Uitslagen Kapellenfestival Toet'n en Bloazen

O.C.V. de Kadolstermennekes - 17-02-2014

De uitslagen van het Kapellenfestival Toet'n en Bloazen dat gisteren bij Rouwhorst werd gehouden:

Muzikaal
1) De Oldenzaalse Köpperbloazers
2) De Hijskraan
3) De Blaanke Bloazers
4) De Oel'nkapel
5) Oln'zels Knooi Ensemble
6) Dweilorkest La Dolce Vita
7) Dûvels Geweld
8) De Rotdweilers
9) De Sputterkearls
10) Pas op, Swingt uit!
11) Bloaskapel de Hurkers
12) De Blaanke Bössels
13) Oln'zels Plezeer Orkest
14) Krisus

Carnavalesk
1) Dûvels Geweld
2) De Hijskraan
3) Oln'zels Plezeer Orkest
4) De Blaanke Bloazers
5) Oln'zels Knooi Ensemble
6) Bloaskapel de Hurkers
7) De Blaanke Bössels
8) Dweilorkest La Dolce Vita
9) De Rotdweilers
10) De Oldenzaalse Köpperbloazers
11) De Oel'nkapel
12) De Sputterkearls
13) Pas op, Swingt uit!
14) Krisus

Geinprijs:
De Rotdweilers


Carnaval bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 15-02-2014

Op zaterdag 22 februari a.s. houdt O.C.V. de Vennemuskes haar jaarlijkse gala in sporthal De Kolk, aanvang is om 20.00 uur. Geïnteresseerden voor kaarten kunnen mailen met gala@ocvdevennemuskes.nl.

Op zondag 23 februari, de dag na het gala, organiseert O.C.V. de Vennemuskes haar dansgarde 2014. Om 9.45 uur is de aftrap waarna het toernooi om exact 10.00 uur zal beginnen met de minioren en junioren in verschillende disciplines. Daarna zal de jeugdklasse en de hoofdklasse in actie komen. Dit belooft voor vele deelnemers een spannend dansgardetoernooi te worden. Over de gehele dag zullen in het voorcafe vele verenigingen met groot gevolg de dansgarde een bezoekje brengen onder leiding van ons hofkapel Oké. Bezoekers zijn van harte welkom op het dansgarde toernooi. De prijsuitreiking zal zijn om 17.20 uur.

Daarnaast houdt O.C.V. de Vennemuskes op dinsdag 25 februari a.s de voorverkoop van keycords voor het kindercarnaval op zaterdag 1 maart en Rosenmontag 3 maart. De voorverkoop voor leden is in sportcafe De Kolk van 19.00 - 20.00 uur op vertoon van lidmaatschappasje. De keycords kosten 3,50 euro. De voorverkoop voor niet-leden is tevens op de dinsdag 25 februari a.s. van 20.00 - 21.30 uur, de keycords voor niet-leden zijn 5 euro voor de zaterdag/maandag. De keycords zijn alleen voor de kinderen. De kinderen kunnen hiermee o.a. snoep, drinken en popcorn halen. Wanneer niet leden tijdens de voorverkoop lid worden van O.C.V. de Vennemuskes hebben zij op de Rosenmontag gratis entree.

De zaterdag staat in het teken van  Vennemuskes got Talent. Onder het toeziend ook van een professionele jury zullen vele talenten deelnemen aan dit festival op een groot podium. De Vennemuskes zijn in contact met SBS6 om de winnaars mee te laten mogen doen met de audities van Holland got Talent. De zaal is open vanaf 13.30 uur en is gratis toegankelijk voor publiek.In de grote zaal zijn er verscheidene consumpties te koop zijn. Voor de kinderen zijn keycords te koop.

Rosenmontag belooft zoals andere jaren voor de kinderen en ouders weer een spectaculaire dag te worden met veel vertier in allerlei vormen van draaimolen tot springkussens etc. U heeft geen kind aan uw kind(eren) en het zal voor u een onbezorgd carnaval worden.


11e editie van de Kinderwagenoptocht

Carnavaleske Kinderwagen Optocht - 13-02-2014

Tijd voor een feestje, op vrijdag 28 Februari trekt de jaarlijkse Carnavaleske Kinderwagen Optocht alweer voor de 11e keer door de binnenstad van Oldenzaal. Ja, inderdaad alweer voor de 11e keer en dus echt een carnavals jubileum!

We verzamelen ons vanaf 18:15 uur bij Stadstheater De Bond. Om 19:00 uur trekken we met de bonte stoet onderleiding van Prins Pats en Sik Boem door de straten van Oldenzaal. Om 20:00 uur zullen wij dan arriveren bij het Gemeentehuis. Daar zullen wij afscheid nemen van de jeugdige deelnemers. Om 21:41 uur is er een afscheidsrede van Prins Pats 2013 en om 22:11 uur verwelkomen wij Prins Pats 2014 in de tent op de Groote Markt.

Het mooiste is om samen met een door jullie versierde of gemaakte kinderwagen voorzien van een motto door de straten van Oldenzaal te lopen. U kunt zich aanmelden via de website van het Stroat Ensemble.(www.stroat.nl)

met carnavaleske groeten,
Het CKO


Gouden Gaai uitgereikt aan John Trap

O.C.V. de Markloawen - 11-02-2014

Tijdens Markloawen Muzikaal werd afgelopen zaterdagavond de eerste Gouden Gaai uitgereikt. John Trap, lid van het eerste uur en al jaren bestuurslid van de Markloawen, kreeg deze onderscheiding uitgereikt door de heilige St. Plechelmus.

Later op de avond werd het echtpaar Oolderink -onlangs ook al koninklijk onderscheiden- in het zonnetje gezet voor hun 44 jaar trouwe dienst aan de Markloawen. Zij ontvingen een door Berend Seiger vervaardigd bronzen beeldje, voorstellend de 'Broodkont'


Programma Kapellenfestival Toet'n en Bloazen

O.C.V. de Kadolstermennekes - 11-02-2014

Het programma voor het Kapellenfestival van komende zondag is bekend:

programma kapellen

Er zijn nog enkele kaarten voor dit evenement verkrijgbaar bij Kiosk Ome Toon en bij Rouwhorst!


Voorverkoop dweilpassen 2014

de Redactie - 11-02-2014

Dit is een oud bericht, meer info over dweilpassen 2018 staan in dit artikel

Op zaterdag 15 februari start de verkoop van de Kris-Kras-Dweilpassen voor carnavalszondag in Oldenzaal. De polsbandjes zijn vanaf 10:00 uur te koop bij het gebouw van Koninklijke Harmonie Semper Crescendo (Wilhelminastraat 29b) en bij de VVV in Almelo. Er is dit jaar dus geen verkoop bij de VVV in Oldenzaal! De dweilpassen kosten 8 euro per stuk en er kunnen per persoon maximaal 2 dweilpassen worden aangeschaft.

De dweilpas geeft op zondag 2 maart vanaf 12:30 toegang tot Markant, ter Stege, Markt 19, de Koning en La Vida Loca. Vanaf 20:00 uur kun je met de dweilpas ook bij Rouwhorst naar binnen. De tent op de Groote Markt is vrij toegankelijk zonder dweilpas, net als de horecagelegenheden de Bestemming, het Landhuis, 't Hypotheekje, Bar Cubana, Bar de Kelder, Café Jantje, de Bisschop, Café Smudde en Café Riek.

Dit artikel gaat over de verkoop dweilpassen van 2014! Op zoek naar info over de verkoop van dit jaar? Kijk dan bij het laatste nieuws


Voorverkoop dweilpassen voor leden Oldenzaalse carnavalsverenigingen

de Redactie - 11-02-2014

Leden van Oldenzaalse carnavals- en optochtverenigingen kunnen dit jaar weer dweilpassen halen in de voorverkoop. Deze vindt donderdag 13 februari plaats vanaf 19:00 uur bij Grand Café Markant volgens het volgende tijdschema:

19:00-19:20: Barrakkus, Muiters, Naaideuskes & Boeskoolwitjes
19:20-19:40: Oelewappers, Markloawen & Thijdarren
19:40-20:00: Kadolstermennekes
20:00-20:20: Blaanke Boeskeulkes, Vennemuskes & Spanvöggel
20:20-20:40: Glasbloazers & Kamerraddraaiers

Maximaal 2 dweilpassen per geldige ledenkaart á €8 per stuk!