Spoorboekje voor het Olnzels Carnaval

de Redactie

Het spoorboekje voor het Oldenzaals carnaval dat de komende dagen plaatsvindt in Oldenzaal:

Vrijdag 24 februari begint om 19:30 bij de Bond de Carnavaleske Kinderwagenoptocht die dit jaar weer door de binnenstad van Oldenzaal zal trekken. Na afloop van de optocht zullen in de feesttent op de Groote Markt om 22:11 uur de nieuwe Prins Pats & Sik Boem hun opwachting maken. Ook bieden vanavond de Oldenzaalse carnavalsverenigingen hun wagens aan hun hoogheden aan.

Zaterdag 25 februari wordt om 13:00 Stadsprins Bas onthaald op het station, waarna om 14:30 in het stadhuis de Sleuteloverdracht plaatsvindt en om 15:00 uur in de tent op de Groote Markt een vat bier zal worden aangeslagen als startsein voor de Dree Dolle Dagen

Bij Rouwhorst vindt aansluitend Slöttelzoaterdag plaats. 's Middags is in de Kolk vanaf 15:00 uur kindercarnaval bij de Vennemuskes. In de tent is vanaf 20:00 Carnaval geet Lös mmv DJ Tobias & de d'j's van QMusic het foute uur. Bij Njoy organiseert Barrakkus het jaarlijkse Opperkrotfeest en bij het Hoekje organiseren de Oelewappers van 18:00 een receptie en aansluitend "Ut geet oan"

Zondag 26 februari staat in het teken van de Grote Twentse Carnavalsoptocht die om 12:30 van start gaat. Klik hier voor de route en hier voor de startlijst. Na de optocht kun je onder meer terecht bij de Kolk, 't Hoekje, Jambor en Njoy om even bij te komen van de optocht. Bij het Landhuis speelt vanaf 16:30 de band Gang is Alles. 's Avonds kan er volop gedweild worden (met of zonder dweilpas) door de binnenstad van Oldenzaal tot in de late uurtjes.

Maandag 27 februari is het tijd voor het kindercarnaval. Vanaf 13:00 uur is er een programma op de Groote Martk, waar om 13:30 de Kinderoptocht door het centrum van start gaat. Na de optocht organiseren veel verenigingen in hun residentie een Kindercarnaval. 's Avonds is er bij Njoy het Kleintje Kapel van Barrakkus en wordt er bij Jambor een Rosenmontagbal gehouden mmv de Zatte Rooskes. Bij Rouwhorst wordt 's avonds het (uitverkochte) feest Carnaval dendert door georganiseerd.

Op dinsdag de 27e wordt er druk gedweild langs verschillende cafés buiten Oldenzaal, waarna om 19:30 het carnaval traditioneel wordt afgesloten met de sleutelteruggave in het stadhuis met aansluitend het bokverbranden met groot vuurwerk