Loop mee met de Carnavaleske Kinderwagenoptocht!

Carnavaleske Kinderwagen Optocht - 27-01-2017

Beste Carnavalsvierders,

Het kriebelt weer, het jeukt weer en de dagen worden weer langer! Tijd voor de enige echte pre-party van het carnaval: de Carnaleske Kinderwagen Optocht op vrijdag 24 februari. Hét feestje voor jong en oud carnavalsvolk. Dat wordt weer genieten en zeg nou zelf: meedoen is belangrijker dan kijken, dus meld je aan voor de gezelligste optocht met pre-after-party!

Programma:
Jeugd & volwassenen
18:30 uur verzamelen bij Stadstheater de Bond
19:30 uur trekken we met de bonte stoet onder leiding van Prins Pats en Sik Boem door de straten van Oldenzaal
20:15 uur arriveren we bij de feesttent op de Groote Markt. hier nemen we afscheid van de jeugdige deelnemers
Feestprogramma volwassenen
Ook voor Prins Pats en Sik Boem beginnen de laatste uren te slaan. Na een prachtige en muzikaal en carnavalesk omlijste afscheidsspeech komen om:
22:11 uur de nieuwe Pats en Boem tevoorschijn en zullen ze starten met hun feestseizoen
??:?? ur is het feestgedruis voorbij en mag je je bed weer opzoeken om op zaterdag je vol overgace te storten in Carnaval 2017!

Aanmelden voor de optocht (met een door jullie versierde of gemaakte kinderwagen voorzien van een motto) kan via de website van het Stroat Ensemble(www.stroat.nl).


Dries Roelvink bij Oel'nLive Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 23-01-2017

Zondag 29 januari staat Ter Stege in het teken van Oel'nLive! Een middag vol carnaval met diverse artiesten. Het podium is klaar voor Dries Roelvink, 8xFlut, Teun Kokkeler en Martin Ankoné. Natuurlijk ontbreekt onze eigen kapel 'n Moal Wat Aans niet. Zij trekken om 13.30 uur naar binnen om het feest te openen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een daverend feest van te maken!

Iedereen is op 29 januari vanaf 13.30 uur van harte welkom bij Ter Stege in Oldenzaal.


Voorverkoop Kris Kras Dweilpas 2017

de Redactie - 18-01-2017

Dit is een oud bericht, meer info over dweilpassen 2018 staan in dit artikel

Ook dit jaar kan er tijdens carnaval op de zondagmiddag en -avond in Oldenzaal gedweild worden met de Kris Kras Dweilpas. Met deze dweilpas kun je op zondag 26 februari vanaf 12:30 naar binnen bij Markant, ter Stege, de Dikke Neut, Markt 19, de Bestemming en 't Hypotheekje. Vanaf 20:00 uur krijg je ook toegang tot Rouwhorst. Let wel op: vol is vol, dus als een zaal vol is, dweil dan verder naar de volgende zaal!

De polsbandjes gaan voor leden van Oldenzaalse Carnavalsverenigingen in de verkoop op donderdag 9 februari. Max. 2 polsbandjes per geldige ledenpas, bandjes kosten 8 euro per stuk. De verkoop begint om 19:00 uur bij Markant volgens het volgende tijdschema:

19:00-19:20 Blaanke Boeskeulkes, Vennemuskes & Spanvöggel
19:20-19:40 Glasbloazers & Kamerraddraaiers
19:40-20:00 Barrakkus, Muiters, Naaideuskes & Boeskoolwitjes
20:00-20:20 Oelewappers, Markloawen & Thijdarren
20:20-20:40 Kadolstermennekes

Op zaterdag 11 februari gaat om 10:00 uur de vrije verkoop van dweilpassen van start voor niet-leden. Dit kan op de volgende lokaties:
Semper Crescendo, Oldenzaal
Uit in Almelo
Hier geldt: maximaal 2 dweilpassen á €8,- per persoon!


Bas Huijsmans nieuwe Stadsprins van Oldenzaal

O.C.V. de Kadolstermennekes - 08-01-2017

Bas Huijsmans presenteerde zich zaterdagavond bij Partycentrum Rouwhorst als de nieuwe stadsprins van de Boeskoolstad. Als sik koos de nieuwe hoogheid van de Kadolstermennekes René Falkmann.

Stadsprins Bas (47) is in het dagelijks leven werkzaam als concern-controller bij Plasticon Composites in Hengelo en kreeg het carnaval als zoon van oud-stadsprins Johan van huis uit mee. De hoogheid is al jaren als werkend lid actief binnen de Kadolstermennekes, waarvan de laatste 4 jaar als secretaris.

René Falkmann (52) is mede-eigenaar van Schanskorven Twente en was in 1987 vorst van jongerencarnavalsvereniging De Blaanke Boeskeulkes.

Hoogheid (1.98m.) en Sik (1.72 cm.) vieren dit jaar carnaval onder hun motto "Klein of groot, ai carnaval viert doe 't good"


Graaf Michel en Gravin Debbie regeren de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 07-01-2017

Bij de Markloawen gaan graaf Michel Lotgerink, gravin Debbie van Leeuwen en sik Andries Minnegal dit jaar voorop in de polonaise. Het drietal kwam vrijdag onder de klanken van het Olnzels Plezeer Orkest tevoorschijn in hotel Het Landhuis.

Graaf Michel en sik Andries stonden in 2010 al eens samen aan het roer als hoogheden, al waren toen bij de Bosduvelkes in de Lutte de rollen omgedraaid.

Graaf Michel is werkzaam bij de Persgroep Nederland en lid van carnavalsgenootschap 47-11. Gravin Debbie werkt bij TOP Orthodontie in Enschede.

Sik Andries is samen met zijn vrouw eigenaar van theehuis 't Theeluttke in De Lutte.

De lijfspreuk van het trio luidt: De taan he'w glad, de kraant leit wie neer, wie viert Carnaval in 't Stedke van Plezeer!


Bart Dijkhuis vorst bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 06-01-2017

In de residentie Moatman kwam vrijdagavond Bart Dijkhuis als 51e vorst van OCV de Glasbloazers tevoorschijn. Als Sik presenteerde hij Thomas Kreeft.

Vorst Bart is 34 jaar oud en in het dagelijks leven werkzaam in het bedrijf van zijn ouders, Schoonmaakorganisatie Visscher. Daarnaast is hij samen met zijn vriend Arens sinds enkele maanden eigenaar van café Njoy, het voormalige café Jantje. Binnen de Glasbloazers is hij al jaren actief als penningmeester en lid van de sponsorcommissie.

Sik Thomas is 28 en woont samen met zijn vriendin Mirthe. Hij werkt bij SI Zwartz en is daarnaast mede-eigenaar van Steigerei VOF. Thomas is ook geen onbekende binnen de Glasbloazers, hij maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf.

Hun motto voor het komende carnaval is: Met plaank'n, bier en sop zet wie de hele Boeskoolstad op zien kop.


Vorst Teun de eerste hoogheid van 2017

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 01-01-2017

Op Nieuwjaarsdag kwam om 11 over 11 de nieuwe hoogheid van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn: Teun Wiegers is dit jaar de Vorst van de Oldenzaalse Jongerencarnavalsverenigin. Als Sik koos hij Mart Davina

Vorst Teun is binnen de BB actief als voorzitter van de financiële commissie. Zijn secretaris is lid van de Leppels, de Feestcommissie, en speelt bij de hofkapel de Blaanke Bössels