Markies Richard regeert over de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 25-11-2012

Markies Richard en Rentmeester Bas zijn de nieuwe hoogheden van de Spanvöggel. In een vol zalencentrum Kothman presenteerden zij zich even na 11 uur aan de aanwezigen.

Markies Richard Agterbos is in het dagelijks leven werkzaam bij AccountAdvies in Hengelo en bekleedt binnen de vereniging de functie van Hofschriever. Zijn rentmeester Bas Polhuis is ook geen onbekende binnen de Spanvöggel: hij is Vorst van de Raad van 11 en was in 2007 zelf Markies van de Spanvöggel.

Dit tweetal regeert dit seizoen over de Marke Barghoez'n onder hun motto: "Met ons as span beleaf ie altied wat, Carnaval vieren wöt wie nooit zat!


Opkomst nieuwe Opperdar bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 23-11-2012

Op vrijdag 30 november zal de nieuwe Opperdar van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren zich bekendmaken. Tijdens een heus Schlagerfestival am Thij zullen vele bekende artiesten hun tophits ten gehore brengen. Om 11 over half 11 zal de spectaculaire slotact op het podium verschijnen.
De opkomst zal plaats vinden in residentie het Noabershoes, waar de deur open is vanaf 20.30 uur.

Nieuwsgierig naar wie de 38e Opperdar zal zijn? Lees dan het mysterieverhaal van de Opperdar op de website www.thijdarren.nl


Jonkheer Jeroen & Secondant Bas regeren de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 18-11-2012

Op zaterdagavond 17 november is om 11 minuten over half 11 ’s avonds, de 12e Jonkheer Jeroen Koop tevoorschijn gekomen. In een geweldige sfeervolle en tot de nok gevulde residentie de Kolk, stelde hij daarna zijn Secondant Bas Nijhof aan alle aanwezigen voor. Beide heren zijn 33 jaar oud en gaan als zwagers door het leven. Jonkheer Jeroen is eigenaar van Dienst en Beheer en woont samen met zijn partner Maike Schrameijer. Secondant Bas, werkzaam als commercieel medewerker bij Van Keulen interieurbouw, en zijn partner Marlous Koop zijn de trotse ouders van hun bijna 2 jarige dochter Roos. Jonkheer Jeroen is oud raad van elf lid van de Vennemuskes. Bij beiden is het carnaval er met de paplepel ingegoten, en gaan de Vennemuskes graag met dit koppel op pad onder hun lijfspreuk: Viert Carnaval met oons zolang as ‘t kan: Iej kriegt d’r nooit genog van!


Koninklijke onderscheiding voor Hans Lubbers

O.C.V. de Vennemuskes - 14-11-2012

Burgemeester Theo Schouten heeft op zondagmorgen 11 november 2012 omstreeks 11.11 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Hans Lubbers. Ter gelegenheid van de afsluiting van het eerste jubileumjaar van OCV De Vennemuskes (11 jaar) is Hans bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hans krijgt de onderscheiding omdat hij zich al 33 jaar niet alleen bestuurlijk, maar ook op andere fronten inzet voor met name het Oldenzaalse carnavalsleven. Oldenzaal beschikte in het jaar 2000 al over zeven carnavalsverenigingen. Ondanks deze rijkdom is het mede door Hans gelukt om in het carnavalsseizoen van het jaar 2001 met een gloednieuwe vereniging ‘De Vennemuskes’ aan te treden.

De vereniging telt op dit moment circa 550 leden en bestaat anno nu uit een bestuur, raad van 11, college, een hofkapel en 10 commissies. Tevens wordt er onder de verantwoordelijkheid van de vereniging jaarlijks het enige grote Show- en Dansgarde toernooi in Oost en Noord Nederland georganiseerd. Dit toernooi wordt in samenwerking met de Nederlandse Dans Organisatie (NDO) georganiseerd waardoor de dansverenigingen ook punten die meetellen voor het Nederlands kampioenschap kunnen behalen.
Als president van de vereniging is de oud secondant (2004/2005) voorzitter van bestuur, betrokken bij alle commissies en leider bij de organisatie van het jaarlijkse Show en Dansgarde Toernooi.

Voordat hij zich met de oprichting van de OCV De Vennemuskes bezig hield, is hij 22 jaar actief lid geweest bij de OCV De Thijdarren. Bij deze vereniging heeft hij jarenlang de functie van penningmeester uitgeoefend, organiseerde hij Carnaval Totaal en in 1985 was hij Opperdar.

Hans Lubbers kan dan ook worden aangemerkt als iemand die zich geruime tijd op diverse manieren en met diverse activiteiten voor de lokale samenleving heeft ingespannen en anderen heeft weten te enthousiasmeren hetzelfde te doen.

(www.oldenzaal.nl, foto: OCV de Vennemuskes)


Nieuwe website online!

de Redactie - 13-11-2012

De website CarnavalinOldenzaal.nl is door BasisWeb geheel vernieuwd. De website die in 2009 online ging heeft een nieuwe lay-out gekregen die ook geschikt is voor tablets en mobiele telefoons. Nieuw op de website zijn de fotoalbums en het stukje historie. Deze zullen de komende tijd verder gevuld worden om zo een compleet beeld van het Oldenzaalse carnaval te kunnen geven. Ook nieuw zijn de diverse koppelingen met de sociale media bij de nieuwsberichten & de verenigings- en kapellenpagina's. Mocht je nog opmerkingen en aanvullingen hebben op de nieuwe website kun je die kwijt via e-mail, twitter of facebook!


Aftreden & Opkomst bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 13-11-2012

Ook in de Marke Barghoez’n barst het feest der zotten in alle hevigheid los! Want op zaterdag 24 november zullen in zaal Kothman de 45ste Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez’n, de enige Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen bekend maken! Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen in een bommetje vol zalencentrum Kothman. Maar voordat het nieuwe span zich bekend maakt zullen wij eerst afscheid nemen van het jubilieumspan, op spectaculaire wijze zullen zij worden afgevoerd.

Om te zien wie de vereniging in het 45ste jaar vertegenwoordigd, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis! Dus komt allen op 24 november naar de Marke Barghoez’n om te zien wie het 45ste span van O.C.V. de Spanvöggel wordt.

Tevens vind op zondag 25 november vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span wil feliciteren, is vanaf 12.00 welkom bij zalencentrum Kothman aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Aftreden en Opkomst OCV de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 12-11-2012

Op zaterdag 17 november 2012 zullen de Vennemuskes als eerste Oldenzaalse Carnavalsvereniging hun 12e hoogheidskoppel presenteren aan het publiek. Op deze avond wordt er eerst na een fantastisch jubileumjaar afscheid genomen van Jonkheer Bas en Secondant Coen. Daarna zal het nieuwe hoogheidskoppel op spectaculaire wijze zijn intrede maken. Iedereen is van harte welkom op deze carnavalesk gezellige avond in de Kolk op de Essen. Aanvang 20:00 uur.


Aftreden hoogheden OCV de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 12-11-2012

Vrijdag 16 november zullen Opperdar Sander en Sik Michel van OCV de Thijdarren aftreden en teruggaan in de teletijdmachine waar zij bij hun opkomst ook uitkwamen. Naar welke tijd de Thijdarren hen zullen transporteren blijft nog even een verrassing.

Deze tijdreis zal plaats vinden in het Noabershoes, de zaal is open vanaf 20.30 uur.


Blaanke Bloazers winnen Leedkesfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 11-11-2012

De Blaanke Bloazers - optredend onder de naam "Johann und seine original Sp. Buben" - hebben afgelopen zaterdag het Leedkesfestival bij Partycentrum Rouwhorst gewonnen met het lied "Allemoal in polonaise". De tweede plaats was voor de Smartlapjes, op de derde plek eindigden de Lemrackers. De Doarn Dölls gingen er vandoor met de podiumprijs, de Lemrackers wonnen de tekstprijs.

De zaterdagavond stond ook in het teken van het aftreden van Stadsprins Erwin en Sik Ton en het afscheid van de Oln'zelse Köpperbloazers als hofkapel van de Kadolstermennekes. De Skoemzoegers beleefden op deze avond hun vuurdoop als nieuwe hofkapel.

Klik hier voor foto's van het Leedkesfestival op de website van de Kadolstermennekes


Afscheid Prins Erwin en Sik Ton na het Leedkesfestival op de 11e van de 11e

O.C.V. de Kadolstermennekes - 08-11-2012

Komende zaterdag, 10 november, staat Partycentrum Rouwhorst op de kop. Op deze avond, de officiële start van het carnavalsseizoen 2012/2013, nemen de Kadolstermennekes en de rest van carnaval minded Oldenzaal, afscheid van Prins Erwin en zijn Sik Ton. Zij zullen op ludieke wijze wordenontluisterd. Beiden zijn het afgelopen seizoen ons op een zeer enthousiaste manier voorgegaan in de feesten onder het motto: “gleaske op, loat oe ried’n”.

Hieraan voorafgaand wordt gestreden om het winnende carnavalslied 2013. Afgelopen tijd hebben vele groepen in onze Boeskoolstad hun creativiteit in tekst en muziek omgezet tot een carnavalskraker! Zij zullen zich vanaf 21.00 uur presenteren. De deelnemers dit jaar zijn: CV Ketel, de Rappers, 8xFlut, de Smartlapjes, Onwies Fantasties, de Lemrackers featuring de Naaideuskes, Ezelkring Oldenzaal, Johann U.S. Original Schnitzer Buabka”s, de Doar’n Dölls en een jubileum uitvoering, 22 jaar deelname, van FC Witpet. De muzikale begeleiding wordt gedaan door De Firma.

Tijdens deze avond wordt na vele jaren afscheid genomen van de Hofkapel de Oldenzaalse Köpperbloazers en wordt de nieuwe Hofkapel de Skoemzoegers gepresenteerd.

Kortom een avond die u, als echte carnavalist, niet mag missen.


Aftreden Hoogheid Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 07-11-2012

Vrijdag 9 november gaan de deuren van de Proatpoal weer open voor de Oelewappers! Hertog Hans mag nog één keer zijn pak aan om samen met zijn sik Hennie afscheid te nemen van een meer dan geweldig Oelewapper seizoen. De deuren zijn vanaf 20.00 uur open en natuurlijk is iedereen van harte welkom!