Nieuw feest bij de Vennemuskes: Dolle Dwaze Zondag

O.C.V. de Vennemuskes - 26-01-2016

Na 14 jaar Show en dansgarde toernooi gooien de Vennemuskes het over een hele andere boeg. Zij merkten dat het dansgebeuren begon terug te lopen, daarom kozen ze dit jaar voor een totaal andere opzet. Voor het eerst vindt dit jaar bij OCV de Vennemuskes de Dolle Dwaze Zondag plaats!
Het wordt een gezellig carnavalesk familiefeest voor groot en klein: voor de kinderen is er zijn er tal van leuke activiteiten zoals een zweefmolen, minitreintje en een springkussen. Daarnaast vermaakt een clown de kinderen en kunnen ze popcorn of suikerspinnen eten. Verder zijn er optredens van artiesten, bezoek van vele carnavalsverenigingen met groot gevolg en kapellen. In ieder geval aanwezig zijn: 3 Duitse verenigingen met Show groepen. Verder is er voor de Hoogheden een competitie Kop-van-Jut slaan en is er een mini carnavalsmarkt.

De zaal is open vanaf 12.00 uur, het programma begint om 12.45 uur met het binnen trekken van Jonkheer Marcel en Secondant Frans met groot gevolg. De middag zal worden afgesloten met een zanger! (wie is nog een verrassing)

De entree is gratis (ook alle attracties voor de kinderen) en iedereen is van harte welkom! Dit alles vindt plaats bij Sportcafe de Kolk in Oldenzaal.


Dubbelslag voor de Köpperbloazers

O.C.V. de Kadolstermennekes - 26-01-2016

De uitslag van het Kapellenfestival Toeten en Bloazen:

Muzikaal

1)Olnzelse Köpperbloazers164,5 punten
2)de Hijskraan153,5 punten
3)de Blaanke Bössels152,5 punten
4)UFO de Roodneuzen139 punten
5)Oelnkapel136,5 punten
6)Krisus135 punten
7)Ditist134 punten
8)De Sputterkearls132,5 punten
9)Olnzels Knooi Ensemble131 punten
10)Olnzels Plezeer Orkest125,5 punten

Carnavalesk
1)Olnzelse Köpperbloazers148 punten
2)Olnzels Plezeer Orkest132 punten
3)de Hijskraan125 punten
4)UFO de Roodneuzen105 punten
5)Ditist101 punten


Gala OCV de Vennemuskes op 30 januari bij de Kolk

O.C.V. de Vennemuskes - 14-01-2016

Op 30 januari organiseren de Vennemuskes hun jaarlijkse gala bij de Kolk. Enkele bekende namen die deze avond zullen optreden zijn RaarBezoek, Buut van Tuut (winnaar Buutfestival 2015) en John Russel jr. Het totale programma blijft natuurlijk een verrassing, maar er wordt veel vrolijkheid op de planken gegarandeerd. De after-party wordt wederom verzorgd door Marco Vos.

Mocht u hierbij willen zijn bestel dan snel uw kaarten via gala@ocvdevennemuskes.nl of via Fred Woordes 06-13773445. De bestelde kaarten kunnen worden afgehaald op donderdag 21 januari vanaf 19.00 uur bij Sportcafé De Kolk. De gala-avond begint om 20.15 (de zaal is open vanaf 19.15). Entree leden €11, niet leden betalen €15.


Oeln Live bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 11-01-2016

Zondag 17 januari staat Ter Stege in het teken van Oeln Live! Diverse podia waar onder andere Sylvia Corpier, Demi Westerhof, Martin Ankone, 8xFlut en kapel n Moal Wat Aans optreden. Voor de kinderen is er een speciaal programma met leuke activiteiten.Iedereen is op 17 januari vanaf 13.30 uur van harte welkom bij Ter Stege in Oldenzaal.

Zondag 31 januari is speciaal gereserveerd voor het Kindergala van de Oelewappers. Het podium is klaar voor alle kinderen die willen dansen, zingen, toneelspelen, of zelfs (goochel)trucs willen doen. Wil je alleen optreden of met vrienden / vriendinnen? Meld je dan aan via kindergala@ocvdeoelewappers.nl. Tot ziens op zondag 31 januari bij de Proatpoal! De zaal is vanaf 13.30 uur open.


Noabermiddag bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 05-01-2016

Op zondag 17 januari brengen vele carnavalsverenigingen van binnen en buiten Oldenzaal een bezoek aan Markies Niek en Rentmeester Joffrey tijdens de Noabermiddag. De Noabermiddag staat sinds jaar en dag bekend als een gezellig carnavalsfeest voor jong en oud. Zondag 17 januari is iedereen vanaf 13.00 uur van harte welkom bij zalencentrum Kothman aan de Enschedestraat in Oldenzaal. De toegang is gratis.


Gebroeders Grönefeld hoogheden Kadolstermennekes

O.C.V. de Kadolstermennekes - 02-01-2016

Bart Grönefeld kwam zaterdag als stadsprins uit de doos bij partycentrum Rouwhorst. Hoewel hij normaal een man van de tijd is kwam hij nu ruim na elf over elf tevoorschijn. Als sik presenteerde hij zijn broer Tim. Beide broers zijn wereldvermaard als horlogemakers. Ook genieten zij bekendheid als lid van het carnavalsgezelschap 47-11.


Remon & Robin Post hoogheden bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 01-01-2016

De Glasbloazers presenteerden vrijdagavond als eerste verengiging in 2016 hun nieuwe hoogheden: bij Stadscafé Moatman kwamen Vorst Remon en zijn Sik Robin tevoorschijn.

Remon Post en zijn broer Robin zijn de 50e hoogheden van de Glasbloazers. Remon is 41 jaar in het dagelijks leven onderhoudsschilder bij het schildersbedrijf Scholten-Franke in Oldenzaal. Sik Robin is 45 jaar en werkzaam als financial administrator en payrollspecialist bij Human United XS.

Het motto van de nieuwe hoogheden is: Met dissn 2 breurs en n glaeske in de hand viert wie carnaval in boeskoollaand.


Yannick Kropmans nieuwe vorst bij de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 01-01-2016

Op Nieuwjaarsdag kwam op 11 over 11 Yannick Kropmans tevoorschijn als nieuwe Vorst bij de jongerencarnavalsvereniging de Blaanke Boeskeulkes.

Bij Grand Café Markant presenteerde hij Jeffrey Beene als zijn secretaris. Yannick en Jeffrey spelen allebei bij de hofkapel van de BB de Blaanke Bössels en maken deel uit van de Raad van Elf. Yannick (20) volgt de opleiding Facility Management aan de Saxion Hogeschool en is bij de Blaanke Boeskeulkes ook nog actief in de P&P commissie. Sik Jeffrey (21) studeert MER Accountancy aan het Saxion en is lid van de Optochtcommissie

De lijfspreuk van deze 2 muzikanten is "Onder luud trompetgeschal wordt t met disse Bössels een donders mooi carnaval!"