Loop mee met de Carnavaleske Kinderwagenoptocht!

Carnavaleske Kinderwagen Optocht - 30-01-2015

Beste Carnavalsvierders,

Tijd voor een feestje, op vrijdag 13 Februari trekt de jaarlijkse Carnavaleske Kinderwagen Optocht alweer voor de 12e keer door de binnenstad van Oldenzaal. We verzamelen ons vanaf 18:45 uur bij Stadstheater De Bond. Om 19:30 uur trekken we met de bonte stoet onder leiding van Prins Pats en Sik Boem door de straten van Oldenzaal. Om 20:00 uur zullen wij dan arriveren bij het Grote Tent op de markt. Daar zullen wij afscheid nemen van de jeugdige deelnemers. Om 21:41 uur is er een afscheidsrede van Prins Pats 2014 en om 22:11 uur verwelkomen wij Prins Pats 2015 in de tent op de Groote Markt.

Het mooiste is om samen met een door jullie versierde of gemaakte kinderwagen voorzien van een motto door de straten van Oldenzaal te lopen. U kunt zich aanmelden via de website van het Stroat Ensemble(www.stroat.nl) Mocht U op het allerlaatste moment toch willen deelnemen kunt zich om 19:00 melden in de Bond.

met carnavaleske groeten,
Het CKO


Programma Kapellenfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 30-01-2015

Zondag 1 februari vindt het jaarlijkse Kapellenfestival plaats bij Rouwhorst. Zie hieronder het programma van de 3 verschillende podia:
Programma kapellenfestival 2015


Jeugdmarkies Mart en Jeugpage Teun regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen!

O.C.V. de Spanvöggel - 25-01-2015

Ze zijn bekend, het 35e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Mart Reinink en Page Teun Spit. In een bommetje vol café Kothman kwam het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.

Jeugdmarkies Mart is in zijn vrije tijd de vinden op de velden van FC Berghuizen. En page Teun crosst het liefst door de bossen op zijn mountainbike. Mart heeft voorbeelden in het carnaval vieren, opa en papa Reinink zijn beiden Markies geweest bij O.C.V. de Spanvöggel. En de broer van Mart was jeugdmarkies. De ouders van Teun vieren ook al jaren carnaval.

Onder hun motto Met fiets en bal dendert wie deur het carnaval zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


De Oelewappers presenteren: De Vrienden van Oeln Live!

O.C.V. de Oelewappers - 11-01-2015

Het is tijd voor een nieuw carnavalsfeest! Een feest dat niet alleen voor de carnavalsverenigingen is, maar echt voor iedereen! En met deze gedachte is bij de Oelewappers het idee ontstaan om de traditionele kuiermiddag om te toveren tot het feest De vrienden van OelnLive!

Op zondag 18 januari is Ter Stege omgebouwd tot een zaal waar het vooral gaat om carnavalsmuziek en met elkaar carnaval vieren. Er zijn verschillende podia met Justin Tonnema, Peter Loree en Marco de Vos. Daarnaast zijn er verschillende kapellen, waaronder de hofkapel van de Oelewappers n Moal wat Aans, diverse artiesten uit de eigen vereniging en voor de kinderen is een apart kinderprogramma!

Iedereen is van harte welkom voor een oergezellige carnavalsmiddag bij de Oelewappers. Vanaf 13.30 uur bij Ter Stege aan de Groote Markt in Oldenzaal.

Kaartverkoop OelnGala
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari is het jaarlijkse OelnGala bij Kothman. Ook dit jaar hebben we een aantrekkelijk programma met Twentse buuts, dans en muziek. Dit is een gala dat u niet mag missen! De vrije kaartverkoop is op woensdag 14 januari bij t Hoekje vanaf 21 uur.


Opening residentie van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 05-01-2015

Wat is een Markies zonder residentie? Precies, niks, dus daarom zal op vrijdag 9 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Tim en Rentmeester Alex van de Spanvöggel.
Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen. Dit alles onder de muzikale klanken van de Sputterkearls, de hofkapel van O.C.V. de Spanvöggel. Vanaf 20.30 is iedereen welkom en de entree is zoals gewoonlijk gratis!

Kaartverkoop Gala's
De gala-avonden van de Spanvöggel zijn dit jaar op vrijdag 23 januari en zaterdag 24 januari. Toegangskaarten hiervoor zijn op dinsdag 6 januari vanaf 20.00 uur te koop voor leden (op vertoon van de ledenpas) en vanaf 21.30 uur voor de niet leden. Ook op donderdag 8 januari kunt u nog in het bezit komen van kaarten. Vanaf 20.00 zijn de kaarten te koop voor leden en niet leden.
Leden betalen voor een kaart €5, - en niet leden €12.50. De kaartverkoop vindt plaats in het voorcafé van Zalencentrum Kothman.


Stadsprins 2015: Frans Munsterhuis

O.C.V. de Kadolstermennekes - 04-01-2015

Op zaterdagavond is Frans Munsterhuis als Stadsprins Frans IV tevoorschijn gekomen tijdens het Prinsenbal bij Rouwhorst. Om 11 over 11 presenteerde hij zichzelf als de nieuwe hoogheid van de Kadolstermennekes en stelde vervolgens Herman Bodewes voor als zijn sik.

Stadsprins Frans (47) is in het dagelijks leven directeur-eigenaar van autobedrijf Munsterhuis, dealer van o.a. Renault en Ferrari. Sik Herman Bodewes (54) is eigenaar van Shelter Storage en was zelf stadsprins in 1999. Op donderdag zag hij zijn zoon Rik als hoogheid bij de Blaanke Boeskeulkes uit de doos komen.


Graaf Sander en Gravin Ellen hoogheden bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 03-01-2015

Met muziek en nen gleaske in de haand, viert wie Carnaval in Boeskoollaand!, dat is het motto van de nieuwe hoogheden van de Markloawen. Vrijdagavond kwamen Graaf Sander, Gravin Ellen en Sik Bruno bij het Landhuis tevoorschijn als 45ste hooghedenkoppel van de Markloawen.
Graaf Sander Koppelman is 41 jaar en in het dagelijks leven werkzaam bij Entheq in Oldenzaal. Binnen het carnaval is hij bottelier van de Olnzelse Köpperbloazers. Gravin Ellen Linderhof (35) neemt het stokje over van haar broer Ronald, die vorig jaar hoogheid bij de Glasbloazers was. Zij is leerkracht van groep 8 van basisschool de Triangel in Enschede en speelt saxofoon bij de koninklijke harmonie St.Joseph. Sik Bruno van den Heuvel is 56 en eigenaar van verspaningsbedrijf TTS-metaal in Hengelo. Hij was in 2008 al graaf bij de Markloawen.


De nieuwe vorst van de Glasbloazers: Peter Olde Daalhuis

O.C.V. de Glasbloazers - 03-01-2015

Peter Olde Daalhuis is vrijdagavond bij Stadscafé Moatman uit de doos gekomen als de nieuwe vorst van de Glasbloazers. Als Sik koos hij Leo Linderhof, waarmee hetzelfde koppel als in 2011 op het podium staat maar dan in een andere rolverdeling.

Vorst Peter is 52 en eigenaar van de bedrijven HWH Europe, HPC Hydraulics en AS AirSuspension in Oldenzaal. Bij de Glasbloazers is hij tweede secretaris en voorzitter van de P&P-commissie. Verder is hij binnen het carnaval actief bij de Peerdekearls op manege TRC Het Hulsbeek.

Sik Leo Linderhof (59) runt in het dagelijks leven het reclame- en beletteringsbedrijf Linderhof Reclame in Oldenzaal. Hij is oud-lid van de Raad van 11 en oud-Vorst van de vereniging.

Hun motto is dit jaar: Met n boeskool en krik in de haand, springt wie onmeunig oet de baand!


Hertog Gait de 48e Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 03-01-2015

Gerrit Schouten is vrijdagavond bij de Proatpoal tevoorschijn gekomen als de 48e Hertog van de Oelewappers. Hertog Gait koos Edwin Boevink als zijn secretaris.

De 40 jarige Gerrit is adviseur bij Koopman Mode in Tilligte en nachtvorst bij de Raad van 11. Ook is hij lid van de organisatiecommissie van de Oelewappers. Secretaris Edwin Boevink is 41 en manager bij uitzendbureau In Person in Oldenzaal.

De twee oud-pages van de Kadolstermennekes gaan de Oelewappers dit jaar voor onder hun lijfspreuk: Met stropdas en microfoon in de hand, vieren wij carnaval in Boeskoolland


Rik Bodéwes vorst bij de Blaanke Boeskeulkes

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 02-01-2015

De eerste hoogheden van 2015 zijn op 1 januari in een vol (en warm) Grand Café Markant bekend gemaakt: na een film waarin de nieuwe hoogheid door Lucky Luke uit handen van de Daltons werd gered kwam Rik Bodéwes als nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes uit de doos tevoorschijn. Als Vorst Rorik -dezelfde naam die zijn vader Herman droeg als stadsprins in 1999- gaat hij de jongerencarnavalsvereniging voor samen met zijn Sik Mathieu Paalhaar.

De 24-jarige Rik is in het dagelijks leven werkzaam bij Shelter Storage en is bij de BB voorzitter van de technische commissie. Sik Mathieu (23) is ook lid van de technische commissie en is secretaris van de vereniging. Hij studeert land- en watermanagement in Velp.

Hun lijfspreuk dit seizoen is: "Wie stopt 't nig oonder pallets of plaank'n, Carnaval vier ie bie de Blaank'n!"