Uitslag Grote Twentse Carnavalsoptocht 2015

O.C.V. de Kadolstermennekes - 15-02-2015

Praalwagens:
1. Vennemuskes, Oldenzaal
2. Nachtuulkes, Denekamp
3. Sjeesköttels, Rossum
4. Köttelpeern, Denekamp
5. De Greune Köttelpeerkes, Denekamp
6. De Siepeljonkers, Ootmarsum
7. De Tuffelkeerlkes, De Lutte
8. De Oelewappers, Oldenzaal
9. Oranjewijk, Tubbergen
10. De Spanvöggel, Oldenzaal
11. De Hoalthakkers, Losser
12. De Blaanke Boeskeulkes, Oldenzaal
13. Martini Kerlkes, Losser
14. De Keurnmeaiers, Rossum
15. De Thijdarren, Oldenzaal
16. De Pearse Köp, Weerselo
17. De Markloawen, Oldenzaal
18. AltijdDorst, Hengelo
19. De Bosduvelkes, De Lutte.

Grote Groep:
1. De Kanaalratten, Noord-Deurningen
2. Oalsboer met Bart, Weerselo
3. 1 Pot Nat, Denekamp
4. De Leeuwebekkers, Oldenzaal
5. De Glasbloazers, Oldenzaal
6. Majoba Schoonebeek, Schonewille
7. De Heutinkkrekkels, Enschede
8. De Barrakkus, Oldenzaal
9. Muller Boys en Kesjottn, Tubbergen
10. United Caribbean Rhytm Machine, Enschede
11. Olnzels Plezeer Orkest, Oldenzaal.

Kleine Groep:
1. De GooiZe Wiefkes, Oldenzaal
2. De Soepsteekn, Oldenzaal
3. Zwarte wieven, Ootmarsum
4. C.V. LOL, Weersel
5. Gewoon Lonneker, Lonneker
6. De Woezies, Oldenzaal
7. De Naaideuskes, Oldenzaal
8. GO4IT, Enschede
9. De Smidtjes, Oldenzaal
10. C.V. T Knupke, Denekamp
11. 1e O.N.V, Oldenzaal
12. Winnen is Plecant, Oldenzaal
13. De Glitterdeuskes, Enschede
14. Stichting
Lik mie lekker!, Oldenzaal
15. Trio B.E.D., Oldenzaal
16. Agnes, Mariska, Josepfine, De Lutte
17. Op n Kop, Oldenzaal.

Een/Tweelingen:
1. De Dames van Hiernaast, Oldenzaal
2. Oude Hendrikman&Baasje, Denekamp
3. Cubkeekjes, Rossum
4. Sheikh ali-achmed ben Gekke Henkie Nie, Denekamp
5. Al met Al, Oldenzaal
6. Erik Punte, Lonneker
7. Bram van de Werf, Oldenzaal
8. Marc&Erik, Oldenzaal
9. Claudius Brummelhuis, Denekamp
10. CV Ketel, Oldenzaal
11. Frank en Ronald, Weerselo
12. Duo Mulstege, Losser
13. Doarper Duo, Denekamp
14. Ine en Cees Visser, Enschede
15. Mathilde Damhuis, Losser
16. Oald tapkloas Peter, Oldenzaal
17. WOOOS, Denekamp
18. Ter Beke-Veldscholte, Oldenzaal
19. Appie de Groot, Losser
20. J. De Wolf & J.Hesselink, Hengelo
21. Sally Os, Oldenzaal
22. Roy Olde Meule, Borne
23. Erick Oude Luttikhuis, Weerselo
24. Stoat TV-O.C.V. De Stroatakearls, Oldenzaal
25. De Boeskabouters, Oldenzaal
26. Kearls oet Berghoezen, Oldenzaal
27. Fred Assink (Aj dr bunt mojje dr wean), Oldenzaal.


Carnaval 2015: Zondag 15 februari

de Redactie - 12-02-2015

De zondag in Oldenzaal staat geheel in het teken van de Grote Twentse Carnavalsoptocht. De optocht start om 12:30 uur, klik hier voor de optochtroute! Met ruim 4000 deelnemers en meer dan 100.000 toeschouwers is dit een van de grootste optochten van Nederland! De weersvooruitzichten zijn goed, dus het belooft weer een prachtige optocht te worden!

Na de optocht zullen bij het Stadhuis de prijzen worden uitgereikt, maar daarmee is het feest in de Boeskoolstad nog niet afgelopen! Met een dweilpas (helaas overal uitverkocht) heb je vanaf 12:30 uur gratis toegang bij Grand Café Markant, ter Stege en de Koning. Vanaf 20:00 uur geeft deze dweilpas ook toegang tot Partycentrum Rouwhorst.

Maar ook zonder dweilpas is het goed toeven in Oldenzaal! De feesttent op de Groote Markt is gratis toegankelijk, en daarnaast kun je bij de overige horecagelegenheden gratis terecht (behalve bij Rouwhorst, daarvoor zijn ook op zondagmiddag kaarten nodig). Zie de agenda voor een overzicht van alle feesten van de Oldenzaalse verenigingen.

Carnavalsoptocht Oldenzaal


Carnaval 2015: Maandag 16 februari

de Redactie - 12-02-2015

Rosenmontag is de dag van het Kindercarnaval in Oldenzaal. Om 12:45 begint in de feesttent op de Groote Markt het Kuukn Festival, vanwaar om 13:30 uur de Kinderoptocht vertrekt door het centrum van Oldenzaal. Na afloop, om 15:00 uur, vindt in de feesttent de prijsuitreiking plaats door Stadsprins Frans IV.

Op maandagmiddag is er op verschillende plekken kindercarnaval: bij o.a. Rouwhorst, het Landhuis, Kothman, de Kolk, Jambor en t Hoekje hebben de verschillende Oldenzaalse verengingen carnaval voor de jeugd.

Ook op maandagavond is er genoeg te beleven: bij café Jantje organiseert Barrakkus het jaarlijkse Kleintje Kapel, met de hele avond door vele blaaskapellen. Vanaf 20:00 uur is bij Rouwhorst "Carnaval Dendert Door" met DJ Bart en een lasershow. De Glasbloazers houden bij stadscafe Moatman een themafeest en bij Jambor houden de Thijdarren hun jaarlijkse Rosenmontagbal mmv de Zatte Rooskes.


Carnavalsoptocht Breedwijs Zuid-Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 11-02-2015

Op basisschool de Leemstee in Oldenzaal zijn alle leerlingen druk bezig geweest om weer een nieuw thema uit te werken voor hun jaarlijkse kindercarnavalsoptocht. Het thema dit jaar is : Onder-waterwereld
Het is dit jaar al de tiende keer dat het Oldenzaalse Carnaval vooraf wordt gegaan door de Breedwijs Carnavalsoptocht in Zuid-Berghuizen.

De leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s, ieder draagt z’n steentje bij. Hele straten zijn versierd en voorzien van muziek. Vrachtwagens, tractoren, carnavalswagens, loopgroepen, van alles kun je in deze optocht tegen komen. Zeer zeker zijn ook de Spanvöggel en onze Jeugdmarkies Mart en Page Teun aanwezig met hun eigen Raad van Elf. Tevens doen aan deze optocht mee Impuls, de Peuterspeelzaal en Columbus Junior kinderopvang.

We gaan dit feest beleven op vrijdag 13 februari en de opstelling van de optocht is in de Helmichstraat. De start is om 12.30 in de Helmichstraat naar de Stakenkamplaan, Burg. Wallerstraat ,Mariastraat, voor het winkelcentrum langs via de Reigerstraat, Gruttostraat, Meeuwenstraat, Jan Steenstraat, Hobbemastraat en Rembrantstraat om zo weer bij Breedwijs te eindigen om samen een groot carnavalsfeest te vieren in de hal van school.

Evenals vorige jaren hopen we weer op veel belangstelling dus kom kijken want dit wil je natuurlijk niet missen.


Aanpassingen trein Zutphen-Hengelo-Oldenzaal op carnavalszondag

de Redactie - 11-02-2015

In verband met carnaval in Oldenzaal is op zondag 15 februari de treindienstregeling tussen Zutphen en Oldenzaal aangepast. Naast gewijzigde vertrektijden moeten doorgaande reizigers tussen 11.00 uur en 23.30 uur altijd overstappen in Hengelo. In Hengelo vertrekken de treinen vanaf een ander perron: De trein naar Zutphen vertrekt vanaf perron 3b. De trein naar Oldenzaal vertrekt in Hengelo vanaf perron 2a.

Trein stopt niet in Hengelo Oost
De trein tussen Hengelo en Oldenzaal, stopt tussen 11.15 en 23.45 uur, in beide richtingen niet op station Hengelo Oost. Omdat er extra lange treinen rijden, zijn de perrons te kort om hier veilig te kunnen stoppen.

Tussen Hengelo Oost en Oldenzaal rijdt iedere 15 minuten een pendelbus in beide richtingen. In deze pendelbus kunt u gebruik maken van uw reguliere vervoerbewijs of u koopt in de bus een kaartje.

Tussen Hengelo en Hengelo Oost kunt u gebruik maken van stadsdienst lijn 12.

Speciaal carnavalskaartje
Syntus biedt reizigers op 14 en 15 februari het Twents carnavalskaartje aan. U reist dan voor €5 per dag met alle Twents bussen en in de trein tussen Hengelo en Oldenzaal. Het carnavalskaartje is alleen verkrijgbaar via de nieuwe Syntus app. De Syntus app is te downloaden in de Play Store en in de App Store.

Kijk voor meer informatie over de wijzigingen op www.twents.nl


Carnaval 2015: Vrijdag 13 februari

de Redactie - 11-02-2015

Het carnaval in Oldenzaal begint vrijdag op de verschillende scholen met het scholencarnaval, al dan niet met medewerking van Oldenzaalse carnavalsverenigingen. De eerste optocht start om 10:30 aan de Wieldraaierlaan bij basisschool de Bongerd. In Berghuizen start om 12:30 de Breedwijs optocht, met medewerking van o.a. de Spanv&oggel en de Leemstee.

Vanaf 18:45 begint bij de Bond het opstellen voor de 12e editie van de Carnavaleske Kinderwagenoptocht. Deze start om 19:30 uur en zal door het centrum van Oldenzaal trekken om tegen 20:00 uur bij de tent op de Groote Markt te eindigen. Inschrijven is ook op de avond zelf nog mogelijk vanaf 19:00 uur bij de Bond! Aansluitend is er feest in de tent, waar om 21:41 uur Prins Pats 2014 zijn afscheidsrede zal houden en om 22:11 Prins Pats 2015 verwelkomt zal worden.

Op vrijdagavond bieden ook de verschillende Oldenzaalse carnavalsverenigingen hun wagen aan aan hun hoogheid, de lokatie varieert van de hallen aan de Thorbeckestraat tot Markant (BB) en ter Stege (Kadolstermennekes).


Carnaval 2015: Zaterdag 14 februari

de Redactie - 11-02-2015

De Carnavalszaterdag in de Boeskoolstad begint met het binnenhalen van Stadsprins Frans IV. Het programma op het Stationsplein begint om 13:00 uur, waar een programma voor alle kinderen is met ranja, chips, schminken, 2 ballonkunstenaars en een ballonnenwedstrijd. Ook worden hier alle Oldenzaalse Jeugdhoogheden gepresenteerd.

De intocht van de stadsprins gaat onder begeleiding van St. Joseph en Semper Crescendo van het station naar het stadhuis volgens de volgende route: Prins Bernhardstraat- Busbaan Watertoren- Prins Hendrikstraat - Steenstraat - Grootestraat - Marktstraat - Plechelmusplein.

In het Stadhuis vindt de Sleuteloverdracht plaats, waarna het hele gezelschap zich naar de feesttent op de Groote Markt verplaatst. Daar zullen de harmonieën St. Joseph en Semper Crescendo samen een serenade geven voor alle Oldenzaalse Hoogheden en zal de burgemeester symbolisch het eerste vat bier aanslaan.

Vanaf 15:30 start de Slöttelzoaterdag bij Rouwhorst, met de receptie van Stadsprins Frans IV en Sik Herman. De entree is gratis. In de Grote zaal is live-muziek van Dokter en de Heer en een dj, in het voorcafé is er livemuziek van Gert Valk en Ronald Meijer en zullen de oale Blaanke Bloazers een optreden verzorgen.

Ook s avonds is er feest in Oldenzaal, de verschillende kroegen aan de Groote Markt zijn open en ook in de feesttent op de Markt is er carnaval. Bij Café Jantje maakt O.O. Barrakkus de nieuwe Opperkrot bekend en bij het Landhuis is er een Teenage Party voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar (alcoholvrij). Ook achter t spoor, bij Zalencentrum Kothman is er feest.


Hans Sweerts winnaar Jan Kip trofee

O.O. de Muiters - 08-02-2015

Zaterdagmiddag heeft Hans Sweerts de Jan Kip Trofee mogen ontvangen bij hotel Ter Stege. De trofee wordt elk jaar uitgereikt door de Muiters aan een of meerdere personenen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Oldenzaalse carnaval. Hans Sweerts is al sinds 1986 lid van de optochtcommissie van de Kadolstermennekes en is ontwerper van vele praalwagens en onderscheidingen voor verscheidene verenigingen en hoogheden uit Oldenzaal en omstreken.

© foto: TC Tubantia


Kopperbloazers winnen Kapellenfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 03-02-2015

De Olnzelse Köpperbloazers hebben zondag de eerste prijs gehaald bij zowel het gedeelte Muzikaal als de Tent op zien Kop. De tweede prijs was in beide disciplines voor de Hijskraan.

De uitslag:
Muzikaal
1) De Olnzels Köpperbloazers, Oldenzaal
2) De Hijskraan, Oldenzaal
3) de Troaters, Veldhoek-Hengelo
4) De Zwiebels, Den Haag
5) La Dolce Vita, Weerselo
6) Kap Nah, Den Haag
7) Oeln kapel, Oldenzaal
8) Hofrakkers, Rijen
9) De Sputterkearls, Oldenzaal
10) Olnzels Knooi Ensemble, Oldenzaal
11) De Valleibloazers, Almere
12) Olnzels Plezeer, Orkest Oldenzaal
13) Krisus, Rossum
14) Ladderzat, Roelofsarendsveen
15) De Blaanke Bössels, Oldenzaal

Tent op zien Kop
1) De Olnzelse Köpperbloazers, Oldenzaal
2) De Hijskraan, Oldenzaal
3) Dweilorkest La Dolce Vita, Weerselo
4) De Blaanke Bössels, Oldenzaal
5) Wie dr Bie, Borne
6) De Zwiebels, Den Haag
7) De Blaanke Bloazers, Oldenzaal
8) Ladderzat, Roelofsarendsveen
9) Oeln Kapel, Oldenzaal
10) Neutekrakers, Alverna
11) De Troaters, Veldhoek-Hengelo
12) Kapelloos, Amersfoort
13) Olnzels Plezeer Orkest, Oldenzaal


14e Show- en Dansgarde Toernooi bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 03-02-2015

Inmiddels al weer voor de 14e keer organiseren de O.C.V. de Vennemuskes het Show- en Dansgarde Toernooi in Oldenzaal. Het toernooi welke op zondag 8 februari a.s. zal worden gehouden, kent een sterk deelnemersveld. Aan dit grootste danstoernooi van Noord- en Oost Nederland nemen ruim 11 verenigingen deel met ca. 300 dansmariekes. Er nemen 3 Duitse verenigingen deel , waaronder Rheda-Wiedenbruck. De aanvang van het toernooi is om 10.00 uur en zal plaats vinden in de prachtig versierde Sporthal de Kolk. Naast het Show- en Dansgarde toernooi is er verder van alles in de Kolk te doen. Vele verenigingen met groot gevolg brengen een bezoek aan de Kolk onder begeleiding van onze Hofkapel Oke.

Geheel nieuw voor dit toernooi en als enige toernooi in Nederland, is dit toernooi dit jaar voor de 1e keer geheel gratis te bezoeken voor publiek evenals het programmaboekje.

De Vennemuskes willen met deze actie meer publiek trekken en bezoekers de gelegenheid geven om zo met het dansgebeuren in aanraking te komen. De vele dansgroepen dansen in verschillende categorieën; zoals minioren, junioren, senioren en de hoofdklasse. Voor alle groepen/solos zijn er prachtige bekers te winnen!


Spetterend gala-weekend voor de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 03-02-2015

Vrijdag- en zaterdagavond was het jaarlijkse gala van de Oelewappers. Een afwisselend programma met Twentse buuts, afwisselende muziek en dans.

Mathilde Geerds alias Truus nam de eerste buut voor haar rekening en wist weer kleurrijk te verhalen over haar "kearl Gait". Veel herkenning bij de dames in de zaal. Harrie Nordkamp als Harm van oaln Dieks en Paul Wiefferink alias Proatpoal hebben met hun buuts de lachspieren goed los gekregen. Het Groenlose duo Joost en Martijn wisten wederom, na hun debuut vorig jaar, met hun snelle en droge humor de zaal buikpijn van het lachen te bezorgen.

De muzikale acts waren in handen van Martin Ankoné als André Hazes, de Confettis en Johan und die Spielmannszug der Höpfenheimer Stadsmuzikanten die het winnende Oldenzaals Carnavalsnummer hebben gezongen. Marije Onderweegs (zang) en Pia Rosens (gitaar) hebben verschillende nummers ten gehore gebracht.
En natuurlijk mocht Dansschool Rouwhorst niet ontbreken.Ook de groep "Kop in t Zaand" uit de eigen gelederen wist de zaal te verrassen met een blacklight act, waarbij struisvogels hun danskunsten lieten zien.

Na dit krachtige programma voor de avond was er een swingende Singalong afterparty met Martin en Mariel, die tot in de late uurtjes duurde.

En dat was nog niet alles. Op zondag was het jaarlijkse kindergala van de Oelewappers. Diverse deelnemers van jong tot oud betraden het podium van de Proatpoal met zang, dans en muziek! Het was een feestelijke middag die helemaal in het teken van de kinderen staat. De kinderen van Sik Edwin hebben hun vader toegezongen. Uiteindelijk heeft Jet Tanke gewonnen met een vertolking van een nummer uit Frozen.


CV Schuddebuik gaat vreemd

C.V. Schuddebuik - 01-02-2015

Op echte Oldenzaalse wijze heeft CV Schuddebuik afgelopen zaterdag haar 16e baron gepresenteerd. De vereniging ging "vreemd" met de presentatie van Baron Ronny (Neef) en lakei Henk (Van Ringen). Voor het eerst in de geschiedenis kwam de baron van buiten de vereniging.

Baron Ronny is al wel jaren betrokken bij de Schuddebuik, als bespeler van de grote trom van de hofkapel het Olnzels Plezeer Orkest. Lakei Henk is al jaren lang voorzitter en trompettist van de kapel. Deze kapel viert in 2015 haar 33- jarige bestaan. Een mooier cadeau kan de Schuddebuik OPO niet aanbieden; hun eigen Baron en Lakei.

De 52-jarige Baron Ronny is in het dagelijks leven leraar Zorg en Welzijn op de Waerdenborch school in Holten en getrouwd met Jet. Lakei Henk is 58 jaar en eigenaar van ELABO en IVA opleidingen en training en getrouwd met Gemma.