Oln'zels Plezeer Orkest

Het Oln'zels Plezeer Orkest wordt in 1982 opgericht wanneer enkele muzikanten proberen om een kapel te beginnen. De naam was gemakkelijk gevonden want het plezier van het muziek maken moest voorop staan; aldus ontstond het Oln'zels Plezeer Orkest.

Gedurende de jaren dat de kapel nu bestaat zijn er verschillende muzikanten bijgekomen en ook weer weggegaan. Tegenwoordig bestaat de kapel uit zo'n 20 leden, waarvan enkelen vanaf het eerste uur.

OPO kenmerkt zich nog steeds in het plezier dat voorop staat bij het maken van muziek en het vermaken van het publiek.

Het Oln'zels Plezeer Orkest treedt op voor bruiloften en partijen, voor verjaardagen straatfeesten, braderieë schuttersfeesten etc. in Nederland en Duitsland.

Daarnaast heeft het Oln'zels Plezeer Orkest naam gemaakt in het Oldenzaalse carnaval en is het al 25 jaar lang vaste gast op het Winzerfest te Alzey (D.).

Het repertoire bestaat uit zowel smartlappen, Duitse schlagers, klassieke en moderne muziek als eigen gemaakte muziek, waarbij veelal aan bestaande muziek een eigentijds tintje gegeven wordt. Het Oln'zels Plezeer Orkest kenmerkt zich door het enthousiasme waarmee de muziek voor het publiek wordt gebracht, wat vaak tot hilarische toestanden heeft geleid.Website: www.opo-oldenzaal.nl
Facebook: facebook
Twitter: twitter