Opperdar Mark hoogheid bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 26-11-2017

In de gymzaal van De Maten presenteerde op vrijdag 24 november Mark Haverkort zich als de nieuwe Opperdar van de Thijdarren. Als Sik koos hij Brian Smit. Samen vormen zij het 43e hooghedenkoppel bij de Oldenzaalse carnavalsvereniging.

Opperdar Mark Haverkort (27) is in het dagelijks leven adviseur particulieren Levensverzekering bij ASR. Hij is tevens nachtvorst van de Raad van 11 en lid van Rosenmontagvereniging De Zatte Rooskes. Zijn secretaris Brian Smit (28) is in het dagelijks leven accountant bij KPMG en is daarnaast onderdeel van het Dagelijks Bestuur van O.C.V. De Oelewappers.

Opperdar Mark & Sik Brian gaan de Thijdarren voor onder hun lijfspreuk:
Mien beste Moat steet veur mie kloar, dus heb ik een machtig mooi carnavals joar!


Jordy Verbeek nieuwe jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 19-11-2017

Zaterdagavond presenteerde in sporthal de Kolk Jordy Verbeek zich als de 17e jonkheer van OCV de Vennemuskes met naast zich Collin Konink als secondant.

Jordy (31) is in het dagelijks leven softwareontwikkelaar bij Previder. Op zijn 15e begon hij als bassist van hofkapel OKE en is sindsdien altijd betrokken gebleven bij de Vennemuskes.

Zijn secondant Collin (32) is werkzaam als monteur bij VDL ETG in Almelo en is ook op jonge leeftijd begonnen als slagwerker bij hofkapel OKE. Jonkheer Jordy en Secondant Collin spelen samen bij muziekvereniging Semper Crescendo en dweilorkest de Hijskraan.

Dit jaar voeren zij de polonaise aan onder het motto: "Met disn muzikale Noabers veur op, kriej feest en foezel vol op!"


Hertog Sven nieuwe hoogheid bij de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 13-11-2017

Sven Lulofs en zijn broer Lars zijn de nieuwe hoogheden van OCV De Oelewappers. Op vrijdag 10 november kwam Hertog Sven als 51e Hertog van de Oelewappers tevoorschijn bij de Proatpoal.

De 26 jarige Sven werkt bij Carnavalsland en is daarnaast eigenaar van Sinterklaasoldenzaal en Salon Ludiek. Na eerst enkele jaren carnaval te hebben gevierd bij de BB is hij al een aantal jaren actief bij de Oelewappers in de jongerencommissie, loopgroepcommissie en de feestcommissie.

Secretaris Lars Lulofs is 22 jaar en eigenaar van Ovinti waarmee hij maatwerk producten maakt voor binnen en buiten. Hij maakt sinds dit jaar deel uit van de Raad van 11 van de Oelewappers.

Het jonge koppel gaan de Oelewappers dit jaar voor onder hun lijfspreuk: "Met disse breurs aan top, zet wie heel Carnavalsland op z'n kòp"