Uitslagen Grote Twentse Carnavalsoptocht

de Redactie - 26-02-2009

Zondag stonden er weer ruim 100.000 mensen langs de kant in de Boeskoolstad om de een- en tweelingen, kleine groepen, grote groepen en natuurlijk de praalwagens langs te zien komen. Rossum ging aan de haal met de eerste plek bij de praalwagens, en het jubilerende Barrakkus won bij de grote groepen, maar wat waren de uitslagen van alle Oldenzaalse deelnemers?

Praalwagens
6) Oelewappers - De Oel’n steelt de show met de farao
10) Markloawen - Langzaam of snel, met disse peekaas haalt wie de finish wa
11) Spanvöggel - Met carnaval bin’t wij an zet!
14) Vennemuskes - Wij steken de draak met fantasie
16) Thijdarren - Knuffels
17) Blaanke Boeskeulkes - Zon, zee en strand, de BB zorgt dat ze op’n Noordpool nig verbrand

Grote Groepen:
1) O.O. Barrakkus - Wie stekt a 11 joar ‘n draak met oe
2) O.C.V. De Glasbloazers - Wie kleurt de Boeskoolstad
6) De Buurleu - Zelfs noa 55 joar doot de kabouters doar!
8 ) De Kameraddraaiers - Geen strijd in crisistijd!
10) De Moeseggels - Wie bint an winnetoe!!!
11) De Werkers - Hoezo recessie? Werk zat!

Kleine Groepen:
2) De Beleggers - Wie belegt oons geld good
4) Op ‘n Kop - Wie spoort nig
5) W.I.P. - Mijn vrouw wastte heet
9) Leeuwebekkers - Wie’j zit op ‘t goeie spoar en hakt lekker doar
10) O.C.V. De Naaideuskes - Wie zit op rooz’n …
11) Spöllerskapel - Kermis in Boeskoolstad
12) De Drie Clowns - Hoe komen ze er op?
13) De Deugnieten - Wij leggen Boeskoolstad in de watten
15) De Paradepaardjes - ‘t Beste peerd van stal
16) Christenhusz - Pantoffelhelden
17) Aandachttrekkers - Wie hebt kinderöpvang nodig!

Een- & Tweelingen:
1) CV-ketel -Wie’j hebt de poppen an ‘t daansen
3) JEBA - Met Carnaval mö’jt wie lös loop’n
4) Nima A en B - Gooize vrouwen
7) Kearls oet Berghoezen - Strak in het pak
8 ) J. Siemerink - MISS lukt
9) Oude Elferink en Huiskes - Aaahhh, Wie let er nu op de kleintjes
10) Bram v.d Werf - Ik loop SCOT’s en scheef
11) Doarhejzewah - ‘t rookverbod döt oons niks
13) Smidt/Gerard - Wie’j hebt ‘n kop d’r nig bie
14) Rodeveld - Niet het duurste horloge
16) Jeroen ter Beke en Gerard Veltscholte - “Wie goat GREUN halen”
18) Burgemeester van het Steadke van Plezeer - Medisch niet verantwoord, moar ik loop wa met
21) L. Ties en L. Tromp - Crisis? Hoezo crisis…….
22) R. Bossink en M. Hesselink - S.A.S.
23) PJP - Non-actief
24) Veldhuis & Veldhuis - Hekwatvanoeanofzoo?
25) van Heyst en Oversteegen - Wij bellen ook mobiel
26) Dat bint Se B&H - Rookmobiel
27) Christiaan Mensink & Martijn Oude Luttikhuis - Mooi’n bak
28) Sally Os - Wie wilt der wat in hem’m, mear dan mot ‘t schot wa raak wén
29) De Soepsteek’n - Pokerstars gokt op de 1e pries!
30) Ben Davina - Mijn lichaam is ?
31) MacAl - Carnaval in Ol’nzel al 55 joar nen schot in de roos
36) Sandra van der Hoek - Verjaardag


Muiters dagen Kadolstermennekes voor Rijdende Rechter

O.O. de Muiters - 19-02-2009

Van de optochtcommissie van de Kadolstermennekes mag er geen confetti meer gebruikt worden in de optocht. Dat is tegen het zere been van de Muiters, die al sinds jaar en dag met een confettikanon door de Oldenzaalse straten trekken tijdens de grote Twentse Carnavalsoptocht. De optocht is aanstaande zondag, en er is nog geen oplossing gevonden voor dit meningsverschil. Daarom is de Rijdende Rechter ingeschakeld, die vrijdagavond om 18:00 uur zitting zal houden in de tent op de Markt en uitspraak zal doen in dit inmiddels hoogopgelopen conflict. Afgelopen zaterdag nog werden er tijdens de uitreiking van de Jan Kip-trofee nog de nodige juridische steken uitgedeeld door Marcel R. de Vries en de advocaten van (een geboeide) Peter Kip. Benieuwd wie de rechtzaak wint? Kom dan voor de Kinderwagenoptocht naar de Markt!


Kinderwagenoptocht aftrap Carnaval in de Boeskoolstad

Carnavaleske Kinderwagen Optocht - 18-02-2009

Vrijdag gaat het carnaval in Oldenzaal van start met de (al bijna traditionele) Kinderwagenoptocht door het centrum van Oldenzaal. Vanaf 18:00 uur is er een welkom in het Stadstheater de Bond, waarna vanaf 18:30 opgesteld gaat worden voor de optocht door de binnenstad die om 19:00 van start gaat. Een uur later zal burgemeester Backhuijs in het stadhuis alle deelnemers ontvangen, waar een speciaal feestprogramma is voor alle jeugdige hoogheden en hun gevolg met medewerking van de burgemeester, Prins Pats & Sik Boem en diverse kapellen. Om 21:00 uur, als de jeugd naar huis is, trekken de volwassenen verder met hun kinderwagens door enkele cafés richting de feesttent op de Markt waar Prins Pats en Sik Boem klaar staan om de vehikels in ontvangst te nemen. Een en ander zal gepaard gaan met veel feestgedruis, kale grappen en heel erg veel muziek.


Versieractie van Oldenzaal groot succes

St. 55 jaar Carnaval in Oldenzaal - 15-02-2009

Dit weekend vond de jurering en de prijsuitreiking van de grote versieractie van Oldenzaal in het kader van 55 jaar Carnaval in Oldenzaal plaats. In vele Oldenzaalse straten en buurten werden de handen ineen geslagen om een prachtig versierde straat te voorschijn te toveren. De jury had dan ook een zware taak om de winnaar van de prijs voor de mooist versierde buurt te kunnen bepalen. Uiteindelijk werd na het bekijken van honderden foto’s en een rondrit door de straten van Oldenzaal de Jan Steenstraat met hun uitbeelding van het huishouden van Jan Steen gekozen tot winnaar van het compleet verzorgde buurtfeest. Verder werden er in het kader van de posteractie, die in samenwerking met de Glimlach van Oldenzaal werd georganiseerd, gedurende de hele middag in de goedgevulde tent op de Ganzenmarkt prijzen verloot onder de Oldenzaalse bevolking, die op een groot scherm getoond werden en door de Hoogheden van de diverse Oldenzaalse verenigingen werden uitgereikt.


Markloawen prolongeren Gouden Vlinderstrikje

O.O. Barrakkus - 14-02-2009

Ook dit jaar zijn de Markloawen de winnaar van de internetpoll “Wie is het mooiste/leukste/gezelligste hooghedenkoppel” op de website van O.O. Barrakkus. In de finaleronde bleven zij met 375 stemmen de concurrenten van de Glasbloazers (280 stemmen) en de Vennemuskes (137 stemmen) voor. Dat het een echte carnavalspoll was bleek wel in de finale: in de 72 uur dat deze finale duurde werden er gemiddeld 11 stemmen per uur uitgebracht. Verder viel op dat de Markloawen veel stemmen haalden uit het Duitse grensgebied, wellicht een tip voor de andere verenigingen om volgend jaar ook over de grens te lobbyen? Graaf Martin, Gravin Evelyn en Sik Patrick kunnen zaterdag 21 februari tijdens het Opperkrotfeest bij Café Jantje hun wisselbokaal in ontvangst nemen.


Nieuw jeugdspan bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 13-02-2009

Het nieuwe jeugdspan van BerghuizenZe zijn bekend, het 29e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel: de jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Maureen (Bruns) en Page Chanel (Koekoek op Munsterhuis). In een bomvol zalencentrum Kothman kwamen de dames na een spectaculaire zangact uit de grote doos. Beiden dames is het carnaval vieren met de paplepel ingegoten, dus het belooft een spectaculair jaar te worden! Onder hun motto Met disse twee meid’n aan ’t roer, is carnaval pas echt stoer zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.
Eerste prijs Kapellenfestival naar Delft

O.C.V. de Kadolstermennekes - 09-02-2009

In een bomvolle tent en dito zaal wisten de Recalcitrantjes uit Delft de eerste prijs te behalen tijdens het Kapellenfestival Toeten en Bloazen. In zowel de categorie muzikaal als in de categorie carnavalesk gingen de Recalcitrantjes, die overigens sprekend leken op leden van de Oldenzaalse kapel de Hijskraan, met de prijzen aan de haal. De carnavaleske act ging gepaard met een optreden van de Dikkies en met cheerleaders. Bij het onderdeel werd Les Miezerables (Weerselo) tweede en de Toetkapel uit Denekamp derde. In de feesttent haalde ‘t is Greun uit Denekamp de tweede plek en ging de derde plek naar Les Miezerables & de Oel’nkapel.


Daverende Gala's bij De Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 04-02-2009

Op vrijdag en zaterdag avond 30 & 31 januari organiseerden de Spanvöggel hun jaarlijkse gala. Onder het motto Spanvöggel on Tour werden het gala avonden vol zang, dans en buuts. Onder de klanken van de jubilerende Sputterkearls traden een keur van artiesten op in een tot de nok toe gevuld Zalencentrum Kothman. Men kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Het programma begon met de Meezingers zonder Naam die bestond uit de dames (Maureen en Monique) van het span samen met Gerwin en Luuk. Ook de dames van dansschool Rouwhorst zette een spetterende dansact neer waardoor de toon voor de avond gezet was. Na deze actieve acts was het de beurt aan Marijke Beijen, die als Greta de lachers op haar hand kreeg. Het B-Team liet de zaal meegenieten van de opvoedingsperikelen van hun kroost, waarna Lissy, samen met Marjet en Jose het anticarnavalslied ten gehore bracht. Zij deden deze gala maar liefst voor de 11e keer mee, een jubileum! Onder de noemer Bep en Trees hebt tied zat voerden Maikel en René een hele pikante act op en ook Anita met de act over de aap van Maikel Jackson kon rekenen op een warm applaus van de zaal. Met een act als Paulus de Potkabouter die op zoek ging naar de kakkers van Oldenzaal trad Lissy Franke voor de 2e keer deze avond op. De weermensen John en Mascha voorspelden het weerbericht voor de Marke Berghuizen, waarna Frans Monasso met een buut als zichzelf de zaal liet huilen van het lachen. Als afsluiter traden de Dikkies op, die met hun meezingers de zaal letterlijk en figuurlijk op de kop zette, waarna de heren Reinink het traditionele afsluitingsnummer Bergie op bergie af ten gehore brachten. Dit hele gala stond onder leiding van Nick Slot, met hulp van de gala commissie en het geluid van René Prins. De grime werd verzorgd door Nicole en Francis. En natuurlijk hebben alle artiesten het gedaan voor de 41e Markies van O.C.V. de Spanvöggel, Markies Robert. Leuk detail van de avonden, Hofmaarschalk Raymond heeft de anmekaarproatersfunctie overgenomen van Rentmeester Martin. Na 2 avonden genieten van de gala was het zondag tijd voor de 20e Noabermiddag. Maarliefst 20 verenigingen hebben een bezoek gebracht aan Markies Robert en gevolg. Compleet met gevolg kapel en dansmarietjes werd Zalencentrum Kothman omgetoverd tot een waar carnavalsparadijs!


Strijd om Gouden Vlinderstrikje bij Barrakkus

O.O. Barrakkus - 04-02-2009

Traditioneel wordt er in de weken voor carnaval op de Barrakkus-site een strijd geleverd om het Gouden Vlinderstrikje. Deze wisseltrofee is jaarlijks voor de winnaar van onze Hooghedenpoll: Wie is het mooiste / leukste / gezelligste hooghedenkoppel van Oldenzaal?. Zoals elk jaar zullen er 3 voorrondes gehouden worden, waarna de 3 poll-winnaars het tegen elkaar op zullen nemen in de finale. De stemrondes dit jaar: voorronde 1: 5-6 februari, voorronde 2: 7-8 februari, voorronde 3: 9-10 februari & de finalepoll: 11-13 februari. Op 13 februari is dus de winnaar van het Gouden Vlinderstrikje bekend. De winnaars van het Gouden Vlinderstrikje kunnen hun trofee komen ophalen tijdens het Opperkrotfeest op carnavalszaterdag bij Café Jantje. Veel plezier met stemmen, en dat het gezelligste/mooiste/leukste hooghedenkoppel met de meeste fans moge winnen! Kijk voor meer info & de polls op www.barrakkus.nl!


Opkomst 29e Jeugdspan bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 04-02-2009

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en beide tijden zijn nu aangebroken voor de jeugd van O.C.V. de Spanvöggel. Op vrijdag 6 februari zal het 28e jeugdspan uit hun functie worden gezet. Hun tijd is geweest. Echter niet lang nadat dit gebeurt is zal het 29e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel zich aan zalencentrum Kothman bekendmaken! Het belooft weer een grote verassing te worden wie er deze keer de jeugd van de Spanvöggel mogen leiden. De avond begint om 18.30 en gaat door tot 21.00 uur. Toegang is voor alle basisschoolleerlingen van de Leemstee met entreekaart en kinderen onder begeleiding van hun ouders. Nadat de jeugd weer veilig thuis is, gaat het voor Markies Robert en zijn gevolg nog even door. Om 22.00 word Café Bar Gezellig namelijk aangeboden als de Stadsresidentie van O.C.V. de Spanvöggel. Hier word iedereen die zin heeft in een gezellig feestje voor uitgenodigd en de entree is gratis!


12.000 pakketten verspreid door Oldenzaal

St. 55 jaar Carnaval in Oldenzaal - 02-02-2009

Zaterdag zijn door heel Oldenzaal de pakketten met ballonnen en slingers verspreid die de hele Boeskoolstad geel-blauw moeten gaan kleuren. Zo’n 100 vrijwilligers van alle Oldenzaalse carnavalsverenigingen trokken vanaf 10:00 uur van deur tot deur om overal een zakje, met daarin 100 gele (of blauwe) ballonnen, 25 meter blauw-gele vlaggetjes en een “handleiding”, aan de deurknop te hangen. Deze pakketten werden in de week ervoor samengesteld door “De Werkwijzer”, wat een heel karwei was: de vlaggetjes moesten namelijk op maat worden geknipt en vervolgens weer ingepakt. Een reuzeklus, die super uitgevoerd is! Het eerste pakket werd in de Dr. Kuijperstraat uitgereikt, een straat die traditioneel prachtig versierd is met carnaval. Daarna volgden 12.000 pakketten door alle wijken, een klus die uiteindelijk rond 15:00 uur geklaard was.