Opperdar Arjan en Sik Robert Hoogheden bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 30-11-2013

In de gymzaal van De Maten kwam vrijdagavond Arjan Langenhof als nieuwe hoogheid tevoorschijn na een opkomstact geheel in de stijl van de jaren '80. Als Sik presenteerde hij Robert Sprakel.

Arjan Langenhof (37) is in het dagelijks leven schilder en lid van de Oldenzaalse Optochtvereniging de Muiters. De hobby’s van Opperdar Arjan lopen uiteen van grensrechter bij LSV Lonneker tot leider van Quick D12.

Secretaris Robert Sprakel (42) heeft een kaderfunctie bij Lidl Nederland in Enschede, was zelf Opperdar in 2011 en is voorzitter van het college Oud Hoogheden binnen de Thijdarren.

Deze Hoogheden gaan het 39e jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:
Met diss’n muiter in de Boeskoolstad , hej nog nooit zo’n mooi Carnaval had!!!


Markies Mart en Rentmeester Niek regeren over Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 23-11-2013

Mart Klieverik is de 46e Markies van de Spanvöggel. De 23-jarige trompettist van hofkapel de Sputterkearls, in het dagelijks leven productieplanner bij PM-Aerotec, maakte zich in een goed gevuld zalencentrum Kothman bekend aan de Marke Berghuizen. Als Rentmeester koos hij Niek Roord, bekkenist bij de Sputterkearls en system operator bij de Koninklijke Marine.

Beiden zijn zelf niet woonachtig in Berghuizen, maar presenteren zich in hun proclamatie als 'Tunnelwachters van de Eektestraat en het Stationsplein' zodat ze toch al het verkeer naar en van 'achter 't spoor' in de gaten kunnen houden.

Markies Mart en Rentmeester Niek hebben als lijfspreuk Carnaval zit oons in ’t bloed, wie doot oe 1 moal veur hoe ’t moet.


Johnny Hesselink Jonkheer bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 17-11-2013

Op zaterdagavond 16 november is om 11 minuten over half 11 ’s avonds, de 13e Jonkheer Johnny Hesselink tevoorschijn gekomen in residentie de Kolk. Tot zijn Secondant koos hij Herwy Behrens.

Beide heren zijn al jaren lid van de Raad van Elf, waarbinnen Johnny de taak van Vorst vervult. Jonkheer Johnny is werkzaam bij Staalbouw Boom te Wierden. Hij is 24 jaar getrouwd met Jolanda en samen hebben ze vier kinderen. In zijn vrije tijd is hij voorzitter bij Schutterij de Oldensaele en klust hij nog veel in zijn net nieuw gebouwde huis in Rossum.

Secondant Herwy werkt bij schildersbedrijf Belderink en Zoon en is 35 jaar getrouwd met Marja. Zij zijn de trotse ouders van 3 kinderen. Daarnaast is Herwy een fervent aanhanger van FC Twente en ook motorrijden is zijn grote passie. 

Dit koppel gaat dit jaar de Vennemuskes voor onder hun lijfspreuk:

't Hoof nich hard te goan, as't mer mooi geet!


Openbare repetitie van de Sputterkearls

O.C.V. de Spanvöggel - 14-11-2013

De 11e zit weer in de week. De carnavalsverenigingen uit de Boeskoolstad maken zich weer op voor het zottenfeest. Het voorprogramma draait inmiddels al op volle toeren. Maar wat is een carnaval zonder blaaskapellen? Een blaaskapel hoort bij het Oldenzaalse carnaval als een scepter bij een hoogheid. Toch wordt het voor de Oldenzaalse carnavalsverenigingen steeds lastiger om een kapel te vinden die het hele seizoen paraat staat. Getuige de intrede van een Hofkapel van de stadsprins uit Losser en dit jaar de intrede van een kapel uit Reutum voor de Oelewappers.

Een deel van de oorzaak hiervan kan gezocht worden in het feit dan de aanwas, met name vanuit de jeugd, bij de Oldenzaalse kapellen lastig is te vinden. Bijvoorbeeld zwaar koper als een Sousafoon is een instrument waarvoor de mensen niet gelijk in de rij staan en als ze dat al doen komen ze er achter dat het allemaal niet zo eenvoudig is als wellicht vooraf aangenomen.

Blaaskapel de Sputterkearls uit Oldenzaal heeft daarom het initiatief genomen om een openbaar toegankelijke repetitie te houden. Bij deze repetitie kan men laagdrempelig eens de cultuur opsnuiven van een van de gezellige Oldenzaalse blaaskapellen. Indien de behoefte bestaat zelf eens mee te repeteren, wordt dit uiteraard van harte toegejuicht, hoe meer zielen hoe meer vreugd. De Sputterkearls zijn inmiddels meer dan 10 jaar hofkapel van carnavalsvereniging de O.C.V. de Spanvöggel maar dit is niet het enige wat ze doen. Zo zijn ze de afgelopen jaren o.a. actief op Mallorca waar ze in verschillende grote gelegenheden als Megapark en Bierkönig aan land maar ook tijdens jachtuitjes op de zee hun geluid laten horen.

Kortom, u bent van harte uitgenodigd om vrijdag 15 november vanaf 19.00 uur, opgave is niet nodig. Locatie, café olde Weghuis aan de Enschedesestraat 107 in Oldenzaal. Voor meer informatie kunt u tevens kijken op www.facebook.com/sputterkearls


Aftreden Vorst Erik & Sik Henry

O.C.V. de Glasbloazers - 01-11-2013

Zaterdag is het alweer zover, op 2 november a.s. zullen de Glasbloazers afscheid nemen van hun 47e Hooghedenpaar, Vorst Erik en zijn Sik Henry. Het vat is leeg……..

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond, vanaf 20:30 uur bij Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat.

Het aftreden van onze Hoogheid zal om ca. 22.41 uur plaatsvinden, natuurlijk weer met de nodige muzikale ondersteuning van kapel De Hijskraan en Relight drive-in.