Opkomst nieuwe Vorst van de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 30-12-2014

Komende vrijdag zullen de 49ste Hoogheid van de Glasbloazers en zijn Sik zich bekendmaken tijdens het Vorstenbal. Deze feestavond zal worden gehouden op vrijdag 2 januari 2015 in residentie Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat te Oldenzaal. De zaal is open vanaf 20:30 uur en om klokslag 22.41 zal de nieuwe Vorst zich aan het Oldenzaalse Carnavalsvolk presenteren!

De muziek zal zoals gebruikelijk worden verzorgd door hofkapel de Hijskraan en Relight Drive-in.


Opkomst 48e Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 30-12-2014

Op vrijdag 2 januari is de opkomst van de 48e Hertog van O.C.V. De Oelewappers. De opkomst van de nieuwe Hertog is elk jaar weer een spannend moment; tijdens een spectaculair programma zal de nieuwe Hertog uit de schaduw komen en in de schijnwerpers staan om de Oelewappers dit jaar voor te gaan in de carnavalstijd.

Dit allemaal onder muzikale begeleiding van hofkapel n Moal wat Aans uit Reutum.
Iedereen is van harte welkom op vrijdag 2 januari om de opkomst live bij te wonen in de residentie van de Oelewappers, De Proatpoal aan de Groote Markt in Oldenzaal. Vanaf 20.30 is de zaal open, wees op tijd zodat u geen moment mist van deze unieke avond.


Open dag Wagenbouw

O.C.V. de Oelewappers - 18-12-2014

Op zondag 28 december zetten zes carnavalsverenigingen de deuren open voor de jaarlijkse "Open Dag Wagenbouw". Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een praalwagen wordt opgebouwd? Dan is dit de kans om alles van dichtbij te bekijken. Je bent van harte welkom vanaf 13 uur.

Aan de Thorbeckestraat in Oldenzaal hebben zes carnavalsverenigingen een hal waarin zij bouwen aan een carnavalswagen. Dit jaar worden er vijf praalwagens gebouwd en 1 loopgroepwagen.

De verenigingen hebben hun krachten gebundeld om zondag 28 december tot een groot feest te maken. In een verwarmde tent zorgen diverse kapellen voor de nodige muziek. Dit wordt compleet gemaakt met een optreden van Ronald Meijer! En natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht.

De Thijdarren, Blaanke Boeskeulkes, Spanvöggel, Markloawen, Glasbloazers en Oelewappers zien je graag op zondag 28 december vanaf 13 uur aan de Thorbeckestraat!


Kerstbingo OCV de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 10-12-2014

De activiteitencommissie van OCV de Glasbloazers heeft weer een mooi feestje georganiseerd: de jaarlijkse kerstbingo. Dit jaar is de Kerst-BINGO op zaterdag 13 december, natuurlijk bij onze residentie: Stadscafé Moatman. De zaal gaat om 19.30 uur open. Om 20.00 uur starten we met de bingo. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen!! Iedereen is welkom dus neem gerust de buurman/vrouw, je (schoon) familie of collega´s mee.