Voorverkoop Kapellenfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 22-01-2014

De voorverkoop voor het Kapellenfestival Toet'n en Bloazen op 16 februari start op zaterdag 1 februari bij Rouwhorst. Zoals voorgaande jaren hebben leden van (Oldenzaalse) carnavalsverenigingen voorrang bij het kopen van polsbandjes. Polsbandjes zijn te koop op de volgende tijden:
11.30 tot 11.45: de Thijdarren, de Spanvöggel en de Lesten Stuuver
11.45 tot 12.00: de Oelewappers, de Vennemuskes en de Siepeljonkers
12.00 tot 12.15: de Markloawen, de Glasbloazers en de Knollentrekkers
12.15 tot 12.30: de Blaanke Boeskeulkes, Barrakkus en de Bosduvelkes
12.30 tot 12.45: de Muiters, de Greune Kottelpeerkes en de Tuffelkeerlkes

Vanaf 12.45 uur begint de vrije verkoop.

Polsbandjes kosten 10 euro per stuk, op vertoon van een geldige ledenkaart/pas kun je max. 2 polsbandjes kopen tijdens de tijdsperiode die geldt voor jouw vereniging.


Jeugdmarkies Emma en Jeugdpage Max regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen!

O.C.V. de Spanvöggel - 22-01-2014

Ze zijn bekend, het 34e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Emma Lassche en Page Max Kamphuis. In een bommetje vol café Kothman kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.
In spaarzame vrije uurtjes die beiden op het moment nog hebben zijn ze te vinden op het voetbalveld van FC Berghuizen. Beide hebben voorbeelden in de carnavals wereld. De zus van Emma was jeugdpage en de vader van Max was Markies en Rentmeester bij O.C.V. de Spanvöggel
Onder hun motto "Met Max en Emma van achter het spoor, wordt ’t een onmeunig carnavalsjoar!" zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.

Jeugdmarkies Emma en Jeugdpage Max regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen!

 

 

Ze zijn bekend, het 34e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Emma Lassche en Page Max Kamphuis. In een bommetje vol café Kothman kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee.

In spaarzame vrije uurtjes die beiden op het moment nog hebben zijn ze te vinden op het voetbalveld van FC Berghuizen. Beide hebben voorbeelden in de carnavals wereld. De zus van Emma was jeugdpage en de vader van Max was Markies en Rentmeester bij O.C.V. de Spanvöggel

Onder hun motto Met Max en Emma van achter het spoor, wordt ’t een onmeunig carnavalsjoar! zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.


Baron Tim nieuwe hoogheid CV Schuddebuik

C.V. Schuddebuik - 12-01-2014

Afgelopen vrijdagavond is in een vol Markant Baron Tim gepresenteerd als 15e hoogheid van de CV Schuddebuik. Onder toeziend oog van bezoekende Oldenzaalse carnavalsverenigingen en hofkapel OPO kwam Baron Tim samen met zijn Lakei Thijs tevoorschijn.

Baron Tim Leusink is 32 jaar oud en werkzaam als export manager bij Reginox uit Rijssen. Hij woont samen met Hanneke en is vader van Margot en Carlijn. Lakei Thijs Tönis, 34, is onderzoeker bij Roessingh Research and Development in Enschede en woont samen met Simone. 

Voor Baron Tim ging met deze benoeming een lang gekoesterde wens in vervulling. Het duo gaat de Schuddebuik voor onder hun motto: "Dree dolle daag’n geen onderzoek en staal, want wij vieren carnaval maximaal!"


Opening residentie van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 07-01-2014

Wat is een Markies zonder residentie?

Precies, Niks, dus daarom zal op vrijdag 10 januari café Olde Weghuis aangeboden worden als residentie aan Markies Mart en Rentmeester Niek!

Dit feestelijke gebeuren zal zoals de naam van het café al zegt plaatsvinden bij café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in de Marke Berghuizen. Dit alles met de muzikale klanken van de Sputterkearls, de hofkapel van O.C.V. de Spanvöggel

Vanaf 20.30 is iedereen welkom.

De entree is zoals gewoonlijk gratis!


Kaartverkoop Gala van de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 07-01-2014

Ook dit jaar geeft de Spanvöggel weer 2 grandioze gala’s weg aan iedereen die het mee wil maken! En u moet het eens meegemaakt hebben om te kunnen zeggen dat het grandioos was!!

De gala’s vinden dit jaar plaats op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. Om aanwezig te zijn bij de gala’s dient u in het bezit te zijn van kaarten. Deze kaarten zijn te koop op dinsdag 14 januari vanaf 20.00 voor leden (op vertoon van de ledenpas) en vanaf 21.30 voor de niet leden. Ook op donderdag 16 januari kunt u nog in het bezit komen van kaarten. Vanaf 20.00 zijn de kaarten te koop voor leden en niet leden.

Leden betalen voor een kaart € 5, - en niet leden € 12.50.
Op = Op dus wees op tijd om de grandioze gala’s niet te missen!
De kaartverkoop vindt plaats in het voorcafé van Zalencentrum Kothman.


Stadsprins Patrick van de Boeskoolstad!

O.C.V. de Kadolstermennekes - 05-01-2014

In een beestenboel - ook bekend als Partycentrum Rouwhorst - kwam zaterdag Patrick van Gils tevoorschijn als 60e stadsprins van de Kadolstermennekes. Vervolgens presenteerde Prins Patrick Peter Wiegers als zijn Sik.

Patrick van Gils, 46 jaar oud, is commercieel directeur van Woonpromenade van Gils. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen. Zij Sik, Peter, is in het dagelijks leven controller en mede-eigenaar van Geofox Lexmond. Ook Sik Peter is getrouwd en hij heeft 2 kinderen. Binnen de Kadolstermennekes is hij actief als penningmeester van de vereniging.

Foto: Carlo ter Ellen


Jordy van Duiven Hertog van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 04-01-2014

Jordy van Duiven presenteerde zich op vrijdag 3 januari in de Proatpoal als de 47e Hertog van OCV De Oelewappers. Hij koos René van der Zande als zijn secretaris.

De 35 jarige Jordy is getrouwd met Mariska en is eigenaar van Iniz!, een bureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van interieurs, badkamers en tuinen. Hertog Jordy is geen onbekende binnen de Oelewappers: sinds 2005 is hij lid van de Raad van Elf en hij is de oprichter van de Jongerencommissie van de Oelewappers. Daarnaast is hij actief binnen de wagenbouw en de Feestcommissie.

Secretaris René van der Zande is 52 jaar en getrouwd met Nicole. Ook René loopt al jarenlang mee binnen de Oelewappers: hij is oud-Hertog van de Oelewappers (2006) en eigenaar van buitenresidentie 't Hoekje.

Jordy en René gaan de Oelewappers voor onder hun lijfspreuk:
"Onze spreuk hoef ie nich te weet'n. Volgend joar bi'j hem toch vergeet'n"


Jubileumgravenpaar bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 04-01-2014

Op vrijdagavond kwamen Ron Agterbos en Ilona Gunther als jubileumgravenpaar uit de tijdmachine bij Hotel het Landhuis. Het 44ste gravenpaar wordt Sik Arnold (Nol) van Gemmert.

Ron Agterbos is 45 jaar, getrouwd met Petra en vader van Fleur en Brent. In het dagelijkse leven is hij planner bij de Brookhuis Groep. Bij de Markloawen zit hij al jaren in de raad van elf en is hij sinds 2013 nachtvorst. In 2012 was hij secretaris van Graaf Endrie en Gravin Carole.

Gravin Ilona Gunther is 37 jaar, getrouwd met de vorst van de Markloawen Henk Günther, die zelf in 1992 Graaf was. De twee hebben samen drie dochters Mirthe, Puck en Britt. Ilona werkt bij Xenos en maakt bij de Markloawen deel uit van diverse commissies. Sik Nol oftewel Arnold van Gemmert is alleenstaand en machinist bij de NS. Hij maakt al jaren deel uit van de raad van elf.

Het trio viert carnaval onder het motto: Wie as trio bint kloar veur ’t jubileumjoar.


Ronald Linderhof nieuwe Vorst bij de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 04-01-2014

Ronald Linderhof is de nieuwe Vorst van de Glasbloazers. Hij wordt bijgestaan door Niels Schuur als secretaris.

Vorst Ronald is 32 jaar en heeft een relatie met Tessie Beuvink. Hij is werkzaam bij Vlieghe Nederland in Ootmarsum en in zijn vrije tijd voorzitter van dweilorkest De Hijskraan, de hofkapel van de Glasbloazers. Daarnaast is hij keeperstrainer van het A1-elftal van Quick’20 en keeper bij zaalvoetbalclub Jong Eagles.

Sik Niels is chefkok bij restaurant Faculty Club op de Universiteit Twente en woont samen met Jorieke Visschedijk. Hij is leider van het achtste elftal van Quick’20 en leider van het derde team van Jong Eagles. Ook speelt hij darts bij De Kolk.

Het motto van Vorst Ronald en Sik Niels is: Carnaval met disse twee moaten, doar zult ze nog lang over proaten!


Vorst Oane hoogheid bij de BB

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 02-01-2014

Traditioneel kwam op 1 januari het nieuwe hooghedenkoppel van de Blaanke Boeskeulkes tevoorschijn bij grand-café Markant. Dit jaar gaan Vorst Oane en Sik Rolf voorop in het Oldenzaals jongerencarnaval.

Vorst Oane heet in het dagelijks leven Anne Willemsen. Hij is 23 en studeert vrijetijdsmanagement in Amsterdam aan de hogeschool InHolland. Binnen de BB is hij lid van de technische commissie. Sik bij de BB is Rolf van Ringen. Hij is 22 en werkt bij de KPN. Bij de BB is hij lid van de feestcommissie en was hij tot gisteravond bottelier.
De lijfspreuk van Vorst Oane en Sik Rolf is: "Eens n’n Boeskool, ai’t n’n Boeskool!"