Openbare repetitie van de Sputterkearls

O.C.V. de Spanvöggel

De 11e zit weer in de week. De carnavalsverenigingen uit de Boeskoolstad maken zich weer op voor het zottenfeest. Het voorprogramma draait inmiddels al op volle toeren. Maar wat is een carnaval zonder blaaskapellen? Een blaaskapel hoort bij het Oldenzaalse carnaval als een scepter bij een hoogheid. Toch wordt het voor de Oldenzaalse carnavalsverenigingen steeds lastiger om een kapel te vinden die het hele seizoen paraat staat. Getuige de intrede van een Hofkapel van de stadsprins uit Losser en dit jaar de intrede van een kapel uit Reutum voor de Oelewappers.

Een deel van de oorzaak hiervan kan gezocht worden in het feit dan de aanwas, met name vanuit de jeugd, bij de Oldenzaalse kapellen lastig is te vinden. Bijvoorbeeld zwaar koper als een Sousafoon is een instrument waarvoor de mensen niet gelijk in de rij staan en als ze dat al doen komen ze er achter dat het allemaal niet zo eenvoudig is als wellicht vooraf aangenomen.

Blaaskapel de Sputterkearls uit Oldenzaal heeft daarom het initiatief genomen om een openbaar toegankelijke repetitie te houden. Bij deze repetitie kan men laagdrempelig eens de cultuur opsnuiven van een van de gezellige Oldenzaalse blaaskapellen. Indien de behoefte bestaat zelf eens mee te repeteren, wordt dit uiteraard van harte toegejuicht, hoe meer zielen hoe meer vreugd. De Sputterkearls zijn inmiddels meer dan 10 jaar hofkapel van carnavalsvereniging de O.C.V. de Spanvöggel maar dit is niet het enige wat ze doen. Zo zijn ze de afgelopen jaren o.a. actief op Mallorca waar ze in verschillende grote gelegenheden als Megapark en Bierkönig aan land maar ook tijdens jachtuitjes op de zee hun geluid laten horen.

Kortom, u bent van harte uitgenodigd om vrijdag 15 november vanaf 19.00 uur, opgave is niet nodig. Locatie, café olde Weghuis aan de Enschedesestraat 107 in Oldenzaal. Voor meer informatie kunt u tevens kijken op www.facebook.com/sputterkearls