Thijdarren winnaars Gouden Vlinderstrikje

de Redactie - 27-02-2011

Opperdar Robert en Sik Peter zijn als winnaars uit de bus gekomen bij de Hooghedenpoll die elk jaar wordt gehouden op de Barrakkus-site. Hierdoor mogen ze dit jaar de felbegeerde wisselbokaal het Gouden Vlinderstrikje op de schoorsteenmantel zetten. De Thijdarren winnen hiermee voor de tweede keer op rij deze verkiezing, vorig jaar waren Opperdar Tonnie en Sik Carel al als winnaar uit de verkiezing gekomen.

Toen om 19:00 uur de stofwolken rond de virtuele stembus optrokken bleek dat de Thijdarren een afgetekende overwinning hadden behaald: zij behaalden 401 stemmen, de Glasbloazers 109 en de Markloawen 104 stemmen. Dit na correctie door de kiescommissie, aangezien de Markloawen en Glasbloazers op zondagmiddag elk 142 aanmoedigingsstemmen van de kiescommissie cadeau kregen om ze aan te zetten nog hun best te doen om de grote achterstand in te lopen. Tevergeefs, de voorsprong die de Thijdarren op vrijdagavond al hadden opgebouwd kwam niet meer in gevaar. Opvallend was verder dat er 44 blanco stemmen werden uitgebracht.

De Thijdarren zullen het Gouden Vlinderstrikje in ontvangst nemen in het carnavalsweekend in de residentie van Barrakkus, Café Jantje.


Finale om het Gouden Vlinderstrikje van start

O.O. Barrakkus - 25-02-2011

De finalisten van de hoogheden-poll om het Gouden Vlinderstrikje zijn bekend. Op de website van O.O. Barrakkus mogen Opperdar Robert & Sik Peter van de Thijdarren (winnaar voorronde 1 met 187 stemmen) het in de finaleronde opnemen tegen Graaf Marwin, Gravin Tessa & Sik Boet van de Markloawen (winnaar voorronde 2 met 140 stemmen) en Vorst Leo & Sik Peter van de Glasbloazers (winnaar voorronde 3 met 119 stemmen).

De finaleronde loopt van vrijdag 25 februari 20:00 uur t/m zondag 27 februari 19:00 uur, waarna bekend zal zijn wie zich dit jaar de trotse bezitter van het Gouden Vlinderstrikje en de officieuze titel "Leukste & gezelligste Hooghedenkoppel van Oldenzaal" mag noemen.

Breng jouw stem uit op de Barrakkus-site: www.barrakkus.nl


4 maart Carnavaleske Kinderwagenoptocht

Carnavaleske Kinderwagen Optocht - 22-02-2011

Vrijdag 4 maart gaat het carnaval in Oldenzaal van start met de traditionele Carnavaleske Kinderwagenoptocht door het centrum van Oldenzaal. Vanaf 18:00 uur is er een welkom in het Stadstheater de Bond, waarna vanaf 18:30 opgesteld gaat worden voor de optocht door de binnenstad die om 19:00 van start gaat. Een uur later zal burgemeester Backhuijs in het stadhuis alle deelnemers ontvangen, waar een speciaal feestprogramma is voor alle jeugdige hoogheden en hun gevolg met medewerking van de burgemeester, Prins Pats & Sik Boem en diverse kapellen.

Om 21:00 uur, als de jeugd naar huis is, trekken de volwassenen verder met hun kinderwagens door enkele cafés richting de feesttent op de Markt waar Prins Pats en Sik Boem klaar staan om de vehikels in ontvangst te nemen. Een en ander zal gepaard gaan met veel feestgedruis, kale grappen en heel erg veel muziek.

Een ieder die nog wil deelnemen kan zich aanmelden via de site van t Stroatensemble (www.stroat.nl), ook de Carnavalsverenigingen zijn uitgenodigd aan dit ludieke evenement deel te nemen.


Zeer druk weekend voor de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 21-02-2011

In de week voor het grote carnavalsweekend organiseren de Vennemuskes twee grote feesten. Te beginnen op zaterdagavond 26 februari met een spetterende Gala-avond. Op deze avond zal een keur van artiesten van binnen en buiten de vereniging optreden. Het belooft weer een bijzondere avond te worden. Er zijn nog enkele kaarten te koop bij sportcafé de Kolk op de Essen.

Op zondag 27 februari begint om 10.00 uur precies het grote Show en dansgarde toernooi. Dit gaat het grootste toernooi ooit worden dat in Oost/Noord Nederland is georganiseerd. Er doen een record aantal groepen, solo 's en duo's mee. Met een totaal van 400 dansmariekes die in verschillende categorieën dansen, er zijn totaal 77 dansen tegen 65 vorig jaar. Hiermee zitten de Vennemuskes aan het plafond t.a.v. dansen. Helaas moesten een behoorlijk aantal groepen teleurgesteld worden. De Vennemuskes hadden wel 100 dansen kunnen krijgen, zoveel belangstelling is er voor het zeer gezellige show en dansgarde toernooi. De deelnemende groepen komen uit geheel Nederland en 4 verenigingen uit de Duitse grensstreek. Dit 10e toernooi staat landelijk op hoog niveau, de dansgroepen kunnen hier punten halen voor het landelijke kampioenschap in April in Spijk (Gelderland) Verder is er van alles te doen en te koop in de Kolk, er rijden gratis pendelbusjes van de parkeerplaatsen in de omgeving naar de Kolk.

Ook bezoeken 16 andere carnavalsverenigingen Jonkheer Alexander en Secondant Hans in sportcafé de Kolk. Deze dag bruist de Kolk op de Essen in al z'n hevigheid!!


Blaanke Bloazers & de Hijskraan winnen Kapellenfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 20-02-2011

De Hijskraan waren dit jaar in de categorie muzikaal de winnende kapel tijdens het Kapellenfestival Toeten en Bloazen bij zalencentrum Rouwhorst. De tweede plek in deze categorie was voor De Skoemzoegers uit Losser en de Agge Mar Bekend Band uit Winssen-Ewijk legde beslag op de derde plek.

In de categorie carnavalesk waren de Blaanke Bloazers de winnaars. In de bomvolle feesttent lieten zij de Oel'nkapel en Duvelsgeweld uit de Lutte achter zich. De geinprijs was dit jaar voor De Knoaiers uit Puiflijk.Voorverkoop Kris-Kras Dweilpas 2011

O.C.V. de Kadolstermennekes - 15-02-2011

Leden van de Oldenzaalse Carnavalsverenigingen krijgen vanaf dit jaar voorrang bij de verkoop van de Kris Kras-Dweilpas voor de carnavalszondag. Hiervoor wordt een speciale voorverkoopavond gehouden op woensdag 16 februari a.s. bij Grand Cafe Markant. Per ledenkaart kunnen belangstellenden twee dweilpassen kopen voor de normale prijs van 7,50 euro. Leden van de verenigingen kunnen kaarten kopen volgens het volgende schema (volgorde is op basis van loting vastgesteld):

19:00 - 19:30 uur : leden Glasbloazers en Kamerraddraaiers
19:30 - 20:00 uur : leden Barrakkus, Muiters, Naaideuskes en Boeskoolwitjes
20:00 - 20:30 uur : leden Oelewappers, Markloawen en Thijdarren
20:30 - 21:30 uur : leden Kadolstermennekes
21:30 - 22:00 uur : leden Blaanke Boeskeulkes, Vennemuskes en Spanvoggel

De verkoop van de overige dweilpassen gaat van start op maandag 21 februari via de VVV-kantoren in Oldenzaal, Enschede, Almelo en Hengelo. De voorverkoop van de dweilpassen via horeca (The Pub, Grand Cafe Ter Stege, Cafe tante Annie’s, Cafe Markt 19 en Grand-cafe Markant) is op donderdag 24 februari vanaf 17:00 uur.

Dit artikel gaat over de verkoop dweilpassen van 2011! Op zoek naar info over de verkoop van dit jaar? Kijk dan bij het laatste nieuws


De Doar'n Döll 2011 is uit!

O.C.V. de Kadolstermennekes - 15-02-2011

De Doar'n Döll editie 2011 is dinsdagavond gepresenteerd bij hotel Ter Stege. Vele P&P-commissies van zusterverenigingen, schrijvers, de P&P-kemissie van de Kadolstermennekes en natuurlijk de Stadsprins en zijn Sik waren aanwezig bij de uitreiking van de eerste exemplaren. De Doar'n Döll zal de komende dagen verspreid worden in heel Oldenzaal.


Denekamper Spatzen op Markloawen Muzikaal

O.C.V. de Markloawen - 09-02-2011

Op 12 februari is het weer zover, dan gaan de Markloawen traditioneel weer muzikaal. Nou ja geheel traditioneel nu ook weer niet, want waar het eerst op de zondagmorgen plaatsvond, is het evenement nu naar de zaterdagavond verplaatst. Maar wat blijft is de gezelligheid in combinatie met muzikaliteit, die dit keer verzorgd wordt door niemand minder dan de Denekamper Spatzen. Dus noteer deze datum in uw agenda: 12 februari in de Markloawen-Residentie Het Landhuis. Aanvang is om 20:00 uur en de toegang is gratis.


Carnaval Totaal bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 01-02-2011

Op zondag 13 februari presenteert de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren het jaarlijkse Carnaval Totaal. Het Noabershoes wordt weer omgebouwd tot een ware feesttempel, waar vele bezoekende verenigingen van binnen en buiten Oldenzaal zich zullen laten zien en horen. De muziek zal o.a. worden verzorgd door het Olnzels Plezeer Orkest en de bezoekende kapellen. Ook zullen enkele dansgroepen uit Gronau en Munster een demonstratie geven.

Naast alle activiteiten op het podium zal er een loterij gehouden worden, kan er carnavalskleding met bijpassende accessoires gekocht worden en Clown Henkie zal met zijn ballonnen de jeugd vermaken. De deuren van het Noabershoes gaan om 13.00 uur open en het programma zal tot ongeveer 18:00 uur duren. De toegang is gratis en eenieder is welkom om dit feest samen met de Thijdarren te vieren.