Aanpassingen trein Zutphen-Hengelo-Oldenzaal op carnavalszondag

de Redactie

In verband met carnaval in Oldenzaal is op zondag 15 februari de treindienstregeling tussen Zutphen en Oldenzaal aangepast. Naast gewijzigde vertrektijden moeten doorgaande reizigers tussen 11.00 uur en 23.30 uur altijd overstappen in Hengelo. In Hengelo vertrekken de treinen vanaf een ander perron: De trein naar Zutphen vertrekt vanaf perron 3b. De trein naar Oldenzaal vertrekt in Hengelo vanaf perron 2a.

Trein stopt niet in Hengelo Oost
De trein tussen Hengelo en Oldenzaal, stopt tussen 11.15 en 23.45 uur, in beide richtingen niet op station Hengelo Oost. Omdat er extra lange treinen rijden, zijn de perrons te kort om hier veilig te kunnen stoppen.

Tussen Hengelo Oost en Oldenzaal rijdt iedere 15 minuten een pendelbus in beide richtingen. In deze pendelbus kunt u gebruik maken van uw reguliere vervoerbewijs of u koopt in de bus een kaartje.

Tussen Hengelo en Hengelo Oost kunt u gebruik maken van stadsdienst lijn 12.

Speciaal carnavalskaartje
Syntus biedt reizigers op 14 en 15 februari het Twents carnavalskaartje aan. U reist dan voor €5 per dag met alle Twents bussen en in de trein tussen Hengelo en Oldenzaal. Het carnavalskaartje is alleen verkrijgbaar via de nieuwe Syntus app. De Syntus app is te downloaden in de Play Store en in de App Store.

Kijk voor meer informatie over de wijzigingen op www.twents.nl