2 x 22 maakt 44 jarig jubileum Spanvöggel compleet!

O.C.V. de Spanvöggel

De 44ste Markies & Rentmeester van de jubilerende O.C.V. De Spanvöggel maakten zich gisteren de 11e v.d. 11e van (20)11 om exact 11 minuten over 11, bekend aan alle feestgangers in de bommetje volle zaal van Zalencentrum Kothman! Alle gasten werden binnengehaald onder een jubileumboog, zoals dat bij een jubilaris hoort, voorzien van een glas jubileumchampagne naar binnen geleid. Nadat op een gepaste manier afscheid werd genomen van het 43ste Span, Markies Bert & Rentmeester Jeroen, werd de spanning opgevoerd. De Feestcommissie had alles uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken. Op 5 "Reusachtige" schermen kon men de verrichtingen van de heren en dames zien die in 44 dagen over de hele wereld waren gereisd om te kijken hoe men in andere landen Carnaval viert. Op deze wereldreis werden kosten noch moeite gespaard diverse acts te contracteren om hun kunsten te vertonen bij Zalencentrum Kothman. Zo kwam er een complete doedelzakgroep over uit Schotland, liet een Italiaanse tenor het achterste van zijn tong zien en "Last but not least" trad Rooie Rinus op om de zaal op te warmen. Om 11 minuten over 11 precies kwam Markies Ruud uit een "Reuze Jubileum" Champagnefles tevoorschijn!

Markies Ruud is in het dagelijkse leven Ruud Koop, woonachtig in de Lutte en 22 jaar oud. Markies Ruud heeft verkering met Kim Rondhuis en werkt als greenkeeper bij Golfbaan 't rijk van Sybrook. In zijn vrije tijd keept Markies Ruud in het 2e elftal van F.C. Berghuizen, draait hij plaatjes bij de geheime zender en viert hij natuurlijk graag Carnaval. Markies Ruud is geen onbekende binnen de vereniging. In 2000 was hij al Jeugdpage en in 2004 toen zijn vader Willie Markies werd, kwam Ruud als Page in de Raad van 11 terecht. Na 4 jaar Page en 4 jaar Raad van 11 is Ruud er nu helemaal klaar voor om zelf als Markies de scepter te zwaaien over de Marke Berghuizen.

Als Rentmeester koos Markies Ruud voor zijn kameraad Huub Bulthuis. Rentmeester Huub Bulthuis is eveneens 22 jaar, (nog) vrijgezel en is werkzaam als timmerman bij Bouwbedrijf Plegt in Ootmarsum.
In zijn vrije tijd mag ook Huub graag een balletje trappen in het 2e elftal van F.C. Berghuizen, begeleid hij de jeugd met voetballen en gaat hij graag op stap met de kameradengroep.

Ook Huub heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de Spanvöggel. In 2001 tijdens het 33 jarig jubileum was hij Jeugdmarkies en sinds 2008 loopt hij mee in de Raad van 11.

De 2 22-jarigen, het jongste span ooit bij de Spanvöggel, regeren dit jubileumjaar van de Spanvöggel onder hun liefspreuk:
Leu van ons kuj op an, ower 44 joar proat ze de nog van!