Markies Ronald 52e hoogheid bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 23-11-2019

Ronald Wubben kwam zaterdagavond onder de klanken van de Sputterkearls bij Olde Weghuis op als nieuwe Markies van de Marke Berghoez'n.

Ronald is 35 jaar en woont samen met Mariëlle. Hij is werkzaam bij Horsthuis Electrotechniek in Rossum. Bij de Spanvöggel was hij tot dit seizoen jaren actief in de Raad van 11 als vorst en nachtvorst en is hij voorzitter van de financiële commissie.

Rentmeester Erik Maathuis is 39 jaar en woont samen met Irene. Hij is zelfstandig privé- en directiechauffeur onder de naam Excellence Directiechauffeurs en is lid van de Raad van Elf.

Hun lijfspreuk is: "Vol gas en met 'n good humeur, veurt wie oons dit carnaval deur!"


Opperdar Rob nieuwe Opperdar bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 22-11-2019

In café Jambor zijn vrijdagavond opperdar Rob en zijn sik Sten als 45ste hoogheden van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren gepresenteerd.

Opperdar Rob Giesselink (28) werkt als mechatronisch monteur bij VDL in Almelo, zijn secretaris Sten Bijen (25) is systeembeheerder bij ZT Systems in Almelo, en is zwager van de hoogheid. Opperdar Rob is tevens lid van de raad van elf en financiële commissie van de Thijdarren. De hoogheden gaan voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: 'Feesten tot het nig meer kan, Carnaval viert wie ait vedan'© foto Fotografie Vos


Gerben Groener 19e jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 16-11-2019

Zaterdagavond presenteerde Gerben Groener zich in sporthal de Kolk als de 19e jonkheer van de Vennemuskes. Zijn secondant is Stephan Wijering.

Jonkheer Gerben (45) is al enige tijd actief binnen de Vennemuskes, de laatste 4 jaar in de raad van elf. In het dagelijks leven is hij werkzaam voor meubelgroothandel Maxfurn.

Secondant Stephan (51) heeft samen met zijn vrouw Ilse een eigen administratiekantoor Findias te Oldenzaal. Hij is een fervent carnavalsvierder en sponsor van de Vennemuskes.

Zij voeren de Vennemuskes aan onder hun motto: "Alles komt good.... mer kleine dingen hoal ie toch"


© foto Kitty de Bot


Hertog Johan nieuwe Hertog bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 15-11-2019

Johan Tijdhof kwam vrijdagavond als 53e Hertog van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Oelewappers tevoorschijn bij de Proatpoal. Als secretaris koos hij zijn zoon Stijn.

Hertog Johan (56) is getrouwd met Monique en is in het dagelijks leven general manager bij PCE. Daarnaast organiseert de hertog graag reizen voor marathons en is hij lid van het Oldenzaals mannenkoor.

Secretaris Stijn Tijdhof is 30 jaar en woont samen met Renee. Hij werkt als zelfstandig industrieel klimmer en reist hiervoor de hele wereld over.

De lijfspreuk van deze hoogheden is: "Met 2 moal disse tied, he'j ’n carnaval woar’j van geniet!