OCV de Glasbloazers viert feest met bewoners van de Hunenborg

O.C.V. de Glasbloazers - 31-01-2010

De OCV de Glasbloazers viert dit jaar haar 44-jarig jubileum en dat willen we als Oldenzaalse Carnavalsvereniging ook graag uitbundig vieren met de bewoners, hun familie en vrienden van de Hunenborgh. Hiervoor is samenwerking met de verantwoordelijke mensen van Aveleijn een carnavalsavond georganiseerd bij Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat. Dit Carnavalsfeest is op vrijdag 05 februari 2010, van 18.30u tot 21.30u. Deze avond zal een echte carnavalsavond worden met medewerking van onze Hofkapel de Hijskraan, drive-in Relight en natuurlijk onze Jubileumvorst Patrick en zijn Sik Christian. We hopen samen met de bewoners van de Hunenborgh een spetterend Carnavalsfeest te vieren.


Oel'nkapel & OKE winnaars Kapellenfestival

O.C.V. de Kadolstermennekes - 31-01-2010

Tijdens het Kapellenfestival Toet’n & Bloaz’n in een bomvol zalencentrum Rouwhorst zijn zondag de Oel’nkapel & het Oln’zels Knooiensemble als winnaars uit de bus gekomen. De Oel’nkapel behaalde de eerste prijs in het onderdeel muzikaal, gevolgd door de Hijskraan & Tapwacht ‘90. Het Oln’zels Knooiensemble was de winnaar bij het gedeelte carnavalesk, waar ze eindigden voor de Blaanke Bossels en het Olnzels Plezeer Orkest (voor de gelegenheid omgedoopt tot Olympisch Plezeer Orkest). De geinprijs was voor Wie d’r Bie uit Borne.


Bekendmaking Jeugdspan & opening Stadsresidentie bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 26-01-2010

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en beide tijden zijn nu aangebroken voor de jeugd van O.C.V. de Spanvöggel. Op vrijdag 29 januari zal het 28e jeugdspan uit hun functie worden gezet. Hun tijd is geweest. Echter niet lang nadat dit gebeurd is zal het 29e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel zich aan zalencentrum Olde Weghuis bekendmaken! Het belooft weer een grote verrassing te worden wie er deze keer de jeugd van de Spanvöggel mogen leiden. De avond begint om 18.30 en gaat door tot 21.00 uur. Toegang is voor alle basisschoolleerlingen van de Leemstee met entreekaart en kinderen onder begeleiding van hun ouders. Let op, in tegenstelling tot voorgaande jaren vind dit feest plaats bij Café Olde Weghuis! Nadat de jeugd weer veilig thuis is, gaat het voor Markies René, Rentmeester Maikel en hun gevolg nog even door. Om 22.00 word Café De Koning namelijk aangeboden als de Stadsresidentie van O.C.V. de Spanvöggel. Hier word iedereen die zin heeft in een gezellig feestje voor uitgenodigd en de entree is uiteraard gratis!


Barrakkus opent Hangar op 24 januari

O.O. Barrakkus - 21-01-2010

De Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus opent op zondag 24 januari vanaf 13:00 uur de deuren van hun hangar aan de Kistemakerstraat. Alle (Oldenzaalse) zusterverenigingen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de vorderingen aan de wagen, dit jaar een echte hoogvlieger, te bekijken. Verder zullen ook de overige commissies zich presenteren. Tijdens de Open Hangar kunnen ook de eerste stemmen worden uitgebracht op onze populariteitspoll van de Oldenzaalse hoogheden: dit jaar zal de verkiezing niet alleen via de website van Barrakkus plaatsvinden, maar kunnen er ook stembiljetten worden ingevuld tijdens de Open Hangar & op het Opperkrotfeest. De uiteindelijke uitreiking van het Gouden Vlinderstrikje zal op Rosenmontag tijdens Kleintje Kapel plaatsvinden.


Markloawen gaan muzikaal en Gala-avonden

O.C.V. de Markloawen - 21-01-2010

Zondag 24 Januari a.s. organiseert de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen één van hun hoofdfestiviteiten het „Markloawen Muzikaal“. Aanvang van deze gezellige ochtend begint om 11:00 uur en de muzikale ondersteuning zal worden verzorgd door de Haaksberger Muzikanten onder leiding van Hugo Masselink. De entree is gratis en iedereen is welkom. De kaarten voor de allom bekende Gala-avonden op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari zijn nu in de voorverkoop, mochten er mensen zijn die dit spektakel ook willen meemaken, kunnen kaarten bestellen bij Hotel het Landhuis onder telefoonnummer 0541-512496 of een email naar info@hotel-hetlandhuis.nl. Bestel wel op tijd, want vol=vol. Uiteraard is meer informatie omtrent dit alles te vinden op www.markloawen.nl


Druk weekeinde bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 18-01-2010

Hooggeëerde carnavalisten uit de Marke Berghuizen en ver daarbuiten, het is weer zover. De traditionele Spanvöggelgala’s staan weer op punt van beginnen. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari zullen een keur aan artiesten zich in het zweet werken om het Markies René met zijn gevolg en geheel zalencentrum Kothman het naar de zin te maken. Leden van de Spanvöggel zijn al maanden aan het repeteren om een spetterende act neer te zetten, en ook de bekende artiesten maken zich klaar voor een daverend feest. De avonden beginnen om stipt 20.00 uur en zijn alleen toegankelijk indien in het bezit van een entreekaart. En als dit hele galaspektakel voorbij is, gaan we op zondag 24 januari verder met de spectaculaire Noabermiddag! Maarliefst 16 verenigingen uit geheel Twente zullen op deze dag, compleet met gevolg en kapel een bezoek brengen aan Markies René en Rentmeester Maikel. Deze middag is een echte opwarmer voor het grote carnaval, en mag je dus als carnavalist niet missen! De middag die plaats vind bij Zalencentrum Kothman begint om 12.30. De toegang voor deze gezellige middag carnaval vieren is geheel gratis.


Jeugdgravenpaar van de Markloawen bekend

O.C.V. de Markloawen - 15-01-2010

Ook het Jeugdgravenpaar van de Markloawen is bekend: Jeugdgraaf Sander & Jeugdgravin Laura. Vanavond 19:00 was de aanvang van deze spetterende avond onder een geweldig stukje muziek van het Oldenzaalse Plezeerorkest OPO.  Zondag 17 januari zal om 11:11 uur de opening Residentie van de Markloawen plaatsvinden in Hotel het Landhuis aan de Bentheimerstraat 118. Iedereen is hier van harte welkom.


Voorverkoop Gala & Kindercarnaval bij de Vennemuskes

O.C.V. de Vennemuskes - 14-01-2010

Voorverkoop gala Op donderdag 21 januari as begint de voorverkoop van de gala kaarten van OCV de Vennemuskes in de Kolk. De Gala avond zal plaatsvinden op 6 februari in de Kolk. Wees er snel bij en voorkom zo een teleurstelling! Dit wil namelijk niemand missen! De voorverkoop begint om 19:00 Leden betalen 9,00 Euro per kaart (wel dien je je lidmaatschapspasje mee te nemen) Niet-Leden betalen 13,50 Euro per kaart Voorverkoop Keycords bij OCV de Vennenmuskes, te gebruiken op Rosenmontag Inmiddels is onze grandioze kindermiddag in heel Oldenzaal bekend, om lange wachttijden te voorkomen, bieden wij u de mogelijkheid om de keycords met korting aan te schaffen. Met deze keycords ontvangen de kinderen onder meer ranja, chips en een broodje knakworst. Tevens kunnen ze na de carnaval nog eens voordelig genieten van een bezoekje aan het zwembad. De voorverkoop vindt plaats op 9 februari as in de Kolk Van 19:00 tot 20:00 uur: Leden: 2,50 Euro per stuk (lidmaatschappasje meenemen) Van 20:00 tot 21:30 uur: niet-leden, 4,00 Euro per stuk Op Rosenmontag, 15 februari, aan de zaal: Leden 3,50 Euro per stuk (lidmaatschappasje meenemen) Niet-Leden 5,00 Euro per stuk Wanneer Niet-Leden dan lid worden ontvangen zij extra eenmalig reductie.


Opkomst Jeugdgravenpaar & Opening residentie bij de Markloawen

O.C.V. de Markloawen - 13-01-2010

Aftreden en Opkomst Jeugdgravenpaar Vrijdagavond 15 Januari zullen Jeugdgraaf Coen en Jeugdgravin Carmen hun regeerperiode beëindigen en plaats maken voor het nieuwe Jeugdgravenpaar. Aanvang van dit spektakel zal zijn om 19:00 uur. Opening Residentie Markloawen. Zondagmorgen 17 Januari om 11:11 uur zullen de Markloawen hun vernieuwde residentie Hotel het Landhuis op feestelijke wijze openen. Uiteraard is iedereen hier ook van harte welkom en de entree is gratis.


Hoogheden Oldenzaal compleet

O.C.V. de Markloawen - 09-01-2010

In hun vernieuwde residentie “het Landhuis” presenteerden de Markloawen vrijdagavond hun 40e gravenpaar: Graaf Richard, Gravin Marita & Sik Bruno. Hiermee zijn alle hoogheden van de Boeskoolstad bekend en kan het carnaval echt losbarsten! Zij voeren de Markloawen dit jaar aan onder hun motto: Met disse doare dree, kriegt wie Boeskoolstad op de knee!


Hertog Peter 43e Hoogheid van de Oelewappers

O.C.V. de Oelewappers - 08-01-2010

Op 1 januari is in de residentie de Zon het 43e Hooghedenkoppel van de Oelewappers gepresenteerd. In een volle residentie maakten Hertog Peter Ekelhof en Secretaris Jeroen Engelbertink hun opwachting. 43e Hoogheid O.C.V. De Oelewappers Peter Ekelhof 44 jaar geleden geboren in Ootmarsum en getrouwd met Mireille Roord, dochter van Oud Hertog Hannes en zus van John Roord lid van de Raad van 11. Wij hebben 3 kinderen Tim (10), Jord (8) en Mats (5). Sinds 2004 wonen wij aan Tijgaardenstraat 73 nabij de Quick velden. Van beroep ben ik verzekeringsadviseur zakelijke relaties bij de Rabobank Twente Oost. Naast carnaval zijn mijn hobby’s voetbal, tennis, mountainbiken en hardlopen. Ik ben daarnaast jeugdtrainer bij Quick’20. Dit laatste, omdat al mijn 3 drie zonen lid zijn van deze prachtige club. Sinds 2000 ben ik lid van de Oelewappers. Indertijd ben ik door Bennie Brand gevraagd om zitting te nemen in de organisatiecommissie. Sinds enkele jaren ben ik voorzitter van deze commissie. Ook maak ik al enkele jaren deel uit van de Raad van 11. Carnaval is er bij mij met de paplepel ingegoten. Geboren als kasteleinszoon van het Stadscafe in Ootmarsum en alwaar de Ootmarsumse carnavalsvereniging De Othmarridders residentie hield, liep ik als kleine jongen al mee aan de hand van de Raad van 11. Bij deze vereniging ben ik jeugdgraaf geweest en heb een jaar of 12 in de Hofkapel gespeeld. Ook heb ik enkele jaren met de Ootmarsumse Gala meegedaan. Na mijn verhuizing naar Oldenzaal heb ik eigenlijk het Ootmarsumse carnaval vaarwel gezegd en mij volledig op de Oelewappers gericht. Ik heb altijd de wens gekoesterd ooit eens als Hoogheid van de Oelewappers te mogen voorgaan. Secretaris: Jeroen Engelbertink 39 jaar geleden geboren in Oldenzaal en groot gedeelte van mijn leven in Berghuizen gewoond. Getrouwd met Chantal Tanke, dochter van café De Elsmös uit Berghuizen. Wij hebben 3 kinderen Sanne (9), Daan (7) en Bram (5). Sinds 1999 wonen wij in het centrum van Oldenzaal aan de Haverstraat 31. Ik werk als manager bij de Gemeente Hengelo bij BudgetAlert. Mijn hobby’s zijn naast carnaval, tennissen, het regelmatig bezoeken van de sauna. Zo’n 3 jaar geleden ben ik gevraagd om in de sponsorcommissie van de Oelewappers te komen. De laatste 2 jaar ben ik voorzitter van de sponsorcommissie en zit in die hoedanigheid ook in het algemeen bestuur van de vereniging. Carnaval vier ik al 25 jaar en met de vriendengroep hebben we regelmatig met de Grote Twentse Optocht meegelopen, in de categorie kleine groepen.


Vrijdag opkomst laatste hooghedenkoppel

O.C.V. de Markloawen - 05-01-2010

Vrijdag 8 januari a.s. zullen de Oldenzaalse Hoogheden compleet zijn. Nadat afgelopen weekend vrijwel alle andere verenigingen hun hoogheden bekend maakten en ook onze Stadsprins uit de doos kwam, zullen de Markloawen in hun vernieuwde residentie het Landhuis als laatste vereniging hun 40ste gravenpaar op ludieke wijze bekend maken. Aanvang van deze altijd gezellige, spectaculaire avond is om 20:00 uur


Open Dag Wagenbouw

de Redactie - 04-01-2010

Daarnaast benieuwd naar de wagenbouw bij O.O. Barrakkus? Zij houden op 24 januari Open Hangar in hun hal aan de Kistemakerstraat.


Vorst Patrick en Sik Chris 44ste Hooghedenpaar O.C.V. de Glasbloazers

O.C.V. de Glasbloazers - 03-01-2010

In het Jubileumjaar van de O.C.V. de Glasbloazers (44 jaar) gaan Vorst Partick (Smellink) en zijn secretaris Chris (Bos) voorop in de polonaise. Op vrijdagavond 01-01-2010 hebben zij zich, na een spectaculaire act van de “Toppers” rond de klok van 11 over half 11, gepresenteerd aan het Glasbloazersvolk en carnavalminnend Oldenzaal. Vorst Patrick is het carnaval met de paplepel ingegoten. Hij komt voort uit een familie waar het carnaval en de O.C.V. de Glasbloazers een zeer hoge prioriteit hebben. De Hoogheid, werkzaam bij Raab Karcher Bouwmaterialen, woont samen met zijn vriendin Marieke. Beide hopen nog dit carnavalsseizoen de trotse ouders te worden van hun eerste kindje. Hiernaast heeft Vorst Patrick nog wel enige tijd voor zijn hobby´s voetballen en trompet spelen. Zijn Sik Chris(tian) kent de Hoogheid al zo´n 30 jaar. Ooit zaten zij samen in de Raad van Elf van de O.C.V. de Glasbloazers. Chris is getrouwd met Marjolein en maakt zich alweer enige jaren verdienstelijk voor de vereniging als voorzitter van de Technische Commissie. Beide verheugen zich er op om samen met de leden een geweldig en onvergetelijk jubileumjaar neer te zetten. Aan de Hoogheid en zijn Sik zal het niet liggen, want zij zijn er klaar voor. Zij doen dit onder hun motto: met disse twee bi´j nog lang nig kloar wie bint de jus op ´t jubileumjoar


Broers regeren over de Boeskoolstad

O.C.V. de Kadolstermennekes - 03-01-2010

Tijdens het Prinsenbal op 2 januari bij zalencentrum Rouwhorst werd om 11 over 11 het nieuwe hooghedenkoppel van de Kadolstermennekes gepresenteerd: Tim en Cor Snijders. Beide broers, in het dagelijks leven bekend van Volvo-dealer Auto Snijders, zullen dit jaar de scepter zwaaien over de Boeskoolstad. Hun motto is: Een stad, twee broers en drie dolle daag’n!


Markies René en Rentmeester Maikel nieuwe span bij de Spanvöggel

O.C.V. de Spanvöggel - 03-01-2010

Spanvöggelvolk, Boeskoolvolk, hij is bekend, de nieuwe Markies van O.C.V. de Spanvöggel! Markies René zal samen met Rentmeester Maikel het Spanvöggelvolk dit jaar voorgaan in het feestgedruis. Markies René (Mulder) is in het dagelijks leven werkzaam bij Installatiebedrijf Kip B.V., getrouwd met Jacqueline en de trotse vader van dochter Shania. René is geen onbekende binnen de vereniging, hij is al acht jaar de schatbewaarder (penningmeester) en lid van de aanzoekcommissie. In zijn vrije tijd mountainbiket en squasht hij graag, en kijkt hij graag naar Formule 1 en Motorsport. Rentmeester Maikel (Kamphuis) is in het dagelijks leven mede-eigenaar van Timmerfabriek Kamphuis. Maikel is getrouwd met Bernadet, en vader van Max en Mel. Ook Maikel is geen onbekende binnen de vereniging, hij was namelijk Markies in 2005. Het nieuwe Span gaat het Spanvöggelvolk voor onder het Motto: Leu, zet ’t verstand meer op nul, Met dizze twee kearls gef ’t altied flauwekul