Veel zang en dans op gala Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren

Voor het eerst in de historie verkaste de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren met het gala naar 't Bölke in Enschede.

Zalencentrum 't Bölke aan de Molenstraat ontving de Oldenzaalse carnavalsvierders en hun aanhang zondagmiddag met open armen. Het was een bijzondere gala-matinee, met vooral veel zang, dans en een hoop gezelligheid. Niet meer zitten aan lange tafels dus, maar lekker hangen aan praattafels. Natuurlijk waren er wel zitplaatsen voor de mensen die dat wilden. De bezoekers kregen een programma voorgeschoteld dat paste in een zaal als 't Bölke. Slechts één buutreedner klom op de bühne in Enschede en dat was Jan Riesewijk. De Lossernaar trad op als afgevaardigde van het Vaticaan en kreeg de lachers op zijn hand. Voor een hoop gezelligheid zorgden de zangers Gert Valk en Rudi Fricke. Ook De Ansloeters vermaakten de bezoekers en dat gold ook voor trompettist Lutz Kneip uit Köln.

Verrasssend was het optreden van de groep Sim'Ran. Deze drie dames deden mee aan Holland got talent en X-factor. Aan het eind van de middag keek Ronald Meijer, organisator namens De Thijdarren, tevreden terug op deze nieuwe opzet.

Bron: TC Tubantia
Foto: Reinier van Willigen