Kapellenfestival, de opmaat naar de dree dolle daag'n!

O.C.V. de Kadolstermennekes - 30-01-2013

Het is de opmaat naar de dree dolle daag'n. Als rechtgeaarde carnavalsvierder mag je het niet missen. Duizenden feestvierders weten dit maar al te goed: het Kapellenfestival Toeten & Bloazen is een feest om te omarmen. De gehele dag muziek van de allerbeste blaaskapellen, die stuk voor stuk weten wat de echte carnavalsvierder wil horen. Liefst veertien kapellen komen op zondag 3 februari naar dans- en partycentrum oftewel de feesttempel van de Kadolstermennekes, Rouwhorst.

Natuurlijk ontbreekt er geen enkele Oldenzaalse kapel, maar ook uit omliggende gemeenten hebben blaasorkesten zich weer ingeschreven. En zelfs de Hurkers uit Eindhoven en de Valleibloazers uit Amersfoort reizen zondag 3 februari met het grootste plezier af naar Oldenzaal. Alle deelnemende kapellen geven een muzikaal optreden in de grote zaal en een carnavalesk optreden vol kolder in de grote tent op het parkeerterrein. En natuurlijk is hij er ook; de 59ste Stadsprins van de Boeskoolstad, Prins Bart en zijn Sik Roy. Misschien pakt de Secretaris nog wel zijn trompet en blaas hij een nummertje mee. De feestelijke zondag begint om 13.00 uur, de prijsuitreiking is rond 18.00 uur in de grote tent.

Feestvierders die nog geen kaarten in de wacht hebben gesleept, kunnen dat alsnog doen. Voor een bedrag van 10 euro zijn ze te koop bij Rouwhorst en kiosk Ome Toon.

(van de site van de Kadolstermennekes)Voorverkoop dweilpassen 2013

de Redactie - 23-01-2013

De dweilpassen voor Oldenzaal Carnavalsstapstad op zondag 10 februari gaan vanavond in de verkoop voor leden van Oldenzaalse carnavalsverenigingen. Vanaf 19:00 begint de verkoop bij Markant, per ledenpas kunnen er 2 polsbandjes (á €8 per stuk) worden aangeschaft.

Het tijdschema voor de verkoop is als volgt:
19:00-19:20 Glasbloazers & Kamerraddraaiers
19:20-19:40 Barrakkus, Muiters, Naaideuskes & Boeskoolwitjes
19:40-20:00 Oelewappers, Markloawen & Thijdarren
20:00-20:20 Kadolstermennekes
20:20-20:40 Blaanke Boeskeulkes, Vennemuskes & Spanvöggel

Op maandag 28 januari gaat de verkoop van dweilpassen van start voor niet-leden. Dit kan op de volgende lokaties:
VVV Kantoor Oldenzaal (max. 4 dweilpassen p.p.)
VVV Kantoor Almelo (max. 4 dweilpassen p.p.)
Enschede Shop (max. 2 dweilpassen p.p.)

Indien voorradig gaan op donderdag 31 januari de resterende dweilpassen in de verkoop bij Markant vanaf 15:00 uur.

De dweilpas geeft op carnavalszondag toegang tot de volgende feestzalen:
vanaf 12:30 uur:
Markant, de Koning, ter Stege, de Bisschop, Markt 19 & Iets Anders
vanaf 20:00 uur:
Partycentrum Rouwhorst

Dit artikel gaat over de verkoop dweilpassen van 2013! Op zoek naar info over de verkoop van dit jaar? Kijk dan bij het laatste nieuws


Geslaagde open dag bij de Buurleu

O.O.V. de Buurleu - 22-01-2013

In 2013 bestaat O.O.V. De Buurleu 11 jaar en dat moet gevierd worden! Met als thema 'Gek op elf' laten ze Oldenzaal zien dat zij als kleine optochtvereniging al 11 jaar hun mannetje staan.
Op 20 januari van 14:00 - 18:00 uur vond de jaarlijkse Open Dag plaats aan de loods aan de Kistemakerstraat (bij de Action). Tijdens deze Open Dag kon iedereen de wagen bekijken, kennismaken met de leden en genieten van een hapje en drankje. Ook was er een loterij met leuke prijzen: de hoofdprijs was een fiets.
Het was een gezellig feestje met vrienden, familie, kennissen en verschillende andere carnavalsverenigingen. Een fotoverslag is te vinden op www.oovdebuurleu.nlVeel zang en dans op gala Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 14-01-2013

Voor het eerst in de historie verkaste de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Thijdarren met het gala naar 't Bölke in Enschede.

Zalencentrum 't Bölke aan de Molenstraat ontving de Oldenzaalse carnavalsvierders en hun aanhang zondagmiddag met open armen. Het was een bijzondere gala-matinee, met vooral veel zang, dans en een hoop gezelligheid. Niet meer zitten aan lange tafels dus, maar lekker hangen aan praattafels. Natuurlijk waren er wel zitplaatsen voor de mensen die dat wilden. De bezoekers kregen een programma voorgeschoteld dat paste in een zaal als 't Bölke. Slechts één buutreedner klom op de bühne in Enschede en dat was Jan Riesewijk. De Lossernaar trad op als afgevaardigde van het Vaticaan en kreeg de lachers op zijn hand. Voor een hoop gezelligheid zorgden de zangers Gert Valk en Rudi Fricke. Ook De Ansloeters vermaakten de bezoekers en dat gold ook voor trompettist Lutz Kneip uit Köln.

Verrasssend was het optreden van de groep Sim'Ran. Deze drie dames deden mee aan Holland got talent en X-factor. Aan het eind van de middag keek Ronald Meijer, organisator namens De Thijdarren, tevreden terug op deze nieuwe opzet.

Bron: TC Tubantia
Foto: Reinier van Willigen

 


Vrijdag 8 februari: Carnavaleske Kinderwagen Optocht

Carnavaleske Kinderwagen Optocht - 14-01-2013

Het is weer zover, op vrijdag 8 Februari trekt de jaarlijkse Carnavaleske Kinderwagen Optocht door de binnenstad van Oldenzaal.
We verzamelen ons vanaf 18:15 uur bij Stadstheater De Bond.
Om 19:00 uur trekken we met de bonte stoet onderleiding van Prins pats en Sik Boem door de straten van Oldenzaal.
Om 20:00 uur zullen wij dan arriveren bij het Gemeentehuis. Daar zullen wij afscheid nemen van de jeugdige deelnemers.
Om 21:41 uur is er een afscheidsrede van Prins Pats 2012 en om 22:11 uur verwelkomen wij Prins Pats 2013 in de tent op de Groote Markt.
Het mooiste is om samen met een door jullie versierde of gemaakte kinderwagen voorzien van een motto door de straten van Oldenzaal te lopen.
U kunt zich aanmelden via de website van het Stroat Ensemble.(www.stroat.nl)
 
met carnavaleske groeten,
Het CKO


Carnaval Totaal bij de Thijdarren

O.C.V. de Thijdarren - 14-01-2013

Op zondag 20 januari presenteert de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren het jaarlijkse Carnaval Totaal. Het Noabershoes wordt weer omgebouwd tot een ware feesttempel, waar vele bezoekende verenigingen van binnen en buiten Oldenzaal zich zullen laten zien en horen. De muziek zal o.a. worden verzorgd door het Olnzels Plezeer Orkest.

Naast alle activiteiten op het podium zal er een loterij gehouden worden en kan er carnavalskleding met bijpassende accessoires gekocht worden. De deuren van het Noabershoes gaan om 13.00 uur open en het programma zal tot ongeveer 18:00 uur duren. De toegang is gratis en eenieder is welkom om dit feest samen met de Thijdarren te vieren.

carnavaltotaal2013web.jpg


Dit jaar toch een lang carnaval bij de Kadolstermennekes

O.C.V. de Kadolstermennekes - 06-01-2013

Bart Velthuis is de nieuwe stadsprins van Oldenzaal. Hij koos zaterdagavond in een volle zaal Rouwhorst Roy Niehof tot zijn sik. Beiden zijn al lang actief bij carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Stadsprins Bart was eerder bottelier, later lid van de galacommissie en Raad van Elf en is sinds een paar jaar secretaris van de club. Sik Roy maakte vele jaren deel uit van hofkapel Oldenzaalse Kopperbloazers en is nu productieleider van het gala.

Ze vormen ongetwijfeld een opvallende verschijning tijdens de komende carnavalsperiode. Al was het maar vanwege hun lengte; zowel de hoogheid als zijn sik meet ruim boven de twee meter.

Bart Velthuis is 43 jaar en runt in het dagelijkse leven het gelijknamige assurantiekantoor in Oldenzaal. Hij is getrouwd met Melanie Goldschmidt, assistent-bedrijfsleider van de Hema. Roy Niehof is 40 jaar en als zelfstandig financieel manager momenteel ingehuurd door de woningcorporatie in Ede. Hij is getrouwd met Marieke Silderhuis (41), die werkzaam is als coordinator communicatie en verkoop bij Kondor-Wessels in Rijssen. Ze hebben twee kinderen; Fleur (9) en Jasmijn (8)


Graaf Peter en Gravin Daphny regeren over de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 06-01-2013

In het 43e carnavalsjaar van de Markloawen zwaaien Graaf Peter en Gravin Daphny de scepter over de vereniging. Zij worden bij gestaan door hun secretaris Marc. Het trio presenteerde zich vrijdagavond in hotel Het Landhuis.

Graaf Peter Vreeswijk, lid van de raad van elf, is 37 jaar en werkt bij Randstad Techniek als senior accountspecialist en is getrouwd met Helmi van Holland. Hij is een gewaardeerd vrijwilliger bij Quick’20, waar hij elftalleider van het B1-elftal is. Gravin Daphny Somhorst is 34 jaar werkt bij het MST als anesthesiemedewerkster en woont samen met Joost Vrielink. Secretaris Marc Schaepers is 37 jaar, heeft een eenmanszaak Schaepers Bouw & Ontwerpbureau en woont samen met Leonie Stegeman en hun driejarige dochter Jet. Dit driespan heeft als lijfspreuk: ‘1,2,3! Wie bint d’r Bie!’


Erik Christenhusz nieuwe Vorst bij OCV de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 05-01-2013

Op vrijdag 04 januari 2013 22:41:11 presenteerden zich Vorst Erik en Sik Henry als de 47ste Hoogheden van O.C.V. de Glasbloazers.

Zij werden op ludieke wijze door de opkomstcommissie van het College van Oud Vorsten, bij Stadscafé Moatman, geïntroduceerd aan het Narrenvolk.

Vorst Erik en Sik Henry vieren dit carnaval onder hun lijfspreuk: "WIE HOALT DIT JOAR ALLES OET HET VAT,DE HELE BOESKOOLSTAD GEET PLAT !!"

Vorst Erik is getrouwd met Jennifer en heeft 2 kinderen, Thomas en Daniëlle. In het dagelijkse leven is hij controller bij S.I. Zwartz en maakt hij al jarenlang deel uit van het bestuur als secretaris.

Sik Henry is getrouwd met Monique en heeft 3 kinderen, Ferdy, Amber en Yorick. Overdag is hij chef expeditie bij Pre pain en vervult hij sinds enkele jaren de rol van Regent van de Raad van 11.

Beiden zijn liefhebbers van Whisky wat in de lijfspreuk naar voren komt.


John Roord nieuwe Hertog Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 05-01-2013

John Roord is de 46e Hertog van OCV De Oelewappers. Op vrijdag 4 januari presenteerde de Oelewappers in de Proatpoal de nieuwe Hertog. Hertog John koos Frank Vastert als zijn secretaris.

De 36 jarige John is liftmonteur bij Schindler liften. Hij is getrouwd met Elke en samen hebben ze twee kinderen; Yoni en Jaap.
Carnaval stroomt door de aderen van de kersverse Hertog. Zijn vader, ooms en zwager gingen hem al voor als hoogheid in de afgelopen jaren. Het is dan ook niet gek dat John al vanaf zijn 7e jaar bij de Oelewappers over de vloer komt. John is jarenlang actief geweest in de technische commissie. Momenteel is hij lid van de Raad van 11 en de Feestcommissie. Kortom; 'hij is een kind van de vereniging!'.

Secretaris Frank Vastert is 45 jaar en getrouwd met Petra en hebben twee kinderen; Anne en Koen. Ook Frank is al jaren actief in verschillende commissies en de Raad van 11 van de vereniging. Frank kent het klappen van de zweep als secretaris, een ervaring die hem dit jaar goed van pas komt.

John en Frank hebben elkaar jaren geleden bij de Oelewappers ontmoet en kennen elkaar inmiddels door en door. Zij zijn vastbesloten om dit carnavalsjaar een gouden randje te bezorgen met hun lijfspreuk:

"Disse ras Oel'n hoof ie niks te vertell'n, met carnaval bint wie nig te veurspell'n"


Voorverkoop polsbandjes Kapellenfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 04-01-2013

De voorverkoop voor het kapellenfestval van zondag  3 februari 2013 vindt met voorrang voor leden van carnavalsverenigingen  plaats op zaterdag 19 januari 2013 a.s.. De voorverkoop is in het partycentrum Rouwhorst en gaat net als voorgaande jaren volgens tijdsindeling zoals hieronder vermeld:

11.15 tot 11.30:
leden van de Thijdarren, de Spanvöggel en de Sjeeskottels.

11.30 tot 11.45:
leden van de Oelewappers, de Vennemuskes en de Siepeljonkers.

11.45 tot 12.00:
leden van de Marklauwen, de Glasbloazers en de Knollentrekkers.

12.00 tot 12.15:
leden van de Blaanke Boeskeulkes en Barrakkus.

12.15 tot 12.30:
leden van de Muiters en de Greune Kottelpeerkes.

Vanaf 12.30 uur begint de evt. vrije verkoop.

De volgende spelregels zullen strak gehanteerd zullen worden:
- Kosten per polsbandje € 10,=
- Alleen in de aangewezen tijd worden leden van een bepaalde vereniging geholpen.
- Verkoop alleen op vertoon van een geldige ( 2013 ) ledenkaart of pas.
- Maximaal 2 polsbandjes per kaart of pas.


Lex Loohuis nieuwe Vorst bij de Blaanke Boeskeulkes

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 02-01-2013

Lex Loohuis is de nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes. De hoogheid presenteerde zich gisteravond in een vol grand-cafe Markant aan de leden van de Oldenzaalse jongerencarnavalsvereniging. Vorst Lex koos Tim Beckmann als zijn sik.

Lex Loohuis (21) studeert technische bedrijfskunde aan het Saxion in Enschede is naast zijn studie werkzaam als interieurbouwer. Bij de BB vervulde hij een bestuursfunctie als coördinator wagenbouw. Sik Tim Beckmann, eveneens 21 jaar, is bijna klaar met zijn opleiding tot onderwijsassistent en is werkzaam bij Hotel Ter Stege. Tim heeft zijn diensten voor de vereniging bewezen in de technische commissie en was tevens lid van de raad van elf. Het nieuwe koppel kwam op de eerste dag van 2013 met de volgende lijfspreuk op de proppen: Bie de Blaank’n houwt wie spiekers met köp en soept vedan zolang ’n tap nog löp.


Opkomst Gravenpaar

O.C.V. de Markloawen - 02-01-2013

Eindelijk is het zover, het carnavalsseizoen van de Markloawen gaat echt beginnen. Vrijdag 4 januari komt bij hotel Het Landhuis het 43e gravenpaar van de Markloawen op een spectaculaire manier te voorschijn. Iedereen is hierbij uitgenodigd om het begin van het carnavalsseizoen samen met de nieuwe hoogheden te vieren. De zaal is open vanaf 20:00 uur en de entree is graties