Robert Sprakel 36e Opperdar bij De Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 27-11-2010

Vrijdagavond hebben Opperdar Robert en zijn Sik Peter zich aan het Darrenvolk en vele andere gasten en belangstellenden gepresenteerd.

Hoogheid Robert Sprakel (39) heeft in het dagelijks leven een kaderfunctie bij Lidl Nederland in Enschede. Hij is lid van de Raad van elf en Oud-Opperroos bij Rosenmontagvereniging "De Zatte Rooskes". Als hobby dart Opperdar Robert bij dartvereniging "De Moaties".

Zijn Secretaris Peter Kortebein (28) is zelfstandig werkend kok bij Huuskes Versproducten te Enschede. Hij is actief als Vorst van de Raad van elf en was zelf hoogheid in 2009.

Na een act in de sfeer van de Pirates of the Caribbean kwamen Opperdar Robert en Secretaris Peter tevoorschijn, begeleid door hofkapel OPO.

Deze Hoogheden gaan het 36ste jaar voorop in het feestgedruis met hun lijfspreuk: Leu noe zuj’t beleven disse twee doll’n loat de boeskoolstad beven!!


Opkomst nieuwe hoogheid Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 22-11-2010

Vrijdag 26 november zal de nieuwe Opperdar van de Oldenzaalse carnavalsvereniging de Thijdarren zich bekendmaken. Dit zal gebeuren om 11 minuten over half 11 tijdens een spectaculaire show die is geïnspireerd door de Pirates of the Caribbean-films.

De opkomst van de 36e hoogheid van de Thijdarren zal plaatsvinden bij zalencentrum Rouwhorst. Hofkapel OPO zal deze avond de nieuwe Opperdar en zijn Sik een muzikaal saluut brengen.

De zaal is geopend vanaf 20.30 uur, de toegang is gratis en eenieder is welkom!


O.C.V. De Vennemuskes presenteert als eerste hoogheidskoppel

O.C.V. de Vennemuskes - 21-11-2010

De Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Vennemuskes presenteerde afgelopen zaterdagavond in sporthal "De Kolk" de 10de jonkheer en secondant. Jonkheer Alexander (van Cann) en Secondant Hans (Bijkerk) kwamen om 10 minuten over half elf 's avonds te voorschijn in een volledig tot bouwlocatie omgetoverde sporthal de Kolk. De Jonkheer kwam te voorschijn dwars door een net opgebouwde muur en even later bleek zijn secondant nog te zitten in de dixie op het podium.

Alexander van Cann is 39 jaar en woont al jaren samen met zijn vriendin Sandra. Alexander en Sandra hebben samen een dochtertje die de naam Romee draagt. In het dagelijks leven is Alexander eigenaar van zijn onderhoudsbedrijf van Cann onderhoud te Oldenzaal. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in allerhande onderhoudswerkzaamheden in en om het huis. Alexander is vanaf dag 1 al lid van de raad van elf van O.C.V. De Vennemuskes.

Hans Bijkerk is 40 jaar en gelukkig getrouwd met Roy. Hans woont met zijn partner en hun twee honden sinds maart 2010 op De Essen. Hans is in het dagelijkse leven eigenaar en de drijvende kracht van zijn bedrijf Party Totaal Twente gevestigd te Oldenzaal. Party Totaal Twente is op het gebied van catering en horeca verhuur gespecialiseerd in het verzorgen van complete evenementen. Hans is in alle opzichten een nieuwkomer binnen O.C.V. De Vennemuskes.

Het motto van het hoogheidskoppel is: Wie sloat diss'n carnaval de plank nich mis. Mooi dat zo Cann!!!


8xFlut winnaars van Leedkesfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 14-11-2010

8xFlut is zaterdagavond uitgeroepen tot winnaars van het Leedkesfestival. Hun nummer "Wie springt voart oet de band" is daarmee het Oldenzaalse Carnavalslied van 2011. In een gezellig zalencentrum Rouwhorst deden 11 groepen mee aan het festival. De Doar'n dölls, die voor de 22e keer meededen, werden tweede en de derde prijs was voor FC Witpet. FC Witpet won ook de podiumprijs, de prijs voor de beste tekst ging naar Karin Penson van de Onvermeidelijke Mekkergeiten.

Foto's zijn te bekijken op de website van de Kadolstermennekes.


Eerste opkomst nieuw hoogheidskoppel in Oldenzaal

O.C.V. de Vennemuskes - 09-11-2010

Op zaterdag 20 november a.s. neemt O.C.V. de Vennemuskes, na een fantastisch jaar, afscheid van het hoogheidskoppel 2009/2010: Jonkheer Gerard en secondant Gerard. Aansluitend treedt er om 11 minuten over half 11 's avonds een nieuw hoogheidskoppel aan, dit zal het 1e nieuwe koppel van Oldenzaal worden! Het thema van dit feest in sporthal de Kolk op de Essen zal de staalbouw zijn. De zaal zal open zijn vanaf 19:30 uur en de aanvang is om 20:00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze spectaculaire opening van het carnavalsseizoen bij OCV de Vennemuskes!


Aftreden Opperdar Tonnie & Sik Carel

O.C.V. de Thijdarren - 04-11-2010

Op vrijdag 12 november is de tijd gekomen om afscheid te nemen van het 35e Hoogheidskoppel van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren, Opperdar Tonnie en zijn sik Carel. Na een prachtig seizoen vol gezellige feesten zullen zij nu op feestelijke wijze aftreden. Dit zal gebeuren in de residentie van de Thijdarren, het Noabershoes. De Thijdarren zullen het niet lang zonder Hoogheid hoeven te stellen, want op 26 november zal de nieuwe Opperdar zich al bekendmaken bij Zalencentrum Rouwhorst.

Het Noabershoes is om 20:30 uur open en de toegang is gratis.