Sander Baak 37e Opperdar bij OCV De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 26-11-2011

Afgelopen vrijdag maakte de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Thijdarren hun 37e Opperdar bekend, in residentie Wijkcentrum 't Noabershoes. Opperdar Sander en Sik Michel presenteerden zich aan het darrenvolk, de vele aanwezige zusterverenigingen en belangstellenden.

De kersverse Hoogheid Sander Baak (39) is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer. Hij heeft, samen met zijn vrouw, tabak, gemak en cadeauwinkel De Aventurijn op het Winkelcentrum De Thij in Oldenzaal.

Zijn Secretaris Michel Haghuis (32) is hovenier bij Braamhaar en Ankone Hoveniers te Oldenzaal, tevens is hij voorzitter van de Technische Commissie, en was zelf hoogheid in 2006.

Residentie Wijkcentrum 't Noabershoes was voor deze opkomst veranderd in een laboratorium waar twee professoren met diverse moeilijke berekeningen probeerde om de hocus pocus Opperdarmachine aan het werk te krijgen. Na twee mislukt pogingen, waarbij een doldwaze holbewoner en Cleopatra tevoorschijn kwamen, leek het alsof de machine zou ontploffen. Maar niets was minder waar, na een luide knal verscheen vanuit de rook de Opperdar! Kapel Oln'zels Plezeer Orkest speelde een deuntje waarna de Opperdar het woord nam, diverse mensen bedankte voor het vertrouwen in hem en zijn Secretaris voorstelde.

Deze Hoogheden gaan het 37ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk:
Met dissen 2 kearls an top, steet de boeskoolstad op zien kop !!


Jonkheer Bas Jubileumhoogheid bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 20-11-2011

De Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Vennemuskes presenteerde zaterdagavond in sporthal De Kolk de elfde Jonkheer en Secondant. Jonkheer Bas de Leeuw en Secondant Coen Otto werden 's avonds om elf minuten over half elf voorgesteld als het nieuwe span van de Vennemuskes.

De 35-jarige Bas de Leeuw is eigenaar van sportcafé De Kolk in de wijk De Essen. Ook is hij lid van de raad van elf van O.C.V. de Vennemuskes en heeft hij een grote passie voor voetbal. Zijn secondant Coen Otto is eveneens 35 jaar. Hij werkt als afdelingsleider in een supermarkt en heeft een online snoepwinkel. De oud-vorst en lid van het dagelijks bestuur heeft als hobby muziek maken. Het motto van het duo luidt:
A'j Dachten Da'j Alns Hadden Had…No He'j Wat!


Vrijdag 25 november Opkomst 37e Opperdar

O.C.V. de Thijdarren - 20-11-2011

Op vrijdag 25 november zal de nieuwe Opperdar van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren zich bekendmaken. Na vele ingewikkelde berekeningen en experimenten zijn twee beroemde professoren erin geslaagd hun hocus-pocus-Opperdarmachine aan het werk te krijgen, zodat de Thijdarren hun nieuwe Opperdar op deze avond op spectaculaire wijze aan het publiek kunnen presenteren. De opkomst zal plaats vinden in residentie het Noabershoes, waar de deur open is vanaf 20.30 uur.

Nieuwsgierig naar wie de 37e Opperdar zal zijn? Lees dan het mysterieverhaal van de Opperdar op de website www.thijdarren.nl


2 x 22 maakt 44 jarig jubileum Spanvöggel compleet!

O.C.V. de Spanvöggel - 12-11-2011

De 44ste Markies & Rentmeester van de jubilerende O.C.V. De Spanvöggel maakten zich gisteren de 11e v.d. 11e van (20)11 om exact 11 minuten over 11, bekend aan alle feestgangers in de bommetje volle zaal van Zalencentrum Kothman! Alle gasten werden binnengehaald onder een jubileumboog, zoals dat bij een jubilaris hoort, voorzien van een glas jubileumchampagne naar binnen geleid. Nadat op een gepaste manier afscheid werd genomen van het 43ste Span, Markies Bert & Rentmeester Jeroen, werd de spanning opgevoerd. De Feestcommissie had alles uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken. Op 5 "Reusachtige" schermen kon men de verrichtingen van de heren en dames zien die in 44 dagen over de hele wereld waren gereisd om te kijken hoe men in andere landen Carnaval viert. Op deze wereldreis werden kosten noch moeite gespaard diverse acts te contracteren om hun kunsten te vertonen bij Zalencentrum Kothman. Zo kwam er een complete doedelzakgroep over uit Schotland, liet een Italiaanse tenor het achterste van zijn tong zien en "Last but not least" trad Rooie Rinus op om de zaal op te warmen. Om 11 minuten over 11 precies kwam Markies Ruud uit een "Reuze Jubileum" Champagnefles tevoorschijn!

Markies Ruud is in het dagelijkse leven Ruud Koop, woonachtig in de Lutte en 22 jaar oud. Markies Ruud heeft verkering met Kim Rondhuis en werkt als greenkeeper bij Golfbaan 't rijk van Sybrook. In zijn vrije tijd keept Markies Ruud in het 2e elftal van F.C. Berghuizen, draait hij plaatjes bij de geheime zender en viert hij natuurlijk graag Carnaval. Markies Ruud is geen onbekende binnen de vereniging. In 2000 was hij al Jeugdpage en in 2004 toen zijn vader Willie Markies werd, kwam Ruud als Page in de Raad van 11 terecht. Na 4 jaar Page en 4 jaar Raad van 11 is Ruud er nu helemaal klaar voor om zelf als Markies de scepter te zwaaien over de Marke Berghuizen.

Als Rentmeester koos Markies Ruud voor zijn kameraad Huub Bulthuis. Rentmeester Huub Bulthuis is eveneens 22 jaar, (nog) vrijgezel en is werkzaam als timmerman bij Bouwbedrijf Plegt in Ootmarsum.
In zijn vrije tijd mag ook Huub graag een balletje trappen in het 2e elftal van F.C. Berghuizen, begeleid hij de jeugd met voetballen en gaat hij graag op stap met de kameradengroep.

Ook Huub heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de Spanvöggel. In 2001 tijdens het 33 jarig jubileum was hij Jeugdmarkies en sinds 2008 loopt hij mee in de Raad van 11.

De 2 22-jarigen, het jongste span ooit bij de Spanvöggel, regeren dit jubileumjaar van de Spanvöggel onder hun liefspreuk:
Leu van ons kuj op an, ower 44 joar proat ze de nog van!


Knallend begin 44 jaar Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 09-11-2011

O.C.V. De Spanvöggel staat aan het begin van een wel zeer bijzonder seizoen. Dit seizoen bestaat de Spanvöggel namelijk 44 jaar en zoals dat in carnavalskringen gebruikelijk is wordt alles wat deelbaar is door 11 uitbundig gevierd! De Spanvöggel heeft ervoor gekozen om niet meer feesten te organiseren in de al overbezette carnavalsagenda maar de al, voor meren deel, 44 jaar bestaande onderdelen uitbundiger te vieren! De vereniging wil dit dan ook doen met alle wijkbewoners uit de "Marke Berghoez'n" en alle inwoners van de Boeskoolstad. De aftrap van het seizoen zal op de 11e van de 11e van het carnavaleske jaar (20)11 plaatsvinden. Te beginnen bij het aftreden van Markies Bert en Rentmeester Jeroen. Op 5 november j.l. heeft de Feestcommissie al een voorschot genomen op het Jubileumjaar en is de residentie, Kothman, al voorzien van ’n Jubileumboog! Deze aloude twentse traditie mag natuurlijk in een jubileumjaar niet ontbreken aldus de voorzitter van de Feestcommissie! Alle bezoekers zullen dan ook binnenkomen door deze grote boog, vol met rode en gouden roosjes, waarna hen een glas champagne zal worden aangeboden. Na het voorstellen van de "Jubileum" Raad van 11 en het huldigen van de jubilarissen, waaronder mensen van het allereerste uur, nemen de leden van de feestcommissie het heft in handen. Eerst zal op een spectaculaire wijze afscheid worden genomen van het 43e span, wanneer deze heren zijn bedankt en vertrokken zal de aankondiging van het 44e jubileumspan beginnen. Dit belooft zeer spectaculair te worden! De leden van de feestcommissie hebben namelijk in 44 dagen een reis om de wereld gemaakt, op zoek naar de nieuwe Markies en om te kijken hoe men elders in de wereld carnaval viert. Dit is een zeer verrassende reis geworden, landen als Spanje, Roemenië en niet te vergeten Brazilië zijn aangedaan! In elk land is een impressie gemaakt, vastgelegd op film, waarop de zoektocht naar de nieuwe Markies van de Jubilerende vereniging O.C.V. De Spanvöggel te zien zal zijn. Dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan laat zich raden en de kolderieke situaties omtrent de zoektocht zullen te zien zijn op een REUSACHTIG scherm bij Zalencentrum Kothman! Uit enkele landen hebben ze een 'Special Act' meegenomen, die één voor één de zaal op zijn grondvesten zal doen trillen. Live zal te volgen zijn hoe de leden van de Feestcommissie hun zoektocht succesvol zullen afronden in Nederland en wel in "ons stedke van plezeer"! Om precies, hoe is het mogelijk, 23.11 zal de nieuwe Markies zich bekendmaken aan al het Spanvöggelvolk en iedereen die het weten wil!

Na de bekendmaking van het jubileumspan gaat het feest, onder aanvoering van een bekende artiest, nog tot in de late uurtjes door.

Het gehele spektakel zal plaatsvinden bij Zalencentrum Kothman die, op deze bijzondere avond, zijn deuren om 20.00 zal openen en natuurlijk is de entree gratis. Wij garanderen u, op deze unieke datum, een avond om nooit te vergeten!
Voor de mensen die het nieuwe Jubileumspan willen feliciteren is er goed nieuws!
Op zaterdag 12 november om 16.30 uur houdt het nieuwe span hun receptie bij Zalencentrum Kothman. Dit tijdstip stelt iedereen, die dat wil, in de gelegenheid de Goedheiligman in te halen in onze prachtige Boeskoolstad! Voor verdere data m.b.t. ons jubileumseizoen kunt u terecht op onze site: www.spanvoggel.nl Wij wensen iedereen alvast een fantastisch carnavalsseizoen toe!


Uniek Leedkesfestival op een unieke datum

O.C.V. de Kadolstermennekes - 07-11-2011

Het traditionele Leedkesfestival vindt dit jaar niet op zaterdag maar op vrijdag plaats. De Kadolstermennekes hebben deze eenmalige keus gemaakt vanwege de unieke datum van vrijdag 11 november 2011. Onder het motto "nen deur en deur doare doatum" zal het liedjesfestijn groter en carnavalesker dan ooit zijn. De feestcommissie is al maanden bezig met de voorbereiding en het belooft een historische avond te worden in zalencentrum Rouwhorst. Natuurlijk zullen op deze avond stadsprins Jeroen en sik Hugo worden ontluisterd en zal het Onlzels carnavalslied 2012 worden gekozen. Maar er gebeurt deze unieke avond veel meer; op 11.11.11 zal de Kadolster-feesttempel namelijk op bijzondere wijze zijn versierd en de avond zal bol staan van verrassingen. De entree is ook dit jaar weer GRATIS!


Aftreden Opperdar Robert & Sik Peter

O.C.V. de Thijdarren - 01-11-2011

Op vrijdag 4 november neemt de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren afscheid van hun 36ste Hooghedenkoppel. Opperdar Robert en Sik Peter zullen na een prachtig seizoen geheel in piratenstijl aftreden, net zoals zij ook opgekomen zijn. Dit alles zal gebeuren in de Thijdarren-residentie het Noabershoes. Iedereen is van harte welkom vanaf 20:30 uur en de entree is gratis.