John Roord nieuwe Hertog Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers

John Roord is de 46e Hertog van OCV De Oelewappers. Op vrijdag 4 januari presenteerde de Oelewappers in de Proatpoal de nieuwe Hertog. Hertog John koos Frank Vastert als zijn secretaris.

De 36 jarige John is liftmonteur bij Schindler liften. Hij is getrouwd met Elke en samen hebben ze twee kinderen; Yoni en Jaap.
Carnaval stroomt door de aderen van de kersverse Hertog. Zijn vader, ooms en zwager gingen hem al voor als hoogheid in de afgelopen jaren. Het is dan ook niet gek dat John al vanaf zijn 7e jaar bij de Oelewappers over de vloer komt. John is jarenlang actief geweest in de technische commissie. Momenteel is hij lid van de Raad van 11 en de Feestcommissie. Kortom; 'hij is een kind van de vereniging!'.

Secretaris Frank Vastert is 45 jaar en getrouwd met Petra en hebben twee kinderen; Anne en Koen. Ook Frank is al jaren actief in verschillende commissies en de Raad van 11 van de vereniging. Frank kent het klappen van de zweep als secretaris, een ervaring die hem dit jaar goed van pas komt.

John en Frank hebben elkaar jaren geleden bij de Oelewappers ontmoet en kennen elkaar inmiddels door en door. Zij zijn vastbesloten om dit carnavalsjaar een gouden randje te bezorgen met hun lijfspreuk:

"Disse ras Oel'n hoof ie niks te vertell'n, met carnaval bint wie nig te veurspell'n"