Veel hoogheden worden bekend deze week:

de Redactie - 29-12-2008

De eerste dagen van 2009 zullen gevuld zijn met de vele opkomsten van Oldenzaalse verenigingen. Donderdag 1 januari zullen de Blaanke Boeskeulkes bij residentie ter Stege hun 45e Vorst uit de hoge hoed toveren. Een dag later verwelkomen de Glasbloazers en de Oelewappers hun nieuwe hoogheid. De Glasbloazers maken hun 43e Vorst bekend bij Stadscafe Moatman en de Oelewappers onthalen hun fonkelnieuwe Hertog in hun even fonkelnieuwe residentie Flavour. En tenslotte zal op zaterdag 3 januari in een bomvol Rouwhorst door de Kadolstermennekes bekend worden gemaakt wie de Stadsprins wordt die Oldenzaal in het 55e Carnavalsjaar van de Boeskoolstad zal regeren. Kijk voor de precieze aanvangstijden in de Agenda op deze site! En na komend weekend alle nieuwe hoogheden uitgebreid op carnavalinoldenzaal.nl!


Markies Robert nieuwe hoogheid Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 14-12-2008

Markies Robert regeert dit jaar over de Marke Berghuizen! Samen met Rentmeester Martin en aangevuld met een heuse Hofmaarschalk (Raymond) zullen zij ervoor zorgen dat dit weer een gigantisch mooi carnavalsjaar wordt! Robert Schmidt, (42 jaar) is in het dagelijks leven commercieel technisch medewerker bij Rexel Nederland ,getrouwd met Muureen en vader van 2 kids. Zijn hobby’s zijn voetbal en fietsen. Aan zijn zijde koos Robert voor Martin Olde Weghuis, een bekende binnen de vereniging. Martin is oud Markies en tevens de Residentiehouder. Martin (45), getrouwd met Monique en ook vader van 2 kinderen. Hij is werkzaam als research engineer bij Koninklijke Ten Cate. De hobby’s zijn voornamelijk feestvieren. De grootste verassing van de avond was echter het bekendmaken van de Hofmaarschalk, een zeldzaamheid binnen de vereniging. Hofmaarschalk Raymond is echter ook een bekende binnen de vereniging. Jarenlang in de raad van 11 gezeten, enkele jaren Vorst geweest, en de laatste jaren weer actief in de raad van 11. Raymond is 35 jaar en samen met Angelika en de twee kinderen woonachtig in Almelo. Door de week is Raymond werkzaam als after sales manager bij Paashuis Trucks. Het trio gaat het Spanvöggelvolk dit jaar voor onder het motto: ZONDER VÖL GEZEUR, DENDER WIE HET CARNAVAL DEUR


Grote opkomst bij Kartrekkers-bijeenkomst

St. 55 jaar Carnaval in Oldenzaal - 13-12-2008

Zaterdagmiddag stroomde de stadhuishal vol met zo’n 300 Kartrekkers die waren aangeschreven door de Stichting 55 jaar Oldenzaals Carnaval. Voorzitter Wim Goldschmidt gaf aan hen aan de hand van een presentatie uitleg over de plannen rond de grote versieractie van Oldenzaal, dit alles om te vieren dat in 2009 voor de 55e keer officieel carnaval wordt gevierd in de Boeskoolstad. Enkele foto’s zijn te bekijken op de sub-site www.carnavalinoldenzaal.nl/55jaar. Gezien de opkomst van vandaag lijkt er voldoende steun aanwezig voor deze actie onder de leden van alle Oldenzaalse carnavalsverenigingen.


Zaterdag 13 december informatiebijeenkomst in Stadhuishal

St. 55 jaar Carnaval in Oldenzaal - 08-12-2008

Zaterdag 13 december zal er om 14:00 uur een bijeenkomst plaatsvinden voor alle mensen die de afgelopen tijd door de stichting 55 Joar Carnaval Olnzel zijn benaderd om in hun straat de “kar te gaan trekken”. Onder het genot van een drankje zal iedereen worden bijgepraat over de versieractie en hun mogelijke rol daarin. Het is overigens niet de bedoeling dat u als “kartrekker” ervoor moet zorgen dat de hele buurt versierd wordt: Als lid van een de Oldenzaalse carnavalsverenigingen wordt u gevraagd om, als het nodig is, uw buren enthousiast te maken voor de actie en uitleg evt. uitleg te geven over de versieractie. Het zal u dus niet opzadelen met een hoop werk. Mocht u zaterdag niet aanwezig kunnen zijn of helemaal geen tijd hebben om mee te werken aan deze actie van alle Oldenzaalse verenigingen, wilt u dan zo vriendelijk zijn de brief die u heeft ontvangen aan een van uw buren te geven? Als u de wijziging dan ook even aan de organisatie doorgeeft (via een reactie op dit bericht of een e-mail aan info@carnavalinoldenzaal.nl zullen wij het adres zsm. aanpassen in onze Kartrekkers-zoekfunctie. Heeft u geen brief ontvangen, maar heeft u wel zin bij u in de buurt “de kar te trekken”? Dan bent u natuurlijk zaterdag ook van harte welkom in de stadhuishal!


De eerste echte Barrakkus Reunie!!

O.O. Barrakkus - 08-12-2008

Het seizoen was al begonnen, maar aankomende week is ons eerste jubileum feestje! Een reünie! Lekker bijkletsen over al die mooie Barrakkus jaren. Ook leuk om weer die Barrakker te spreken die je een tijdje niet meer gesproken had. Kortom een hartstikke gezellige avond! Daarnaast zal het de opening van ons Barrak-Café zijn en zal de Opperkrot, zoals de afgelopen jaren,’aftreden’. Natuurlijk is iedereen van harte welkom! Ook als je geen Barrakkus verhalen wilt ophalen, maar gewoon een leuk feestje wil hebben kom je aanstaande Zaterdag ( 13 december ) naar Café Jantje. Vanaf 20:00 uur is iedereen van harte welkom!


Opkomst Markies van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 03-12-2008

Spanvöggelmennekes, Spanvöggelwiefkes en ander doar carnavalsvolk! Het is weer zover!!! Ook in de Marke Barghoez’n barst het feest der zotten in alle hevigheid los! Want op zaterdag 13 december zullen in zaal Kothman de 41e Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez’n, de enigste Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen bekend maken! Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen in een bommetje vol zalencentrum Kothman. Om te zien wie de vereniging in het 41e jaar vertegenwoordigt, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis ! Dus komt allen op 13 december naar de Marke Barghoez’n om te zien wie het 41e span van O.C.V. de Spanvöggel word. Tevens vind op zondag 14 december vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij Café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.