Rob Hofland 66e stadsprins van Oldenzaal

O.C.V. de Kadolstermennekes - 04-01-2020

Zaterdagavond om 11 over 11 kwam Rob Hofland als de 66e stadsprins van de Boeskoolstad tevoorschijn bij Rouwhorst. Zijn secretaris is Bert Kock.

Prins Rob (49) is in het dagelijks leven eigenaar van Hofland Optiek, met 6 vestigingen in Twente. Binnen de Kadolstermennekes is hij al jaren lid van de Raad van Elf en is hij actief in de Klingelbuul'n commissie.

Sectaris Bert Kock is makelaar bij KockVanbenthem en is president van de Kadolstermennekes. Ook in het vorige jubileumseizoen was hij secretaris, toen van John Falkmann.

Het motto van stadsprins & sik is: "In mien optiek, is en blif carnaval in oonze Boeskoolstad uniek!"


Graaf Martin en Gravin Patricia hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 03-01-2020

Graaf Martin en Gravin Patricia zijn dit jaar, samen met Sik Michael, de hoogheden van de Markloawen. Onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest kwamen zij vrijdagavond om 11 over 11 tevoorschijn bij residentie het Landhuis.

Graaf Martin Damhuis (57) is eigenaar van Kleyn Werk in Oldenzaal en getrouwd met Adele. Ze hebben drie kinderen. Martin maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf van de Markloawen.

Gravin Patricia Urbach (33) werkt als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf de Droomboom in Hengelo. Ze is getrouwd met Benjamin en hebben twee kinderen.

Sik Michael Beuvink werkt bij Albert Heijn, is getrouwd met Ria en ze hebben twee kinderen. Hun lijfspreuk luidt: Met Kolder in de kop, goat dit joar, Groot en Klein bie de Markloawen veurop.


Gebroeders Haarsma regeren de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 03-01-2020

Patrick Haarsma presenteerde zich vrijdagavond als de nieuwe Vorst van de Glasbloazers bij Stadscafé Moatman. Net als bij de BB koos hij ook zijn broer als secretaris: Marcel Haarsma.

Vorst Patrick is 50 jaar en in het dagelijks leven technisch specialist bij Ster Kozijn in Oldenzaal. Binnen de Glasbloazers is hij actief binnen de Raad van Elf en de Technische Commissie.

Sik Marcel is 53 en werkzaam als monteur bij Tubro filter-, lucht- en verbrandingstechniek in Enschede. Marcel maakt al enkele jaren deel uit van de Raad van Elf van de Markloawen, maar maakt dit seizoen een uitstapje naar de Glasbloazers.

Hun motto luidt: Met disse twee breurs veurop koomp 't wa good, want carnaval zit oons in 't blood.


Bart & Lars Iepma nieuwe hoogheden van de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 01-01-2020

Op Nieuwjaarsdag kwam bij Ter Stege Bart Iepma als de 56e Vorst van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn. Als sik staat zijn tweelingbroer Lars naast hem.

Vorst Bart IV (23) werkt bij PreScan en is binnen de BB lid van de feestcommissie. Sik Lars (niet geheel verrassend ook 23) studeert HBO Verpleegkunde aan het Saxion en is lid van de P&P-commissie van de BB.

Het motto van de twee luidt: Spiegeltje spiegeltje aan de wand, dit joar zeet ie dubbel in het Blaanke Boeskoollaand!