O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes

Oldenzaalse Jongeren Carnavals Vereniging (O.J.C.V.) De Blaanke Boeskeulkes is in 1964 opgericht. Voor die tijd was er voornamelijk carnaval voor de ouderen en moest de Oldenzaalse jeugd hier maar aan geloven. Late hoogtepunten en weinig leeftijdsgenoten, de jeugd wou meer. Een club jonge carnavalsvierders gaf gehoor aan deze wens en heeft toen een nieuwe vereniging in het leven geroepen; de BB.

De BB was toen, en is nog steeds, een vereniging die carnavalsfeesten organiseert voor de jeugd in en rondom Oldenzaal. Deze BB-feesten hebben elk een ander soort invulling. Zo hebben we de Opkomst, Opening Residentie, het Kleintje Gala, het Wagen Aanbieden, de Opening Buitenresidentie en natuurlijk de Boemeltocht. Stuk voor stuk exclusieve feesten die helemaal gericht zijn op de carnavalvierende jeugd!

Tussen deze 'basis'-feesten door zijn er nog vele andere activiteiten. Om al deze activiteiten en bezigheden in goede banen te laten verlopen is veel inzet nodig van de leden. Het bestuur, de commissies en alle andere werkende leden dragen hun steentje bij om het geheel tot een succes te maken. De BB is een bruisende vereniging waar ruimte is voor creativiteit, waar oude vriendschappen bestaan, nieuwe vriendschappen opbloeien en waar de ouderwetse Oldenzaalse gezelligheid hoog in het vaandel staat. Een vereniging die wat terug geeft aan Oldenzaal en een vereniging waar Oldenzaal trots op kan zijn. Kortom; een vereniging waar alles mogelijk is!


Website: www.blaankeboeskeulkes.nl
Facebook: facebook
Twitter: twitter