Zeer druk weekend voor de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes

In de week voor het grote carnavalsweekend organiseren de Vennemuskes twee grote feesten. Te beginnen op zaterdagavond 26 februari met een spetterende Gala-avond. Op deze avond zal een keur van artiesten van binnen en buiten de vereniging optreden. Het belooft weer een bijzondere avond te worden. Er zijn nog enkele kaarten te koop bij sportcafé de Kolk op de Essen.

Op zondag 27 februari begint om 10.00 uur precies het grote Show en dansgarde toernooi. Dit gaat het grootste toernooi ooit worden dat in Oost/Noord Nederland is georganiseerd. Er doen een record aantal groepen, solo 's en duo's mee. Met een totaal van 400 dansmariekes die in verschillende categorieën dansen, er zijn totaal 77 dansen tegen 65 vorig jaar. Hiermee zitten de Vennemuskes aan het plafond t.a.v. dansen. Helaas moesten een behoorlijk aantal groepen teleurgesteld worden. De Vennemuskes hadden wel 100 dansen kunnen krijgen, zoveel belangstelling is er voor het zeer gezellige show en dansgarde toernooi. De deelnemende groepen komen uit geheel Nederland en 4 verenigingen uit de Duitse grensstreek. Dit 10e toernooi staat landelijk op hoog niveau, de dansgroepen kunnen hier punten halen voor het landelijke kampioenschap in April in Spijk (Gelderland) Verder is er van alles te doen en te koop in de Kolk, er rijden gratis pendelbusjes van de parkeerplaatsen in de omgeving naar de Kolk.

Ook bezoeken 16 andere carnavalsverenigingen Jonkheer Alexander en Secondant Hans in sportcafé de Kolk. Deze dag bruist de Kolk op de Essen in al z'n hevigheid!!