22 jaar Noabermiddag

O.C.V. de Spanvöggel - 29-01-2011

Al 22 jaar organiseert O.C.V. de Spanvöggel in samenwerking met café restaurant Kothman een middag voor verenigingen, buren en eenieder die daar zin in heeft. Na twee Gala avonden wordt zondag 6 februari a.s. dit festijn vanaf 13.30 uur weer gehouden. 16 Verenigingen uit Oldenzaal en daarbuiten zullen dan weer met hun kapellen, hoogheden en groot gevolg naar binnen trekken in de zalen van Kothman. Zij brengen dan een bezoek aan Markies Bert met zijn Rentmeester Jeroen.
Tussendoor zijn er optredens van een aantal showgirls die met hun bijzondere dansen het aanwezige publiek vermaken.

De Noabermiddagcommissie van de Spanvöggel is er weer in geslaagd een programma samen te stellen dat van 13.30 uur tot 19.00 uur zal duren. Zoals een echte noaber betaamt worden er geen entreegelden geheven. Iedereen kan zo naar binnen en buiten lopen. Deze activiteit is een succes omdat na 22 jaar er nog steeds verenigingen zijn die vragen of zij ook mee mogen doen om zich te presenteren op onze Noabermiddag. Wij als Noabermiddagcommissie die deze middag organiseren zijn er trots op dat ons dit elk jaar weer lukt en nodigen dan ook iedereen uit dit feest met ons te vieren, Vooral in dit 22e jaar!

Dus 6 februari 2011 vanaf 13.30 uur wordt iedereen groot of klein uitgenodigd bij Kothman aan de Enschedesestraat om deze Noabermiddag met ons mee te vieren.


Open dag O.C.V. de Vennemuskes groot succes

O.C.V. de Vennemuskes - 24-01-2011

Afgelopen zondag, 23 januari, is de hal van de technische commissie aan de Parallelstraat officieel geopend. Jonkheer Alexander en Secondant Hans sloegen met een hamer het gespannen doek neer en daarmee kon de open dag van start gaan. Vele verenigingen, zelfs van buiten Oldenzaal, kwamen de praalwagen bekijken. Ook waren er vele belangstellenden die even een kijkje kwamen nemen naar de vorderingen. Dat de Vennemukes goed op schema liggen, bleek uit alle positieve reacties. Menigeen was onder de indruk. De praalwagen, met het thema staalbouw, is al helemaal geplakt en staat op het punt van kleurspuiten. Vorige week is de praalwagen al naar buiten geweest om hem in zijn totaliteit op te bouwen en te checken of alles werkt zoals dat zou moeten zijn. Hiervan is een filmpje gemaakt en alle bezoekers konden deze film bekijken.
De oh's en ah's waren niet van de lucht, dus het belooft een spannend jaar te worden in aanloop naar de Grote Twentsche Carnavalsoptocht van zondag 6 maart. De Vennemuskes laten in ieder geval met een gerust hart hun visitekaartje achter.


Jeugdmarkies Jorn en page Tim regeren in Berghuizen

O.C.V. de Spanvöggel - 22-01-2011

Jeugdmarkies Jorn en zijn page Tim regeren de komende weken over het het jeugdige fladdervolk in Berghuizen. Zij kwamen vrijdagavond als nieuwe jeugdhoogheden van de Spanvöggel tevoorschijn tijdens een spetterend carnavalsfeest in zaal Kothman. Zowel de jeugdmarkies en zijn page zijn 12 jaar oud, zitten in groep 8 van De Leemstee en zijn echte carnavalsvierders.
De lijfspreuk van het 31ste jeugdspan: Met dizze twee bössels an 't rad, legt wie heel de Boeskoolstad plat.


Voorverkoop Kapellenfestival op 5 februari

O.C.V. de Kadolstermennekes - 19-01-2011

De voorverkoop voor het kapellenfestval van zondag 20 februari 2011 vindt met voorrang voor leden van carnavalsverenigingen uit Oldenzaal (en omgeving) op zaterdag 5 februari 2011 a.s.

De voorverkoop is in het partycentrum Rouwhorst en gaat net als voorgaande jaren volgens tijdsindeling zoals hieronder vermeld:
10.30 tot 10.50 uur
Leden van de Thijdarren, de Spanvöggel en de Sjeeskottels,
10.50 tot 11.10 uur
Leden van de Oelewappers, de Vennemuskes en de Siepeljonkers.
11.10 tot 11.30 uur
Leden van de Markloawen, de Glasbloazers en de Knollentrekkers.
11.30 tot 11.50 uur
Leden van de Blaanke Boeskeulkes en Barrakkus.
11.50 tot 12.10 uur
Leden van de Muiters en de Greunen
Vanaf 12.30 uur begint de evt vrije verkoop.
Voor leden van bovenstaande verenigingen gelden de volgende spelregels die strak gehanteerd zullen worden:
Kosten per polsbandje € 10,00
Alleen in de aangewezen tijd worden leden van een vereniging geholpen.
Verkoop alleen op vertoon van een geldige (2011) ledenkaart of pas.
Maximaal 2 polsbandjes per kaart of pas.


Open dag Wagenbouwers

de Redactie - 18-01-2011

Naast de Open Hallen aan de Thorbeckestraat houden ook de wagenbouwers van de Vennemuskes vanaf 14:00 uur Open Huis in hun hal aan de Parallelstraat 34-36.


Chris Kleinhaarhuis ere-senator

O.C.V. de Thijdarren - 17-01-2011

Oldenzaler Chris Kleinhaarhuis is opgenomen in het selecte gezelschap van Senatoren in Munster. Chris werd benoemd tot Ehren Senator van de Karnavals Gesellschaft Schwarz-Weiss. Dit vanwege zijn verdienste voor het Oldenzaalse carnaval en in het bijzonder voor De Thijdarren.

Chris hield samen met zijn vriend Gerard Gerving uit Overdinkel contact met diverse carnavals verenigingen in Munster. Dit resulteerde in gala-optredens vanuit Munster bij De Thijdarren. Ook met Carnaval Totaal is er ieder jaar een grote delegatie uit Munster aanwezig in Oldenzaal. Tijdens het traditionele Senatsfest, waarop stadsprins Robert I aanwezig was, werd de oorkonde "Ehren Senator" uitgereikt.

TC TubantiaVader en zoon Roord jubileumhoogheden bij de Oel'n

O.C.V. de Oelewappers - 08-01-2011

In residentie De Zon kwam Peter Roord uit de doos als de 44e hertog van de Oelewappers. Verrassend koos hij zijn vader Aloys tot zijn rechterhand. Peter Roord (27) is de jongste hertog van de Oelewappers ooit, hij kreeg het carnaval dan ook met de paplepel ingegoten.

Al op 13-jarige leeftijd (!) maakte hij deel uit van de technische commissie. Ook was hij het jongste lid ooit van de raad van elf. Peter Roord, getrouwd met Petra en vader van Wies, is werkzaam bij Stork Primotec. Hij is hopman van de scouting Titus Brandsma. Zijn vader Aloys (57) is getrouwd met Nanda en geniet van zijn pensioen. Bij de Oelewappers is hij als bestuurslid voorzitter van de P&P-commissie. In het verleden was hij onder andere oud-regent van de Blaanke Boeskeulkes.

De twee kozen als lijfspreuk: 'n Oal'n haalt wie van stal, oons jong kump oet de hal, samen met oe viert wie 't carnaval


Markies Bert & Rentmeester Jeroen hoogheden achter 't Spoor

O.C.V. de Spanvöggel - 08-01-2011

Markies Bert Hemelt en Rentmeester Jeroen Jansen kwamen vanavond als het nieuwe hooghedenkoppel van de Spanvöggel uit de vlinder bij zalencentrum Kothman.

Na een avondvullend opkomstprogramma, geheel in jaren '70 stijl, met artiesten als Boney M (bij de Spanvöggel kan het nog), Kiss en Abba, kwam als special act Markies Bert vanuit de limo over de rode loper naar binnen gewandeld! Markies Bert Hemelt is 50 jaar, getrouwd met Hanne en samen zijn ze de trotse ouders van 4 kinderen. In het dagelijks leven is de Markies werkzaam bij VWP Car Rent, en in zijn vrije tijd is hij te vinden bij FC Twente of in zijn Fiat 500. Markies Bert is zeker geen onbekende binnen Berghuizen. Hij is reeds 9 jaar hofschriewer geweest van onze vereniging, en ook bij FC Berghuizen is hij regelmatig te vinden.

Rentmeester Jeroen Jansen is 49 en getrouwd met Ilse en hebben samen 2 kinderen. De Rentmeester is werkzaam op de UT als personeelsadviseur en in zijn vrije tijd is hij bezig met carnaval, zeilen of muziek maken. Ook de Rentmeester heeft enkele jaren de functie van hofschriewer binnen onze vereniging bekleed. Het nieuwe span zal in hun regeerperiode dan ook regeren onder hun motto: Met dizze twee oald hofschriewers an de macht, goat wie deur tot diep in de nacht!


Jeroen Kasteel stadsprins Oldenzaal

O.C.V. de Kadolstermennekes - 08-01-2011

Jeroen Kasteel is vanavond als 57e stadsprins van de Kadolstermennekes opgekomen bij zalencentrum Rouwhorst. Hij wordt bijgestaan door sik Hugo Segerink.

Jeroen Kasteel (46), die in het dagelijkse leven de gelijknamige modezaak runt, komt uit een echte carnavalsfamilie. "Ik heb het carnaval niet met de paplepel, maar met emmers vol ingegoten gekregen", typeert hij zelf.

Jeroen Kasteel was eerder actief bij de jongerencarnavalsvereniging De Blaanke Boeskeulkes en vervult al jaren diverse functies binnen De Kadolstermennekes. Zo maakte hij tien jaren deel uit van de Raad van Elf en is hij lid van de financiële commissie. Sik Hugo Segerink is eigenaar van het bedrijf Sintrex met vestigingen in De Lutte en Gildehaus. Jeroen Kasteel en Hugo Segerink zijn al bevriend sinds hun jeugdjaren. Carnavalesk Oldenzaal is met hen dan ook verzekerd van een ingespeeld tandem, onder hun motto "Carnaval geet nooit uit de mode".


Vorst Leo en Sik Peter regeren over de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 08-01-2011

De 45ste hoogheid van OCV de Glasbloazers heeft zich vrijdagavond in een sfeervolle residentie Stadscafe Moatman gepresenteerd. Nadat de vele toeschouwers door een ludieke act van de oudvorsten op het verkeerde been werden gezet, kastelein Jan Hoveling van café Jantje kwam bij wijze van grap uit de kist, kwam de echte vorst 2011 met zijn sik onder de klanken van hofkapel de Hijskraan tevoorschijn.

Vorst Leo (Linderhof) en Sik Peter (Olde Daalhuis) maken dit jaar Oldenzaal onveilig onder hun lijfspreuk: Met vuur en vlam, Leig't wie heel boeskoolstad lam.


Graaf Marwin, Gravin Tessa & Sik Boet hoogheden Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 08-01-2011

Ook de Markloawen zijn er nu klaar voor: in Hotel het Landhuis, omgebouwd tot een wereld van multimedia en hightech computerspelen zoals Wii en Super Mario Bros, kwamen Graaf Marwin (Wigger) en Gravin Tessa (Postma) tevoorschijn als nieuw Gravenpaar van de Markloawen. Het thema komt niet zomaar uit de lucht vallen, nee het thema zal ook door de Markloawen gepresenteerd worden tijdens de grote Twentse Carnavalsoptocht welke op 6 maart door de straten van de Boeskoolstad te zien zal zijn. Het thema is overigens bedacht door onze Gravin Tessa samen met haar verloofde Mario Oolderink.

Als secretaris werd Boet (Huijsman) gekozen. Boet is net als Marwin afkomstig uit de leerstal van Barrakkus en weet uiteraard wat er moet gebeuren in de Boeskoolstad, daarvoor loopt hij ook al een tijdje mee. Al met al een geweldig stel, Marwin en Boet groot geworden (in de carnaval) bij Barrakkus en Tessa bij "Roord", nu voorcafé Rouwhorst. Dit jaar gaan ze de Markloawen voor onder hun motto "Met timmerman en stylist; carnaval vier'n... Dat ist!" en ze hebben er zin in!


Opkomst nieuwe Gravenpaar bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 05-01-2011

Vrijdag 7 Januari zal de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen hun nieuwe Gravenpaar met Sik bekend maken. Traditioneel zal op ludieke wijze het trio tevoorschijn komen in een altijd goed bezocht Hotel het Landhuis. Het belooft als vanouds weer gezellig te worden en de zaal is open vanaf 20:00 uur.Opkomst Markies & Rentmeester bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 03-01-2011

Op zaterdag 8 januari zullen in zaal Kothman de 43e Hoogheid en Rentmeester van de Marke Barghoez'n, de enige Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen bekend maken! Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen in een bommetje vol zalencentrum Kothman.

Tijdens de avond zullen enkele sterren uit de jaren 70 hun opwachting maken, zoals ABBA, Kiss en The Village People.

Om te zien wie de vereniging in het 43e jaar vertegenwoordigt, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis !

Tevens vind op zondag 9 januari vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij zalencentrum Kothman aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Vorst Joris regeert bij de Blaank'n

O.J.C.V. de Blaanke Boeskeulkes - 02-01-2011

De Oldenzaalse jongeren carnavalsvereniging De Blaanke Boeskeulkes presenteerde op de eerste dag van het nieuwe jaar de nieuwe vorst. Het is Joris ten Wolde (24) die als rayonmanager horeca werkzaam is bij Unilever. In Oldenzaal genoot hij bekendheid als voormallig chefkok van het Oldenzaalse restaurant De Raadskelder. Bij de BB is hij coördinator van de wagenbouw. Volgend jaar wordt hij bovendien voorzitter van de Blaanke Boeskeulkes.

Vorst Joris wordt het komende carnaval bijgestaan door Jaap Loohuis (26) die bij Polman Milieu werkzaam is als personeelsfunctionaris. Loohuis was tot zaterdagavond regent van de BB en zal in die functie dus tijdelijk vervangen worden. Drie jaar geleden was Jaap Loohuis de jubileumvorst van de Blaank'n.

Het nieuwe koppel werd zaterdagavond in een bomvolle (nieuwe) residentie grand-café Markant gepresenteerd. De twee hebben als motto: "N echten Boeskool zet ie nig op 't vuur, den viert Carnaval tot 't letste uur!