Kadolstermennekes winnen klootschietwedstrijd

O.C.V. de Kadolstermennekes - 31-10-2010

De traditionele jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen de Kadolstermennekes en de Othmarridders uit Ootmarsum is dit jaar –net als in 2010- gewonnen door de Kadolstermennekes. Onder leiding van coach Old Prins Könes en supervisor Old Prins Laurens werd al in het begin van de heroïsche strijd duidelijk dat de Oldenzalers met een erg sterke ploeg waren afgereisd naar Ootmarsum.

Stadsprins Tim gaf het goede voorbeeld door met een geweldig schot van start te gaan. Ook Sik Cor-Stephan bleek een volleerd klootscheeter en vergrootte met een prachtig schot de voorsprong. De Ootmarsumse delegatie was hierdoor zo van slag dat de grond in Old Oatmöske trilde onder de voeten van de moedige klootschieters. Uiteindelijk wonnen de Oldenzaalse carnavalisten met 12 -25, 2 schoten voor en 3 tegen. Voor niet-klootschieters: dit is een klinkende overwinning…

Na afloop van de carnavaleske strijd werd het nog erg gezellig in de buitenresidentie van de bevriende vereniging. Volgend jaar zal de strijd worden voortgezet op Oldenzaals grondgebied. De Othmarriders overwegen sterk om eerst op hoogtestage te gaan om hun kansen te vergroten.


Wat wordt de opvolger van 'Rondje Kroeg'?

O.C.V. de Kadolstermennekes - 31-10-2010

"Rondje Kroeg" luidde afgelopen seizoen het Carnavalslied van de Boeskoolstad. De dames van de Onvermeidelijke Mekkergeiten zongen het hoogste lied, maar wie gaat er dit jaar met de hoogste eer strijken? Op zaterdag 13 november aanstaande volgt het antwoord als De Kadolstermennekes het traditionele Leedkesfestival houden.

Een carnavalesk aantal van elf deelnemers heeft zich ingeschreven en dingt mee naar Carnavalslied van Oldenzaal 2011. Tot de deelnemers behoren bekende groepen als 8xFlut, de Lemrackers, de Boeskoolwitjes, de Onvermeidelijke Mekkergeiten, OPO en de Blauwe Moandag Kapel. De avond in dans-en partycentrum Rouwhorst begint om 21.00 uur, de zaal is al open om 20.30 uur. Om 21.30 is het traditionele aftreden van de stadsprins van de Boeskoolstad Prins Tim en zijn secretaris Cor Stephan. Meteen daarna komen de elf groepen een voor een op het podium om hun lied voor te dragen. Een strenge en zeer deskundige jury bepaalt vervolgens wie de grote winnaar van de avond wordt. Zorg dat je er weer bij bent, op zaterdag 13 november. De entree is natuurlijk gratis.


Aftreden Markies Rene en Rentmeester Maikel

O.C.V. de Spanvöggel - 28-10-2010

De 11e van de 11e nadert en elke carnavalsliefhebber weet wat dat betekent. Het carnaval barst weer los! Zo ook "achter 't spoor". Na een jaar met het ene hoogtepunt na het andere en heel veel plezier is het de hoogste tijd om op carnavaleske wijze afscheid te nemen van Markies Rene en Rentmeester Maikel. Zij zullen zaterdag 30 oktober in Zaal Kothman aan de Enschedesestraat onder de klanken van de Sputterkearls aftreden. Het spektakel barst los vanaf 20.30 en iedereen is van harte uitgenodigd. Uiteraard is de toegang gratis.


Hoogheden OCV de Markloawen treden af

O.C.V. de Markloawen - 28-10-2010

Zaterdag 30 oktober 2010 zullen Graaf Richard II, Gravin Marita en Sik Berno hun regeerperiode afsluiten. Na een geweldig jaar met vele prachtige feesten in eigen Residentie, maar zeker ook daarbuiten is het dan zover, op ludieke wijze zal ons Gravenpaar met hun Sik afscheid nemen en een lege plaats achterlaten voor de nieuwe hoogheden die op 7 januari opkomen.

In het begin van de avond zal de foto van Graaf Richard II & Gravin Marita worden opgehangen, en het aftreden volgt dan in de loop van de avond.

De oud Graaf en Gravinnengarde zullen ook een verloting organiseren en natuurlijk traditioneel Graaf Richard II en Gravin Marita opnemen in de Garde.

De zaal is open vanaf 20:00 uur en de entree is gratis.


Halloween bij ocv de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 05-10-2010

Op vrijdag 29 oktober wordt er voor de tweede maal een Halloweenfeest georganiseerd door OCV de Vennemuskes. Dit fantastisch spannende Halloweenfeest is toegankelijk voor jong en oud uit Oldenzaal. Het feest zal van start gaan bij sportcafe de Kolk op de Essen om 19:00. We verwelkomen iedereen met een lekkere versnapering en zullen dan van start gaan met een spannende halloweentocht door de wijk de Essen. De duur van deze route zal ongeveer 1 uur zijn. De route wordt afgelegd in groepjes van 5 tot 7 personen en voor kinderen onder de 12 jaar vragen we minimaal 1 volwassene ter begeleiding. Na terugkomst bij de in Halloween stijl omgetoverde sporthal, zal er een broodje knakworst geserveerd worden. Nadien zal het feest zich voortzetten in stijl. Kosten zijn 3,00 Euro p.p. en kinderen t/m 5 jaar zijn gratis welkom. Dus kom allen zo mooi mogelijk verkleed naar sportcafe de Kolk, en sleep de prijs voor best verklede halloweener in de wacht! Opgave kan tot 23 oktober via halloween@ocvdevennemuskes.nl