Opening residentie bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 29-12-2012

Wat is een Markies zonder residentie? Precies, Niks, dus daarom zal op vrijdag 4 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Richard en Rentmeester Bas!
Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen. Vanaf 20.30 is iedereen welkom. De entree is zoals gewoonlijk gratis!


Zondag 30 december open dag bij de wagenbouwers

de Redactie - 18-12-2012

Op zondag 30 december houden de wagenbouwers van de Thijdarren, de Glasbloazers, de Oelewappers, de Spanvöggel, de Blaanke Boeskeulkes en de Markloawen open huis in hun loodsen aan de Thorbeckestraat. Kom tussen 14:00 en 21:00 uur langs om een kijkje te nemen bij de schitterende praalwagens in aanbouw!


17 december Kerstbingo bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 08-12-2012

Evenals de afgelopen jaren organiseert de O.C.V. De Thijdarren ook dit jaar weer een grandioze kerstbingo en wel op maandag 17 december a.s. in het Noabershoes op de Thij. Aanvang van de bingo zal zijn om 20.00 uur, de zaal zal reeds vanaf 19.00 uur open zijn. Er zijn weer geweldige prijzen te winnen, waaronder vleesschotels, boodschappenmanden, huishoudelijk apparatuur en een verrassingshoofdprijs!


Marco de Vos 38e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 01-12-2012

Afgelopen vrijdag maakte de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren haar 38e Opperdar bekend, in residentie Wijkcentrum ’t Noabershoes. Opperdar Marco en Sik Peter presenteerden zich aan het darrenvolk, de vele aanwezige zusterverenigingen en belangstellenden.

De kersverse Hoogheid Marco de Vos (36) is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer. Hij heeft Koeriersdienst MN te Oldenzaal.

Zijn Secretaris Peter Kortebein (30) is zelfstandig werkende kok bij Golfbaan Het Rijk van Sybrook te Oldenzaal, tevens is hij actief als Vorst van de Raad van elf, en was zelf hoogheid in 2009.

In Residentie Wijkcentrum ’t Noabershoes was voor deze opkomst een waar Schlager festival georganiseerd dat gepresenteerd werd door onze eigen Dennie Christiaan. Verschilldende artiesten maakten hun opwachting waaronder een bijzonder duet van Nicole en Andrea Berg en natuurlijk kon Marianne Rosenberg niet ontbreken. De toneelmeester was een echte Duitse slager die zich aan het eind ontpopte tot Heino.

Dit geweldige festival werd afgesloten door de aankondiging van onze spectaculaire hoofdact, wiens naam geheim was gebleven tot hij het podium betrad: Onze Opperdar!!!

Hij kwam op met een eigen gemaakt nummer waarna de Opperdar het woord nam, diverse mensen bedankte voor het vertrouwen in hem en zijn Secretaris voorstelde.

 Deze Hoogheden gaan het 38ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:

Ook Al praat ik niet zo plat, Carnaval viert wie in mien Boeskoolstad !!!