O.C.V. de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel is een Carnavalsvereniging uit de Marke Berghuizen (Zuid Berghuizen), opgericht in 1968 door Jan Olde Kalter, Bertus Huttenhuis en Sjef Spit. De officiële residentie is Café Olde Weghuis, echter de grote feesten worden gehouden bij Zalencentrum Kothman. Beide zalen zijn gevestigd aan de Enschedesestraat in Oldenzaal. Tevens beschikken wij over een stadsresidentie en een buitenresidentie, te weten Café de Koning aan de Markt in Oldenzaal, en Café het Peuleke ( In de volksmond de Peul genoemd) in Rossum.

Elk jaar viert de vereniging feest onder leiding van de Markies en Rentmeester. En bij hoge uitzondering komt daar een Hofmaarschalk bij. De jeugd word echter geleid door de Jeugdmarkies en zijn Page.

Ook doet de Technische Commissie elk jaar een poging een mooie praalwagen op straat te zetten. De laatste jaren is dit door de inzet van een grote groep vrijwilligers goed gelukt, met als resultaten de 3e prijs en de geinprijs in 2006 en de 1e prijs in 2007.

Natuurlijk zijn er ook nog:
De Pers en Propagandacommissie die elk jaar zorg draagt voor het Fladderblad, de website , het Jeugdcarnaval en de foto's.
De Feestcommissie die zorg draagt voor de opkomst, de gala's en diverse zaalversieringen.
De Financiële Commissie die zorgt draagt voor alles wat met de financiën te maken heeft.


Website: www.spanvoggel.nl
Facebook: facebook
Twitter: twitter