Markies Tim en Rentmeester Alex nieuwe hoogheden Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 29-11-2014

Als derde Oldenzaalse vereniging presenteerde de Spanvöggel hun hoogheden voor het komende seizoen: in zalencentrum Kothman kwamen even na 11 uur Markies Tim en Rentmeester Alex tevoorschijn als 47e hooghedenkoppel van achter 't spoor.

Markies Tim Grundel, 31 jaar, heeft een eigen schildersbedrijf in Oldenzaal. Bij de Spanvö is hij lid van de Raad van Elf en oud-Nachtvorst. Rentmeester Alexander Beld is 32 jaar en werkzaam bij P&P Plus. Ook hij is lid van de Raad van Elf.

Zij vieren dit jaar carnaval onder hun lijfspreuk:
Met kwast en kleur, dendert wie 't carnaval deur!!!


Opperdar Rick regeert de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 28-11-2014

Als 40e Opperdar van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren werd vrijdagavond in gymzaal de Maten Rick Verwaal gepresenteerd. Naast hem staat dit jaar als Sik Nan Teussink.

Opperdar Rick Verwaal, 32 jaar, werkt in het dagelijks leven als commercieel medewerker bij Tegama Automaterialen. Daarnaast is hij Nachtvorst bij de Thijdarren en lid van de Rosenmontagvereniging de Zatte Rooskes. Hij voetbalt in het vijfde elftal van De Esch.

Zijn secretaris Nan Teussink (54) is ambulanceverpleegkundige bij RAV IJsselland Ambulancepost Deventer en penningmeester van de Thijdarren. Ook Sik Nan is lid van de Zatte Rooskes en is leider van De Esch 5.

Zij vieren dit carnaval onder hun lijfspreuk:
Carnaval in onze Boeskoolstad bint wie nog lang nig zat!!!!


Aftreden & opkomst bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 20-11-2014

Op zaterdag 29 november presenteren in zaal Kothman de 47e Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez’n, dé Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en aan al het ander carnaval vierend volk. Maar voordat het zover is nemen wij afscheid Markies Mart & Rentmeester Niek, ons 46e span.
Begeleid door onze hofkapel, de Sputterkearls zal het wederom een gezellige bende worden bij zalencentrum Kothman. Om te zien wie de vereniging in het 47e jaar vertegenwoordigt, is iedereen uitgenodigd bij zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis!

Het thema van de avond is Las Vegas. Een avond vol show en dans, laat u verrassen. Voor de mooist verklede persoon ligt er een mooie prijs klaar!

Zondag 30 november vanaf 12.00 is de receptie van de nieuwe Markies en Rentmeester. Een ieder die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij Kothman aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Jonkheer Toon & Secondant Frank nieuwe hoogheden Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 15-11-2014

De 14e Jonkheer en Secondant van de Vennemuskes hebben zich zaterdagavond 15 november bekendgemaakt in Sporthal de Kolk bekendgemaakt: Jonkheer Toon en Secondant Frank gaan dit jaar de Vennemuskes voor in het carnaval op De Essen en de Graven Es.

Jonkheer Toon -Tonnie Stinenbosch- runt in het dagelijks leven tabaksspeciaalzaak Kiosk Ome Toon aan de Beukersmolen. Hij is al vanaf het begin lid van de Vennemuskes en is lid van de sponsorcommissie en de Raad van Elf. Daarvoor was hij 10 jaar voorzitter van de Feest- en Activiteitencommissie en is hij Lid van verdienste van de vereniging.

Secondant Frank Olde Daalhuis, eigenaar van ZONlite, is oud-lid van de Raad van Elf en sponsorcommissie en is vanaf dit jaar de Secretaris van de Vennemuskes.

Zij gaan de Vennemuskes voor onder hun motto:
At de Zun vot is, en de rook is optrokk’n goat wie d’r nog stewwig teg’n an!


Aftreden Hertog Jordy van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 10-11-2014

Op vrijdag 14 november gaan de deuren van de Proatpoal weer open voor de Oelewappers! Hertog Jordy mag nog één keer schitteren in zijn pak om samen met zijn sik René afscheid te nemen van een meer dan geweldig Oelewapperseizoen.

Wat de Hertog en Sik te wachten staat op vrijdag de 14e is nog een verrassing, maar één ding is zeker: het zal een afscheid zijn in stijl van het hele seizoen.

Natuurlijk is ook onze hofkapel ’n Moal Wat Aans uit Reutum weer van de partij, dus dat beloofd een schitterend feest te worden.
Kortom, vrijdag 14 november wordt een feest dat je niet mag missen! De deuren van de Proatpoal zijn vanaf 20.00 uur open en natuurlijk is iedereen van harte welkom!


Aftreden en opkomst bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 10-11-2014

Op zaterdag 15 november 2014 zullen de Vennemuskes als eerste Oldenzaalse Carnavalsvereniging hun Hoogheidskoppel presenteren aan het publiek.

Op deze avond wordt er eerst afscheid genomen van Jonkheer Johnny en Secondant Herwy. Daarna zal het nieuwe hoogheidskoppel op spectaculaire wijze zijn intrede maken.

Iedereen is van harte welkom op deze carnavalesk gezellige avond in de Kolk op de Essen. Aanvang 20:00 uur.


"Mangs Dan" Oldenzaals carnavalslied 2015

O.C.V. de Kadolstermennekes - 09-11-2014

Johann und der Spielmannszug der Höpfenheimer Stadsmusikanten, een samenwerking tussen Johan Klaver en de Blaanke Bloazers, hebben het Leedkesfestival gewonnen. Met het nummer "Mangs Dan" bleven ze FC Witpet -met een lofzang op de Bombazijn- en 8xFlut voor.
De podiumprijs en de tekstprijs werden gewonnen door FC Witpet, de feestprijs ging naar de Feestmutsen.


Tekst Mangs Dan