de Oel'nkapel

De Oel'nkapel is begonnen met een aantal enthousiaste feestvierders, dat in 1980 tot een hechte kapel werd samengesmeed. In de afgelopen decennia zijn natuurlijk leden gekomen en gegaan, toch is de kapel nog steeds een echte vriendenclub. Buiten het carnavalsseizoen zien we elkaar wekelijks in ons eigen repetitielokaal: 't Oel'nnust.

We hebben een bezetting van trompetten, trombones, saxofoons, bas en slagwerk. Het repertoire is erg breed: natuurlijk spelen we Nederlandse feestmuziek, maar ook samba's, back to the sixties, soulmuziek en Duitse schlagers. En ook Robbie Williams en Ernst Mosch staan op onze playlist.

Dat deze muziek op een hoog muzikaal niveau wordt gebracht, blijkt uit de verschillende prijzen die wij hebben gewonnen op diverse festivals, waaronder het kapellenfestival 2010 én 2012 in Oldenzaal en de Dweildag 2011 in Bemmel.

We zijn buiten het carnaval in Oldenzaal ook elders een graag geziene gast. Zo hebben we regelmatig opgetreden in Denemarken, België, Duitsland maar ook in Oostenrijk, Curacao en zelfs Brazilië.Website: www.oelnkapel.nl/
Facebook: facebook
Twitter: twitter