Spetterend gala-weekend voor de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers

Vrijdag- en zaterdagavond was het jaarlijkse gala van de Oelewappers. Een afwisselend programma met Twentse buuts, afwisselende muziek en dans.

Mathilde Geerds alias Truus nam de eerste buut voor haar rekening en wist weer kleurrijk te verhalen over haar "kearl Gait". Veel herkenning bij de dames in de zaal. Harrie Nordkamp als Harm van oaln Dieks en Paul Wiefferink alias Proatpoal hebben met hun buuts de lachspieren goed los gekregen. Het Groenlose duo Joost en Martijn wisten wederom, na hun debuut vorig jaar, met hun snelle en droge humor de zaal buikpijn van het lachen te bezorgen.

De muzikale acts waren in handen van Martin Ankoné als André Hazes, de Confettis en Johan und die Spielmannszug der Höpfenheimer Stadsmuzikanten die het winnende Oldenzaals Carnavalsnummer hebben gezongen. Marije Onderweegs (zang) en Pia Rosens (gitaar) hebben verschillende nummers ten gehore gebracht.
En natuurlijk mocht Dansschool Rouwhorst niet ontbreken.Ook de groep "Kop in t Zaand" uit de eigen gelederen wist de zaal te verrassen met een blacklight act, waarbij struisvogels hun danskunsten lieten zien.

Na dit krachtige programma voor de avond was er een swingende Singalong afterparty met Martin en Mariel, die tot in de late uurtjes duurde.

En dat was nog niet alles. Op zondag was het jaarlijkse kindergala van de Oelewappers. Diverse deelnemers van jong tot oud betraden het podium van de Proatpoal met zang, dans en muziek! Het was een feestelijke middag die helemaal in het teken van de kinderen staat. De kinderen van Sik Edwin hebben hun vader toegezongen. Uiteindelijk heeft Jet Tanke gewonnen met een vertolking van een nummer uit Frozen.