Carnavalsoptocht Breedwijs Zuid-Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel

Op basisschool de Leemstee in Oldenzaal zijn alle leerlingen druk bezig geweest om weer een nieuw thema uit te werken voor hun jaarlijkse kindercarnavalsoptocht. Het is dit jaar al de elfde keer dat het Oldenzaalse Carnaval vooraf wordt gegaan door de Breedwijs Carnavalsoptocht in Zuid-Berghuizen.

De leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s, ieder draagt zijn steentje bij. Hele straten zijn versierd en voorzien van muziek. Vrachtwagens, tractoren, carnavalswagens, loopgroepen, van alles kun je in deze optocht tegen komen. Zeer zeker zijn ook de Spanvöggel en onze Jeugdmarkies August en Page Jerre aanwezig met hun eigen Raad van Elf. Tevens doen aan deze optocht mee Impuls, de Peuterspeelzaal en Columbus Junior kinderopvang.

We gaan dit feest beleven op vrijdag 5 februari en de opstelling van de optocht is in de Helmichstraat. De route is dit jaar iets ingekort. De start is om 12.30 in de Helmichstraat naar de Stakenkamplaan, Burg. Wallerstraat ,Mariastraat, voor het winkelcentrum langs via de Reigerstraat, Gruttostraat, Meeuwenstraat aan het eind linksaf om zo weer bij Breedwijs te eindigen aan de Helmchstraat om samen een groot carnavalsfeest te vieren in de hal van school.