Martin, Gravin Evelyn en Sik Patrick kunnen zaterdag 21 februari tijdens het Opperkrotfeest bij Café Jantje hun wisselbokaal in ontvangst nemen.


Strijd om Gouden Vlinderstrikje bij Barrakkus

O.O. Barrakkus - 2009-02-04

Traditioneel wordt er in de weken voor carnaval op de Barrakkus-site een strijd geleverd om het Gouden Vlinderstrikje. Deze wisseltrofee is jaarlijks voor de winnaar van onze Hooghedenpoll: Wie is het mooiste / leukste / gezelligste hooghedenkoppel van Oldenzaal?. Zoals elk jaar zullen er 3 voorrondes gehouden worden, waarna de 3 poll-winnaars het tegen elkaar op zullen nemen in de finale. De stemrondes dit jaar: voorronde 1: 5-6 februari, voorronde 2: 7-8 februari, voorronde 3: 9-10 februari & de finalepoll: 11-13 februari. Op 13 februari is dus de winnaar van het Gouden Vlinderstrikje bekend. De winnaars van het Gouden Vlinderstrikje kunnen hun trofee komen ophalen tijdens het Opperkrotfeest op carnavalszaterdag bij Café Jantje. Veel plezier met stemmen, en dat het gezelligste/mooiste/leukste hooghedenkoppel met de meeste fans moge winnen! Kijk voor meer info & de polls op www.barrakkus.nl!


Drukbezochte jubileumreceptie Barrakkus

O.O. Barrakkus - 2009-01-18

Vele (Oldenzaalse) verenigingen kwamen zaterdagmiddag langs bij het Landhuis om Optochtvereniging Barrakkus te feliciteren met haar 11-jarig bestaan. Onder het genot van een hapje en drankje werd er met enkele toespraken en (live) muziek teruggekeken op de geslaagde eerste 11 jaar van de vereniging. Ook kwamen er op een groot scherm foto’s voorbij uit alle jaren en werd het jubileumboek gepresenteerd. En dat het gezellig was, dat wist u natuurlijk al! (om de woorden van residentievader Jantje van café Jantje te gebruiken)


De eerste echte Barrakkus Reunie!!

O.O. Barrakkus - 2008-12-08

Het seizoen was al begonnen, maar aankomende week is ons eerste jubileum feestje! Een reünie! Lekker bijkletsen over al die mooie Barrakkus jaren. Ook leuk om weer die Barrakker te spreken die je een tijdje niet meer gesproken had. Kortom een hartstikke gezellige avond! Daarnaast zal het de opening van ons Barrak-Café zijn en zal de Opperkrot, zoals de afgelopen jaren,’aftreden’. Natuurlijk is iedereen van harte welkom! Ook als je geen Barrakkus verhalen wilt ophalen, maar gewoon een leuk feestje wil hebben kom je aanstaande Zaterdag ( 13 december ) naar Café Jantje. Vanaf 20:00 uur is iedereen van harte welkom!