Kadolstermennekes winnen klootschietwedstrijd

O.C.V. de Kadolstermennekes

De traditionele jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen de Kadolstermennekes en de Othmarridders uit Ootmarsum is dit jaar –net als in 2010- gewonnen door de Kadolstermennekes. Onder leiding van coach Old Prins Könes en supervisor Old Prins Laurens werd al in het begin van de heroïsche strijd duidelijk dat de Oldenzalers met een erg sterke ploeg waren afgereisd naar Ootmarsum.

Stadsprins Tim gaf het goede voorbeeld door met een geweldig schot van start te gaan. Ook Sik Cor-Stephan bleek een volleerd klootscheeter en vergrootte met een prachtig schot de voorsprong. De Ootmarsumse delegatie was hierdoor zo van slag dat de grond in Old Oatmöske trilde onder de voeten van de moedige klootschieters. Uiteindelijk wonnen de Oldenzaalse carnavalisten met 12 -25, 2 schoten voor en 3 tegen. Voor niet-klootschieters: dit is een klinkende overwinning…

Na afloop van de carnavaleske strijd werd het nog erg gezellig in de buitenresidentie van de bevriende vereniging. Volgend jaar zal de strijd worden voortgezet op Oldenzaals grondgebied. De Othmarriders overwegen sterk om eerst op hoogtestage te gaan om hun kansen te vergroten.