O.O.V. de Buurleu

De Buurleu is van oorsprong een groep buren die iets meer wilden dan alleen aan de kant van de straat te staan kijken naar de optocht. In 2002 is met een kleine groep een thema bedacht en dat jaar hebben ze voor het eerst meegelopen met de Grote Twentsche Carnavalsoptocht in de categorie Grote Groepen. In de jaren daarna heeft de groep zich uitgebreid met familie, vrienden en kennissen. De groep bestaat nu uit ongeveer 20 personen. Ieder jaar wordt er een wagen gebouwd: niet al te groot en ongemotoriseerd. In de beginjaren bouwden ze in eigen schuurtjes, nu zitten ze in een loods op Berghuizen.

De groep heeft inmiddels een bestuur en diverse commissies. Sinds 2009 staan ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ze heten nu officieel O.O.V. De Buurleu.
Naast diverse vergaderingen worden er ook andere leuke dingen georganiseerd. Ook is er elk jaar een Open Dag: om kennis te maken met de leden, de voortgang van de wagen te bekijken en onder het genot van een hapje en drankje gewoon een gezellige middag te hebben. Het weekend van de optocht staat geheel in het teken van carnaval: vrijdag wordt er tijdens een gezellig feestje de wagen aangeboden. Zaterdag zijn de laatste voorbereidingen en zondag volgt het hoogtepunt met het meelopen in de optocht. Als alle drukte van de optocht en Rosenmontag achter de rug is gaat de groep dinsdag gezellig met zijn allen dweilen.


Website: www.oovdebuurleu.nl