Bart & Lars Iepma nieuwe hoogheden van de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2020-01-01

Op Nieuwjaarsdag kwam bij Ter Stege Bart Iepma als de 56e Vorst van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn. Als sik staat zijn tweelingbroer Lars naast hem.

Vorst Bart IV (23) werkt bij PreScan en is binnen de BB lid van de feestcommissie. Sik Lars (niet geheel verrassend ook 23) studeert HBO Verpleegkunde aan het Saxion en is lid van de P&P-commissie van de BB.

Het motto van de twee luidt: Spiegeltje spiegeltje aan de wand, dit joar zeet ie dubbel in het Blaanke Boeskoollaand!


Bart Kip nieuwe Vorst van de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2018-01-02

Op Nieuwjaarsdag kwam bij grand café Markatn Bart Kip als de nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn.Hij koos Ron Loohuis als zijn sik.

Vorst Bart III (23) werkt bij autoschadebedrijf Kip, het bedrijf van zijn vader en oud-stadsprins Albert Kip. Bart is binnen de BB coördinator van de wagenbouw. Sik Ron (24) is bij de Blaanke Boeskeulkes voorzitter van de technische commissie.

Het motto van de twee luidt: Bie de blaank'n goat wie nig met de kipp'n op stok, wie feest vedan tot de letste slok


Vorst Teun de eerste hoogheid van 2017

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2017-01-01

Op Nieuwjaarsdag kwam om 11 over 11 de nieuwe hoogheid van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn: Teun Wiegers is dit jaar de Vorst van de Oldenzaalse Jongerencarnavalsverenigin. Als Sik koos hij Mart Davina

Vorst Teun is binnen de BB actief als voorzitter van de financiële commissie. Zijn secretaris is lid van de Leppels, de Feestcommissie, en speelt bij de hofkapel de Blaanke Bössels


Yannick Kropmans nieuwe vorst bij de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2016-01-01

Op Nieuwjaarsdag kwam op 11 over 11 Yannick Kropmans tevoorschijn als nieuwe Vorst bij de jongerencarnavalsvereniging de Blaanke Boeskeulkes.

Bij Grand Café Markant presenteerde hij Jeffrey Beene als zijn secretaris. Yannick en Jeffrey spelen allebei bij de hofkapel van de BB de Blaanke Bössels en maken deel uit van de Raad van Elf. Yannick (20) volgt de opleiding Facility Management aan de Saxion Hogeschool en is bij de Blaanke Boeskeulkes ook nog actief in de P&P commissie. Sik Jeffrey (21) studeert MER Accountancy aan het Saxion en is lid van de Optochtcommissie

De lijfspreuk van deze 2 muzikanten is "Onder luud trompetgeschal wordt t met disse Bössels een donders mooi carnaval!"


Rik Bodéwes vorst bij de Blaanke Boeskeulkes

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2015-01-02

De eerste hoogheden van 2015 zijn op 1 januari in een vol (en warm) Grand Café Markant bekend gemaakt: na een film waarin de nieuwe hoogheid door Lucky Luke uit handen van de Daltons werd gered kwam Rik Bodéwes als nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes uit de doos tevoorschijn. Als Vorst Rorik -dezelfde naam die zijn vader Herman droeg als stadsprins in 1999- gaat hij de jongerencarnavalsvereniging voor samen met zijn Sik Mathieu Paalhaar.

De 24-jarige Rik is in het dagelijks leven werkzaam bij Shelter Storage en is bij de BB voorzitter van de technische commissie. Sik Mathieu (23) is ook lid van de technische commissie en is secretaris van de vereniging. Hij studeert land- en watermanagement in Velp.

Hun lijfspreuk dit seizoen is: "Wie stopt 't nig oonder pallets of plaank'n, Carnaval vier ie bie de Blaank'n!"


Aftreden Vorst Oane & Sik Rolf

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2014-10-31

Op zaterdag 1 november is het dan zo ver: het carnavalsseizoen zit er dan weer op voor Vorst Oane en Sik Rolf. Het aftreden vindt plaats bij Markant en iedereen is welkom vanaf 20:00 uur (ook al staat op de poster 20:30 uur vermeld).


Vorst Oane hoogheid bij de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2014-01-02

Traditioneel kwam op 1 januari het nieuwe hooghedenkoppel van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn bij grand-café Markant. Dit jaar gaan Vorst Oane en Sik Rolf voorop in het Oldenzaals jongerencarnaval.

Vorst Oane heet in het dagelijks leven Anne Willemsen. Hij is 23 en studeert vrijetijdsmanagement in Amsterdam aan de hogeschool InHolland. Binnen de BB is hij lid van de technische commissie. Sik bij de BB is Rolf van Ringen. Hij is 22 en werkt bij de KPN. Bij de BB is hij lid van de feestcommissie en was hij tot gisteravond bottelier.
De lijfspreuk van Vorst Oane en Sik Rolf is: "Eens n’n Boeskool, ai’t n’n Boeskool!"


Lex Loohuis nieuwe Vorst bij de Blaanke Boeskeulkes

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2013-01-02

Lex Loohuis is de nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes. De hoogheid presenteerde zich gisteravond in een vol grand-cafe Markant aan de leden van de Oldenzaalse jongerencarnavalsvereniging. Vorst Lex koos Tim Beckmann als zijn sik.

Lex Loohuis (21) studeert technische bedrijfskunde aan het Saxion in Enschede is naast zijn studie werkzaam als interieurbouwer. Bij de BB vervulde hij een bestuursfunctie als coördinator wagenbouw. Sik Tim Beckmann, eveneens 21 jaar, is bijna klaar met zijn opleiding tot onderwijsassistent en is werkzaam bij Hotel Ter Stege. Tim heeft zijn diensten voor de vereniging bewezen in de technische commissie en was tevens lid van de raad van elf. Het nieuwe koppel kwam op de eerste dag van 2013 met de volgende lijfspreuk op de proppen: Bie de Blaank’n houwt wie spiekers met köp en soept vedan zolang ’n tap nog löp.


Vorst Bart II regeert bij Blaanke Boeskeulkes

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2012-01-02

Vorst Bart II (Leussink) gaat dit jaar de Oldenzaalse jongerencarnavalsvereniging de Blaanke Boeskeulkes voor in het carnaval. Samen met zijn Sik Milan (Greeven) kwam hij zondagavond tevoorschijn in een afgeladen feestresidentie.

Bart Leussink is 23 jaar en studeert bedrijfskunde in Groningen. Hij is op dit moment penningmeester bij de vereniging, hij is oud-lid van de technische commissie en heeft in de raad van elf gezeten. Milan Greeven is 22 jaar en studeert Facility Management in Groningen. Hij is op dit moment actief in de financiële commissie en is oud-lid van de P&P-commissie. Ook heeft hij in de raad van elf gezeten. Het motto van de twee: Bie de Blaank'n ist nooit te zot, wie doot aait de deur op slot.


Vorst Joris regeert bij de Blaank'n

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2011-01-02

De Oldenzaalse jongeren carnavalsvereniging De Blaanke Boeskeulkes presenteerde op de eerste dag van het nieuwe jaar de nieuwe vorst. Het is Joris ten Wolde (24) die als rayonmanager horeca werkzaam is bij Unilever. In Oldenzaal genoot hij bekendheid als voormallig chefkok van het Oldenzaalse restaurant De Raadskelder. Bij de BB is hij coördinator van de wagenbouw. Volgend jaar wordt hij bovendien voorzitter van de Blaanke Boeskeulkes.

Vorst Joris wordt het komende carnaval bijgestaan door Jaap Loohuis (26) die bij Polman Milieu werkzaam is als personeelsfunctionaris. Loohuis was tot zaterdagavond regent van de BB en zal in die functie dus tijdelijk vervangen worden. Drie jaar geleden was Jaap Loohuis de jubileumvorst van de Blaank'n.

Het nieuwe koppel werd zaterdagavond in een bomvolle (nieuwe) residentie grand-café Markant gepresenteerd. De twee hebben als motto: "N echten Boeskool zet ie nig op 't vuur, den viert Carnaval tot 't letste uur!


Opkomst nieuwe Vorst BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2010-12-31

Dit jaar hebben de regent en de voorzitter van de Blaanke Boeskeulkes natuurlijk weer een nieuwe koppel voor het jaar 2011 gekozen. Deze twee heren hebben na maanden van voorbereidingen, hun geheim voor iedereen moeten bewaren. Deze avond zittende nieuwe Hoogheid en zijn Sik vol adrenaline en mogen zij tevoorschijn komen in de bomvolle zaal van Grand Café Markant. Wilt u weten wie ons in het jaar 2011 voorgaan? Dan bent u van harte welkom om deze heren op de eerste dag van het nieuwe jaar, 1 januari 2011, te komen bewonderen vanaf 20.00 uur bij Grand Café Markant.


Vorst Chiel regeert de BB in 2009

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 2009-01-02

Vorst Chiel regeert dit carnavalseizoen over de Oldenzaalse jongerenvereniging De Blaanke Boeskeulkes. Het gaat om Chiel Beckmann. Hij is 19 jaar, maakt deel uit van de raad van elf en de feestcommissie en studeert aan de hoge hotelschool. Tot zijn secretaris koos hij Daan Loohuis, die eveneens in de raad van elf zit en daarnaast zitting heeft in de technische commissie. Daan studeert commerciële economie. Het nieuwe span kwam donderdagavond tevoorschijn in een volle zaal Ter Stege. De opkomst werd weer voorafgegaan door een origineel filmpje. Toen vorst Chiel en secretaris Daan zich kenbaar hadden gemaakt, was het meteen groot feest. Hun lijfspreuk: ‘Leu doo nig debiel, vier ‘t 55ste joar carnaval met vorst Chiel’.