Niek Egbers nieuwe markies bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 29-11-2015

Niek Egbers is de nieuwe markies in de Marke Zuid-Berghuizen. De nieuwe hoogheid van de Spanvöggel werd zaterdagavond 28 november onder begeleiding van de Sputterkearls en het Olnzels Plezeer Orkest gepresenteerd in zalencentrum Kothman. Naast hem staat komend carnaval rentmeester Joffrey Bloemen.

Markies Niek Egbers (35) is in het dagelijks leven toezichthouder bij NK Bouwbegeleiding. In zijn vrije tijd mag hij graag klootschieten in het 1e team van Steeds Vooruit. Rentmeester Joffrey (34), woonachtig in de Marke Berghoezn, is werkzaam als projectbegeleider bij Thero Huisvesting & Bouwmanagement te Oldenzaal. Beide carnavalisten kennen het klappen van de zweep als hoogheid, want ze waren bij CV Schuddebuik al eens Baron en Lakei. Hun lijfspreuk luidt: Disse 2 kameroadn as span, bouwt feest bie de Spanvöggel, gewoon umdat t kan!


Opperdar Martin & Sik Arjan hoogheden bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 28-11-2015

In de gymzaal van De Maten werden vrijdag 27 november Opperdar Martin en zijn sik Arjan als 41e hoogheden van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren gepresenteerd.

Opperdar Martin Zwiep (45) is in het dagelijks leven Warehouse Manager bij Tronex. Daarnaast is hij leider van Quick 20 C9 en fervent carnavalsvierder. Zijn Secretaris Arjan Langenhof (39) is in het dagelijks leven schilder en daarnaast trainer van Quick 20 C10. Hij was in 2014 al Opperdar bij de Thijdarren. Hoogheid en Sik zijn beiden lid van de Oldenzaalse Optochtvereniging de Muiters.

De Hoogheden gaan het 41e jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: Carnaval is dit joar kort, mer disse 2 muiters weet wa hoe ait vier’n mot!!!

Naast het aftreden van Opperdar Rick de de opkomst van de nieuwe Opperdar werden tijdens de feestelijke avond Rudolf (Oud Voorzitter) en zijn vrouw Petra van der Bles gehuldigd als ereleden vanwege hun tomeloze en nooit aflatende inzet voor O.C.V. De Thijdarren.


Marcel Collet nieuwe Jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 21-11-2015

Zaterdag 21 november kwam Marcel Collet in sporthal de Kolk tevoorschijn als 15e Jonkheer bij OCV de Vennemuskes. Jonkheer Marcel is vertegenwoordiger bij Berner Produkten B.V. uit Landgraaf en getrouwd met Irma. Hun twee zoons maken deel uit maken van de Raad van 11 van de Vennemuskes. De Jonkheer is al jaren actief binnen de carnavalsvereniging: onder zijn leiding bij de wagenbouw werd de afgelopen 5 jaar de eerste prijs behaald bij de grote wagens in de Oldenzaalse Carnavalsoptocht. Op dit moment is hij lid van het dagelijks bestuur van de vereniging en lid van de sponsorcommissie. Tevens is hij Lid van verdienste van de vereniging

Secondant Frans Bossink is mede-eigenaar van Bouwbedrijf Bossink & Bekkedam. Hij is getrouwd met Ria en samen hebben ze een zoon en twee dochters.

Jonkheer en secondant leiden de Vennemuskes dit jaar onder hun motto: t geet zo as ’t löp en t löp zo as t geet!


Vennemuskes presenteren nieuwe Jonkheer

O.C.V. de Vennemuskes - 17-11-2015

Zaterdag 21 november a.s. is het zover. Dan presenteren de Vennemuskes in residentie de Kolk hun 15e Jonkheer. Eerst wordt natuurlijk afscheid genomen van het huidige koppel met Jonkheer Toon.

Het belooft een spectaculaire opkomst te worden! De Vennemuskes nodigen iedereen uit hierbij aanwezig te zijn. De aanvang is om avond 20.00 uur en de is entree gratis.


Graaf Phil en Gravin Sas hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 01-11-2015

In Hotel het Landhuis kwamen gisteravond onder Amsterdamse klanken van OPO Graaf Phil en Gravin Sas tevoorschijn als het nieuwe Gravenpaar van de Markloawen. Zij worden terzijde gestaan door Sik Henk. Het Gravenpaar is ook in het dagelijks leven een paar, want Phil Lucassen en Saskia Lucassen-Zwarteveen zijn al 17 jaar getrouwd.

Graaf Phil (46) is binnen de vereniging actief als voorzitter van de sponsorcommissie en voorzitter a.i. van de financiële commissie. In het dagelijks leven is hij als salesmanager werkzaam bij Kamadur in Bleiswijk en is hij leider van het B3- elftal van ZVV De Esch.
Ook Gravin Sas (45) is actief binnen de Markloawen bij de Loopgroepcommissie. Zij werkt als managementassistente bij de Sector Kinderrevalidatie van het Roessingh te Enschede. Daarnaast zingt zij bij het popkoor “Raise your Voice”. In het dagelijkse leven is ze

Sik Henk Günther (51) is geen onbekende bij de Markloawen: hij is al 8 jaar vorst van de raad van Elf, was zelf al graaf in 1992 en in 2002 vervulde hij ook al eens de rol van Sik. Bovendien waren zijn vrouw Ilona en zijn dochter Mirthe gravin en jeugdgravin in 2014. Naast de carnaval is Henk ook nog actief binnen de scouting. In het dagelijks leven is Henk als buschauffeur werkzaam bij vervoersmaatschappij Syntus.