Frühshoppen bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers

Het Frühshoppen van de Glasbloazers is na 31 jaar nog steeds springlevend. Dit jaar zal de ware liefhebber van blaasmuziek weer volop aan zijn trekken komen. De 32ste editie van dit evenement vindt plaats op zondag 12 februari 2012. De Frühshoppen commissie is er ook dit weer in geslaagd twee toporkesten vast te leggen:
Het eerste deel van het programma komt traditiegetrouw voor rekening van 'ons' huisorkest de Luttermuzikanten. Dit jaar alweer voor de 17e keer! De Luttermuzikanten komen uit het mooie Twentse kerkdorp De Lutte.. De blaaskapel heeft een bezetting van 18 muzikanten en een zangduo, en staat onder leiding van dirigent Willem Cageling. Opgericht in 1975. In de loop van de jaren werd steeds meer de liefde ontdekt voor de Egerländer muziek. Sinds die tijd zijn ze met onze volle overtuiging en enthousiasme geïnspireerd door deze muziek. Het huidige repertoire omvat vier stijlen: Egerländer-, Böhmische-, Moravanka- en moderne Volksmuziek.

Na de pauze neemt de Eschländerkapel uit Hellendoorn het stokje over! De Eschländerkapel behoort al jaren tot de top van de Nederlandse blaaskapellen. Opgericht in 1978 heeft de kapel in de loop der tijd vele successen behaalt met als laatste wapenfeiten een vierde plaats op het Europees Kampioenschap in 2008 en winnaar van het concours voor blaaskapellen in Muntendam in 2009. Dit jaar mogen zij zich zelfs de allerbeste van Nederland noemen. Op 6 november 2011 won de kapel met grote overmacht de titel Nederlands Kampioen in de supertopklasse voor blaaskapellen. De Eschländerkapel is een graag geziene gast op feesten en braderieën, tijdens concerten en bij het Frühshoppen.

Ook dit jaar is het weer gelukt om dit unieke evenement met deze twee toporkesten gratis toegankelijk te houden. Zonder onze sponsoren is dit niet mogelijk! Deze editie van het Frühshoppen wordt mogelijk gemaakt door: HWH-Europe, Aannemingsbedrijf Schasfoort, Vecom, Shelter Storage, Schoonmaakorganisatie Visscher, Alex Roord Project Stoffering, Bakkerij Steenbeeke en Tubantec.

Het spektakel vindt plaats bij: Partycentrum Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9 in Oldenzaal. De aanvang is om 10.30 uur en duurt tot 15.00 uur.